Mac Iek 22.07.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Piękna ta Twoja Oliwka A czy mógłbyś mi przypomnieć/ bo nie chce mi się szukać /jaka to dachówka? Też mi się podoba Niestety to nie dachówka - blachodachówka Ruukki Pural Mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 22.07.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Maciek Bardzo ładnie Ci wyszła ta Oliwka. Kolor elewacji super. Ty chyba masz najbardziej podniesioną ściankę kolankową a mimo to wszystko wygląda ładnie. Jeszcze jak sobie zrobisz schody i taras to będzie świetnie. Dzięki Tomek. Co do koloru to zdjęcia trochę przekłamują - robiłem je późno, o zachodzie słońca. W rzeczywistości jest to odcień żółtego. Co do schodów i tarasu (i całej kostki) to niestety coś zanosi się na przysły rok Mam takie pytanie przy okazji Jakie masz wymiary tych potrójnych okien na elewacji bocznej budynku i czy takie można kupić typowe.? Coś mówiłeś chyba, że je trochę wydłużałeś w dół. Ładnie to wygląda i nie wiem czy od Ciebie nie ściągnę. Jak byś mógł mi jeszcze przypomnieć jak u Ciebie wygląda podłoga od chudziaka tzn ile i jaka izolacja i ile grubość styropianu (przy podłogówce)?. Chcę na odpowiednią wysokość wyjść z otworami okiennymi Okna są wydłużone (nieotwierane) i rozmiar jest niestandardowy (wys. 178 cm) ale udało się jeszcze wcisnąć pod nie grzejnik. Efekt fajny i zewnątrz i wewnątrz. Na chudziaku mam papę termozgrzewalną, na to folia, potem styropian - 5 cm + 3 cm (więcej nie weszło - żaliłem się już kiedyś ) i wylewka 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 22.07.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 fajnie się prezentuje po wykończeniu .Miałem okazję za ją zobaczyć w stanie surowym . Z twoich pomysłów kupiłem podniesienie scianki kolankowej , obniżenie okien w salonie ( fajne naświetlenie) oraz podniesienie okna w kuchni !!! Jak to ostatnie u ciebie wygląda?? Podniesienie było zasadne?? Nie mam jeszcze mebli kuchennych (lada moment ) ale po ułożeniu płytek na ścianie wygląda na to, że okno bez problemu mogłoby być niżej. Chociaż z drugiej strony mam teraz pewność, że przy otwieraniu okien nie będzie kolizji z baterią do zlewozmywaka. Wydaje mi się, że wyszło OK. Tak do końca nie jestem pewny czy to okno jest podniesione, w projekcie też jest chyba wyżej .... a może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 22.07.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Na chudziaku mam papę termozgrzewalną, na to folia, potem styropian - 5 cm + 3 cm (więcej nie weszło - żaliłem się już kiedyś ) i wylewka 7 cm Maciek ja planuję zrobić 8+2 styropianu. Jak myślisz, będzie dobrze? Nie chcę przesadzać też z grubością tego styr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 22.07.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Maciek Oliwka piękna !!!!!!! Kolory takie jak sobie upatrzyłam. No i jeszcze jedna rzecz - nawet przy dość sporym podniesieniu ścianki kolankowej, aż tak bardzo tego nie widać. Pamiętasz może ile przedłużeń krokwie??? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 22.07.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 MacIek - bardzo ładna ta Wasza oliwka Podobają mi się wykończenia daszków i dachu właściwego. My zdecydowaliśmy sie na nadbitkę i Ty chyba tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 23.07.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam wszystkich po dluzszej nieobecności Tydzien temu nasza OLIWKA została zamieszkana Niestety nie wyrobiliśmy sie z wszystkim i mieszkamy w warunkach polowych Na szczescie wc juz dziala i woda w domku tez juz jest W ciagu tygodnia zakonczymy prace wykonczeniowe na górze potem jeszcze jakies 2 tygodnie i powinnismy skonczyc dół. Pozdrawiamy wszystkich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 23.07.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Na chudziaku mam papę termozgrzewalną, na to folia, potem styropian - 5 cm + 3 cm (więcej nie weszło - żaliłem się już kiedyś ) i wylewka 7 cm Maciek ja planuję zrobić 8+2 styropianu. Jak myślisz, będzie dobrze? Nie chcę przesadzać też z grubością tego styr Myślę, że powinno być OK. Ja też chciałem 10 cm styropianu ale nie zmieściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 23.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Maciek Oliwka piękna !!!!!!! Kolory takie jak sobie upatrzyłam. No i jeszcze jedna rzecz - nawet przy dość sporym podniesieniu ścianki kolankowej, aż tak bardzo tego nie widać. Pamiętasz może ile przedłużeń krokwie??? Pozdr. Dziękuję . Nie pamiętam o ile były wydłużone krokwie ale jak chcesz to mogę zmierzyć ich długość od murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 23.07.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 MacIek - bardzo ładna ta Wasza oliwka Podobają mi się wykończenia daszków i dachu właściwego. My zdecydowaliśmy sie na nadbitkę i Ty chyba tez? Również dziękuję. Nie wiem czy dobrze rozumuję ale nadbitka jest przybijana na krokwiach a nie pod . Bo jeśli tak to tak mam i efekt jest naprawdę fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 23.07.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Maciek - chyba czas zmienic avatar jum masz mocno nieaktualny tak nadbitka jest zrobiona tak ze widac krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 23.07.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Maciek - chyba czas zmienic avatar jum masz mocno nieaktualny ... Racja ... wieczorem się za to zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 25.07.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witajcie Oliwkowicze! Mac Iek piękna Oliwka!!! Gratulacje!!! Gdybyś w wolnej chwili zmierzył długość krokwi od murłaty... będę wdzięczna. Oliwki rosną jedna za drugą, patrząc na Wasze domy utwierdzam się w przekonaniu, jakiego słusznego wyboru dokonałam kupując ten projekt P.S. Chaliłam się już, że mam PnB?? Nieeeee? No to chwalę się MAM!!! Humusik zdjęty, właśnie geodeta z mężem dom wytyczają a ja w pracy muszę siedzieć Mam nadzieję, że chociaż fotki będą. W połowie sierpnia ruszamy (jak bank nie zrobi nam jakiegoś psikusa Tfu tfu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 25.07.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 mak1975 prosimy o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 25.07.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witajcie Oliwkowicze! Mac Iek piękna Oliwka!!! Gratulacje!!! Gdybyś w wolnej chwili zmierzył długość krokwi od murłaty... będę wdzięczna. Oliwki rosną jedna za drugą, patrząc na Wasze domy utwierdzam się w przekonaniu, jakiego słusznego wyboru dokonałam kupując ten projekt Dzięki. Cieszę się, że nie tylko mi się podoba . Wczoraj pamiętałem żeby zmierzyć długość krokwi ale nie jest to teraz takie proste (nie mam w tej chwili tak wysokiej drabiny a i pogoda nie za bardzo do wspinania się po ścianach). Policzyłem klepki nadbitki i od murłaty do końca krokwi jest ich 13 - są szerokie na ok. 10 cm więc wychodzi jakieś 1,3 m. P.S. Chaliłam się już, że mam PnB?? Nieeeee? No to chwalę się MAM!!! Humusik zdjęty, właśnie geodeta z mężem dom wytyczają a ja w pracy muszę siedzieć Mam nadzieję, że chociaż fotki będą. W połowie sierpnia ruszamy (jak bank nie zrobi nam jakiegoś psikusa Tfu tfu... Gratuluję i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 25.07.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Wczoraj pamiętałem żeby zmierzyć długość krokwi ale nie jest to teraz takie proste (nie mam w tej chwili tak wysokiej drabiny a i pogoda nie za bardzo do wspinania się po ścianach). Upssss, no niezły ten pomysł z mierzeniem krokwi był, dobrze, że jednak się nie gimnastykowałeś na tej drabinie. Dzięki. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek7117 25.07.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Ile kosztował Was elektryk? Tzn okablowanie i robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 27.07.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Ile kosztował Was elektryk? Tzn okablowanie i robocizna? U mnie wyszło : Materiały : ok. 1900 zł brutto Robocizna : ok. 2700 zł brutto Było by taniej ale zrobiliśmy dużo więcej punktów niż w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 27.07.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Ile kosztował Was elektryk? Tzn okablowanie i robocizna? ok. 4600 brutto - w tym 2100 robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 27.07.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam Co dawaliście na izolację poziomą fundamentu przed pustakami? tzn czy papę asfaltową czy folię? Pytam się bo facet w hurtowni namawiał mnie na folię taką na wymiar bo to niby bardziej trwałe a ja natomiast skłaniam się ku papie. Jak dawaliście papę to jaką? i czy składaliście ją na pół? (ile warstw?) pozdrowionka Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts