grazi 05.06.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Asiu, bardzo ladna lazienka. Ja wciaz susze dom, jeszcze tydzien i bedziemy malowac na bialo,a potem kolor i kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 05.06.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Drodzy Oliwkowicze, czy podniesienie sciany kolankowej o 2 pustaki musi być wrysowane w oryginalny projekt przez adaptującego architekta, czy ( co ten architekt proponuje) wystarczy potwierdzić to jedynie wpisem w dzienniku budowy? TypeR czy ty masz bezpośrednie wejscie do pomieszczenia nad garażem?Mógłbyś udostępnić jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 06.06.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Co do schodów do pomieszczenia nad garażem to chyba powinnam prosić o pomoc RadkaO. Radku prześlij jakieś fotki-chcemy też takie schody. Proooooszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 07.06.2010 04:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Co do schodów do pomieszczenia nad garażem to chyba powinnam prosić o pomoc RadkaO. Radku prześlij jakieś fotki-chcemy też takie schody. Proooooszę. Pamiętam o obietnicy zdjęć, w tym schodów. My już mieszkamy w naszej Oliwce, no i rewelacja. Sporo jeszcze zostało do zrobienia, ale mieszkamy. Po schodach (prostych) śmiga nasz 3 - latek i daje radę, choć nie są one bardzo wygodne. W wolnej chwili zrobię trochę fotek. Postaram się w tym tygodniu, choć obecnie absorbuje mnie nasz nowy potomek. Komu przesłać zdjęcia, bo sama nie będę miała czasu ani cierpliwości by je wklejać na forum? Pozdrawiamy Kasia z Rodziną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 07.06.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Pamiętam o obietnicy zdjęć, w tym schodów. My już mieszkamy w naszej Oliwce, no i rewelacja. Sporo jeszcze zostało do zrobienia, ale mieszkamy. Po schodach (prostych) śmiga nasz 3 - latek i daje radę, choć nie są one bardzo wygodne. W wolnej chwili zrobię trochę fotek. Postaram się w tym tygodniu, choć obecnie absorbuje mnie nasz nowy potomek. Komu przesłać zdjęcia, bo sama nie będę miała czasu ani cierpliwości by je wklejać na forum? Pozdrawiamy Kasia z Rodziną. Ale Wam dobrze, że juz mieszkacie Ja poproszę o zdjęcia na [email protected] Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olcia-Si 07.06.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Pamiętam o obietnicy zdjęć, w tym schodów. My już mieszkamy w naszej Oliwce, no i rewelacja. Sporo jeszcze zostało do zrobienia, ale mieszkamy. Po schodach (prostych) śmiga nasz 3 - latek i daje radę, choć nie są one bardzo wygodne. W wolnej chwili zrobię trochę fotek. Postaram się w tym tygodniu, choć obecnie absorbuje mnie nasz nowy potomek. Komu przesłać zdjęcia, bo sama nie będę miała czasu ani cierpliwości by je wklejać na forum? Pozdrawiamy Kasia z Rodziną. Gratuluję zamieszkania w Oliwce a przy okazji szczerze zazdroszczę bo sama nie mogę się już doczekać (chociaż my jesteśmy dopiero po zalaniu stropu). Jeżeli mogę to także proszę o zdjęcia (przyznaję, że uwielbiam je oglądać - [email protected] Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamariusz 07.06.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Pamiętam o obietnicy zdjęć, w tym schodów. My już mieszkamy w naszej Oliwce, no i rewelacja. Sporo jeszcze zostało do zrobienia, ale mieszkamy. Po schodach (prostych) śmiga nasz 3 - latek i daje radę, choć nie są one bardzo wygodne. W wolnej chwili zrobię trochę fotek. Postaram się w tym tygodniu, choć obecnie absorbuje mnie nasz nowy potomek. Komu przesłać zdjęcia, bo sama nie będę miała czasu ani cierpliwości by je wklejać na forum? Pozdrawiamy Kasia z Rodziną. Witam, ja też poproszę fotki na [email protected] Dziękuję bardzo i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 07.06.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Grazi - ile wam wyszlo podbitki i mkw tynkow? Ile was to wynioslo kosztowo i z jakich materialow robiliscie tynki i podbitke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 07.06.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Cześć, jeśli chodzi o tynki to chyba 253 m kw na zewnątrz. Tynk zamawialiśmy bezpośrednio u producenta, dał nam w cenie farbę przed tynkowaniem +tynk +biały kolor wokół okien. Zostały nas z tego 2 wiadra. Podbitki na zewnątrz nie mam, bo miałam zrobione ładnie deski, więc je tylko pomalowaliśmy sadolinem lakierobejcą orzech. Co do kosztów to mieliśmy firmę, która robiła wszystko - dach, tynki wewnątrz i na zewnątrz, malowanie podbitki. Wykończenie poddasza itd. Kosztowało nas to dużo (tak mi się wydaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariogda 07.06.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 witamkoszty elewacji u mnie to 14,5 tysstyropian 15 cm frezkleje siatka tynk sylikatowyrobociznaparapety zewwat tylko płaciłęmn za styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 07.06.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Pamiętam o obietnicy zdjęć, w tym schodów. My już mieszkamy w naszej Oliwce, no i rewelacja. Sporo jeszcze zostało do zrobienia, ale mieszkamy. Po schodach (prostych) śmiga nasz 3 - latek i daje radę, choć nie są one bardzo wygodne. W wolnej chwili zrobię trochę fotek. Postaram się w tym tygodniu, choć obecnie absorbuje mnie nasz nowy potomek. Komu przesłać zdjęcia, bo sama nie będę miała czasu ani cierpliwości by je wklejać na forum? Pozdrawiamy Kasia z Rodziną. Ja też poproszę o zdjęcia na: [email protected] Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 07.06.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Ja też poproszę o zdjęcia na: [email protected] Dziękuję. Wyślę zdjęcia jednej osobie, która wrzuci je na forum... Kto się zdeklaruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.06.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) Pokój na poddaszu http://images46.fotosik.pl/301/818def3456068fe6med.jpg Edytowane 8 Czerwca 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.06.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 salonhttp://images45.fotosik.pl/303/bd4f49c597b1b9d4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.06.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 (edytowane) http://images35.fotosik.pl/156/1c477d38f34df12dmed.jpg Korytarzyk obok łazienkihttp://images38.fotosik.pl/298/04b1bfe70298e963med.jpgDrugi pokój na górze: http://images39.fotosik.pl/298/fe1b3bc0e1f932aemed.jpg l łazienka górnaZdjęcie 500px na forum:http://images39.fotosik.pl/298/8eb1bc6f4cf92664med.jpg :Nad garażem. U mnie tu będzie pralnia. Nad garażem mam dwa okna, drugie pomieszczenie takie same, ale będzie garderoba Zdjęcie 500px na forum:http://images37.fotosik.pl/297/1333315d6d95e539med.jpgSchowek między sypialniami na górze, niektórzy robią tu garderoby. Moim zdaniem jest fajnie tak jak jest Zdjęcie 500px na forum:http://images41.fotosik.pl/298/5bf908f2d6caf5b1med.jpg Edytowane 8 Czerwca 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 08.06.2010 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Wyślę zdjęcia jednej osobie, która wrzuci je na forum... Kto się zdeklaruje? RadkuO mnie bardzo zależy-wyślij mnie-postaram się wkleić choć jeszcze tego nie robiłam...... ale nauczyć się czas..... [email protected] Dziś spotykamy sie z architektem żeby przedyskutować te schody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 09.06.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Do grazi .Piękna ta wasza Oliwka !!Gratuluje .My niestety jesteśmy na etapie papirologii . Pytanko do doświadczonego Oliwkowicza : mamy dylemat jakim systemem budować to zn. Firma stan deweloperski 250 tys czy systemem gospodarczym SS zamknięty robocizna bez materiału 37000 .Z góry dziękuje za opinie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 09.06.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Do grazi . Piękna ta wasza Oliwka !!Gratuluje .My niestety jesteśmy na etapie papirologii . Pytanko do doświadczonego Oliwkowicza : mamy dylemat jakim systemem budować to zn. Firma stan deweloperski 250 tys czy systemem gospodarczym SS zamknięty robocizna bez materiału 37000 .Z góry dziękuje za opinie . pozdrawiam Cześć, jeżeli masz trochę wolnego czasu i wyrozumiałego szefa w pracy to możesz gospodarczym. Organizacja wszystkiego, szukanie materiałów w dobrych cench, przyjmowanie transportów na budowie itp. pochłania sporo czasu. Da się to jakoś ogarnąć i trochę zaoszczędzić ale kosztem nerwów, godzin spędzonych w necie, wyrywaniem na budowę itp. Ja miałem to szczęście że budowałem ok. 16 km od miejsca pracy i dojazd na budowę zajmował ok. 15-20 minut. Mój dyrektor również się budował w tym samym czasie więc był pełen wyrozumiałości, mogłem wyjść z pracy, pojechać na budowę, rano przyjechać do pracy na 10.00 itp. Gdyby nie to byłoby ciężko wszystko zgrać. Praktycznie na wszystkie ważniejsze etapy brałem urlop, lanie fundamentów, pierwsze dni murowania, stropy itp. Chciałem jak najwięcej sam dopilnować chociaż się na tym zupełnie nie znałem. Jeżeli budowa z firmą to mniejsza kontrola z czego budują, jakie materiały kupują (cegła, okna, ile stali, więźba, jaka dachówka i ile do niej akcesoriów, ile betonu z gruchy i jaki zamówiony itp.) To wszystko trzeba dokładnie ustalić a zaczynając budowę to czarna magia i mogą wciskać kity. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 10.06.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 U nas po majowych podtopieniach w końcu wyszło słonko i prace ruszają do przodu efekty na fotkach w albumie http://greg36.fotosik.pl/albumy/758873.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 10.06.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Jeśli chodzi o budowę, trudno doradzić. Jeśli zaufany developer to chyba warto. Na materiałach i tak na pewno oszukają, bo potem są takie różne du....erelki, że nigdy nie sprawdzisz. Ale jak masz czas i coś sam możesz zrobić to rób sam. My niby sami wszystko kupowaliśmy , a uwierz, ze nasza Oliwka będzie kosztowała na pewno 2 razy tyle co piszesz. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts