toth 09.11.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Balkonów nie bedzie! Chyba zrobimy normalne okna tylko troche większe. A mógłbyś pokazać na zdjęciu, jak wygląda ta ściana u Ciebie? Pytałeś skąd jesteśmy - my i nasz przyszły dom jesteśmy z okolic Warszawy. Z architektka to tak jakoś dziwnie wyszło, bo myślałąm, że adaptacja, to znaczy, że omówimy wszystko i usytułowanie budynku i zmiany w środku, a pani zrobiła nam własciwie tylko adaptacje niezbedna do pozwolenia na budowę, a pytana o szczegółu w środku, jakoś sie od tego wymigała i sie skończyło. Ale sama się zastanawiam nad tym, że może warto popytać jeszcze jakiegos fachowca, bo ciagle jakieś pytania i wątpliwości nas opadają. Dziekuje wszystkim za odpowiedzi w sprawie kominka - u nas kominek ma być odpalana jako umilacz i wtedy tylko przy okazji podgrzać pomieszczenia (chcemy zrobic DGP, ale nie wiem jeszcze jakie są koszty - nie wiem, czy warto) Okna 1500x1500 są optymalne jak na tą powierzchnię. Niestety nie prześlę zdjęć bo nie mam wylanego jeszcze stropu. Może skończą na początku przyszłego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 09.11.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Do annaop! my podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak i wydłużyliśmy trochę krokwie i dom ładnie wygląda, bo mamy nadbitkęDo oliwkowiczów! ile płacicie za hydraulikę wewnętrzną podłogówka na dole grzejniki na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 09.11.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Okna 1500x1500 są optymalne jak na tą powierzchnię. Niestety nie prześlę zdjęć bo nie mam wylanego jeszcze stropu. Może skończą na początku przyszłego tygodnia. Zrozumiałam, że macie już te okna, ale gdybyś pamiętał, to poproszę zdjęcia, jak już będzie co sfotografować. Boję sie,że jak poszerzymy te okna to będzie brzydko wygladało, a jak będą za małe to pokoje będa niedoświetlone. Tak to jest, jak sie zachce poprawiać projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 09.11.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Annaop, jaka wybraliście dachówke i okna dachowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 10.11.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 My jednak Braasa-celtycka grafitA okna raczej ze śląskiej fabryki okien- mamy wycenione 3-szybowe, ale myślę czy nie spuścić z tonu na 2 szyby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 10.11.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Okna dachowe fakro wychodza teraz nieco taniej niż Velux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 10.11.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Aaaaa i okna to raczej wiosną zamontujemy-przez zimę lepiej żeby po nieogrzewanym domu hulał wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 10.11.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 OK PILNe pytanko: czy spinali wasi ciesle więźbę? U nas chcą śruby szpilki gwintowane fi 16. W hurtowni twierdzą że 12 spokojnie wystarczy. Czekam jeszcze na decyzje kierownika-a jak to u Was? my też kupowaliśmy te śruby i też ich było 12 szt ale je przecinali na pół i wyszło 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 10.11.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Na okna VELUX na wybrane modele do końca roku jest promocja , od ceny zakupu zwracają: model GZL - 50zł lub model GGL, GGU - 100 zł, trzeba ksero faktur ,wypełnic kupon i odesłac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 10.11.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Na okna VELUX na wybrane modele do końca roku jest promocja , od ceny zakupu zwracają: model GZL - 50zł lub model GGL, GGU - 100 zł, trzeba ksero faktur ,wypełnic kupon i odesłac Właśnie takie kupiłem. Całkiem fajna cena i na pewno lepsze niż Roto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 10.11.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 nam w jednym punkcie powiedzieli, że na Roto mieli dużo reklamacji i przestali je sprzedawaćDziekuję za informacje o oknach i promocjach. Annaop, czy dobrze zrozumiałam, nie wstawiasz okien dachowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 11.11.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 nam w jednym punkcie powiedzieli, że na Roto mieli dużo reklamacji i przestali je sprzedawać Dziekuję za informacje o oknach i promocjach. Annaop, czy dobrze zrozumiałam, nie wstawiasz okien dachowych? Nie , nie to nieporozumienie... Dachowe tak razem z dachem, pozostałe(elewacyjne) wiosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 11.11.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Mam prośbę, czy ktoś mógłby wkleic zdjęcie drzwi do małej łazienki od strony korytarza. Moje schody wchodzą kilka centymetrów w otwór drzwiowy, który ma metr szerokości mogłabym go troche zamurować zrobić na 90 cm ale sama nie wiem jak to ugryźć, wydaje mi się że mam tam coś sknocone i będe miała problem zeby zamontowac tam drzwi. Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelek77 11.11.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No u nas właśnie się zaczęły tynki:) No i później generalne sprzątanie i czekanie do wiosny na podłączenie hydrauliki (wody), c.o. i wylanie posadzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 12.11.2010 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 czy liczyliście ile m2 poddasza jest do ocieplenia? Lelek jakie masz ceny za tynki i wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 12.11.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Lelku nie robisz karton gipsów na ściany kolankowe?-tam będą tynki? I nie ocieplasz wełną tych ścianek?Jaka właściwie jest kolejność: ocieplanie potem tynki czy na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 12.11.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 No u nas właśnie się zaczęły tynki:) No i później generalne sprzątanie i czekanie do wiosny na podłączenie hydrauliki (wody), c.o. i wylanie posadzek. Widze, nie robiłeś okien dachowych w pokojach "bliźniaczych" na poddaszu, czy jest wystarczająco jasno? Bo tez mamy w planie je pominąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 12.11.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) Też mnie ciekawi, czy w tych pokojach jest wystarczająco dużo światłą. Lelku, czy mógłbyś podać wymiary okien w pokojach na górze i powiedzieć na którą stronę świata wychodzą? Edytowane 12 Listopada 2010 przez buczynkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 12.11.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Mam prośbę, czy ktoś mógłby wkleic zdjęcie drzwi do małej łazienki od strony korytarza. Moje schody wchodzą kilka centymetrów w otwór drzwiowy, który ma metr szerokości mogłabym go troche zamurować zrobić na 90 cm ale sama nie wiem jak to ugryźć, wydaje mi się że mam tam coś sknocone i będe miała problem zeby zamontowac tam drzwi. Z góry dziekuje i pozdrawiam u mnie i u brata, który ma też ten projekt jest to samo ale drzwi spokojnie się tam wstawi, ja jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 12.11.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Zrozumiałam, że macie już te okna, ale gdybyś pamiętał, to poproszę zdjęcia, jak już będzie co sfotografować. Boję sie,że jak poszerzymy te okna to będzie brzydko wygladało, a jak będą za małe to pokoje będa niedoświetlone. Tak to jest, jak sie zachce poprawiać projektanta Mam balkon i jest bardzo fajnie . Tylko trzeba dobrze zrobic, zeby nie zaciekal. W projekcie, balkonik nieduzy, ale mozna powiesic kwiatki. Raczej taka fanaberia niz balkon, ale dodaje uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts