rencia 02.08.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Altra czyżbyś cóś znalazła??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.08.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam, Mam wielka prosbe - czy ktos z Was moglby mi podeslac na maila projekt umowy przedwsyepnej na zakup dzialki? Zupelnie nie wiem co w niej zawrzec, a mam wielka ochote ja podpisac Mail jest w podpisie witaj.... Każdy szanujący się notariusz ma taką umowę Jeżeli zalezy Ci na tej działce. to zrób zapis, np płacisz zaliczkę /czy zadatek ? nie pamiętam/ w wysokości np 20.000 zł to w momencie zerwania umowy sprzedający płaci tę kwotę x 2 czyli Tobie zwraca 40.000 zł.. oczywiście określasz termin zawarcia umowy ostatecznej określasz cenę finalną przedmiotu transakci pozostałe to czyste dane Mimo wszysto poszukam takiej umowy... w domowym archiwum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.08.2006 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 przelew reszty kasy, jak dostaniesz wpis do ksiąg wieczystych. witajcie krakusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 02.08.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 przelew reszty kasy, jak dostaniesz wpis do ksiąg wieczystych. witajcie krakusy. Tylko żadko tak bywa żeby sprzedający się na to zgodził. Witam cała GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.08.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 przelew reszty kasy, jak dostaniesz wpis do ksiąg wieczystych. witajcie krakusy. Tylko żadko tak bywa żeby sprzedający się na to zgodził. Witam cała GK brat teraz kupował. Przelał jak dostał pismo, że jest wpis. Zawsze warto spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 02.08.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wiadomo że to jest kwestia dogadania sprzedający - kupujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 02.08.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 To mozna zawrzec jako jeden z paragrafow umowy notarialnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 02.08.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Na miejscu sprzedajacego nie zgodzilabym sie na wpis o przelewie reszty pieniedzy po wpisie do ksiag wieczystych. Sad w Krakowie od 8 miesiecy nie moze sobie poradzic z wykresleniem hipoteki z ksiegi wieczystej mojego mieszkania Nie wiem ile moglby trwac wpis... Przy dobrym humorze sedziego i rok moze byc malo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 02.08.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 U mnie wykreślenie hipoteki trwało jeden miesiąc - w marcu tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 02.08.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 To albo Ty mialas szczescie albo ja niesamowitego pecha. Skladalam wniosek na poczatku grudnia zeszlego roku a hipoteka wisi do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.08.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 To albo Ty mialas szczescie albo ja niesamowitego pecha. Skladalam wniosek na poczatku grudnia zeszlego roku a hipoteka wisi do tej pory Jak się umową kupna-sprzedaży zawiera u dobregonotariusza. to wpis do księgi trwa niewiele ponad 2 tygodnie ... to tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 02.08.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 a dowiadywałaś się dlaczego - może trzeba się tam przejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 02.08.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jak się umową kupna-sprzedaży zawiera u dobregonotariusza. to wpis do księgi trwa niewiele ponad 2 tygodnie ... to tyle... A po czym poznac dobrego notariusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 02.08.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 a dowiadywałaś się dlaczego - może trzeba się tam przejść? Dowiadywalam sie juz i wiem tyle ze "sedzia sie jeszcze tym nie zajal". Nie bardzo wiem co wiecej moge zrobic... Moze jakis wniosek do naczelnika sadu o przyspieszenie sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 02.08.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 a dowiadywałaś się dlaczego - może trzeba się tam przejść? Dowiadywalam sie juz i wiem tyle ze "sedzia sie jeszcze tym nie zajal". Nie bardzo wiem co wiecej moge zrobic... Moze jakis wniosek do naczelnika sadu o przyspieszenie sprawy? Wiesz co! Generalnie to oni mają o ile się nie mylę maksymalnie 30 dni na załatwienie takiej sprawy - dlatego się dziwię że to tak długo trwa w twoim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.08.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jak się umową kupna-sprzedaży zawiera u dobregonotariusza. to wpis do księgi trwa niewiele ponad 2 tygodnie ... to tyle... A po czym poznac dobrego notariusza? właśnie po tym, że szybko załatwia wpisy... sprawdza całą transakcję dokładnie i nie przepuści żadnych mankamentów prawnych.....jest kilku w Krakowie z uznaną marką.... i oczywiście biora za to godziwą zapłatę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 02.08.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Generalnie to oni mają o ile się nie mylę maksymalnie 30 dni na załatwienie takiej sprawy - dlatego się dziwię że to tak długo trwa w twoim przypadku. O! Tego nie wiedzialam! Wiesz moze gdzie mozna znalezc taka informacje? Do tej pory brak wykreslenia wpisu mi w sumie nie przeszkadzal, ale pasowaloby w koncu sprzedac mieszkanie zeby na domek bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 02.08.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A po czym poznac dobrego notariusza? właśnie po tym, że szybko załatwia wpisy... sprawdza całą transakcję dokładnie i nie przepuści żadnych mankamentów prawnych.....jest kilku w Krakowie z uznaną marką.... i oczywiście biora za to godziwą zapłatę.... To zadam pytanie inaczej: ktorzy to notariusze w Krakowie tak potrafia? Kilku znajomych ostatnio kupowalo domy/ mieszkania i nie udalo sie zadnemu "zejsc" z czasem wpisu do ksiegi wieczystej ponizej trzech miesiecy... A mankamentow prawnych zadnych nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.08.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 A po czym poznac dobrego notariusza? właśnie po tym, że szybko załatwia wpisy... sprawdza całą transakcję dokładnie i nie przepuści żadnych mankamentów prawnych.....jest kilku w Krakowie z uznaną marką.... i oczywiście biora za to godziwą zapłatę.... To zadam pytanie inaczej: ktorzy to notariusze w Krakowie tak potrafia? Kilku znajomych ostatnio kupowalo domy/ mieszkania i nie udalo sie zadnemu "zejsc" z czasem wpisu do ksiegi wieczystej ponizej trzech miesiecy... A mankamentow prawnych zadnych nie bylo. np Joanna Greguła z ul. Topolowej...wszyskie umowy i nie tylko umowy tam załatwiałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 02.08.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 tylko jak wczesniej napisałem. płacisz notariuszowi za wpis do księgi wieczystej i to już jego brocha.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts