kuuba 01.06.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Aha, i należy mu jeszcze żaróweczki tu i ówdzie umieścić wraz z wyłącznikiem zmierzchowym co to mi go miał zamontować na oświetleniu podjazdu. Taki przyozdobiony, rozświetlony z wąsami pięknie by wyglądał wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 01.06.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam serdecznie, Poszukuję dobrego kierownika budowy. Takiego, który będzie umiał się dogadać z wykonawcą i inwestorem, nie przepuści wykonawcy pójścia na skróty a inwestorowi będzie doradzał Przepraszam, że tak obcesyjnie i bez odpowiedniego wstępu towarzyskiego, ale czas nagli Pozdrawiam ! PS. A skoro już tak przegiąłem to czy macie może namiary na dobrą firmę od ogrzewania podłogowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ... tak przegiąłem Przegiąłeś. Ale nie bardziej niż wszyscy inni autorzy ogłoszeń typu: Szukam DOBREJ i TANIEJ ! i NIEZAJĘTEJ ekipy/wykonawcy/ . Budowanie samodzielne w Polsce wymaga ponadprzeciętnego poczucia realizmu . Nie czytasz forum, nie czytasz gazet, nie oglądasz TV ? Więcej realizmu. Czy naprawdę oczekujesz, że dobry budowlaniec, któremu w dodatku ktoś z nas może wystawić referencje - tylko czeka na telefon od Ciebie ??? Jean_Luc - nic do Ciebie osobiście nie mam, ale Twój post był zwyczajnie tą kroplą, która przepełniła kielich. Życzę Ci - mimo wszystko - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ... tak przegiąłem Przegiąłeś. co straszysz? Jaro, skoro juz zajrzałes, to opowiadaj o zmianach u Ciebie. Są jakoweś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Cześć Majeczko. Parkiet układam. Malowanie się szykuje. Trzy kolejne, umówione rok temu, ekipy do ogrodzenia mi zwiały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Cześć Majeczko. Parkiet układam. Malowanie się szykuje. Trzy kolejne, umówione rok temu, ekipy do ogrodzenia mi zwiały . emigracja czy za malo płacisz a duzo wymagasz? a jak twój ogród? wkleilbys kiedys jakieś zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eljot1 02.06.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Witam Szanowne Grono Tytulem wstepu jako "nowy": dzialka w Bibicach gm. Zielonki, mam pozwolenie na budowe, aktualnie bije sie z myslami co do wybranej technologii... W zwiazku z powyzszym prosze o kontakt osoby budujace z silikatu w okolicach krakowskich - musze z kims porozmawiac.. Pozdrawiam Eljot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 02.06.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Przegiąłeś. Ale nie bardziej niż wszyscy inni autorzy ogłoszeń typu: Szukam DOBREJ i TANIEJ ! i NIEZAJĘTEJ ekipy/wykonawcy/ . Budowanie samodzielne w Polsce wymaga ponadprzeciętnego poczucia realizmu . Nie czytasz forum, nie czytasz gazet, nie oglądasz TV ? Więcej realizmu. Czy naprawdę oczekujesz, że dobry budowlaniec, któremu w dodatku ktoś z nas może wystawić referencje - tylko czeka na telefon od Ciebie ??? No nie dajmy się zwariować Bezrobocie przecież takie straszne. A poza tym wnioskuję z twojego posta, że absolutnie nie wolno mi szukać wykonawców bo jest tak ciężko Przyznam, że jeśli chodzi o ekipę budowlaną to jakoś nie widzę problemów w szukaniu w tym momencie ekipy na jesień. Wręcz słyszę, że teraz są zawaleni, ale terminy jesienne mają nieobstawione. A poza tym to gdzie mam szukać ? nazwa "grupa krakowska" na forum budowlanym wskazuje chyba na określony cel - oczywiście na kulinarno-rozrywkowy również Jean_Luc - nic do Ciebie osobiście nie mam, ale Twój post był zwyczajnie tą kroplą, która przepełniła kielich. Życzę Ci - mimo wszystko - powodzenia. Dziękuję Ja tu chcę budować, ludzie życzliwi, więc proszę - nie chowajcie dla siebie cennych kontaktów budowlanych. Rozumiem, że jestem tutaj trochę nowy i to automatycznie zwiększa prawdopodobieństwo zrugania przez stałych bywalców, ale nie zrażam się tym. Ba ! Co byłoby gdybym zrażał się każdym potknięciem... Muszę mieć zapas pozytywnych myśli Pozdrawiam! ( "budujących" dodam małymi literami, żeby nie drażnić tym słowem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 emigracja czy za malo płacisz a duzo wymagasz? Do płacenia nie doszło niestety . Ale byłem gotów przystać na ich propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 emigracja czy za malo płacisz a duzo wymagasz? Do płacenia nie doszło niestety . Ale byłem gotów przystać na ich propozycje. w dzisiejszych czasach......................... ja przystałam na propozycję 4-go kamieniarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Ja tu chcę budować, ludzie życzliwi, więc proszę - nie chowajcie dla siebie cennych kontaktów budowlanych. Optymizm na pewno się przyda. A "rugania" z mojej strony żadnego nie było... jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 w dzisiejszych czasach......................... ja przystałam na propozycję 4-go kamieniarza No właśnie Majka, pochwal się jak tam traktorek, trawniczek - miały być zdjęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 w dzisiejszych czasach......................... ja przystałam na propozycję 4-go kamieniarza No właśnie Majka, pochwal się jak tam traktorek, trawniczek - miały być zdjęcia ... zdjęcia są, ale trzeba je wsadzić do albumu, a to już ciężka sprawa przyjeżdżaj, dam pojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 04.06.2006 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 A mnie też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 05.06.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Witam ponownie,Czy orientujecie się może ile kosztuje podłączenie do sieci gazociągowej ? Poprzednio miałem 40 m do podłączenia, ale w niedzielę sąsiad zrobił mi kuku i powiedział, że jednak chce abym podłączył się z drugiej strony działki, co teraz daje 80m...Mam co prawda podpisaną zgodę przez niego na to krótsze poprowadzenie, ale przecież nie będę szedł z nim na wojnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 05.06.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Majka! czy trawa dostatecznie urosła, bo w najbliższym czasie będę przejeżdżał przez Twoje okolice i mógłbym sprawdzić traktorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 06.06.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam ponownie, Czy orientujecie się może ile kosztuje podłączenie do sieci gazociągowej ? Poprzednio miałem 40 m do podłączenia, ale w niedzielę sąsiad zrobił mi kuku i powiedział, że jednak chce abym podłączył się z drugiej strony działki, co teraz daje 80m... Mam co prawda podpisaną zgodę przez niego na to krótsze poprowadzenie, ale przecież nie będę szedł z nim na wojnę... Pierwsze 5m - 860,00zł +każdy następny 28zł/mb lub 41zł/mb zależnie od przekroju + 22vat w tym robią mpkę lub odliczają 300zł jeśli robisz sam mapke. - tak ja płaciłem 2005/2006 Jeśli muszą przejść przez drogę to drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jean_Luc 06.06.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Dziękuję za informajcę. Może nie będzie tak źle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.06.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Majka! czy trawa dostatecznie urosła, bo w najbliższym czasie będę przejeżdżał przez Twoje okolice i mógłbym sprawdzić traktorek. trawa jest ogromniasta. Ostatnio tylko pada i pada. przyjeżdżaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.06.2006 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Ma przestać padać. Przed weekendem koszenie bo sobota-niedziela znów opad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts