Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co Was wkurza...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 628
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wkurza mnie sąsiadka, która prowadza przed moim domem swoje krowy a one dzień w dzień wchodzą na naszą przydomową zagospodarowaną skarpę, gdzie posadzilismy cyprysiki, ogrodziliśmy rollborderami, wysypaliśmy korą, posadziliśmy trawkę, dbamy o to, żeby przed domem też ładnie było...a takie lezą jak te święte krowy po tym wszystkim a ta jak najświętsza za nimi :roll: Ale głupio mi uwagę zwrócić, bo zaraz zacznie gadać po wsi, że damesa z miasta przyjechała i krowy jej przeszkadzają..a to przecież nie w tym rzecz :roll: Na razie jak ich widzę z tymi krowami to wychodzę na ogród i patrzę - na razie bez słowa.. :wink:

Wkurza mnie sąsiadka, która prowadza przed moim domem swoje krowy a one dzień w dzień wchodzą na naszą przydomową zagospodarowaną skarpę, gdzie posadzilismy cyprysiki, ogrodziliśmy rollborderami, wysypaliśmy korą, posadziliśmy trawkę, dbamy o to, żeby przed domem też ładnie było...a takie lezą jak te święte krowy po tym wszystkim a ta jak najświętsza za nimi :roll: Ale głupio mi uwagę zwrócić, bo zaraz zacznie gadać po wsi, że damesa z miasta przyjechała i krowy jej przeszkadzają..a to przecież nie w tym rzecz :roll: Na razie jak ich widzę z tymi krowami to wychodzę na ogród i patrzę - na razie bez słowa.. :wink:

heh moze Ty mieszkasz gdzies obok mnie?

Zobacz co napisalam posta wyżej :D

Ja tam juz kiedys powiedzialam ze wiem ze bydlo nie jest winne ale jak wezme syna pistolet na kulki i przypieprze w dupska to spiernicza i wiecej nie wroia.

A nie macie much od tych krow? Mi sraja zaraz za ogrodzeniem i much full.

A najgorzej jak pada deszcz, bo one ( muchy) zeby sie schowac siadaja na elewacje , ktora jest doslownie czarna od nich i cala obsrana .

Oprocz bydla to jeszcze ziemniaki posadzil zaraz za naszym ogrodzeniem i tak zapuscil ze full stonki, ktora zapieprza po tarasie, do domu sie pcha i lazi po elewacji. Jak mu mąż zwrocil uwage to powiedzial ze normalka, zimno idzie to leca do ciepla :o

Bo teściową to sobie trzeba wychować

A kijem ją czy po dobroci? :lol: 8)

:o jakim kijem?? wstyd, wstyd!

tesciowa jest jak skarb!

Trzeba dobrze i głęboko zakopać :wink:

Najlepsza jest teściowa na 102 - 100 metrów od domu i 2 metry pod ziemią :lol:

ehehe dobre

- Tato czemu babcia biega zakosami?

- Nie gadaj, podawaj magazynki!

:wink:

Bo teściową to sobie trzeba wychować

A kijem ją czy po dobroci? :lol: 8)

:o jakim kijem?? wstyd, wstyd!

tesciowa jest jak skarb!

Trzeba dobrze i głęboko zakopać :wink:

Najlepsza jest teściowa na 102 - 100 metrów od domu i 2 metry pod ziemią :lol:

ehehe dobre

- Tato czemu babcia biega zakosami?

- Nie gadaj, podawaj magazynki!

hahaha

Twoje lepsze :lol:

Zobacz co napisalam posta wyżej

Ja tam juz kiedys powiedzialam ze wiem ze bydlo nie jest winne ale jak wezme syna pistolet na kulki i przypieprze w dupska to spiernicza i wiecej nie wroia.

A najgorzej jak pada deszcz, bo one ( muchy) zeby sie schowac siadaja na elewacje , ktora jest doslownie czarna od nich i cala obsrana .

Oprocz bydla to jeszcze ziemniaki posadzil zaraz za naszym ogrodzeniem i tak zapuscil ze full stonki, ktora zapieprza po tarasie, do domu sie pcha i lazi po elewacji. Jak mu mąż zwrocil uwage to powiedzial ze normalka, zimno idzie to leca do ciepla

Ostatnio zmieniony przez Agnieszka1 dnia Czw, 23 Sierpień 2007 13:52, w całości zmieniany 1 raz

Ale cię nerwy poniosły, ho, ho. Ja też bym w szał popadła. No, ale trza mysleć zdroworozsądkowo. Możeby tak na coś przydały się te krowy...np. nawozik. No co, ekologiczny... do ogródka. :lol: :lol: :lol:

P.S. Bardzo rozbawił mnie Twój post. :D

Zobacz co napisalam posta wyżej

Oprocz bydla to jeszcze ziemniaki posadzil zaraz za naszym ogrodzeniem i tak zapuscil ze full stonki, ktora zapieprza po tarasie, do domu sie pcha i lazi po elewacji. Jak mu mąż zwrocil uwage to powiedzial ze normalka, zimno idzie to leca do ciepla

Ostatnio zmieniony przez Agnieszka1 dnia Czw, 23 Sierpień 2007 13:52, w całości zmieniany 1 raz

Ale cię nerwy poniosły, ho, ho. Ja też bym w szał popadła. No, ale trza mysleć zdroworozsądkowo. Możeby tak na coś przydały się te krowy...np. nawozik. No co, ekologiczny... do ogródka. :lol: :lol: :lol:

P.S. Bardzo rozbawił mnie Twój post. :D

:lol: :wink:

Czasami w korku mam ochotę wyjść się schylić otworzyć drzwi i włożyć gorącego na łapę lub dłoń ze słowami:

Coś Pani/Panu wypadło.

:evil: :evil: :evil:

a ja głośno i wyraźnie zwracam uwagę KAŻDEMU KTO RZUCA CHAMSKO PETA NA ULICY ..... mówiąc coś Panu/Pani wypadło -tylko raz facet wzruszył ramionami -wtedy dobitnie powtórzyłam i poskutkowało ....inni zawsze ....UWAGA - zawstydzeni podnosza pety z chodnika :D

Wkurza mnie ,że palący w bezczelny sposób manifestują swój nałóg a potem jeszcze zanieczyszczają ulice -kiepując gdzie popadnie :evil:

Ew-ka Masz rację.

Dla nas Polaków jest to nie do przyjęcia i razi na każdym kroku. Ale np. w takiej Francji, a dokładnie w Paryżu, ludziska śmiecą na ulicach non stop i jest to dla nich normalka, bo tam przez cały dzień wszędzie kursują ekipy sprzątające. Ja byłam w szoku, no ale cóż nasza mentalność jest nieco inna, a i kraju nie stać jeszcze na taki porządek. :(

Zobacz co napisalam posta wyżej :D

Oprocz bydla to jeszcze ziemniaki posadzil zaraz za naszym ogrodzeniem i tak zapuscil ze full stonki, ktora zapieprza po tarasie, do domu sie pcha i lazi po elewacji. Jak mu mąż zwrocil uwage to powiedzial ze normalka, zimno idzie to leca do ciepla :o

Ja na razie spokojnie, bo wiem, ze te krowy od wielu lat tą drogą prowadzają, na szczęście rzadko się zdarza zeby na drodze zostawiały po sobie niemiłe niespodzianki :-? :wink: a na naszej skarpie jak na razie się nie zdarzyło :roll: Tylko ślady po kopytach :roll: Krowy jak krowy - niczemu winne nie są , ale czemu ona sama zachowuje się jak krowa i jak widzi, że włażą mi na skarpę to nie reaguje? :-? Much od nich też niezauważyłam, oblężenie much mieliśmy kilka miesięcy temu - ale to już inna bajka :wink:

Ew-ka Masz rację.

Dla nas Polaków jest to nie do przyjęcia i razi na każdym kroku. Ale np. w takiej Francji, a dokładnie w Paryżu, ludziska śmiecą na ulicach non stop i jest to dla nich normalka, bo tam przez cały dzień wszędzie kursują ekipy sprzątające. Ja byłam w szoku, no ale cóż nasza mentalność jest nieco inna, a i kraju nie stać jeszcze na taki porządek. :(

Bardzo podobnie jest w Lądku...tfu! w Londynie :wink: (przynajmniej jakis czas temu)

Tam (w city) malo koszy na smieci bo jak ktos mi tlumaczyl boja sie zeby ktos bomby nie podrzucil. (to moze byc prawda bo np. w naszym metrze tez kosza na smieci na peronie nie uwidzisz :wink: )

Papierki rzuca sie na ulice, kladzie na murkach, ławkach . Tylko ze służby lataja i sprzataja (no przynajmniej w teorii)