zbyszek1982 17.01.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2015 nasza oliwka chyba juz odchodzi do lamusa;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leb3 22.01.2015 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2015 Sorki, ale przez ostatnie jakieś 12 miesięcy byłem kapke wyjęty z życia. My już własnie mamy wszystko urządzone, teraz składamy papiery, czekamy na odbiór i wprowadzanko Jak będę miał w weekend chwilę czasu, to wrzucę kilka fotek z salonu. Może się coś spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 12.02.2015 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Czołem Oliwkowicze!Mam prośbę, a nawet dwie:1. Czy ktoś mógłby się pochwalić urządzeniem garażu (w sumie niby łatwa sprawa, ale zawsze jakaś inspiracja się przyda, zwłaszcza, że czasem ludzie mają genialne pomysły).2. W chwili obecnej mamy sypialnię w.... sypialni na górze. Jednak mamy pewien pomysł, żeby z sypialni zrobić gabinet, a sypialnię przenieść do pokoju nad garażem (łóżko po środku byłoby znacznie wygodniejsze i w ogóle) - jeśli ktoś zdecydował się na takie rozwiązanie to bardzo byłbym wdzięczny o jakieś oliwkowe inspiracje. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 20.02.2015 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Hej Mataj My mamy sypialnie nad garażem, łóżko na środku z prawej strony od strony wejścia do pokoju, faktycznie jest to bardzo wygodne. Fotek raczej nie zapodam, bo nie ma się jeszcze czym chwalić. W garażu zrobiłem stół warsztatowy, w końcu jest gdzie majsterkować, dużo miejsca nie zajmuje a jest bardzo funkcjonalny, a co najważniejsze tani w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 28.02.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Dzięki szczudło! Wy macie odbicie lustrzane, czy mózg mi szwankuje? Ja planowałem zrobić składany stół na ścianie z oknem, bo jednak ten nasz garaż trochę wąski jest. Ściana przeciwległa posłuży pod regały. Bardzo fajny pomysł z płytą OSB, też tak chyba zrobię, bardzo funkcjonalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 02.03.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2015 Tak, mamy lustrzane odbicie, stół jest również na ścianie z oknem. Jak popatrzysz na zdjęcie to zauważysz, że za małym zielonym rowerem jest płyta osb. Ta płyta to nic innego jak składany stół wiszący na ścianie, używany będzie do majsterkowania z większymi gabarytami gdyż blat jest sporawy, Jak na razie stół wisi, jeszcze użyty nie był ale, mam plany wykonać kilka ciekawych prac na nim, myślę, że się na pewno przyda. Ściankę z płyt OSB dopiero zapełniam, jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania. Na ścianie przeciwległej mam niestety kaloryfer :/ no i bardzo przydatną szafkę ze starym zlewozmywakiem, super użyteczna sprawa, do czyszczenia brudnych butów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 28.03.2015 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 brrrr, już mnie kręgosłup boli niemniej... budowa i dom to super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel983 15.05.2015 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) Chciałbym pokazać jak może wyglądać Oliwka z ogniomurami bez okapów i ociepleniem nakrokwiowym. Edytowane 15 Maja 2015 przez Pawel983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 17.05.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Ten dach zupełnie zmienia wygląd OLIWKI, brak okapu i wysoka ścianka kolankowa - rzecz gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPiotr 17.05.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 08.06.2015 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 [ATTACH=CONFIG]317421[/ATTACH] Witam, jak widać już rzadko kto tu zagląda. Jednak ta nasza Oliwka w swoim czasie miała branie... Ja bym nie zamieniła jej na nic innego. POZDRAWIAM WSZYSTKICH OLIWKOWICZÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 12.06.2015 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witam, jak widać już rzadko kto tu zagląda. Jednak ta nasza Oliwka w swoim czasie miała branie... Ja bym nie zamieniła jej na nic innego. POZDRAWIAM WSZYSTKICH OLIWKOWICZÓW Ja zaglądam rzadko, ale dość regularnie. U nas na tapecie ogród i takie tam różne, których nie zrobiliśmy wcześniej... prace wciąż trwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 06.07.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Ja zaglądam rzadko, ale dość regularnie. U nas na tapecie ogród i takie tam różne, których nie zrobiliśmy wcześniej... prace wciąż trwają Cześć, ja również pamiętam o forum i zajrzę czasami. Nasz domek ogarniamy na zewnątrz, cały czas coś się zmienia . Wiosną mniej więcej tak to wyglądało... Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczudlo 10.07.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Super fotki dodaliście, u mnie niestety jeszcze daleko do takiego wyglądu. W środku bez szału, tak tyko żeby się dało mieszkać a na zewnątrz wciąż się męczę z robotami ziemnymi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 15.07.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2015 http://deccoria.pl/galeria,id,92754,1,moja-oliwka.html troche zdjęc mojej Oliwki z 2013 r., od tamtej pory troche sie zmieniło, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 24.07.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Typer mam prośbe mozesz powiedziec jak spisuje sie twoja markiza i jaki był jej koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 27.07.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Typer mam prośbe mozesz powiedziec jak spisuje sie twoja markiza i jaki był jej koszt? Cześć, markiza marki Selt model Austaralia (strong na e-markizy.pl). Wymiar 430 cm x 360 cm (wysięg). Koszt zakupu ok. 2400 zł, montaż we własnym zakresie. Jest to podstawowy model, z ręcznym napędem i bez półkasety. Jak na razie nic złego nie mogę powiedzieć, sprawdza się dobrze, taras mamy od zachodniej strony - trochę na południe. Tak więc swoje zadanie zaczyna spełniać od godziny mniej więcej 11.00 do 20.00. Potem słońce jest na tyle nisko, że siedząc pod markizą i tak świeci w oczy . Spadek tak ustawiliśmy żeby nie zawadzać głową na końcu, można jeszcze niżej ale komfortu nie będzie.... Może trzeba było trochę niżej zamocować, kąt regulacji spadku do 60 stopni. Przy silniejszych zachodnich wiatrach nie rozwijamy, konstrukcja raczej nie wytrzyma naporu na taką powierzchnię. To chyba jedyny minus, konstrukcja ramion sprawia wrażenie trochę delikatnej. Dla nas jest to duże udogodnienie, w upały taras był praktycznie bezużyteczny, teraz można trochę czasu na nim spędzać, spokojnie zjeść obiad czy po pracy kawki się napić . Jesienią będę u kolegi zamawiał daszek, żeby tkanina miała osłonę. W sumie to pożałowałem 550 zł na półkasetę w komplecie, teraz domawianie + koszty wysyłki (430 cm długości) to jeszcze większy wydatek. Myślę, że w mniejszych kosztach zrobi ładną osłonę. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 27.07.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Super fotki dodaliście, u mnie niestety jeszcze daleko do takiego wyglądu. W środku bez szału, tak tyko żeby się dało mieszkać a na zewnątrz wciąż się męczę z robotami ziemnymi :/ Nie ma co się martwić, powoli sobie zrobicie. Najlepiej będziecie wspominać czas mieszkania zaraz po wprowadzeniu.... My pierwsze noce spaliśmy na materacu, nie były jeszcze ściany pomalowane, brakowało drzwi wewnętrznych itp. Tak sobie teraz uświadomiłem że w łazience na górze nie mamy żyrandoli do dzisiaj ....a i w garderobie rówież, nadal wiszą żarówki w oprawkach Ale za to na tarasie zrobiłem oświetlenie, którego praktycznie nie używamy.... ))) Łatwo się do prowizorek przyzwyczaić a większą przyjemność sprawia nam teraz sadzenie roślin. Żona zafiksowała się na hortensje wielkokwiatowe, kilka posadziliśmy w zeszłym roku, kilka odmian czeka w donicach. Zaczynają pięknie kwitnąć.....zrobię jakieś fotki to wgram.... i co tam jakiś żyrandole w łazience....mogą poczekać Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 28.07.2015 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Cześć, markiza marki Selt model Austaralia (strong na e-markizy.pl). Wymiar 430 cm x 360 cm (wysięg). Koszt zakupu ok. 2400 zł, montaż we własnym zakresie. Jest to podstawowy model, z ręcznym napędem i bez półkasety. Jak na razie nic złego nie mogę powiedzieć, sprawdza się dobrze, taras mamy od zachodniej strony - trochę na południe. Tak więc swoje zadanie zaczyna spełniać od godziny mniej więcej 11.00 do 20.00. Potem słońce jest na tyle nisko, że siedząc pod markizą i tak świeci w oczy . Spadek tak ustawiliśmy żeby nie zawadzać głową na końcu, można jeszcze niżej ale komfortu nie będzie.... Może trzeba było trochę niżej zamocować, kąt regulacji spadku do 60 stopni. Przy silniejszych zachodnich wiatrach nie rozwijamy, konstrukcja raczej nie wytrzyma naporu na taką powierzchnię. To chyba jedyny minus, konstrukcja ramion sprawia wrażenie trochę delikatnej. Dla nas jest to duże udogodnienie, w upały taras był praktycznie bezużyteczny, teraz można trochę czasu na nim spędzać, spokojnie zjeść obiad czy po pracy kawki się napić . Jesienią będę u kolegi zamawiał daszek, żeby tkanina miała osłonę. W sumie to pożałowałem 550 zł na półkasetę w komplecie, teraz domawianie + koszty wysyłki (430 cm długości) to jeszcze większy wydatek. Myślę, że w mniejszych kosztach zrobi ładną osłonę. Pozdrawiam - Daniel Jednak odpuscimy kwestie markiz, jak dla nas koszt automatycznej to prawie 4 tys zł z montazem. fachowcy powiedzieli, ze od slonca nas jak najbradziej uchroni ale z deszczem juz trudniej a akurat w tej kwestii bardziej szukamy rozwiazania. Do tego odchodza bardzo silne u nas nad morzem wiatry:(Zalujemy ze od razu nie zadaszylismy tarasu ale jak to przy budowie kasa kasa i obawy, ze nie starczy:( Teraz co najwyzej moze obok ogniska zrobie altanke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piśka 14.08.2015 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja również zaglądam tu rzadko, ale ponieważ sama swego czasu szukałam inspiracji, wrzucam kilka fotek. A oto mój salon oliwkowy. Brakuje jeszcze komody, szklanej witrynki i stolika, no cóż ciągle jest coś ważniejszego do kupienia . http://images66.fotosik.pl/1109/33cbe0011907ededmed.jpg http://images69.fotosik.pl/1109/79a6993f95512d6fmed.jpg http://images69.fotosik.pl/1109/a63ff30ef8e60df9med.jpg http://images67.fotosik.pl/1111/a3caf551174b930fmed.jpg Edytowane 14 Sierpnia 2015 przez Piśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts