zbyszek1982 26.02.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 bardzo ladne drzwi ale jak dla nas niestety zbyt kosztowne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 28.02.2012 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam, na pewno już padały te pytania i to pewnie kilkakrotnie, więc ewentualnie proszę o namiar numery stron z forum. Chciałbym się dowiedzieć, ile m3 betonu poszło Wam na ławy w oliwce bez garażu. Czy poszerzaliście ławy? Pozdrawiam Rodi U mnie weszło prawie 13m^3 z garażem 1-stanow. dłuższym o 1,5 metra - krótkie wyliczenia i wyjdzie Ci ile trzeba betonu bez garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 28.02.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Na tą chwilę salon wygląda tak: Reszta fotek w albumie. Kurcze, Femmee, a tak niedawno byliśmy u Ciebie oglądając jeszcze świeże ściany.... elegancki salonik, ja tam dobrze widzę drewno w salonie na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 29.02.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Witam, po krótkiej przerwie w końcu pogoda pozwala ruszyć z budową dalej. Mam pytanie jakiej firmy dawaliście okna dachowe i ile kosztowały tak orientacyjnie.Pozdrawiam Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.02.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Witam, po krótkiej przerwie w końcu pogoda pozwala ruszyć z budową dalej. Mam pytanie jakiej firmy dawaliście okna dachowe i ile kosztowały tak orientacyjnie. Pozdrawiam Jarek. Okna firmy fakro w zaleznosci jakie-(pcv troszke drozsze) kompletne( z kolnierzem) kosztowaly nas ok. 1 tys zł dodatkowo do kazdego okna zwracali od 50 do 150 zl w bonach na zakupy w ich sklepie internetowym Edytowane 1 Marca 2012 przez zbyszek1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 29.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 My mamy Velux'a w lipcu 2011. Trafiliśmy na promocję. Po wysłaniu faktury zwracali 50-100 zl za każde okno.Drewniane wyszły nas około 930 zł a poliuretanowe do łazienki 1350.Ceny wraz z kołnierzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 01.03.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 "zbyszek1982", "kesja1" dzięki za szybką odpowiedz ja jadę jutro do hurtowni i będę wybierał między Fakro a Velux. I jeszcze jedno zastanawiam się czym wykończyć wystającą część komina żeby było szybko i w miarę tanio-kominy systemowe. Myślałem żeby okleić styropianem 2cm na to siatka, klej i co na wierzch, zastanawiam się nad tą okładzina co się nazywa chyba dobrze napiszę: płytki struktonitowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 01.03.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 "zbyszek1982", "kesja1" dzięki za szybką odpowiedz ja jadę jutro do hurtowni i będę wybierał między Fakro a Velux. I jeszcze jedno zastanawiam się czym wykończyć wystającą część komina żeby było szybko i w miarę tanio-kominy systemowe. Myślałem żeby okleić styropianem 2cm na to siatka, klej i co na wierzch, zastanawiam się nad tą okładzina co się nazywa chyba dobrze napiszę: płytki struktonitowe. ja zrobilem tak jak ty planujesz za wyjatkiem tej płytki....ja dalem klinkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayaba 01.03.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Hej! Ile kg tynku,zakładając 1do 1,5cm na m2 wyszło Wam w Oliwce(bez garażu)?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 01.03.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 "zbyszek1982", "kesja1" dzięki za szybką odpowiedz ja jadę jutro do hurtowni i będę wybierał między Fakro a Velux. I jeszcze jedno zastanawiam się czym wykończyć wystającą część komina żeby było szybko i w miarę tanio-kominy systemowe. Myślałem żeby okleić styropianem 2cm na to siatka, klej i co na wierzch, zastanawiam się nad tą okładzina co się nazywa chyba dobrze napiszę: płytki struktonitowe. My mamy marmolit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 02.03.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Odnośnie komina.My mamy styropian 5 cm na to siatka, klej i płytki klinkierowe.Od góry mamy czape metalową z blachy ocynkowanej a z jednej strony malowanej na brązowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 02.03.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Femmee macie piękną łazienkę możesz mi powiedzieć co jest na ścianie przy szafce? to są białe płytki czy jakiś inny materiał? Jak się nazywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 03.03.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam po dłuższej przerwie Tych, co zdążyłem już kiedyś męczyć w szczególności. Jak widzę, wiele Oliwek jest już wybudowanych bądź w baaardzo zaawansowanej budowie. Mam pytanko (cóż by innego). Trochę się już pogubiłem, zapomniałem, temat ma ponad 6000 postów, ciężko się doszukać. Kto podniósł ścianę kolankową o 2 pustaki i może pochwalić się zdjęciami elewacji ( i ewentualnie wnętrze na piętrze). Widzę w kilku realizacjach, że Oliwka trochę traci na wyglądzie przy tym manewrze. Ci co podnosili o 2 pustaki (ewentualnie 1) - jak poradziliście sobie ze zmianą proporcji bryły? mocno wydłużaliście krokwie/okap? zmienialiście kąt nachylenia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 03.03.2012 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) Podnioslam o 1 pustak (krokwie wydluzone o 25cm w moim wypadku) za namowa wykonawców! była to dobra decyzja NIE podoba mi sie oliwka podniesiona o 2 pustaki lub wiecej (dla mnie osobiście traci sens kupowanie projektu malego domku i przerabianie go na większy tzn podnoszenie scianki itd.) Oliwka wygląda wtedy zupełnie inaczej! ma inny klimat! DOM traci swoj urok !!!!! przy podniesieniu wiecej niz o 1 pustak moim skromnym zdaniem (gust nie podlega dyskusji) MARZYŁ mi sie maly, ergonomiczny domek dla rodziny 2+2 no i taki mamy - prawie ZAKOCHAŁAM sie w projekcie oliwki i nie chcialam wielu zmian. (domek stoi i nadal bardzo mi sie podoba!!!@!!) Wszystkim zaczynajacym budowe radzę :rolleyes:nieśmiale (nie z wielkiego doswiadcznienia - bo takiego nie mam) nie wybierajcie projektu zeby go zmieniac!!!!!!!!!zmiany nie wychodzą na dobre - powinnam napisać, ale uważam , że nie zawsze... na najlepsze... co widać po niektórych przerobionych oliwkach Edytowane 7 Marca 2012 przez arrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 03.03.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 arrass: a możesz pokazać Twoją Oliwkę? jeśli nie chcesz na public, poproszę link na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrass 03.03.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 (edytowane) juz wstawialam kilka zdj stanu surowego, ale podaj adres to wysle ci kilka zdjec. Stan surowy zamknięty, elektryka , podwieszenie sufitów, ocieplenie - prawie gotowe:0 Poza tym projekt kuchni gotowy, parapety i hydraulika początki... i oliwka coraz bardziej mi sie podoba Edytowane 3 Marca 2012 przez arrass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 04.03.2012 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Poproszę:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 04.03.2012 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Aha - i jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś wykonał układ wentylacji mechanicznej oraz dystrybucji gorącego powietrza z kominka? Zastanawiam się jak to rozgryźć... kilka firm poleca łączenie systemów nawiewnych (czyli dopinamy się do nitki nawiewnej went. mechanicznej) a część zdecydowanie odradza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 04.03.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Aha - i jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś wykonał układ wentylacji mechanicznej oraz dystrybucji gorącego powietrza z kominka? Zastanawiam się jak to rozgryźć... kilka firm poleca łączenie systemów nawiewnych (czyli dopinamy się do nitki nawiewnej went. mechanicznej) a część zdecydowanie odradza... Hej! w poniższym linku do galerii znajdziesz to o co pytasz za wyjątkiem wentylacji mechanicznej. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 04.03.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Anno, a masz może jakiś schemat DGP, jak to poprowadziliście? Jak rozumiem, wszystkie poziomy prowadziliście na piętrze po podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts