Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Mam wielka prosbe - czy ktos z Was moglby mi podeslac na maila projekt umowy przedwsyepnej na zakup dzialki? Zupelnie nie wiem co w niej zawrzec, a mam wielka ochote ja podpisac :-) Mail jest w podpisie :-)

witaj....

Każdy szanujący się notariusz ma taką umowę

Jeżeli zalezy Ci na tej działce. to zrób zapis,

np płacisz zaliczkę /czy zadatek ? nie pamiętam/ w wysokości np 20.000 zł

to w momencie zerwania umowy sprzedający płaci tę kwotę x 2 czyli Tobie zwraca 40.000 zł..

oczywiście określasz termin zawarcia umowy ostatecznej

określasz cenę finalną przedmiotu transakci

pozostałe to czyste dane

Mimo wszysto poszukam takiej umowy... w domowym archiwum...

przelew reszty kasy, jak dostaniesz wpis do ksiąg wieczystych. 8)

witajcie krakusy.

Tylko żadko tak bywa żeby sprzedający się na to zgodził.

Witam cała GK

brat teraz kupował. Przelał jak dostał pismo, że jest wpis.

Zawsze warto spróbować 8)

Na miejscu sprzedajacego nie zgodzilabym sie na wpis o przelewie reszty pieniedzy po wpisie do ksiag wieczystych.

Sad w Krakowie od 8 miesiecy nie moze sobie poradzic z wykresleniem hipoteki z ksiegi wieczystej mojego mieszkania :o

Nie wiem ile moglby trwac wpis... Przy dobrym humorze sedziego i rok moze byc malo :evil:

a dowiadywałaś się dlaczego - może trzeba się tam przejść?

Dowiadywalam sie juz i wiem tyle ze "sedzia sie jeszcze tym nie zajal".

Nie bardzo wiem co wiecej moge zrobic... Moze jakis wniosek do naczelnika sadu o przyspieszenie sprawy?

Wiesz co!

Generalnie to oni mają o ile się nie mylę maksymalnie 30 dni na załatwienie takiej sprawy - dlatego się dziwię że to tak długo trwa w twoim przypadku.

Jak się umową kupna-sprzedaży zawiera u dobregonotariusza. to wpis do księgi trwa niewiele ponad 2 tygodnie ... to tyle...

A po czym poznac dobrego notariusza? ;)

właśnie po tym, że szybko załatwia wpisy... sprawdza całą transakcję dokładnie i nie przepuści żadnych mankamentów prawnych.....jest kilku w Krakowie z uznaną marką.... i oczywiście biora za to godziwą zapłatę....

Generalnie to oni mają o ile się nie mylę maksymalnie 30 dni na załatwienie takiej sprawy - dlatego się dziwię że to tak długo trwa w twoim przypadku.

O!

Tego nie wiedzialam!

Wiesz moze gdzie mozna znalezc taka informacje? Do tej pory brak wykreslenia wpisu mi w sumie nie przeszkadzal, ale pasowaloby w koncu sprzedac mieszkanie zeby na domek bylo :)

właśnie po tym, że szybko załatwia wpisy... sprawdza całą transakcję dokładnie i nie przepuści żadnych mankamentów prawnych.....jest kilku w Krakowie z uznaną marką.... i oczywiście biora za to godziwą zapłatę....

To zadam pytanie inaczej: ktorzy to notariusze w Krakowie tak potrafia?

Kilku znajomych ostatnio kupowalo domy/ mieszkania i nie udalo sie zadnemu "zejsc" z czasem wpisu do ksiegi wieczystej ponizej trzech miesiecy... A mankamentow prawnych zadnych nie bylo.

To zadam pytanie inaczej: ktorzy to notariusze w Krakowie tak potrafia?

Kilku znajomych ostatnio kupowalo domy/ mieszkania i nie udalo sie zadnemu "zejsc" z czasem wpisu do ksiegi wieczystej ponizej trzech miesiecy... A mankamentow prawnych zadnych nie bylo.

np Joanna Greguła z ul. Topolowej...wszyskie umowy i nie tylko umowy tam załatwiałem....