Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co Was wkurza...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 628
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

zielonooka tu sie zgadzam w 1000% albo wiecej!

Moja psica jest jak baranek do ludzi, ale wszystkie psy to nieprzyjaciele. Nie wiem, dlaczego - socjalizowalismy ja, jak byla mala, potem do czasu pierwszej cieczki jak wyprowadzalam ja na spacer, spuszczalam ze smyczy i biegala ze znajomymi psami.

Po pierwszej cieczce - katastrofa. Psica najchetniej zjadlaby wszystkie osobniki tego samego gatunku. Jest niebezpieczna, wiec wychodzi zawsze na smyczy i w kagancu.

I jest dokladnie to samo - skretyniali wlasciciele biora psy na spacer bez smyczy, psy w celach niesprecyzowanych leca do Belli - moze chca sie poznac, bawic - a moze powalczyc, bo ona bulgocze na sam widok psa i moze prowokuje. I co mam robic? Moja nie ma jak sie bronic.

Bylam juz nawet na policji zapytac, co mam robic. Zadalam pytanie, czy w razie zaatakowania moge jej zdjac kaganiec, zeby sie bronila. Co mi odpowiedzial policjant? No wie pani, lepiej nie, bo moze pani wtedy byc wspolwinna... :evil: :evil: :evil:

Tez juz myslalam, ze po powrocie do Polski na pewno kupie ten spray, bo tu chociaz nie ma psow walesajacych sie samopas i poki co zawsze wlasciciel jakos pupila przystopowal. A tam?

Ewak - no ja zauwazylam ze wlasciciele takich faktycznie ostrych psow to sie pilnuja :wink:

ale duzo jest po prostu duzych psow , ktore samo przez to ze sa duze jakies tam zagrozenie stanowic moga, i nic mnie nie obchodzi ze wlasciciel obrazonym glosem wola"przeciez on nie gryzie"

NIKT mi nie da gwarancji ze nieugryzie a pozatym jest obowiazek trzymania psow na smyczy

i wkurza mnie to ze w wiekszosci krajow jak jest przepis "psy wyprowadzamy na smyczy" to sie ludzie stosuja

a my Polacy jakas taka przekore mamy - jest nakaz to go złamac trzeba :-?

a i jeszcze (juz konczac watek psi) wkurza mnie ze wychodza z klatki z psem i nie pojda 3 krokow pod krzaczek tylko tuz przy bramie piesek musi sie wykupkac, pewnie .... :evil:

nie wiem jak to napisać, żeby nie urazić pewnej grupy zawodowej, ale:

wkurza mnie, że nauczyciele mają dwumiesięczne wakacje i o połowę mniejszy wymiar godzinowy, a ja zdzieram sobie o wiele bardziej gardło, bez przyszłości na uznanie w moim zawodzie wysiłku glosowego za przyczynę potencjalnej choroby zawodowej

........... no i za chwilę mnie wszyscy zakrzyczą jaka to ja jestem "be"

eko jestes moze spiewaczka operowa ? :D

ps . jestes cacy :lol: :wink:

a mnie wkur....najbardziej to - ze na mojej ulicy nie ma całodobowego sklepu z mielonką ...

to rzeczywiscie przechlapane selimm :(

nawet nie wiem co tu radzic .. :roll: :wink:

otworz na mojej ulicy sklep z mielonką 8)

selimm

od 20 minut otwarte .

Zadna mielonka jeszcze nie zeszla :evil:

eko napisal:

nie wiem jak to napisać, żeby nie urazić pewnej grupy zawodowej, ale:

wkurza mnie, że nauczyciele mają dwumiesięczne wakacje i o połowę mniejszy wymiar godzinowy, a ja zdzieram sobie o wiele bardziej gardło, bez przyszłości na uznanie w moim zawodzie wysiłku glosowego za przyczynę potencjalnej choroby zawodowej

........... no i za chwilę mnie wszyscy zakrzyczą jaka to ja jestem "be"

A ja dodam: i to jeszcze narzekaja, ze wakacje za krotkie i zarobek za maly!!!

a my Polacy jakas taka przekore mamy - jest nakaz to go złamac trzeba

A wiesz, bylam niedawno na pieknym spacerze, kilometry przez dzikie wzgorza, na ktorych pasly sie owce, zeby dojsc do liczacego 3 tysiace lat ogromnego rysunku wykonanego w kredzie, takiego co to go najlepiej widac z samolotu.

Te wzgorza to teren prywatny i przy wejsciu jest wielka tablica, ze spacerowicze mile widziani nawet z psami, ale poniewaz to pastwiska i potencjalnie ogromne problemy, jezeli sie te owce wystrasza lub zostana zaatakowane, psy kategorycznie na smyczy.

I co? Kulturalna starsza para sobie posuwa - i piesek galopkiem leci sie zaznajomic z Bella... zadna smycz, zadna kontrola...

Konkluzja? Wcale nie Polacy. Wszedzie znajda sie tacy, co uwazaja, ze ich pies jest idealny a w ogole zaden zakaz ich nie dotyczy...

A mnie wkurza , ze nie mge przestac palic :oops:

sie nie wkurzaj rrmi bo bedziesz musiala zaplic z nerw :D :wink:

na pewno jeszcze nie chcialas rzucic tak na powaznie. bo jak bys chciala to na pewno bys rzucila :-? . Ja tak mam , na przyklad 8) .(tzn tak mysle ze tak mam :roll: )

a tak serio to tez bym to rzucila. Chociaz juz i tak mniej pale.

I tylko w dobrym towarzystwie 8)

posłusznie melduje ze jeszcze mnie wkur..takie Wacki co na zolwia srają !!

Idzie sobie facet po imprezie do domu i strasznie chce mu sie kupe - nie

wytrzymuje, przeskakuje przez pobliski plotek i robi to na co ma ochote.

Gdy

jest juz po wszystkim, odwraca sie by zobaczyc jak mu poszlo. Zdziwiony

patrzy - kupy nie ma. Dokladnie obmacuje cale miejsce - kupy nie ma.

'Delirium czy co?' - pomyslal i poszedl do domu.

Nastepnego dnia, gdy przechodzil obok miejsca intrygujacego zdarzenia, nie

wytrzymal, przeskoczyl przez plotek i zaczal szukac zaginionej kupy. Wtem,

z

domu wychodzi wlasciciel:

- Panie! Co mi pan tu szuka?!

- A..., bo mi sie tu gdzies dlugopis zgubil.

- A juz myslalem... Bo mi wczoraj jakis ch.. na zolwia nasral

A mnie wkurza , ze nie mge przestac palic :oops:

sie nie wkurzaj rrmi bo bedziesz musiala zaplic z nerw :D :wink:

na pewno jeszcze nie chcialas rzucic tak na powaznie. bo jak bys chciala to na pewno bys rzucila :-? . Ja tak mam , na przyklad 8) .(tzn tak mysle ze tak mam :roll: )

a tak serio to tez bym to rzucila. Chociaz juz i tak mniej pale.

I tylko w dobrym towarzystwie 8)

Zochna!!! :o

to juz wiem czemu sie z tego przeniesiania do klubu ucieszylas i juz wiem czemu wspomnialas o papierosach klubowych ;) :lol:

Na dzień dzisiejszy najbardziej wkurza mnie dekarz który olewa nasza budowe, nie daje znaku zycia od 3 dni...jestem stasznie wkurzona :evil:

Oprócz tego wkurza mnie ta głupia zima...ciągnie sie w nieskończoność, ten głupi mróz, skrobanie szyb, powolna jazda, kozaki w których musze chodzić i te grube bety które na siebie zakładam...ech właściwie to mnie dzisiaj wszystko wkurza...chyba mnie dopada jakas depresja :evil:

O mam! :evil:

wkurza mnie ze jak ide so hiper/supermarketu to nigdy nie moge znales tego co chce kupic - no chyba ze jajka bo to wiem gdzie sa, i tak sie blakam miedzy regalami w poszukiwaniu to herbaty to cukru...

a wszystkie osoby spotkane po drodze ktore wygladaja na personel sa hostessami i tylko reklamuja jeden produkt

a NAJBARDZIEJ mnie wkurza ze niezalzenie w jakiej kolejce do kasy stane to ona ZAWSZE bedzie sie najdluzej posuwac , a to kodu nie bedzie a to karta sie zatnie komus wrrrr :evil:

chyba zaczne chodzic na zakupy do calodobowych sklepow z mielonka :lol: