Castello 17.07.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witam! górnik Lepiej nie wspominajcie mi o hydrauliku.... Za rozlozenie samej kanlizy na dole (wszystko tak jak w proj + odpływ w garazu no i przygotowanie podłączen do 3 pionów 110+2x50) zdarł ze mnie 300zł. Material kosztowal 320zł a i tu mozna bylo zaoszczedzic z 50zł. Radzę nie brać tych patyraków z materiałami bo niby obiecuja ze mają taniej a potem sie okazua że walą w rogi. Nie znam cen za poszcz etapy. Ja płace za całość surowy bez dachu 18000. Dzis zalałem strop. życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 18.07.2008 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam. mnie stan zerowy wyniósł robocizna + materiały z zalanym chudziakiem,kanalizą,ociepleniem 19800. Teraz czekam na ściany szczytowe ( 2 pustaki wyżej jednak) i wieżba, dachówka itd itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaccer 18.07.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Witam. stan surowy z kominem bez wylewek i ścianek działowych 23.000 (robocizna) więzba z dachem i obróbkami 10.000 (robocizna).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaccer 18.07.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Mam pytanie..... czy przed połozeniem dachówek na małe daszki od strony tarasu i wejscia do domu, a także od strony dachu garażu ma być wykonana izolacja ze styropianu, czy też tą izolację robi się w momencie izolowania całego domu. W tej chwili cieśle robią więzbę i nie bardzo wiem czy izolować teraz bo pózniej może nie być dostębu do ściany.... jak to jest???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c__o__l__a 18.07.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 ....Dzis zalałem strop. ..... CastelloJakiej grubości zrobiłeś strop? Jeśli masz jakieś zdjęcia zazbrojenia stropu to proszę na e-mail: [email protected] lub zamieść na forum.U mnie przychodzą do szalowania w poniedziałek.PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 18.07.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Mam pytanko ile płaciliście za wyłożenie kanalizacji oczywiście na etapie fundamentów, majstry policzyli mi 2600zł z materiałem co o tym myślicie z robocizną i materiałami zapłaciliśmy 546zł a wchodziło w to dodatkowo: rozprowadzenie dolnej łazienki, kuchni oraz wypuszczenie kanalizy przez caly dom (szmbo bedzemy miec z boku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 18.07.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 ....Dzis zalałem strop. ..... Castello Jakiej grubości zrobiłeś strop? Jeśli masz jakieś zdjęcia zazbrojenia stropu to proszę na e-mail: [email protected] lub zamieść na forum. U mnie przychodzą do szalowania w poniedziałek. Pozdrawiam Andrzej Zalewałem nadbeton na terivę - chyba się nie zrozumieliśmy.... grubość 24 pustak +4 nadbetonu, tak jest w terivie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pankracek 19.07.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 W stan "0" włożyłem dużo pracy własnej, a i tak koszt wykonania będzie oscylował w okolicach 30 tys zł. Jak było u was z tym etapem budowy Oliwki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 19.07.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Właśnie wczoraj zakończyłem kompletny stan 0 Lączny koszt tzn robocizna (zapłata za etapy robót) + materiały (stal, cement, beton na zamówienie, pompa do betonu, deski, piach, transporty, koparka, grys, paliwa do agregatu, wszystkie izolacje, łączniki izol, ocieplenia, siatka zbrojąca, bloczki fund, kanalizacja)RAZEM: 27000zł Oczywiście zanim jeszcze budowa miała ruszyć to było sporo wydatków związanych z: projekty, adaptacje, ogrodzenie, eneria, wiercenie studni, geodeta) pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 19.07.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 I sporo pracy własnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 19.07.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 zastanawiam się po jakim czasie po wylaniu chudziaka mogę na nim postawić cegłę , bo u mnie chcą działać dalej od połowy przyszłego tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 20.07.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Mam pytanie..... czy przed połozeniem dachówek na małe daszki od strony tarasu i wejscia do domu, a także od strony dachu garażu ma być wykonana izolacja ze styropianu, czy też tą izolację robi się w momencie izolowania całego domu. W tej chwili cieśle robią więzbę i nie bardzo wiem czy izolować teraz bo pózniej może nie być dostębu do ściany.... jak to jest???????? U nas zrobili zaraz po więżbie ale przed deskowaniem i dachowkami bo pozniej naprawde tam nie bedzie miejsca. Spojrz na zdjecia w linku ze stopki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 20.07.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 zastanawiam się po jakim czasie po wylaniu chudziaka mogę na nim postawić cegłę , bo u mnie chcą działać dalej od połowy przyszłego tyg kilka dni pozniej mozesz zaczac dzialać, o ile masz fundamenciki pod scianki pod chudziakiem ale Ty chyba mowisz o ścianach zewnetrznych? Kilka dni w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 20.07.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Mam pytanie do wszystkich, którzy dokonywali zmiany konstrukcji schodów? Czy projektant wprowadził Wam belkę HEB. Może nazywa to sie inaczej; w każdym bądź razie chodzi o stal przy więźbie dachowej? Bo to cholerstwo strasznie drogie coś koło 3 tysięcy i tylko jedna belka?Będę musiała z kierownikiem budowy chyba to przedyskutować i mam nadzieję, że nie będzie konieczna zmiana pozwolenia na budowę. Człowiek wszystkiego się uczy. Wcześniej przy adaptacji nie zwróciłam na to uwagi, ale w miarę pogłębiania wiedzy i tajników budowy coś mi się lampka kontrolna zaświeciła.Będę wdzięczna jeśli ktoś z Oliwkowiczów, kto zmienił schody na jednozbiegowe, podzieli się swoimi doświadczeniami, a ja sama jutro porozmawiam z osobą adaptującą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaccer 21.07.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Mam pytanie..... czy przed połozeniem dachówek na małe daszki od strony tarasu i wejscia do domu, a także od strony dachu garażu ma być wykonana izolacja ze styropianu, czy też tą izolację robi się w momencie izolowania całego domu. W tej chwili cieśle robią więzbę i nie bardzo wiem czy izolować teraz bo pózniej może nie być dostębu do ściany.... jak to jest???????? U nas zrobili zaraz po więżbie ale przed deskowaniem i dachowkami bo pozniej naprawde tam nie bedzie miejsca. Spojrz na zdjecia w linku ze stopki. właśnie widziałem u was te zdjęcia. juz teraz jestem pewny że izolację trzeba zrobić rzed obróbką. serdeczne dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 21.07.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 A moja Oliwka jakoś dziwnie pożółkła http://foto3.m.onet.pl/_m/68657528a6a8bd023bc6909550bcef6b,6,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/388ce8f195c2b1ffa3a622c5278362bb,6,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/18820ac9f22be9a2c41b099ace78cbd6,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek7117 22.07.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Piękna ta Twoja Oliwka A czy mógłbyś mi przypomnieć/ bo nie chce mi się szukać /jaka to dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 22.07.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Maciek Bardzo ładnie Ci wyszła ta Oliwka. Kolor elewacji super. Ty chyba masz najbardziej podniesioną ściankę kolankową a mimo to wszystko wygląda ładnie. Jeszcze jak sobie zrobisz schody i taras to będzie świetnie. Mam takie pytanie przy okazji Jakie masz wymiary tych potrójnych okien na elewacji bocznej budynku i czy takie można kupić typowe.? Coś mówiłeś chyba, że je trochę wydłużałeś w dół. Ładnie to wygląda i nie wiem czy od Ciebie nie ściągnę. Jak byś mógł mi jeszcze przypomnieć jak u Ciebie wygląda podłoga od chudziaka tzn ile i jaka izolacja i ile grubość styropianu (przy podłogówce)?. Chcę na odpowiednią wysokość wyjść z otworami okiennymi itd pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 22.07.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Mac Iek bardzo ładnie prezentuje się Twoja Oliwka. Faktycznie po pomalowaniu elewacji proporcje po podniesieniu ścianki kolankowej wydają się zachowane. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaccer 22.07.2008 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 fajnie się prezentuje po wykończeniu .Miałem okazję za ją zobaczyć w stanie surowym . Z twoich pomysłów kupiłem podniesienie scianki kolankowej , obniżenie okien w salonie ( fajne naświetlenie) oraz podniesienie okna w kuchni !!! Jak to ostatnie u ciebie wygląda?? Podniesienie było zasadne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts