Grzesiek13 25.01.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Czesc Grzesiek 13 Bardzo pobieznie zdążyłem się zorientowac że zajmujesz się piecykami i kociołkami. A tak na poważnie, co kryje się pod hasłem wykonawstwo? Zajmujesz się tylko kotłowniami i osprzetem czy instalacjami w szerokopojetym tego słowa znaczeniu, mam na myśli wod-kan -gaz, podłogówka itd. Jestem obecnie na etapie szukania elektryka , niemniej jednak na hydraulikę też chętnei pozbierałbym już oferty. Pozdrawiam, Witam. Jocker dobrze roumujesz. Wykonawstwo oznacza wszystko to co wymieniłeś i jescze coś więcej. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 25.01.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Witam Jestem tu nowy Planuje zaczac na wiosne w okolicach Gdowa, i mam prośbe o jakies namiary na dobre hurtownie w tej okolicy Dobre to takie w których da sie dogadac,zwrócić,zamienic, rozliczac np. raz w miesiacu Pozdrawiam cieplutko z bloków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 26.01.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 kamikadze to ten co wymysli sobie wjeżdzać wtedy, kiedy ty zjeżdżasz dobre to mi się bardzo spodobało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 26.01.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam Jestem tu nowy Planuje zaczac na wiosne w okolicach Gdowa, i mam prośbe o jakies namiary na dobre hurtownie w tej okolicy Dobre to takie w których da sie dogadac,zwrócić,zamienic, rozliczac np. raz w miesiacu Pozdrawiam cieplutko z bloków Witaj ja korzystałam z "Cygana" na wlocie do Dobczyc...nie miałam z nimi kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 26.01.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam, Dziękuje Agacko i Majko za pomoc i podpowiedź. Następne 21 dni będzie jednak jedną wielką nerwówką . Chociaż wszyscy, począwszy od znajomych a skończywszy na geodecie uspokajaja mnie, że jeżeli nie będzie to odbiór częściowy to szanse, że inspektor zaszczyci nas swoja wizyta są raczej nikłe , za co będę mu wdzięczna do końca moich dni. Pomimo to, ponieważ należę do osób nerwowych a przy tym raczej uczciwych ("raczej", bo ktoś mógłby pomyśleć, że wprowadzenie się do nieodebranego domu jest dalekie od uczciwości, ale do tego skłoniły nas warunki i życie), najblizsze noce będą nieprzespane . Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuje za wsparcie, Aga Dasz radę jak my tu wszyscy....a potem już tylko zostanie Ci cieszyć się mieszkaniem z wszystkimi tego plusami i plusami ujemnymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 26.01.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 kamikadze to ten co wymysli sobie wjeżdzać wtedy, kiedy ty zjeżdżasz dobre to mi się bardzo spodobało.... napisz, w jakich godzinach zjeżdżasz...hehe zawsze parę istot uratujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 26.01.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 kamikadze to ten co wymysli sobie wjeżdzać wtedy, kiedy ty zjeżdżasz dobre to mi się bardzo spodobało.... napisz, w jakich godzinach zjeżdżasz...hehe zawsze parę istot uratujesz hehe bardzo śmieszne...hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 26.01.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Witam Jestem tu nowy Planuje zaczac na wiosne w okolicach Gdowa, i mam prośbe o jakies namiary na dobre hurtownie w tej okolicy Dobre to takie w których da sie dogadac,zwrócić,zamienic, rozliczac np. raz w miesiacu Pozdrawiam cieplutko z bloków Witaj ja korzystałam z "Cygana" na wlocie do Dobczyc...nie miałam z nimi kłopotu. Dzieki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.01.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Jestem nowa więc się przedstawię: jestem krakowianka jedna , mam prawie trójeczkę z przodu, męża i małego zbója - mam zamiar rozpocząć budowę w kwietniu - maju 3 km przed Skałą - obecnie jestem na etapie kupna działeczki- i właśnie tu już kłody pod nóżki - wszystko jest niby oki ale..... gm.Skała ma uchwalony plan który ma wejść w życie na początku kwietnia o WZ więc nie ma się co starać MUSZĘ CZEKAĆ na plan poradźcie jak spisać z właścicielem przedwstępną umowę. Nadmienię że działkę sprawdziłam w tym planie jest na terenie budowlanym choć w papierach (wypis z rej. gruntów jest rolna). Dzięki za wszelkie porady[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro 27.01.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Witam Dzieki za wszelkie opinie Ale jeszcze jedno,mam upatrzone dwa i z tych dówch zamisrzam wybrac oto one http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_pinokio2g. html i drogi http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=2&sh=768 projekt Saga Który lepszy,tańszy w budowie????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quentin 27.01.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 rencia-wypis z rejestru gruntów nie ma wpływu na to czy działka jest w terenach budowlanych - rejestr służy między innymi do podatków najważniejsze to sprawdzić działkę w planie przestrzennym tj wydziale architektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 27.01.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Witam Dzieki za wszelkie opinie Ale jeszcze jedno,mam upatrzone dwa i z tych dówch zamisrzam wybrac oto one http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_pinokio2g. html i drogi http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=2&sh=768 projekt Saga Który lepszy,tańszy w budowie????? Pozdrawiam Tanie to te domy nie są, a zwłaszcza ich dachy a nie patrząc na kasę to Saga ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada24 30.01.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Witam wszystkich starych i nowych forumowiczów. Ja tak trochu niebudowlanie, ale szukam OPIEKUNKI dla żywiołowego 2-latka, najchętniej z okolic Wieliczki, Koźmic Wielkich. Może znacie kogoś godnego polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 31.01.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Dzięki quentin rencia- wypis z rejestru gruntów nie ma wpływu na to czy działka jest w terenach budowlanych - rejestr służy między innymi do podatków najważniejsze to sprawdzić działkę w planie przestrzennym tj wydziale architektury ale to już wiem poradź jak przed tym wszystkim spisać umowę przedwstępną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ala1 31.01.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Witam!Jestem na tym forum , powiedzmy nowy,buduje sie na pólnocy krakowa ok 10 km od centrum w stronę Skały.Drodzy małopolanie,poszukuje okien pcv kolor obustronny zloty dąb, przeszukałem chyba całe forum na temat okien i mam mętlik w głowie,pełną szufladę wycen i broszur reklamowych.Większa częćś odpadła, pozostały dwie firmy, niezbyt tanie , ale rodzime i moim zdaniem pewne.OKno plus i OknoPlast. Podobne ceny i jakość.OknoPlus profil Brugmann ArtPlusOknoPlast profil Veka AvansProszę o poradę, ktorą firmę lub profil wybrać?Jeśli macie jakieś doświadczenia z tymi firmami to proszę o wypowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 31.01.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 umowa przedwstepna za nami. jak dobrze pojdzie to na koniec lutego bedzie dzialka.......... plan w gminie jest........ i tu moje pytanie: jakie mapy mi beda potrzebne i w jakich ilosciach zeby zalatwic wszystkie formalnosci? poszukuje tez dobrego projektanta (ale niekoniecznie najdrozszego) do adaptacji projektu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracz 01.02.2006 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 umowa przedwstepna za nami. jak dobrze pojdzie to na koniec lutego bedzie dzialka.......... plan w gminie jest........ Gratulacje - działka to grunt i tu moje pytanie: jakie mapy mi beda potrzebne i w jakich ilosciach zeby zalatwic wszystkie formalnosci? poszukuje tez dobrego projektanta (ale niekoniecznie najdrozszego) do adaptacji projektu .... Do umowy sprzedaży map jak pamietam w zasadzie nie potrzebujecie, wypis i wyrys z rejestru gruntów ewentualnie. A co do projektu - mapa sytuacyjno-wysokościowa do celów projektowych 1:500, zrobi Wam ją geodeta za 500-700 stówek przeciętnie. Wypada mieć kilka oryginałów 3 to minimum rozsądne. Co od adaptacji - jeśli myślicie o adaptacji projektu gotowego, to radzę się zastanowić - wpadłem w to bagno, bo myślałem że gotowy to bedzie szybko i tanio - gruba pomyłka A adaptacja poza biurem sprzewdającym gotowca rodzi problemy w urzędzie (nie widomo, kto ma co podpisać, a urzędnicy to kochają). Do zwalczenia, ale dodatkowy strup na głowie. Polecam indywidualny - wyjdzie tak samo albo i taniej, jak macie kłopoty z pomysłami (my mieliśmy), to zawsze możecie pokazać projektantowi gotowy i powiedzieć, że chcecie coś w tym stylu z takimi a takimi zmianami. Jakby coś, mam świetną projektantkę (przede wszystkim - szybką i solidną). Pozdro i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 01.02.2006 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 witajcie potrzebny rozsadny i niespecjalnie drogi geodeta macie kogos na podorędziu? a gdzie tu do konca skoro poczatku jeszcze nie ma........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 01.02.2006 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 dzialka ma byc w Naramie gmina Iwanowice a koło Michalowic wiec pozdrowienia dla wszystkich z tej strony Krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.02.2006 02:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Witam przyszłych sąsiadów prawie z za miedzy. A w jakim to rejonie Naramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts