annaop 24.01.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 DO ACER11 Nie ułatwimy Tobie wyboru pomiędzy tymi dwoma firmami nam zamontowano veluxa wymiar 78/119. Początkowo chcieliśmy 78/140 z tym że bardzo trudno byłoby otwierać z górną klamką , a z uwagi na nasze jeszcze młode ( czyt. głupiutkie) pociechy nie chcieliśmy dolnego otwierania. Zysk - mamy w klamce już wmontowane nawiewniki . W łazience koniecznie okno powlekane PCV . ( jak kupowaliśmy cena veluxa była niższa niż tych twoich firm). Do JUSTYNANO Hej sąsiadko idziecie z budową jak burze trzymamy kciuki!! My nie zabudujemy tej ścianki pomiędzy schodami a wiatrołapem z 2 powodów 1-powstanie komin z klatki schodoowej ( która już i tak jest wysoka ) 2- powstanie nam tunel z przejścia do garazu - znacie nasz układ bo gościliście na naszej budowie i pewnie domyslasz się o czym pisze . Bez zabudowy jest przestronniej i wiecej światłą na schodach. Taki jest nasz wybór ) a za tydzień bedą skończone schody z poręczami wiec wkleimy kilka zdj lub jak chcecie zapraszamy na ocene w realu Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 24.01.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Acer11 my mamy okna Roto i już ponad rok są zamontowane i nie narzekam, ale to były jakieś droższe z wyższej półki ale miały promocję, są ładnie wykończone, a co do tynków to mamy gipsowe mieliśmy bardzo dobrą ekipę i super wykonali, jak ktoś oglądał to myślał, że tam jest gładź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 24.01.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Hej! Okna dachowe - u nas Fakro - wszystkie aluminiowo-tworzywowe, narazie mało uzywane, ale wszystko ok. Pamietam, że wybierałam te okna ze 3 tyg. sposród 3 firm, wreszcie zdecydowała cena i rabat w hurtowni, a załąmałam sie dopiero jak przyszło wybierać okna elewacyjne- tu już całkiem zgłupiałam. z tego co pamietam po czytaniu różnych forów i nagabywaniu znajomych Fakro, Roto i Velux sa porównywalne - zobacz co Ci sie bardziej podoba, jakie sa promoicje i co tańsze. Tynki - u nas gipsowe ale te twardsze - diamand (takie posrednie rozwiązanie między gipsowymi a cementowo-wapiennymi) - cena 27zł/m2 z materiałem (nie odliczalismy otworów - wyszło ok. 600m2) - dobry wybór - sa twarde, a cena byłą jak za gipsowe, ale podobno tragicznie sie kładły i ekipa następnym razem miała sobie już życzyć wiecej:) posadzki - 11 lub 12 zł/m2 za robociznę Edytowane 24 Stycznia 2012 przez buczynkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 24.01.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Do buczynkaa Bardzo ładny domek . Mam pytanko odnośnie woodentica . Tez chcemy kłaść na całym parterze brown . Jaki to wymiar jaką fugę dawaliście i jak się spisuje w utrzymaniu ? Naczytaliśmy się wiele negatywnych opinii na temat krzywizny tych kafli mimo to bardzo mi się podobają . Będę wdzięczna za waszą opinie . Pozdrawiam . Dziękuję Woodentic u mnie ten mniejszy, fuga 2 mm. Kolor świetny, nie widać zabrudzeń, także dlatego że są matowe idość wzorzyste. Wiem, że były powybrzuszane wzdłuż płytki, ale nasz mało wybitny glazurnik jakoś sobie poradził (z tym wiekszym wymiarem pewnie byłoby gorzej) - owszem w niektórych miejscach jest troszke nierówno, ale ogólnie nie jest to widoczne ani niewyczuwalne podczas chodzenia (tylko puzzli w niektórych miejscach nie da sie ułożyć. Ja jestem bardzo zadowolona - nie mogłam zrobic wymarzonych desek na podłodze, a te płytki nieźle je udają, łatwo je utrzymać w czystośći, a drugi gatunek udało mi sie kupić w dobrej cenie. Pozrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 24.01.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Hej! Okna dachowe - u nas Fakro - wszystkie aluminiowo-tworzywowe, narazie mało uzywane, ale wszystko ok. Pamietam, że wybierałam te okna ze 3 tyg. sposród 3 firm, wreszcie zdecydowała cena i rabat w hurtowni, a załąmałam sie dopiero jak przyszło wybierać okna elewacyjne- tu już całkiem zgłupiałam. z tego co pamietam po czytaniu różnych forów i nagabywaniu znajomych Fakro, Roto i Velux sa porównywalne - zobacz co Ci sie bardziej podoba, jakie sa promoicje i co tańsze... Do wszystkich Oliwkowiczów Możecie przybliżyć wasze koszty okien (bez dachowych) wg projektu, czy ktoś pozostał "wierny" wymiarom projektanta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 24.01.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Buczynkaa kiedy robiliście schody z jakiego drewna i ile Was wyniosły, proszę o odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 24.01.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Buczynkaa kiedy robiliście schody z jakiego drewna i ile Was wyniosły, proszę o odpowiedź, pozdrawiam Znalazłam odpowiedź na 312 stronie na naszym forum jakoś nie pamiętałam, że już odpowiedź padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 24.01.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Do wszystkich Oliwkowiczów Możecie przybliżyć wasze koszty okien (bez dachowych) wg projektu, czy ktoś pozostał "wierny" wymiarom projektanta? Pozdrawiam Całkowity koszt 9600 okna jak w projekcie za wyjatkiem tarasowego - dwuskrzydłowe bez łuku, w salonie zamiast trzech okien na ścianie bocznej są trzy tzw fixy ( nieotwiereane) 200/90 , okna garażowego(90/60) i okna w kotłowni ( 90/90) i nieco poszerzone jednoskrzydłowe drzwi w bliźniaczych pokojach na poddaszu. Okna dwustronny złoty dąb producent z Nowego Targu kupowaliśmy u przedstawiciela Wiśniowskiego. Pozostałe wyceny u innych producentów na podobnych profilach i tych samych parametrach wychodziły 30-40% drozej. Przyszłość pokaże czy to dobry wybór , mamy je 10miesięcy i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 24.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) okna tarasowe trochę pozmienialismy okna na górze dwa 120x150 (dla mnie balkony w domkach na NIE) w pokojach bliźniaczych jedno małe w pomieszczeniu za łazienka (pralnia nad garazem) o wiele tańsze niż dachowe zamiast trzech w salonie - wyjście tarasowe (wymarzone) okno w salonie zmniejszone do 150 (większa możliwośc manewru jesli chodzi o ustawianie mebli) w kuchni zmniejszone (zeby uzyskac miejsce na slupek czy lodówke bo nie robie szafek pod schodami) Myśle, że twarta kuchnia z jakimś barkiem i ażurowymi schodami będzie wyglądać niebanalnie i pozostanie wrazenie większej przestrzeni zrezygnowałam z okna w pom. gospod ( ze wzg ergonomicznych plus wzg bezpieczeństwa) okna VETREX na profilach VEKA, ciepła ramka ( cokolwiek to jest ), klamki na kluczyk w pokojach na górze rolety, brama garażowa automat (poszerzona troche, faceci mierzyli ,mierzyli i stwierdzili, że ja przez taką-jak była nie wjadę bezpiecznie do garażu cokolwiek to miało znaczyć ??) razem ok 22 tys dodam, że ściankę łączącą kuchnie z pom gosp przesuneliśmy w str pom gosp o jakies 50 cm (szerokość komina) Edytowane 24 Stycznia 2012 przez arrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 24.01.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) elektryk zaczął działać!!! dobrze, że facet podpowiada co i gdzie.... kilka podpowiedzi na gorąco - gniazdko na zewnątrz domu - tunel w ścianie na kable ( szczególnie jeśli chcecie wiszacy na ścianie telewizor ale nie wiszace kable) - przyłącze 3 fazowe dla indukcji - jeśli się nie mylę jakieś podwójne wejscie ( jesli zamierzacie korzystac z kilku telewizorów) dla niektórych może oczywiste, dla mnie magia Edytowane 25 Stycznia 2012 przez arrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 24.01.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 mój ideał oliwki (zewnątrz) mam nadzieję, że właściciele nie mają nic przeciwko, że wklejam zdj ( zaczerpnięte z tego forum) bardzo chciałabym zobaczyć więcej zdjęć, także z wnętrz i jakoś nie mogę znaleźć. Wiecie czyj to domek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 24.01.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Nie podobają mi się te zabudowane daszki, poza tym Oliwka piękna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 24.01.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 nie wiem jak to wyjdzie u nas słupy będą drewniane, reszta to jakaś inwencja wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 25.01.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Do wszystkich Oliwkowiczów Możecie przybliżyć wasze koszty okien (bez dachowych) wg projektu, czy ktoś pozostał "wierny" wymiarom projektanta? Pozdrawiam Cześć, u nas są praktycznie jak w projekcie, powiększone balkonowe na poddaszu, kupowane na przełomie 08/09, Oknoplast Platinium dwustronny orzech, coś ok 11700 zł z montażem kosztowały, bez łuków. Ciekawe jak ceny się zmieniły.... Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 25.01.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Do wszystkich Oliwkowiczów Możecie przybliżyć wasze koszty okien (bez dachowych) wg projektu, czy ktoś pozostał "wierny" wymiarom projektanta? Pozdrawiam Witam ja mam okna Schuco na okuciach Roto. Koszt 10 tys. zł. Co do wymiarów to okno boczne w salonie zamieniłam z trzech małych na jedno duże takie jak od frontu domu, wyjściowe na taras nie ma łuku i w pokojach bliźniaczych nie mam balkonowych tylko 150x80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 25.01.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Witam ja mam okna Schuco na okuciach Roto. Koszt 10 tys. zł. Co do wymiarów to okno boczne w salonie zamieniłam z trzech małych na jedno duże takie jak od frontu domu, wyjściowe na taras nie ma łuku i w pokojach bliźniaczych nie mam balkonowych tylko 150x80 A u nas ALUPLAST też na roto. Zmiany: gabinet(parter) zmienione na 150x150, salon 3 małe zamienione na jedno 3metrowe dzielone na 3 części(wszystkie otwierane i uchylane), tarasowe zmniejszone na 180 szerokość, dzielone na dwie części z ruchomym słupkiem, kuchnia szerokość ta sama tylko wysokość 150cm, pom.gosp. 90x150, balkonowe u góry zmniejszone na 90cm(chodziło o to żeby było 1 skrzydło) okucia stare złoto szczotkowane+ wszystkie osłonki na zawiasy w kolorze klamek, ze wstawieniem 10000zł. A musieli je przywieźć aż z pod Poznania. Serwisowanie bezproblemowo. A i jeszcze jedno to było w marcu 2011 r.(jakoś tak) I tak przy okazji u mnie już góra zrobiona z panelami nawet szablony u dzieciaków na ścianach już są teraz chłopaki kładą kafle na parterze . Drzwi się robią jesionowe, schody już czekają na wstawienie. Gniazdka i kontakty czekają na zamontowanie i lampy też czekają żeby je zamontować. Na razie nie wstawiam zdjęć, wstawię jak już ogarnę całość. POZDRAWIAM Wszystkich Forumowiczów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piśka 25.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 mój ideał oliwki (zewnątrz) mam nadzieję, że właściciele nie mają nic przeciwko, że wklejam zdj ( zaczerpnięte z tego forum) bardzo chciałabym zobaczyć więcej zdjęć, także z wnętrz i jakoś nie mogę znaleźć. Wiecie czyj to domek ???? A my czekamy nadal na PnB. Dostaliśmy też wycenę od ekipy budowlany na 35 tys. z dachem. Chyba przyzwoita wycena? Arras ta oliwka i dla mnie ideał, tzn kolorystyka. Może właściciel się wypowie odnośnie kolorów. Mi się daszek bardzo podoba i też będę taki mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 25.01.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Nasze okna - na profilach Veka 6 komorowe 2 stronny kolor (była promocja w cenie jednostronnego) z Mazowieckiej Fabryki Okien.Okna na górze zamiast balkonowych są 1200x1500, bez okna w pomieszczeniu nad garażem (nie mam go w wycenie??), reszta jak w projekcie.Całość z montażem 12200 ( w tym okno tarasowe z łukiem 3800, reszta okien 6150) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 25.01.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 U nas jest przedstawiciel "Dobroplastu". Dziś otrzymałem promocyjną ofertę - okna " OVLO classic" - wszystkie okna jak w projekcie (za wyjątkiem tarasowego - brak łuku, ale wysokość 2,36 pozostaje) kolor złoty dąb dwustronny, dwie szyby, rama 8cm, 6-cio komorowe za 9040 zł brutto z montażem. To samo, tylko z trzema szybami 10.580 zł brutto z montażem. Przy zastosowaniu pakietu 3-szybowego współczynnik U=0,7 Wm2K. Niemiecki system okuć SIEGENIA AUBI. Ciekawa oferta, ale nie wiele mi to mówi. Z kolei u przedstawiciela firmy DRUTEX dowiedziałem się, że najlepiej brać okna 3-szybowe i 5-cio komorowe... bo badania potwierdziły tratatam W okolicy wielu korzysta z Oknoplastu Kraków. Sam już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 25.01.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Dziękuję Woodentic u mnie ten mniejszy, fuga 2 mm. Kolor świetny, nie widać zabrudzeń, także dlatego że są matowe idość wzorzyste. Wiem, że były powybrzuszane wzdłuż płytki, ale nasz mało wybitny glazurnik jakoś sobie poradził (z tym wiekszym wymiarem pewnie byłoby gorzej) - owszem w niektórych miejscach jest troszke nierówno, ale ogólnie nie jest to widoczne ani niewyczuwalne podczas chodzenia (tylko puzzli w niektórych miejscach nie da sie ułożyć. Ja jestem bardzo zadowolona - nie mogłam zrobic wymarzonych desek na podłodze, a te płytki nieźle je udają, łatwo je utrzymać w czystośći, a drugi gatunek udało mi sie kupić w dobrej cenie. Pozrawiam! Dziękuje za odpowiedź . Pomogłaś mi podjąć ostateczną decyzję , dzięki . Dołączyłam więc do grona woodenticowiczów . Też zamówiliśmy 2 gat . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts