TypeR 22.11.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Mi brakło trochę styropianu....i będę go miała dopiero we wtorek, ale już tez niewiele zostało http://images34.fotosik.pl/404/6b9428646d75b774.jpg http://images40.fotosik.pl/32/4507a12d4fa6bae1.jpg Ładny daszek, ale intryguje mnie brak okien połaciowych, łazienka i sypialnia (ta z wyjściem na strych) nie będą dziennym światłem doświetlone? U nas trochę masakra, dekarze położyli membranę i łaty a teraz przysypało śniegiem i nie wiem czy będą coś robić w poniedziałek . Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.11.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 okna będą ale zostaną założone później bo: - teraz jak już jest dach i wydzielone pomieszczenia na górze można dokładnie je rozmieścić aby pokoje i łazienkę dobrze oświetlić (już widze, że lepiej w sypialni okna rozdzielić) - będą zakładane po tynkach, więc nie zostaną zapaćkane (najchętniej po tynkach zakładałabym tez okna zwykłe, ale tak się nie da ) Od razu uprzedzam kolejne pytanie - nie zapłacę za to drożej, mój dekarz po prostu tak robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.11.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Słuchajcie, wiem co zrobić, żeby słup wystający ze ścian działowych od strony korytarza na poddaszu (ten koło pokoi) NIE WYSTAWAŁ tak dużo. Zgodnie z projektem słup ma przekrój 16x20 i jest tak ustawiony, że wystaje 8,5 cm (bo działówka ma około 11,5 cm). A wystarczy go przekręcić o 180 st. i będzie wystawał tylko 4,5 cm. i te 4,5 cm może spokojnie wystawać od strony pokoju, bo to już bez szkody dla pokoju można zamaskować regipsami. Mój Wykonawca wpadł na ten pomyśł, jak dach już był zrobiony, ścianki postawione i zobaczyliśmy, że to bardzo niedobrze wygląda. Na szczęście, dało się go przekręcić i teraz jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 22.11.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Ten pomysł jest raczej dla tych, co dachu jeszcze nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraftt 23.11.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Sprzedam projekt oliwki w odbiciu lustrzanym w okazyjnej cenie. U nas plany jednak uległy zmianie (niestety bo Oliwka to świetny dom) . kontakt na e-maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plis 25.11.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 U nas trochę masakra, dekarze położyli membranę i łaty a teraz przysypało śniegiem i nie wiem czy będą coś robić w poniedziałek . Pozdrawiam - Daniel Współczuję Ja, można uznać, że zdążyłem. Zostały tylko drobne obróbki. Podobno wkrótce ma wrócić pogoda. Głowa do góry Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 25.11.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 U nas trochę masakra, dekarze położyli membranę i łaty a teraz przysypało śniegiem i nie wiem czy będą coś robić w poniedziałek . Pozdrawiam - Daniel Współczuję Ja, można uznać, że zdążyłem. Zostały tylko drobne obróbki. Podobno wkrótce ma wrócić pogoda. Głowa do góry Pozdrawiam, Piotr No niestety czekamy aż śnieg spłynie, mam nadzieję że dekarz nie ściemnia twierdząc że takie warunki nie mają wpływu na membranę, mówi że bardziej niszczy światło słoneczne. W sumie to do tego ma służyć, chronic przed wilgocią i podwiewanym śniegiem. Kupiliśmy Delta Vent S - jakiej jest jakości zobaczymy.... Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plis 25.11.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 U nas trochę masakra, dekarze położyli membranę i łaty a teraz przysypało śniegiem i nie wiem czy będą coś robić w poniedziałek . Pozdrawiam - Daniel Współczuję Ja, można uznać, że zdążyłem. Zostały tylko drobne obróbki. Podobno wkrótce ma wrócić pogoda. Głowa do góry Pozdrawiam, Piotr No niestety czekamy aż śnieg spłynie, mam nadzieję że dekarz nie ściemnia twierdząc że takie warunki nie mają wpływu na membranę, mówi że bardziej niszczy światło słoneczne. W sumie to do tego ma służyć, chronic przed wilgocią i podwiewanym śniegiem. Kupiliśmy Delta Vent S - jakiej jest jakości zobaczymy.... Pozdrawiam - Daniel Też mam taką membranę. Wygląda solidnie. Na moim dekarzu śnieg nie robił wrażenia, jak jeszcze nie wiedzieliśmy czy zdążymy. Też twierdził, że "jakby co" to nic się nie stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.11.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Ta folia jest bardzo dobra i rzeczuwiście, raczej zaszkodzić jej może słońce niż śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 28.11.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witam, Dzięki piękne za podpowiedzi do rozmowy z dekarzem - przydały się. Jak się okazało człowiek niedawno stawiał dach na innej Oliwce - gdzieś w okolicach Opola. Pytanko mam z innej beczki - kanaliza u nas ma być jakoś w przeciągu 2-4 lat, stąd jakoś się nie możemy zdecydować na oczyszczalnie i padło na szambo do czasu podpięcia się "w miasto". Ma ktoś może z szanownych Oliwkowców do polecenia jakąś firmę/model/tudzież własne przemyślenia (z dowozem i montażem na śląsku)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hapek1 28.11.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 http://www.salexpol.pl/Polecam bo sam od nich brałem.Transport na czas , ale co ważne trzeba połaczyć kurs na Śląsk z innym odbiorcą wtedy kurs kosztuje ok.700 złCzekałem na takie połaczenie może z tydzień od zamówienia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edom 29.11.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Witam.Uwaga forumowicze mam do sprzedania projekt Oliwki z garażem, projekt kupiłem na swoją budowę ale w wyniku pewnych zawirowań i komplikacji muszę go sprzedacWersja projektu z garażem po prawej stronie.Cena do ustaleniaZainteresowanych proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 05.12.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Bikerus - super, że zechciałes podzielieć się ze wszystkimi swoimi doświadczeniami. Mam jeszcze pytanie, czy ktoś z Was może napisać jak korzysta się z przejścia do garażu przez kotłownię i jeśli ktoś zmieniał projekt to przez korytarzyk obok gabinetu? Ja mam zamiar ruszyć w przyszłym roku i zastanawiam się nad kwestią wygody z korzystania z przejścia do garażu. MY TEŻ MIESZKAMY JUŻ 3 TYGODNIE!!! Przejscie mamy wzdłuż pokoiku i łazienki - dla mnie super, choc garaż jeszcze zagracony i samochodów nie parkujemy. Wydaje mi się, że przez kuchnie za duży bałagan - szczególnie przez te śniegi co u nas leżały. Ale u nas powodem przeróbki było to, że piec na ekogroszek - jenak brudzi więc raczej tego nie chciałbym w kuchni mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 05.12.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 [ - nie wyrównywałem ściany wiatropału ze ścianą gabinetu, przesunąłem ją trochę, żeby powiększyć wiatrołap ale nie maksymalnie. Wg mnie korzyść w postaci dodatkowych cm kwadratowych wiatrołapu nie jest warta tego żeby wchodzić praktycznie w schody - pewnie fajnie mają Ci (z tego co pamiętam są w naszej "Oliwkowej Rodzinie" tacy) którzy z wiatrołapu zrezygnowali (też to rozważałem ale względy użytkowe przeważyły nad estetycznymi ) My wiatrołap powiększyliśmy i jest super - wogóle zrobiłam tam wnękę na szafę -kosztem małego pokoiku jest suprer. A na schody nie wchodzimy bo mamy drewniane ażurowe i zaczynają się nie na środku holu, ale przy ściane z kuchnią. Hol super duży. Zresztą w Oliwce czuje się przestrzeń od wejscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 05.12.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 My wiatrołap powiększyliśmy i jest super - wogóle zrobiłam tam wnękę na szafę -kosztem małego pokoiku jest suprer. A na schody nie wchodzimy bo mamy drewniane ażurowe i zaczynają się nie na środku holu, ale przy ściane z kuchnią. Hol super duży. Zresztą w Oliwce czuje się przestrzeń od wejscia. Adar My robimy dokładnie tak samo. Też uważamy że będzie przestrzeń, a wiatrołap stal się bardzo ustawny. Mam prośbę - czy mogę prosić o zdjęcia waszych schodów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 07.12.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam wszystkich, mam prośbę do tych którzy podwyższali ściankę kolankową, czy architekt nanosił wam zmiany w projekcie, czy robiliście to później, bo mój architekt twierdzi, że to można zrobić później. Nie wem, czy mu się nie chce, czy faktycznie można dokonać zmiany w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Castello 07.12.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam wszystkich, mam prośbę do tych którzy podwyższali ściankę kolankową, czy architekt nanosił wam zmiany w projekcie, czy robiliście to później, bo mój architekt twierdzi, że to można zrobić później. Nie wem, czy mu się nie chce, czy faktycznie można dokonać zmiany w trakcie budowy. To pewnie zależy od regionu i od ludzi w danym starostwie, jedni kierownicy mają bardziej wymagających urzednikow w swoim regionie inni mnie. Nasza kierowniczka podniosla scianke o 24cm (dopisala w proj +24) a podnieslismy i tak o 36 cm (oczywisie zapytalem ją czy mogę- powiedziala ze nie ma sprawy). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 07.12.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Uff, udało się, etap, który sprawił nam najwięcej problemów i stresu wczoraj zakończony Dekarze dokończyli dzieła. Pytałem Anetki, czemu nie ma okien, nasi dekarze też tak robią najperw położone dachówki, potem ustalenia gdzie okna, wyjmowanie dachówek i montaż. Pytałem dlaczego tak - bo zostawiając otwory trudniej zachować linię dachówek przy układaniu. A to kilka zdjęć: http://www.ozzo.pl/d/dach%201.jpg http://www.ozzo.pl/d/dach%202.jpg http://www.ozzo.pl/d/dach%204.jpg Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 08.12.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Adar My robimy dokładnie tak samo. Też uważamy że będzie przestrzeń, a wiatrołap stal się bardzo ustawny. Mam prośbę - czy mogę prosić o zdjęcia waszych schodów ? Nie ma sprawy, postaram się w tym tygodniu - nie mamy w domku neta, więc nie będzie to dziś, i prosze o mail (może być na priv) bo nie umiem umieszczać zdjęc na stronce forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 08.12.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Adar Mam prośbę - czy mogę prosić o zdjęcia waszych schodów ? Dawno już tu nie byłam... ale zdjęcie schodów wrzucę... - choć już troszkę nieaktualne... bo szuflady pod schodami też są obite drewnem... http://images23.fotosik.pl/236/ac02f7525e27d4ac.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts