Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

pytanko

kto z was ma zamiast drzwi balkonowych podwójnych drzwi pojedyncze z oknem w pokojach co mają wyjście na balkon

i sicianke kolankową podniesioa o jednego pustaka 24 cm

jakie wymiary macie tych drzwi i okien

projektrant miał mi to zrobić ale niewiem czemu mi zrobił bez okan coś musze zaradzić a niewiem jakie okno maksymalnie mi tam wejdzie

pozrawiam

Zmieniaj koniecznie te okna na piętrze. Zaprojektowana szerokość dla okna balkonowego jest nieporozumieniem (już o tym pisałam). Lepiej dać drzwi 70 - 90 cm i okno np szer. 70 - 80 cm. Nie wiem tylko jak to jest przy podniesieniu o jednego pustaka, bo my podnieśliśmy o 2 pustaki. Strasznie żałuję, że wcześniej tego nie przemyśleliśmy, a teraz to już muszę polubić nasze okna.

witam

pytanko

kto z was ma zamiast drzwi balkonowych podwójnych drzwi pojedyncze z oknem w pokojach co mają wyjście na balkon

i sicianke kolankową podniesioa o jednego pustaka 24 cm

jakie wymiary macie tych drzwi i okien

projektrant miał mi to zrobić ale niewiem czemu mi zrobił bez okan coś musze zaradzić a niewiem jakie okno maksymalnie mi tam wejdzie

pozrawiam

u nas masz dwa razy 90cm (drzwi balkonowe + okno) ale dwa pustaki. Zostaje jeszcze w poziomie 70cm do skosu (20+5cm wełny)

WITAM

CZY KTOŚ Z WAS PRZEPROWADZAŁ RURY KANALIZACYJNE NA PIENTRO PRZED ZALANIEM STROPU??? CZY TO ROBILIŚCIE POTEM

EKIPA MI MÓWI POTEM ALE SAM NEIWIM CZY MOŻE NIE ŁATWIEJ DLAMNIE BY BYŁO PRZED :wink:

Jeśli jesteś pewien to lepiej teraz, albo później załatasz.

Ja zrobiłem przepust na rure od ogrzewania kominkowego oraz dwa od pionów kanalizacji. Jeden przesunąłem wiec i tak trzeba było kuć a zbędną dziurę załatać. Dwie pozostałe sie za to przydały.

NO DOBRA A JAK WYGLĄDAŁY PIONY KANALIZACYJNE U WAS CZY WKÓWALIŚCIE SIE W ŚCIANY CZY SZŁY PRZY ŚCIANIE BO WŁĄŚNEI SIE NAD TYM ZASTANAWIAM CZY LEPIEJ SIE WKÓĆ CZY PRZYŚCIANIE I OBUDOWAĆ

Mariusz, nie krzycz.... :)

ja swoją obudowałem, z drugiej strony nie łatwo wkuć 110mm w nosną ścianę.

WITAM

MAM KOSZTORYSY DO BANKÓW JAK KTOŚ CHCE DO

NORDEI I

PKO BP

JAK COŚ PISZCIE

A CO DO GAZOBETONU TO WYSZŁ NAM 1100SZT 24X24X59 I 312 SZT 12X24X59

I MAŁE PYTANKO CZY RURE OD KOMINKA DAĆ PRZED CHUDZIAKEIM???

To już dość dawno było, ale czy również mógłbym prosić o kosztorys do PKO BP na maila [email protected]. Z góry dziękuje.

Pozdrawiam

hey kochani..

przejrzałam całe forum i linki realizacji lecz w żadnym nie dopatrzyłam się zdjęć pokoju na dole tzw gabinetu.

Jeśli macie takie zdjęcie to udostępnijcie. Bo zaczyna mnie martwic że jest taki mały że nie warto go fotografować.

pozdrawiam

Giriana

narazie obserwator i wielka sympatyczka forum

Gdzie macie skrzynkę rozdzielczą pradu? Czy wszyscy mają w wiatrołapie? pozdrawiam :wink:

ja mam pod schodami ale my mamy zmieniony bieg schodów. Początkowo planowałam zrobić ją w wiatrołapie, tyle, że my tam zrobiliśmy szafę wnękową kosztem małego gabinetu, który u nas gabinetem nie będzie, lecz pokojem dla gości.

hey kochani..

przejrzałam całe forum i linki realizacji lecz w żadnym nie dopatrzyłam się zdjęć pokoju na dole tzw gabinetu.

Jeśli macie takie zdjęcie to udostępnijcie. Bo zaczyna mnie martwic że jest taki mały że nie warto go fotografować.

pozdrawiam

Giriana

narazie obserwator i wielka sympatyczka forum

Gabinet jest rzeczywiście malutki, ale jeśli ma służyć do pracy to na prawdę wystarczy. My mamy trochę pozmieniane funkcje pomieszczeń. U nas ten gabinet będzie sypialnią dla gości, bo gabinet mamy na górze w sypialni tyle, że u nas jest to zupelnie inne pomieszczenie wobec zmiany biegu schodów. Z gabinetu na parterze zabraliśmy ok. 100 cm szerokosci, by w wiatrołapie zrobić szafę wnękową. W tym miejscu gdzie mogła ona stanąć bez zmiany projektu - my będziemy mieć siedzisko, by moi chłopcy nie biegali po domu w poszukiwaniu miejsca na założenie butów. A my mamy wiatrołap na równi z małym pokoikiem tzn. wydłużyliśmy go. Może kiedyś znajdę trochę czasu by zrobić zdjęcia. Nasza Oliwka jest na etapie instalacji , po położeniu tynków