Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, wiem, że temat był już poruszany, ale chciałbym Was prosić o informację na temat kosztów robocizny.

Ile kosztuje Was stan surowy zamknięty, mam otrzymać wycenę i chciałbym się mniej więcej zorientować w cenach.

stan surowy otwarty (bez okien i drzwi) 23.000 zł murowanie i 10.000 zł robocizna dachu (więzba i pokrycie dachówką)

A moja Oliwka wygląda tak, a od środy zaczną się prace nad dachem :)

http://images28.fotosik.pl/279/a89fe2cbbf6f0346med.jpg

zabawny zbieg okolicznosci.samochodzik mam identyczny jak na zdjeciu. A i Mac iek ma taką renóweczkę chociaz innego koloru. Widac oliwkowicze mają podobne gusta .... he he ...

Witam, wiem, że temat był już poruszany, ale chciałbym Was prosić o informację na temat kosztów robocizny.

Ile kosztuje Was stan surowy zamknięty, mam otrzymać wycenę i chciałbym się mniej więcej zorientować w cenach.

stan surowy otwarty (bez okien i drzwi) 23.000 zł murowanie i 10.000 zł robocizna dachu (więzba i pokrycie dachówką)

Jaccer bardzo dziękuję za odpowiedź.

Witam!

Jakie dawaliscie okna dachowe? Nie wiem czy jak zaloze Velux z gornym uchwytem to nie bedzie on za wysoko (podniosłem scisnke kolankowa o 36cm). Jak to wyszlo u Was? Sa Velux B z dolna klamka ale łazienkowych juz takich nie ma na dodatek łazienkowe wystepuje u nas w kołnierzu kombi a w katalogu napisali ze nie zaleca sie laczyc GZL i GGU w jednym kombi.

Pozdrawiam

Witam!

Jakie dawaliscie okna dachowe? Nie wiem czy jak zaloze Velux z gornym uchwytem to nie bedzie on za wysoko (podniosłem scisnke kolankowa o 36cm). Jak to wyszlo u Was? Sa Velux B z dolna klamka ale łazienkowych juz takich nie ma na dodatek łazienkowe wystepuje u nas w kołnierzu kombi a w katalogu napisali ze nie zaleca sie laczyc GZL i GGU w jednym kombi.

Pozdrawiam

Ja dawałem wszędzie Fakro FTS-V - klamka na dole.

Witam!

Pozdrawiam

Cześć,

jak robiłem wyceny dachu to w 3 hurtowniach proponowano mi okna Roto wysokoosiowe (oś obrotu przesunięta do góry na 3/4 wsokości). Zamawiając w końcu dachówkę udało mi się za te okna (seria 735 H 7/14 - 5 szt.) uzyskać cenę 1070 zł brutto + kołnierz 230 zł brutto + roletka wewnętrzna 1 zł. Mają klamkę na dole i ta przesunięta oś daje możliwość montażu trochę niżej. Nie wiem jak cena ma się do Veluxa, ale w porównaniu do Fakro wyszło mi ok 850 zł drożej.

Coś więcej będę mógł napisać ok. 15 października jak przyjadą razem z dachówką.

Pozdrawiam - Daniel

Bardzo ładna

Chyba ściągnę od Ciebie tego ,, kogucika "pod daszkiem :lol: :lol:.

A u mnie jedna ekipa działa przy więźbie a druga pracuje nad wieńcami na ścianach szczytowych. Dobrze że przestało pdać to można trochę przyspieszyć budowę

pozdrawiam