Fidlos_Diablos 05.08.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Ja mam podniesioną ściankę o 2 pustaki. Jeśli kąt dachu ma być zachowany to trzeba wydłużyć słupy na których podpiera się płatew kalenicowa i jętki bo sufit nie może pójść do góry (cała konstrukcja dachu idzie do góry). Ja miałem drewno cięte jak w projekcie - skutek: zamiast słupów mam ściankę nośną na poddaszu koło łazienki i ceglany filar pomiędzy wejściem do pokojów - na nich opierają się skrócone słupy. Jętki niestety za wysoko - trzeba będzie opuszczać sufit na wieszakach.Co do kosztów wolę się nie wypowiadać ;(, ale Oliwka nie należy wbrew pozorom do tanich projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 05.08.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Mam pilną sprawę Z czego budujecie ścianki działowe w Oliwce. Ja parę m-cy wcześniej kupiłem cegę dziurawkę w ilości ok 4000szt sugerując się wielkościami podanymi w zestawieniu materiałów a mój wykonawca twierdzi, że można było dać suporek lub beton kom, bo dziurawka to zbyt duże obciążenie szczególnie u góry (na dole ok może być) i duży koszt. Nie wiem czy nie chodzi przypadkiem o to, że za dużo roboty przy cegle Ale sią zastanawiam nad tym poddaszem bo faktycznie po co bez potrzeby obciążać strop? Cegłę jeszcze mogę spokojnie wycofać bo jest tylko zapłacona i stoi w hurtowni lub zamienić na coś innego ele muszę się określić. Co o tym myślicie? pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 06.08.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Mam pilną sprawę Z czego budujecie ścianki działowe w Oliwce. Tomek My wszedzie działowe mamy z suporexu - też za namową majstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanki 06.08.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 my budujemy działówki z betonu komórkowego 12 a pod schodami 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 06.08.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Z czego budujecie ścianki działowe w Oliwce. pozdrawiam Tomek beton komórkowy 12, prawie wszędzie lepiej zamień dziurawkę na suporeks/beton komórkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 06.08.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 pomyliłam się i nic mi się nie zgadzało, bo otworzyłam inny projekt o tej samej nazwie. Nie czytałam wątku od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 06.08.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.phps=112&a=223&sid=5&projekt=72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 06.08.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Myślę, że w przyszłości też kupię ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 06.08.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 bo sa różne projekty o tej samej nazwiehttp://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=112&a=223&sid=5&projekt=72 Nikt z oliwkowiczów tego wątku jeszcze nie był zakręcony z powodu kilku Oliwek w różnych studiach projektowych bo w pierwszym poście jest konkretnie napisane o którą chodzi. Ten wątek dotyczy Oliwki z HB Studio. Zadaj sobie proszę dwa trudy: 1. Czytaj, nie pisz od razu -przemyśl- i dopiero napisz. Przed wysłaniem sprawdź przyciskiem "podgląd". 2. Używaj przycisku "Zmień" przy poprzedniej wypowiedzi-pozwoli Tobie wyedytować to co źle napisałaś/łeś chyba że intencją jest nabijanie ilości postów. pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 06.08.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 dzisiaj rozmawiałem z wykonawcą i powiedział mi, żebym kupił 2000szt bloczków fundamentowych . Zaskoczył mnie tą ilością, myślałem, ze sie zmieszczę w 1600szt. Mam garaż poszerzony o 2m i 7 warstw bloczków. Przeczytałem wszystkie posty o Oliwce i nikt nie kupował tak dużej ilości bloczków fundamentowych. Jak wyliczyć na szybko potrzebną ilość? My mamy tez 7 warstw zaś garaż poszerzyliśmy o 1,5m ale za to pogłębiliśmy łącznie 0 1,8m . Poszło 1210 bloczków (takich 14 centymetrowych). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.08.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Zdecydowaliśmy się kupić plan i cieszę się, ze Oliwka ma tylu zwolennikow. Naprawdę myślę, że musi coś być w tym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 08.08.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 i zaskoczylo mnie to ze ma tylu zwolennikow. naprawdę nie wiem co w nim widzicie. Sorry nie to jest ladne co jest ładne ale co się komu podoba czyli o gustach się nie dyskutuje. Nie podoba Ci się?? nie musisz tu zaglądać ani tym bardziej pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 08.08.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Ja tam uważam, że Oliwka jest super i niezmiernie się sieszę że osiągnęłam taki oto stan (chociaż, to jeszcze nie przypomina Oliwki ) przód domku http://images28.fotosik.pl/262/920f3d034b32b4admed.jpg strona ogrodowa http://images30.fotosik.pl/262/e528e0164927f750med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 08.08.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Anetkas - jesteś na podobnym etapie co my ja założyłam katalog na fotosiku i muszę się pochwalic jeszcze czymś: mamy nazwę ulicy jaka wymyśliłam :D http://images24.fotosik.pl/255/7aec4c20018cf8b6m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 08.08.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jak to nazwę Ty wymyśliłaś ? Bardzo pogodna nazwa To ja muszę szybciutko zmienić swoją nazwę, bo teraz jest Chmielna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 08.08.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Możesz podać adres do Twojego katalogu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 08.08.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Jak już masz nazwę ulicy to zmienic sie nie da nasz dom powstaje przy nowo zrobionej drodze (zreszta sami ja robilismy) i zadzwoniłam do sołtysa czy mozna zaproponować jakąś nazwę bo nie chciałam żeby były to jakieś numery z literkami od bo "główna" ulica nazywa sie Zagrodowa wole mieszkac przy Pogodnej Twoja nazwa nie jest zła - lepsza Chmielna niż Tujowa a adres to: http://pogodna.fotosik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 08.08.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Wiem, że nie mogę zmienic nazwy ulicy a szkoda hi hi. Chociaż my bardzo lubimy piwko, więc Chmielna może być W albumie jest tylko jedno zdjęcie, czy sobie nie radzę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 08.08.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 kliknij na to małe zdjęcie z boku - jest 17 fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 08.08.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 No jakbym widziala swoją budowę - pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts