Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czesc Grzesiek 13

Bardzo pobieznie zdążyłem się zorientowac że zajmujesz się piecykami i kociołkami.

A tak na poważnie, co kryje się pod hasłem wykonawstwo?

Zajmujesz się tylko kotłowniami i osprzetem czy instalacjami w szerokopojetym tego słowa znaczeniu, mam na myśli wod-kan -gaz, podłogówka itd.

Jestem obecnie na etapie szukania elektryka , niemniej jednak na hydraulikę też chętnei pozbierałbym już oferty.

Pozdrawiam,

Witam.

Jocker dobrze roumujesz. Wykonawstwo oznacza wszystko to co wymieniłeś i jescze coś więcej.

Monika

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Jestem tu nowy

Planuje zaczac na wiosne w okolicach Gdowa, i mam prośbe o jakies namiary na dobre hurtownie w tej okolicy

Dobre to takie w których da sie dogadac,zwrócić,zamienic, rozliczac np. raz w miesiacu

Pozdrawiam cieplutko z bloków :oops:

Witaj ja korzystałam z "Cygana" na wlocie do Dobczyc...nie miałam z nimi kłopotu.

Witam,

Dziękuje Agacko i Majko za pomoc i podpowiedź. Następne 21 dni będzie jednak jedną wielką nerwówką :cry: . Chociaż wszyscy, począwszy od znajomych a skończywszy na geodecie uspokajaja mnie, że jeżeli nie będzie to odbiór częściowy to szanse, że inspektor zaszczyci nas swoja wizyta są raczej nikłe :lol: , za co będę mu wdzięczna do końca moich dni. Pomimo to, ponieważ należę do osób nerwowych a przy tym raczej uczciwych ("raczej", bo ktoś mógłby pomyśleć, że wprowadzenie się do nieodebranego domu jest dalekie od uczciwości, ale do tego skłoniły nas warunki i życie), najblizsze noce będą nieprzespane :-? . Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuje za wsparcie,

Aga :wink:

Dasz radę jak my tu wszyscy....a potem już tylko zostanie Ci cieszyć się mieszkaniem z wszystkimi tego plusami i plusami ujemnymi... :wink: :lol:

Witam

Jestem tu nowy

Planuje zaczac na wiosne w okolicach Gdowa, i mam prośbe o jakies namiary na dobre hurtownie w tej okolicy

Dobre to takie w których da sie dogadac,zwrócić,zamienic, rozliczac np. raz w miesiacu

Pozdrawiam cieplutko z bloków :oops:

Witaj ja korzystałam z "Cygana" na wlocie do Dobczyc...nie miałam z nimi kłopotu.

Dzieki wielkie!

Jestem nowa więc się przedstawię: :lol: jestem krakowianka jedna , mam prawie trójeczkę z przodu, męża i małego zbója - mam zamiar rozpocząć budowę w kwietniu - maju 3 km przed Skałą - obecnie jestem na etapie kupna działeczki- i właśnie tu już kłody pod nóżki - wszystko jest niby oki ale..... gm.Skała ma uchwalony plan który ma wejść w życie na początku kwietnia o WZ więc nie ma się co starać MUSZĘ CZEKAĆ na plan poradźcie jak spisać z właścicielem przedwstępną umowę. Nadmienię że działkę sprawdziłam w tym planie jest na terenie budowlanym choć w papierach (wypis z rej. gruntów jest rolna).

Dzięki za wszelkie porady[/code]

Witam

Dzieki za wszelkie opinie

Ale jeszcze jedno,mam upatrzone dwa i z tych dówch zamisrzam wybrac

oto one

http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_pinokio2g.

html

i drogi

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=2&sh=768

projekt Saga

Który lepszy,tańszy w budowie?????

Pozdrawiam

Witam

Dzieki za wszelkie opinie

Ale jeszcze jedno,mam upatrzone dwa i z tych dówch zamisrzam wybrac

oto one

http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_pinokio2g.

html

i drogi

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=2&sh=768

projekt Saga

Który lepszy,tańszy w budowie?????

Pozdrawiam

Tanie to te domy nie są, a zwłaszcza ich dachy ;) a nie patrząc na kasę to Saga ładniejsza :)

Dzięki quentin

rencia-

wypis z rejestru gruntów nie ma wpływu na to czy działka jest w terenach budowlanych - rejestr służy między innymi do podatków

najważniejsze to sprawdzić działkę w planie przestrzennym tj wydziale architektury

ale to już wiem poradź jak przed tym wszystkim spisać umowę przedwstępną.... :-?

Witam!

Jestem na tym forum , powiedzmy nowy,buduje sie na pólnocy krakowa ok 10 km od centrum w stronę Skały.

Drodzy małopolanie,poszukuje okien pcv kolor obustronny zloty dąb, przeszukałem chyba całe forum na temat okien i mam mętlik w głowie,

pełną szufladę wycen i broszur reklamowych.Większa częćś odpadła, pozostały dwie firmy, niezbyt tanie , ale rodzime i moim zdaniem pewne.

OKno plus i OknoPlast. Podobne ceny i jakość.

OknoPlus profil Brugmann ArtPlus

OknoPlast profil Veka Avans

Proszę o poradę, ktorą firmę lub profil wybrać?

Jeśli macie jakieś doświadczenia z tymi firmami to proszę o wypowiedz.

:D umowa przedwstepna za nami. jak dobrze pojdzie to na koniec lutego

bedzie dzialka.......... :lol: plan w gminie jest........

i tu moje pytanie: jakie mapy mi beda potrzebne i w jakich ilosciach zeby zalatwic wszystkie formalnosci? poszukuje tez dobrego projektanta (ale niekoniecznie najdrozszego) do adaptacji projektu ....

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:D umowa przedwstepna za nami. jak dobrze pojdzie to na koniec lutego

bedzie dzialka.......... :lol: plan w gminie jest........

Gratulacje - działka to grunt :D

i tu moje pytanie: jakie mapy mi beda potrzebne i w jakich ilosciach zeby zalatwic wszystkie formalnosci? poszukuje tez dobrego projektanta (ale niekoniecznie najdrozszego) do adaptacji projektu ....

Do umowy sprzedaży map jak pamietam w zasadzie nie potrzebujecie, wypis i wyrys z rejestru gruntów ewentualnie. A co do projektu - mapa sytuacyjno-wysokościowa do celów projektowych 1:500, zrobi Wam ją geodeta za 500-700 stówek przeciętnie. Wypada mieć kilka oryginałów 3 to minimum rozsądne. Co od adaptacji - jeśli myślicie o adaptacji projektu gotowego, to radzę się zastanowić - wpadłem w to bagno, bo myślałem że gotowy to bedzie szybko i tanio - gruba pomyłka :evil: A adaptacja poza biurem sprzewdającym gotowca rodzi problemy w urzędzie (nie widomo, kto ma co podpisać, a urzędnicy to kochają). Do zwalczenia, ale dodatkowy strup na głowie.

Polecam indywidualny - wyjdzie tak samo albo i taniej, jak macie kłopoty z pomysłami (my mieliśmy), to zawsze możecie pokazać projektantowi gotowy i powiedzieć, że chcecie coś w tym stylu z takimi a takimi zmianami.

Jakby coś, mam świetną projektantkę (przede wszystkim - szybką i solidną).

Pozdro i powodzenia :)