Gaby 14.08.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2008 czy to aby na pewno Oliwka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
górnik 15.08.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Oliwkowicze mam pytanko. Kiedy wykładaliście rury wentylacyjne tzn do kominka i do kotłowni ( nawiew powietrza typu Z) czy te rury wykłada się pod płytą (chudziakiem) tak jak rury kanalizacyjne, czy już po wylaniu płyty. Bardzo proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
górnik 15.08.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Oliwkowicze mam pytanko. Kiedy wykładaliście rury wentylacyjne tzn do kominka i do kotłowni ( nawiew powietrza typu Z) czy te rury wykłada się pod płytą (chudziakiem) tak jak rury kanalizacyjne, czy już po wylaniu płyty. Bardzo proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 15.08.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Oliwkowicze mam pytanko. Kiedy wykładaliście rury wentylacyjne tzn do kominka i do kotłowni ( nawiew powietrza typu Z) czy te rury wykłada się pod płytą (chudziakiem) tak jak rury kanalizacyjne, czy już po wylaniu płyty. Bardzo proszę o podpowiedź. W kotłowni mam otwór w ścianie, czyli nad posadzką. Natomiast do kominka rurka PCV 50 mm w wylewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
górnik 15.08.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 t7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
górnik 15.08.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Mac Iek a co to jest nawiew powietrza typu 'Z" to jest jakaś rura - to jest wentylacja kotłowni oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 16.08.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Mac Iek a co to jest nawiew powietrza typu 'Z" to jest jakaś rura - to jest wentylacja kotłowni oczywiście Wydaje mi się, że jest to taki sposób nawiewu, w którym kratka w pomieszczeniu jest na pewnej wysokości natomiast na zewnątrz budynku wyżej. Dzięki temu powietrze (wiatr) nie wchodzi bezpośrednio do pomieszczenia tylko przez układ rurek przypominający literę Z . Takie rozwiązanie mam przy doprowadzeniu powietrza do kominka natomiast w kotłowni mam dziurę pod oknem "na przestrzał" tyle. że wewnątrz na ścianie jest plastikowy anemostat, którym można regulować dopływ powietrza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plis 17.08.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Po dłuższej chwili mamy pozwolenie na budowę!!! Jeszcze tylko uprawomocnienie (22 sierpnia) i można zaczynać. Musimy też mieć nadzieję, że zima w tym roku nie przyjdzie zbyt szybko... Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile stali potrzeba na strop (nie robię Terivy)? To tak dla porównania z tym co mi wyliczył architekt. Od teraz postaram się utrzymywać mój dziennik budowy w miarę aktualny (głównie fotki) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 17.08.2008 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Nawałnica milutka przetoczyła się przez Śląsk, TV1 nadało "Twistera"... a ja już nie muszę podlewać fundamentów http://img128.imageshack.us/img128/8895/oliwkawwodzietn4.jpg http://img128.imageshack.us/img128/8895/oliwkawwodzietn4.71c3852fe4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 17.08.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 ZEP - to tam są jakieś fundamenty?? niezła nawałnica.... chociaż faktycznie teraz nie musisz nic podlewać - pole ryżowe jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 17.08.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 ZEP - to tam są jakieś fundamenty?? niezła nawałnica.... chociaż faktycznie teraz nie musisz nic podlewać - pole ryżowe jak nic Organoleptycznie oceniając na miejscu - ok 20cm mułu + reszta wody. Ekipa wchodzi we wtorek - może być różnie Choć może jutro będzie lampa +30C to cośtam wyparuje. Tak czy inaczej będzie niezła walka z błotem, cóż - klimat się zmienia, armageddon niebawem - co ja mogę, prosty inwestor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 17.08.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 co ja mogę, prosty inwestor ryż posiać ryż !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 17.08.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Nas nawałnica na szczęście ominęła, chociaż deszcz potrzebny będzie w przyszłą środę. Mam nadzieję, że wtedy nastąpi zalanie stropu, który ma przyjechać za tydzień w poniedziałek. W ogóle to wkopałam się trochę słuchając mojego "opiekuna" z hurtowni Gaja, który powiedział, że strop najlepiej zamawiać, jak już stoją sciany.A przecież belki stropowe mają jakieś określone długości i zamówienie mogłam złożyc dawno temu bo i tak trzeba je przycinać. A tak czekam dwa tygodnie Oliwka póki co, czeka na strop, kształtki ułożone, plac budowy pieknie postrzątany a ja mam urlop i cale dwa tygodnie dla naszej Oliwki. http://images35.fotosik.pl/2/1d305087df37f600med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 17.08.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 AnetkaS - oj gonisz nas gonisz - a jakie robisz schody?? jak wylewane to troche optymistycznie w poniedziałek dostawa stropu w środę zalanie - u nas ze stropem i chodami bawili sie tydzien... mają zalewac w poniedziałek-wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 18.08.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Schody robię betonowe, ale moi wykonawcy coś wspominali, że nie będą ich robić teraz. A może coś pokręciłam. Mam taką nadzieję, że zalewanie będzie w środę - od 1 wrzesnia wracam do pracy (bedą miała wypłaty co wiąże się niemal z nocowaniem w pracy), córka do szkoły a kto będzie strop podlewał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 18.08.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Próbuję policzyć ile potrzeba m2 styropianu na ocieplenie Oliwki - wynik wydaje mi się trochę przyduży A ile Wy potrzebowaliście styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 19.08.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 AnetkaS - Ty chyba trzy razy dziennie zamiatasz tą swoją Oliwkę .... czyściej niż u mnie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 19.08.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 No porządek musi być , a jak wchodzimy do domu to buty zostawiamy na dworze hi hi Tak poważnie, to moi wykonawcy tak ładnie posprzątali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 19.08.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Gaby - własnie zostałam oświecona, że prace przed zalaniem stropu zajmą im tydzień, mają zaczynać od poniedziałku, no chyba że coś się zmieni, to od połowy tygodnia. A ja na rzęstach stawałam, żeby strop przyjechał jutro.... Aha, mam jeszcze pytanie, czy w Waszych projektach tez jest coś takiego jak filarek F1, który znajduje się (w orginalnej wersji Oliwki) w tym miejscu: http://images36.fotosik.pl/2/8f7e39dc64b7cecamed.jpg http://images41.fotosik.pl/2/b8f86ea0e18ef3damed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gaby 19.08.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 AnetkaS - no faktycznie posprzatane nieźle co do filarka się nie wypowiem bo projekt został w samochodzie którm mąż pojechał na budowe ogladac zalewanie stropu!!! hura! juz niedługo bedę mogła wejść na pietro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts