radex 14.02.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Adamos idź do szkoły i się poucz. Podałem Ci już przykład, że Twoje rozwiązanie nie zdaje egzaminu. Więc nie racz każdego swoimi głupotami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2003 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 ADAMOS 48 jaki kociol proponujesz za ta cene. Widzialem kociol termetu dzialajacy na tej zasadzie. Zasobnik 80 l, kociol moc na co 13kw, na cwu 23, zamknieta komora spalania. Co o tym sadzisz.Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.02.2003 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2003 Sprawdzilem na stronie termetu. Jest to kociol Mini max turbo cena kotla 3370 + zasobnik 120l 999.To chyba najleprze rozwiazanie i cena znosna. Co o tym sadzisz?Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 15.02.2003 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 Przeczytać warto jest dość prosto opisane jaki należy dobrać zasobnik do potrzeb. Są wzory i przykłady połączeń. Może być pomocne.http://www.reflex.pl/katalogi/podgrzew.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felek 15.02.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 On 2003-02-10 23:04, ADAMOS48 wrote: nie znam pieca o wydatku 300l /10 min i myślę żę budownictwie indywidualnym nie istnieje ,natomiast w przemyssłówce tak .Co będzie pan robił 300l wody naraż jak do wanny wchodzi góra 70 70? Ty w wannie moczysz tylko nogi? Chyba troche przesadziles... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felek 15.02.2003 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 W watku "dobor kotla..." napisalem:Nie chcialem sie wychylac bo mam kociol firmy "Beretta" a do tego dwufunkcyjny. Zarowno kociol jak i typ bardzo niepopularne na forum. Moj kociol to wiszacy kompakt bez zasobnika, elektroniczny, dwufunkcyjny o zróżnicowanej mocy: dla ogrzania wody użytkowej od 7-21 kW, dla centralnego ogrzewania 7-12 kW. Mam go od czterech lat, grzeje mieszkanie 140 m2 i wode dla 4 osob (2 lazienki + kuchnia). Na razie zadnych awarii, cieplo i ekonomicznie (kociol stosunkowo tani + programator w salonie, zadnych pogodowek). Fakt ze mozna w tym samym czasie kozystac tylko z jednego kranu, juz sie do tego przyzwyczailismy ale mozna kupic kociol 29 kW i ten wystarczy spokojnie na 2 krany. Grzanie przez caly dzien 80 lub 120 litrow wody w kotle z zasobnikiem chyba niewiele ma wspolnego z ekonomia? czy moze mi ktos powiedziec dlaczego jestescie tak zachwyceni swoimi "zasobnikami"? z punktu widzenia fizyki: czy sie podgrzeje ta sama ilosc wody slabszym piecem w dluzszym czasie, czy tez mocniejszym piecem w krotszym czasie, energii trzeba dostarczyc tyle samo. Przy kotle z zasobnikiem musimy jednak wciaz trzymac podgrzana "rezerwe" wody a gdy ta sie wyczerpie czar pieca z zasobnikiem tryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 16.02.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2003 Kierować się nalezy jak już mówiłem kryteriami czego potrzebuję.Kocioł turbo z zamkniętą komora spalania ,musi być brany pod uwagę ,jezeli z naszymi kominami coś nie tak lub jeżeli wcale ich nie ma .Kocioł z zamknietą komorą spalania nie zabiera nam powietrza z łazienki lub kuchni jeżeli tam jest zamontowany.Bliskośc serwisu .Co do ceny to potarguj się nieco mocniej i zobacz co na to konkurecja .Życze powodzenia w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts