acer11 04.03.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Witam Wszystkich , mam pytanie do tych co budują oliwkę bez garażu , ile wydaliście na więźbę dachową wraz z łącznikami i innymi buperelami. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 04.03.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Anno, a masz może jakiś schemat DGP, jak to poprowadziliście? Jak rozumiem, wszystkie poziomy prowadziliście na piętrze po podłodze? Tak wszystkie 4 kanały prowadzone płaskimi przewodami po podłodze na poddaszu i doprowadzenie do łazienki , pokojów bliźniaczych i sypialni ( ten pokój przejsciowy) jest kilka zdj w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 04.03.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Anno, czyli jak rozumiem, pominęliście gabinet i łazienkę na dole w kwestii DGP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 05.03.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Witam mam prosbe do tych co maja wentylacje mechaniczna,gdzie montowaliscie czerpnie i wyrzutnie,gdzie nawiewy i wywiewy,jakiej srednicy i jakich rur urzywaliscie ,moze ktos posiada projekt takiej instalacji,czy montowaliscie wentylacje przed tynkami czy juz po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 05.03.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 MRXAOO Tak z kominka sa tylko 4 nawiewy grawitacyjne zatem dolna łazienka i gabinet nie są docieplone tą drogą , ale jak wspomożesz się nadmuchem to pewnie rozgrzejesz i te pomieszczenia. Działaj powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 08.03.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witajcie , mogę ogłoscić ze od 2 tygodni mieszkamy !!! Z powodu przeprowadzki milismy przestój z netem , ale teraz juz jestem i baaaardzo sie ciesze ze swojego miejsca na ziemi , w końcu odpoczywamy i nie musimy jeździc na budowe !!! Życze wszystkim powodzenia i szybkiego budowania , nasza Oliwka powstała w ciągu 9 miesięcy , to nasze nowo narodzone dziecko .) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 08.03.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witajcie , mogę ogłoscić ze od 2 tygodni mieszkamy !!! Z powodu przeprowadzki milismy przestój z netem , ale teraz juz jestem i baaaardzo sie ciesze ze swojego miejsca na ziemi , w końcu odpoczywamy i nie musimy jeździc na budowe !!! Życze wszystkim powodzenia i szybkiego budowania , nasza Oliwka powstała w ciągu 9 miesięcy , to nasze nowo narodzone dziecko .) GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!! dopiero co oglądaliście nasze mury a tu prosze iście rekordowe tempo!!!! Zyczymy duuużo radości i ciepła w nowym miejscu i poniekąd zazdrościmy bo my na max zaciągniętym hamulcu w postaci braku wody. POZDRAWIAMY!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 09.03.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2012 Witajcie , mogę ogłoscić ze od 2 tygodni mieszkamy !!! Z powodu przeprowadzki milismy przestój z netem , ale teraz juz jestem i baaaardzo sie ciesze ze swojego miejsca na ziemi , w końcu odpoczywamy i nie musimy jeździc na budowe !!! Życze wszystkim powodzenia i szybkiego budowania , nasza Oliwka powstała w ciągu 9 miesięcy , to nasze nowo narodzone dziecko .) GRATULACJE !!! Chciałbym tak samo napisać za rok o tej porze - wszystko jeszcze przed nami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 10.03.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Witajcie , mogę ogłoscić ze od 2 tygodni mieszkamy !!! Z powodu przeprowadzki milismy przestój z netem , ale teraz juz jestem i baaaardzo sie ciesze ze swojego miejsca na ziemi , w końcu odpoczywamy i nie musimy jeździc na budowe !!! Życze wszystkim powodzenia i szybkiego budowania , nasza Oliwka powstała w ciągu 9 miesięcy , to nasze nowo narodzone dziecko .) Gratulacje!My chyba tez mamy bliżej jak dalej.Jesteśmy powoli już zmęczeni jeżdżeniem za wszystkimi duperelami ale ktoś niestety musi.... W przyszłym tygodniu kończymy malowanie i rozpoczną się wycieczki za panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 10.03.2012 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Justynano my również gratulujemy my za tydzień prawdopodobnie zakończymy dopiero SSO, nie umiem się doczekać żeby zabrać się za wykończeniówkę ale jeszcze tynki przed nami więc to trochę potrwa a czasu coraz mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 11.03.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Nas niestety wykończeniówka chyba bardziej trapi niż weseli...początkowo myśleliśmy ze to będzie przyjemna sprawa i tylko na myślach pozostało to uczucie.Mamy dosyć jeżdżenia, wybierania, dopasowywania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 11.03.2012 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Nas niestety wykończeniówka chyba bardziej trapi niż weseli...początkowo myśleliśmy ze to będzie przyjemna sprawa i tylko na myślach pozostało to uczucie.Mamy dosyć jeżdżenia, wybierania, dopasowywania:) Zbyszku, a jakieś nowe fotki???. Kiedy planujecie przeprowadzkę i jak z dotychczasowymi kosztami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 11.03.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Zbyszku, a jakieś nowe fotki???. Kiedy planujecie przeprowadzkę i jak z dotychczasowymi kosztami? Pozdrawiam Prace wewnatrz planujemy zakończyc w kwietniu ale przeprowadzka bedzie podczas urlopu na pocztaku lipca. Zostawimy sobie na okres letni elewacje bo z kosztami sie nie wyrobilismy. Fotki postaram sie wrzucic wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 11.03.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witam, mam wielką prośbę a dokładniej moja żonka do osób którzy etap wykończeń mają już za sobą jak macie rozwiązane oświetlenie w salonie, mile widziane fotki sufitu na meila [email protected] Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 12.03.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 A ja mam pytanie o "zabudowę poddasza" - ile wychodzi m2 chcę kupić wełnę i płyty k-g ? Ile tego Wam wyhodziło? dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_D 12.03.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Oliwka bez garażu. Ociepliłem pomiędzy krokwie i jętki cały dach grubość 200 i pod jętki i skosy od jętek w dół grubość 100. Zużyłem 144 m2 200 mm i 150 m2 100 mm (pomiędzy jętki zabrakło jakieś 20 m2 gr 200 dlatego kładłem 2x 100). Do tego wyszło 30 płyt kg 2,6 m zwykłych i 9 zielonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acer11 13.03.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Oliwka bez garażu. Ociepliłem pomiędzy krokwie i jętki cały dach grubość 200 i pod jętki i skosy od jętek w dół grubość 100. Zużyłem 144 m2 200 mm i 150 m2 100 mm (pomiędzy jętki zabrakło jakieś 20 m2 gr 200 dlatego kładłem 2x 100). Do tego wyszło 30 płyt kg 2,6 m zwykłych i 9 zielonych. Dzieki za odpowiedź , super teraz mogę policzyć !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 14.03.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja równiez dziekuje -- ocieplam inaczej i z garażem ale i tak Twoja informacja jest bardzo pomocna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 15.03.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Cześć Oliwkowicze,jak macie rozwiązany problem odprowadzenia wody z rynien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tup 15.03.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam fanów Oliwki, na nowej stronie autorów projektu - http://hbstudio.pl/ - pojawiły się wizualizacje wnętrz naszego ulubionego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts