Aida77 14.06.2006 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Bo ja wiem..wsumie o tym jest dosc głosno, tyle ze moze panuje jakeis bledne przekonanie ze to bardzo drogie.ja bynajmniej tak myslalam Moze stad ze te pompy ciepla sa takie drogie a domek pasywny się z nimi kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 14.06.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dom pasywny i pompa ciepla to raczej nie pasuje do siebie bo "normalna" cena pompy jest wielka a i tak sie nie zwroci prawie nigdy ale jak to sie dobrze zaplanuje nie wybuduje komina, nie przylaczy gazu no bo i po co nie ma kominiarzy itp to juz inaczej wyglada a czasmi to jest taniej. Ja sie troszke na tym znam i znalazlem faceta od hydrauliki ktory mi to zrobi za 1/3 ceny wiec sie chyba skusze.... Ale to tylko dlatego ze moja 2-ga polowa powiedziala, ze cos musi byc co grzeje i co sie steruje "ze sciany"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 14.06.2006 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Podstawa to architekt ktory umie takie cos zaprojektowac - a to nie jest proste musi sie na tym znac ja szukalem takiego jakies 3 miesiace No i solidny wykonawca ktory dobrze wybuduje tak jak w projekcie - wrecz perfekcyjnie. A diabel jak zawsze tkwi w..... Mam juz jedna firme budowlana ktora w Krakowie wybudowala dom pasywny tylko niestety powiedzieli mi, ze przed zima to tylko fundamenty - dlatego napisalem., ze poszukuje solidnej ekipy.. Znam inwestora tez z krakowa ktory tez bedzie budowal prawie identyczny dom jak moj - tez pasywny. Ale juz wybudowanie domu 3 litrowego to nie sa wieksze naklady a zuski tylko troszke mniejsze Te domy buduje sie standardowo tylko trzeba je dobrze zaprojektowac tam niema nic innego niz w "zwyklych" domach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.06.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dom pasywny i pompa ciepla to raczej nie pasuje do siebie bo "normalna" cena pompy jest wielka a i tak sie nie zwroci prawie nigdy ale jak to sie dobrze zaplanuje nie wybuduje komina, nie przylaczy gazu no bo i po co nie ma kominiarzy itp to juz inaczej wyglada a czasmi to jest taniej. Ja sie troszke na tym znam i znalazlem faceta od hydrauliki ktory mi to zrobi za 1/3 ceny wiec sie chyba skusze.... Ale to tylko dlatego ze moja 2-ga polowa powiedziala, ze cos musi byc co grzeje i co sie steruje "ze sciany"..... zawsze jakieś pokrętlo mozna zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artur11 14.06.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Nie pokretla sa be.... maja byc przciski hehe Znajoma sobie wybudowala dom wg polskiej normy odnosnie ocieplen ladny bardzo z nowoczesna instalacja do ogrzewania na gaz .... i wiecie co w zimie bylo u niej zimno i zaczela grzac kominkiem po pierwszym rachunku za gaz... a zarabia calkiem niezle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ali_ 14.06.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 uff w końcu udało mi się do was powrócić. Nie było mnie tutaj ponad miesiąc więc miałem sporo do czytania.Ale najważniejsze że zdrowo urodziła mi się druga latorośl. A na mojej działce na razie nic się nie dzieje a włąściwie rośnie trawa. Obok budują się już 3 domy a ja zarabiam, inwestuję planuje itd. pozdrowienia dla całem GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 14.06.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Z minimalną wielkością działek w Świątnikach chyba nie do końca jest tak, jak pisze jk69 (ale sprawdzę), bo parę lat temu dzieliłem 29a na trzy działki, dwie po 8,5a i jedna 11,5a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 14.06.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Witam,Jako rasowy "świeżak" nie będę zadawał widomego pytania o ekipe:) szukanie działki i "zabawy" notarialno kredytowe na szczeście juz za sobą... wybrany kawałek świata w gm. sułkowice (aktualny plan zagospodarowania) i miejscowosc krzywaczka - super miejsce z pieknymi widokami i tu rozumiem wiele wypowiedzi typu "po prostu tam staniesz i bedziesz wiedzial ze to wlasnie tu":) wnioski o warunki przylacza pradu i gazu zlozone, warunki przylacza wody juz mam. Mapka w kali 1:500 do odbioru za dwa tygodnie (600pln). Co zostaje - z tego co sie orientuje to kupic projekt i dac projektantowi do dopasowania a nastepnie wystapic o pozwolenie na budowe - zapewne kilka niespodzianek jeszcze czeka ale poczatek budowy jeszcze rokSzukajacym dzialki polecam wlasnie te okolice - dojazd zakopianka 15min i jest sie na borku fałeckim a do tego plan zagopodarowania jest, co wiecej projektant powiedzial ze starostwo powiatowe w myslenicach bardzo liberalnie podchodzi do wydawania pozwolen na budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 16.06.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Aida 77 na pn też są działki za te pieniądze które chcesz przeznaczyć np. w mojej okolicy - patrz mapka GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 16.06.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Z minimalną wielkością działek w Świątnikach chyba nie do końca jest tak, jak pisze jk69 (ale sprawdzę), bo parę lat temu dzieliłem 29a na trzy działki, dwie po 8,5a i jedna 11,5a. Dlatego "odesłałam" Aidę do naszego UGiM po dane z pierwszej ręki. Facet, od którego kupowałam działki, dzielił jeszcze obok ziemię, i tam (z powodu zamian z sąsiadką ) wyszły mu 4 działki po ok. 7 arów - musiał je łączyć po dwie (13, 14 arów) bo kupujący nie mogli postawić domu na mniejszej działce niż 11 arów - taka była wtedy informacja z UGiM. On oczywiście wolałby sprzedać 4, a nie dwie działki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 18.06.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Aida , wieś Narama i okolice , trochę daleko ale ładnie. Kup po tej stronie miasta gdzie bedziesz pracować , bo najgożej się przez miasto przedzierać prawie codziennie. Garbus2 w Krzywaczce jest taki zjazd z Górki a na dole mandacik. dojazd zakopianka 15min i jest sie na borku fałeckim ale w zimie uważaj , bo Zakopianka ma złą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 18.06.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Bełatka: dzięki za ostrzeżenie - jak nie zakopianką to zawsze można przez Skawinę się dostać. Poza tym nie mam już cięzkiej nogi i nigdzie mi się nie spieszy a co do przebijania się przez miasto popieram. Z krzywaczki normalnym tempem jestem na ruczaju po 25 minutach, a jak chce się dostać na ruczaj zbiałego prądnika to przebicie się przez aleje zajmuje 45 minut....wiec spiesz sie powoli i mandaciki nie straszne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peez 19.06.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witam Krakuski i Krakusów!! mam do Was ogromną prośbę- potrzebuję namiary na dobrego elektryka i instalatora (hydraulika); sprawa na razie nie jest bardzo pilna ale będę wdzięczny za wszelkie namiary; wiem, że jako "dorywczy" forumowicz mam u Was nieco "pod górę" ale liczę że nie spuścicie mnie po brzytwie; swoje przejścia budowlane opowiem w przyszłości (jeśli będzieci chcieli), dość, że powiem, że obecnie mam dom w stanie surowym z dachem w okolicach Pasternika i dużo więcej siwych włosów , obecnie intensywnie poszukuję sprawdzonych ekip do wykończenia domu (a nie mnie); z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi z Waszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 19.06.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Namiary na elektryka przesłałem na priv'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 19.06.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 zbyszekp: czy mozesz mnie dodać na mapke:)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 19.06.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Oczywiście. Zrobię to dziś wieczorem, a najpóźniej jutro. Znam Twoje rejony dość dobrze, bo moja mama pochodzi z Biertowic, które są niedaleko od Krzywaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 19.06.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 a owszem byłem tam załatwiać warunki przyłaczenia do wodociagu:) dziękipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 19.06.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Zrobiono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 19.06.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 U nas są działki, ale krzyczą już po 15 tys. za ar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 19.06.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Jeśli checie mieć zrobione wszystko jak należy, to nie szukać ekip , a robić samemu, "to wam mówię ja praktyczny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts