Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Balkonów nie bedzie! Chyba zrobimy normalne okna tylko troche większe. A mógłbyś pokazać na zdjęciu, jak wygląda ta ściana u Ciebie? Pytałeś skąd jesteśmy - my i nasz przyszły dom jesteśmy z okolic Warszawy.

Z architektka to tak jakoś dziwnie wyszło, bo myślałąm, że adaptacja, to znaczy, że omówimy wszystko i usytułowanie budynku i zmiany w środku, a pani zrobiła nam własciwie tylko adaptacje niezbedna do pozwolenia na budowę, a pytana o szczegółu w środku, jakoś sie od tego wymigała i sie skończyło. Ale sama się zastanawiam nad tym, że może warto popytać jeszcze jakiegos fachowca, bo ciagle jakieś pytania i wątpliwości nas opadają.

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi w sprawie kominka - u nas kominek ma być odpalana jako umilacz i wtedy tylko przy okazji podgrzać pomieszczenia (chcemy zrobic DGP, ale nie wiem jeszcze jakie są koszty - nie wiem, czy warto)

Okna 1500x1500 są optymalne jak na tą powierzchnię. Niestety nie prześlę zdjęć bo nie mam wylanego jeszcze stropu. Może skończą na początku przyszłego tygodnia.

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Okna 1500x1500 są optymalne jak na tą powierzchnię. Niestety nie prześlę zdjęć bo nie mam wylanego jeszcze stropu. Może skończą na początku przyszłego tygodnia.

Zrozumiałam, że macie już te okna, ale gdybyś pamiętał, to poproszę zdjęcia, jak już będzie co sfotografować. Boję sie,że jak poszerzymy te okna to będzie brzydko wygladało, a jak będą za małe to pokoje będa niedoświetlone. Tak to jest, jak sie zachce poprawiać projektanta :)

OK PILNe pytanko:

czy spinali wasi ciesle więźbę? U nas chcą śruby szpilki gwintowane fi 16. W hurtowni twierdzą że 12 spokojnie wystarczy. Czekam jeszcze na decyzje kierownika-a jak to u Was?

my też kupowaliśmy te śruby i też ich było 12 szt ale je przecinali na pół i wyszło 24

Mam prośbę, czy ktoś mógłby wkleic zdjęcie drzwi do małej łazienki od strony korytarza. Moje schody wchodzą kilka centymetrów w otwór drzwiowy, który ma metr szerokości mogłabym go troche zamurować zrobić na 90 cm ale sama nie wiem jak to ugryźć, wydaje mi się że mam tam coś sknocone i będe miała problem zeby zamontowac tam drzwi.

Z góry dziekuje i pozdrawiam

No u nas właśnie się zaczęły tynki:) No i później generalne sprzątanie i czekanie do wiosny na podłączenie hydrauliki (wody), c.o. i wylanie posadzek.

Widze, nie robiłeś okien dachowych w pokojach "bliźniaczych" na poddaszu, czy jest wystarczająco jasno? Bo tez mamy w planie je pominąć

Mam prośbę, czy ktoś mógłby wkleic zdjęcie drzwi do małej łazienki od strony korytarza. Moje schody wchodzą kilka centymetrów w otwór drzwiowy, który ma metr szerokości mogłabym go troche zamurować zrobić na 90 cm ale sama nie wiem jak to ugryźć, wydaje mi się że mam tam coś sknocone i będe miała problem zeby zamontowac tam drzwi.

Z góry dziekuje i pozdrawiam

u mnie i u brata, który ma też ten projekt jest to samo ale drzwi spokojnie się tam wstawi, ja jeszcze nie mam

Zrozumiałam, że macie już te okna, ale gdybyś pamiętał, to poproszę zdjęcia, jak już będzie co sfotografować. Boję sie,że jak poszerzymy te okna to będzie brzydko wygladało, a jak będą za małe to pokoje będa niedoświetlone. Tak to jest, jak sie zachce poprawiać projektanta :)

Mam balkon i jest bardzo fajnie . Tylko trzeba dobrze zrobic, zeby nie zaciekal. W projekcie, balkonik nieduzy, ale mozna powiesic kwiatki. Raczej taka fanaberia niz balkon, ale dodaje uroku