Pankracek 24.05.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 u nas to bedzie ok 4000 chudy beton pod ławy B10 ok 4m3 - 220 zł/m3 ( czy to jest konieczne ?) czy 4m3 to nie pamiętam ale wiem że konieczne Ja na ławy zużyłem 29 m3 betonu. (poszerzone do 60 cm i podwyższone do 50 cm, garaż+2 metry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariogda 24.05.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 witampytanko kto z was ma zamiast drzwi balkonowych podwójnych drzwi pojedyncze z oknem w pokojach co mają wyjście na balkon i sicianke kolankową podniesioa o jednego pustaka 24 cmjakie wymiary macie tych drzwi i okienprojektrant miał mi to zrobić ale niewiem czemu mi zrobił bez okan coś musze zaradzić a niewiem jakie okno maksymalnie mi tam wejdzie pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 24.05.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Zmieniaj koniecznie te okna na piętrze. Zaprojektowana szerokość dla okna balkonowego jest nieporozumieniem (już o tym pisałam). Lepiej dać drzwi 70 - 90 cm i okno np szer. 70 - 80 cm. Nie wiem tylko jak to jest przy podniesieniu o jednego pustaka, bo my podnieśliśmy o 2 pustaki. Strasznie żałuję, że wcześniej tego nie przemyśleliśmy, a teraz to już muszę polubić nasze okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 25.05.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 witam pytanko kto z was ma zamiast drzwi balkonowych podwójnych drzwi pojedyncze z oknem w pokojach co mają wyjście na balkon i sicianke kolankową podniesioa o jednego pustaka 24 cm jakie wymiary macie tych drzwi i okien projektrant miał mi to zrobić ale niewiem czemu mi zrobił bez okan coś musze zaradzić a niewiem jakie okno maksymalnie mi tam wejdzie pozrawiam u nas masz dwa razy 90cm (drzwi balkonowe + okno) ale dwa pustaki. Zostaje jeszcze w poziomie 70cm do skosu (20+5cm wełny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 25.05.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ida i Jacek jakie macie płytki na podłodze w salonie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 25.05.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Ida i Jacek jakie macie płytki na podłodze w salonie???? duze, kwadratowe 65x65 a tak na powaznie to Affron z Paradyza polmat bezowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 26.05.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariogda 29.05.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 WITAM CZY KTOŚ Z WAS PRZEPROWADZAŁ RURY KANALIZACYJNE NA PIENTRO PRZED ZALANIEM STROPU??? CZY TO ROBILIŚCIE POTEM EKIPA MI MÓWI POTEM ALE SAM NEIWIM CZY MOŻE NIE ŁATWIEJ DLAMNIE BY BYŁO PRZED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 29.05.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 WITAM CZY KTOŚ Z WAS PRZEPROWADZAŁ RURY KANALIZACYJNE NA PIENTRO PRZED ZALANIEM STROPU??? CZY TO ROBILIŚCIE POTEM EKIPA MI MÓWI POTEM ALE SAM NEIWIM CZY MOŻE NIE ŁATWIEJ DLAMNIE BY BYŁO PRZED Jeśli jesteś pewien to lepiej teraz, albo później załatasz. Ja zrobiłem przepust na rure od ogrzewania kominkowego oraz dwa od pionów kanalizacji. Jeden przesunąłem wiec i tak trzeba było kuć a zbędną dziurę załatać. Dwie pozostałe sie za to przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariogda 30.05.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 NO DOBRA A JAK WYGLĄDAŁY PIONY KANALIZACYJNE U WAS CZY WKÓWALIŚCIE SIE W ŚCIANY CZY SZŁY PRZY ŚCIANIE BO WŁĄŚNEI SIE NAD TYM ZASTANAWIAM CZY LEPIEJ SIE WKÓĆ CZY PRZYŚCIANIE I OBUDOWAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 31.05.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 NO DOBRA A JAK WYGLĄDAŁY PIONY KANALIZACYJNE U WAS CZY WKÓWALIŚCIE SIE W ŚCIANY CZY SZŁY PRZY ŚCIANIE BO WŁĄŚNEI SIE NAD TYM ZASTANAWIAM CZY LEPIEJ SIE WKÓĆ CZY PRZYŚCIANIE I OBUDOWAĆ Mariusz, nie krzycz.... ja swoją obudowałem, z drugiej strony nie łatwo wkuć 110mm w nosną ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_D 02.06.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 WITAM MAM KOSZTORYSY DO BANKÓW JAK KTOŚ CHCE DO NORDEI I PKO BP JAK COŚ PISZCIE A CO DO GAZOBETONU TO WYSZŁ NAM 1100SZT 24X24X59 I 312 SZT 12X24X59 I MAŁE PYTANKO CZY RURE OD KOMINKA DAĆ PRZED CHUDZIAKEIM??? To już dość dawno było, ale czy również mógłbym prosić o kosztorys do PKO BP na maila [email protected]. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKTM 02.06.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 Ja bardzo poproszę do NORDEA kosztorys Dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariogda 02.06.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2009 WYSŁAŁEM WAMNO U MNEI NORDEA NIE DAŁA WE FRANKACHWZIOŁEM W PKO BPMARŻA 2% PROWIZJA 1,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 04.06.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Gdzie macie skrzynkę rozdzielczą pradu? Czy wszyscy mają w wiatrołapie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giriana 04.06.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 hey kochani.. przejrzałam całe forum i linki realizacji lecz w żadnym nie dopatrzyłam się zdjęć pokoju na dole tzw gabinetu. Jeśli macie takie zdjęcie to udostępnijcie. Bo zaczyna mnie martwic że jest taki mały że nie warto go fotografować. pozdrawiam Giriana narazie obserwator i wielka sympatyczka forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariogda 04.06.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 dołanczam się do pytanie o prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 04.06.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Gdzie macie skrzynkę rozdzielczą pradu? Czy wszyscy mają w wiatrołapie? pozdrawiam ja mam pod schodami ale my mamy zmieniony bieg schodów. Początkowo planowałam zrobić ją w wiatrołapie, tyle, że my tam zrobiliśmy szafę wnękową kosztem małego gabinetu, który u nas gabinetem nie będzie, lecz pokojem dla gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 04.06.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 hey kochani.. przejrzałam całe forum i linki realizacji lecz w żadnym nie dopatrzyłam się zdjęć pokoju na dole tzw gabinetu. Jeśli macie takie zdjęcie to udostępnijcie. Bo zaczyna mnie martwic że jest taki mały że nie warto go fotografować. pozdrawiam Giriana narazie obserwator i wielka sympatyczka forum Gabinet jest rzeczywiście malutki, ale jeśli ma służyć do pracy to na prawdę wystarczy. My mamy trochę pozmieniane funkcje pomieszczeń. U nas ten gabinet będzie sypialnią dla gości, bo gabinet mamy na górze w sypialni tyle, że u nas jest to zupelnie inne pomieszczenie wobec zmiany biegu schodów. Z gabinetu na parterze zabraliśmy ok. 100 cm szerokosci, by w wiatrołapie zrobić szafę wnękową. W tym miejscu gdzie mogła ona stanąć bez zmiany projektu - my będziemy mieć siedzisko, by moi chłopcy nie biegali po domu w poszukiwaniu miejsca na założenie butów. A my mamy wiatrołap na równi z małym pokoikiem tzn. wydłużyliśmy go. Może kiedyś znajdę trochę czasu by zrobić zdjęcia. Nasza Oliwka jest na etapie instalacji , po położeniu tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 04.06.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 Gdzie macie skrzynkę rozdzielczą pradu? Czy wszyscy mają w wiatrołapie? pozdrawiam Cześć, my zrobiliśmy w gospodarczym, kablem doprowadzającym wjechaliśmy przez garaż. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts