Peterek 13.04.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Witam, dołączam się do klubu, mam projekt Poemat 3. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 13.04.2004 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Witam, dołączam się do klubu, mam projekt Poemat 3. Piotr Cze Piotr! odpisuję Ci, bo coś cisz w temacie projektów z MTM... Pozdrawiam Marcin P.S. A przy okazji zrobię trochę reklamy MTM'owi.... Świetnie współpracują po zakupie projektu: dosyłają nowe rzeczy, które pojawiły się w projekcie, Pan Konstruktor chętnie dzieli się uwagami na temat pomysłów wykonawców, itp. pragnących za wszelką cenę "uszlachetnić" mój projekt... nie współpracowałem za bardzo z innymi biurami (jeszcze tylko z dwoma), ale odczucia mam niezwykle pozytywne... Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzP 13.04.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 MTM Styl ? Polecam. Realizuję "Sopran 4". Z adaptacją projektu nie było żadnego problemu. Dokonałem również paru istotnych zmian. Mój wykonawca nie wnosił żadnych zastrzeżeń. Osobiście miałem parę uwag, ale to były drobnostki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 13.04.2004 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 MTM Styl ? Polecam. Realizuję "Sopran 4". Z adaptacją projektu nie było żadnego problemu. Dokonałem również paru istotnych zmian. Mój wykonawca nie wnosił żadnych zastrzeżeń. Osobiście miałem parę uwag, ale to były drobnostki. Pozdrawiam. Grzesiu! A jak w Twoim projekcie było ze stalą? Nie ma jej stosunkowo dużo?! U mnie na moją Fiestę 5 ton! ufff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzP 14.04.2004 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2004 Marcin Czyczerski Marcinie, zadałeś mi niezłe pytanie... Nigdy się nie zastanawiałem nad ilością żelastwa, które zostało wtopione w moją chatę. Muszę Cię pocieszyć , że jesteś lepszy ode mnie. Po przeszukaniu wszystkich faktur i żmudnym dodawania wyszło mi "tylko" 3709,9 kg... Także mamy niezłe schrony p.panc. Pozdrawiam - Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 15.04.2004 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2004 Marcin Czyczerski Także mamy niezłe schrony p.panc. Pozdrawiam - Grzegorz Określenie schron na swój projekt już też słyszałem... Ale czujemy się bezpiecznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 20.09.2004 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 my kończymy Sonatę 2, projekt ładniutki, uwaga okno nad garażem ktoś już to miał, kupa stali, fundamenty na tereny bagienne, a ilość drewna w dachu niesamowita. Ale jesteśmy zadowoleni. Z analizy budów znajomych i ich projektów wyszlismy najlepiej. Oczywiście dobra ekipa może poprwić projekt, ale my pracowaliśmy sami. Współpraca z biurem bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 22.09.2004 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 My kupilismy Tercje Po adaptacji projektu wszystko ok. Projektanci nie skarzyli sie na bledy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 17.10.2004 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 my mamy zbudowany stan surowy echo2 z mtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia i rafał 25.12.2004 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2004 Zaczęłam ten wątek, gdy miałam tylko projekt. Teraz mam stan surowy otwarty. Budujemy SZYPER z kominkiem i jak mam być szczera żadnych poważnych błędów nie zauważyłam, oprócz może tego, że czasami brak jest opisów jakiś szczegółów. Wydaje mi się, że jest to jednak typowe przy projektach gotowych. W projekcie nie robiliśmy żadnych zmian. Jak na razie jestem bardzo zadowolona z wyboru. HARY CZY JUŻ MIESZKASZ SOBIE SZCZĘŚLIWIE W SZYPERZE? MY WŁAŚNIE JESTESMY O KROK OD PODJĘCIA DECYZJI O KUPNIE SZYPER-7,NIE WIESZ ILE MTM BIERZE ZA EWENTUALNE ZMIANY?JAK CI SIE PODOBA 7-KA?MUSIMY JĄ ZAADOPTOWAĆ NA JEDNORODZINNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 10.02.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 ZAkończyłem Fiestę! Mieszka się super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbmaxi 15.11.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 HARY CZY JUŻ MIESZKASZ SOBIE SZCZĘŚLIWIE W SZYPERZE? MY WŁAŚNIE JESTESMY O KROK OD PODJĘCIA DECYZJI O KUPNIE SZYPER-7,NIE WIESZ ILE MTM BIERZE ZA EWENTUALNE ZMIANY?JAK CI SIE PODOBA 7-KA?MUSIMY JĄ ZAADOPTOWAĆ NA JEDNORODZINNY Ja się zastanawiam nad projektem SZYPER 3 + poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foton 05.06.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Minšł już kawał czasu, i cišgle nikt nie odpowiada na temat Maciejki... Też mnie zainteresował ten projekt, a właciwie jego mutacja. Chodzi o nieduży, niemały, zwarty, podpiwniczony dom. Podoba mi się wzór macjejki 3 ale bez garażu obok, za to z piwnicš i garażem w piwnicy. Oczywicie musi być wykusz i balkon na piętrze - jak w Maciejce 3. Podniósł bym też dach o jakie 3-4 warstwy pustaków, czyli 75/100cm, żeby skosy nie zaczynały się zbyt nisko. To z kolei pozwoliłoby na dodanie po jednym rednim oknie w pokojach na piętrze (strona z balkonem będzie u mnie od południowego zachodu). Ciekawy jestem jakiej relacji z budowy, albo fotografie wnętrz. Ma kto co takiego ? Można by tutaj, albo na maila. Mogę cišgnšć całymi Megabajtami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 16.07.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Dom ładny nie oznacza domu ze skomplikowanym dachem. Pracownia MTM Styl rezerwuje jednak dach dwuspadowy dla domków letniskowych (a przyznam że projekty dom.let. Pana Sobieszczuka są godne uwagi). Projektowanie dachu w taki sposób by epoka baroku wpadła w kompleksy ze względu na ilość detali jest z pewnością pomysłem na drenaż kieszeni inwestora. Na tym forum nikt temu nie przyklaśnie (przepraszam że piszę w imieniu wszystkich). Klasyczne piękno cechuje prostota a my kochamy klasyczne piękno. Jestem żywym przykładem, że tak nie jest Polecam Opal-a z MTM Stylu - wprawdzie zmieniliśmy projekt dodając dach nad płaskim garażem, ale zachowaliśmy, nawet w elewacji, ideę tego pięknego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 16.07.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 MTM Styl jak kazda pracownia - ma dobre projekty , srednie projekty i ...nietrafione projekty . Jak kazda ! I tez jak wiekszosc ma takie proste w budowie i takie bardziej fantazyjne. Jak mozna zarzucac pracowni ze sprzedaje skomplikowane projekty (pomijajac fakt ze to nie prawda - ze tylko takie) a nawet jesli bylaby to prawda - traktowac ten fakt jako cos zlego !?!?! Widocznie sa chetni na takie domy! MTM Styl nie utrzymuje sie z datkow i zbiorek pieniedzy wsrod ludności Polski , tylko ze sprzedazy projektow, drogi Lesiu! Skoro dziala od paru lat i nie splajtowala to sa ludzie ktorym projety sie podobaja i je kupuja! To ze w Twoim otoczeniu sa ludzie budujacy "male domki" (maly wcale nie rowna sie zawsze funkcjonalny i ładny , a srodowisko Forum Muratora to naprawde nie jedyni budujacy w naszym kraju ) to juz naprawde nie wina nikogo a najmniej MTMStylu W Polsce na poczatku byl boom na wielkie i skomplikowane projekty , potem wszystko siadlo (z gospodarka na czele ) i ludzi nie bylo stac wiec zaczeli budowac male skromne i bardzo zwracali uwage na koszt budowy domu. Teraz znow powoli sie to zmienia - oczywiscie ze gro osob nadal poszukuje malych tanich w budowie domow ( plus oczywiscie funkcjonalnych i ladnych) ale coraz wiecej decyduje sie na takie juz mniej ekonomiczne w budowie, po prostu . I to jest wlasnie fajne - kazdy buduje taki dom na jaki go stac i w stylu jaki mu sie podoba Lesio pisze :Dom ładny nie oznacza domu ze skomplikowanym dachem. Owszem , ale tak samo dom ladny nie oznacza takiego z prostym jest o wiele wiecej czynnikow decydujacych o "pieknie" domu, pomijajac to ze dla jednego projet A bedzie tym jedynym , a kogos innego od niego odrzuci ze wstretem na kilometr Uwazam za totalne nieporozumienie narzucanie "jednynego slusznego wyboru" , takie rzeczy juz byly i mam nadzieje nie wroca ktos chce zbudowac dom 5 na 6 m2 z dachem ala stodola- ma prawo, ktos 390 m2 z polamanym dachem, lukarnami i wolimi okami - i tez fajnie. I zawsze beda tacy ktorym podoba sie prosty dwuspadowy dach i tacy ktorym do szczescia potrzebny jest wilelopolaciowy i duzy. Stac ich w czym problem ?! A wracajac do MTMStyl Ja osobiscie te pracownie kojarze przedewszystkim z naprawde bardzo milego kontaktu Pewne projekty uwazam za bardzo udane pod wzgledem etetycznym , funkcjonalnym i "kosztowym" Pewne - nie Tak samo jak ma to miejsce w pracowni X, Y i Z I napewno szukajacy czegos prostego i niedrogiego w budowie - znajda cos w MTM . A ja na kazdy nietrafiony projekt MTM jaki mi wskazesz palcem znajde ci rownie " niefajny" z dowolnie wybranej pracowni na naszym rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 18.07.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam Zgadzam sie z zielonooka... W KAZDEJ pracowni sa mniej i bardziej udane projekty, w KAZDEJ tansze i drozsze w wykonastwie. Ja wlasnie mam projekt z MTM StYL ALLEGRO2 (postaram sie wkleic fotki, to moj debiut w tej kwestii ) Front: http://www.domywstylu.pl/image.asp?file=/projects/visual/allegro_2_w1d.jpg&txt=%28c%29+MTM+STYL+%2D+www%2Edomywstylu%2Epl Ogrod: http://www.domywstylu.pl/image.asp?file=/projects/visual/allegro_2_w2d.jpg&txt=%28c%29+MTM+STYL+%2D+www%2Edomywstylu%2Epl Dom duzy, dach wielospadowy dodatkowo powiekszony o podpiwniczenie pod garazem. Ktos powie po co? Bo taki jest moj wybor! Zakochalam sie w przestronnosci tego projektu, jest na wszystko miejsce z niczego nie musze rezygnowac. Pozdrawiam. Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 18.07.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 ale nie ma zdjęć ...... postaraj się jeszcze raz wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 18.07.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 no i nieudany debiut....... musze sie doksztalcic...... a narazie: http://www.domywstylu.pl/image.asp?file=/projects/visual/allegro_2_w1d.jpg&txt=%28c%29+MTM+STYL+%2D+www%2Edomywstylu%2Epl http://www.domywstylu.pl/image.asp?file=/projects/visual/allegro_2_w2d.jpg&txt=%28c%29+MTM+STYL+%2D+www%2Edomywstylu%2Epl Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 18.07.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 poczytaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martynka1 18.07.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 bardzo ładny domek ile metrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts