jurkas 07.07.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 ida i jacek bardzo proszę o pokazanie rzutu pomieszczeń nad garażem. My również planujemy tam pralnię. Jakie wymiary ma Wasza? Dziękujemy z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nekro 07.07.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam, Nasza Oliwka juz ma strop wylany Zaczyna sie coraz to bardizej ladnie prezentwoac Chcialbym sie spytac ile klinkierki wam wyszło na kominy?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.07.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam Mam pytanie jak można zrobić szafy wnękowe w pokojach bliżniaczych na górze ? Pozdrawiam Szafy wnękowe można zrobić- jedną z tej małej garderoby zamurowując drzwi od strony korytarza, a wybijając w pokoju. A drógą kosztem tej wnęki z oknem przesówając okno do pokoju i stawiając ściankę przy wejściu do łazienki, nie stawiając ściany w pokoju tylko zostawiając wnękę do zabudowy i masz oto szafy. ( Chyba jest podobnie "W domku na Chmielnej" tylko zamiast tych drzwi pod skosem nie robić wcale ściany.) POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 07.07.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Witam Mam pytanie jak można zrobić szafy wnękowe w pokojach bliżniaczych na górze ? Pozdrawiam Szafy wnękowe można zrobić- jedną z tej małej garderoby zamurowując drzwi od strony korytarza, a wybijając w pokoju. A drógą kosztem tej wnęki z oknem przesówając okno do pokoju i stawiając ściankę przy wejściu do łazienki, nie stawiając ściany w pokoju tylko zostawiając wnękę do zabudowy i masz oto szafy. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 07.07.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Chcę podnieść ściankę o 1 pustaka czy to ma sens? wiem że ten wątek już był, ale może ktoś doradzi z mieszkających w swoich oliwkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 07.07.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Chcę podnieść ściankę o 1 pustaka czy to ma sens? wiem że ten wątek już był, ale może ktoś doradzi z mieszkających w swoich oliwkach Radzę podnieść. Ja mam podniesione o 1 pustak. W dodatku strop monolit (cieńszy niż teriwa) i jest super. Nie wyobrażam sobie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 07.07.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Chcę podnieść ściankę o 1 pustaka czy to ma sens? wiem że ten wątek już był, ale może ktoś doradzi z mieszkających w swoich oliwkach My podnieśliśmy o dwa pustaki. Też mamy strop monolit. Mamy wysoką posadzkę na piętrze bo aż 15 cm i nie wyobrażam sobie jak byłoby nisko, gdybyśmy nie zrobili tej zmiany. Bez wylewki wydawało mi się bardzo wysoko, tyle że ja jestem niska.Ale teraz po wylewce, moim zdaniem jest ok, zwłaszcza, że jeszcze skosy się odbniżą, jak damy wełnę i regipsy. Według mnie to jedna z lepszych zmian jakie zrobiliśmy w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.07.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Dziekuje za odpowiedz, to bedzie chyba jedyna zmiana, ktora zrobie, no jeszcze mysle nad podzialem na pralnie i garderobe nad garazem (oczywiscie pomysl sciagniety z forum) oraz daszek na podporach jak miala Ada i Artur chyba, ale oni juz sie nie odzywaja na forum Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plis 08.07.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 [...] oraz daszek na podporach jak miala Ada i Artur chyba, ale oni juz sie nie odzywaja na forum Pozdr Ja zrobiłem daszek na drewnianych słupach bo chciałem stworzyć charakter wiejskiego domku. W tych słupach będzie jeszcze częściowa zabudowa niskim płotkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.07.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Wlasnie mi tez chodzi o ten sielski charakter, widzialam na innym forum, ze i krokwie tez robia rzezbione na koncach oraz znalazlam link do dachowki http://www.bogener-dachziegel.de/index.php?id=153&L=4ale nie wiem jeszcze nic na jej temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 08.07.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Wlasnie mi tez chodzi o ten sielski charakter, widzialam na innym forum, ze i krokwie tez robia rzezbione na koncach oraz znalazlam link do dachowki http://www.bogener-dachziegel.de/index.php?id=153&L=4 ale nie wiem jeszcze nic na jej temat Co do dachówki to mogę ją szczerze polecić - leży już chwilę na dachu. http://lh6.ggpht.com/_e7xtVUF_--E/SczlzoG_PcI/AAAAAAAAG98/sOfkqa9NEjI/s800/IMG_2209.JPG http://lh6.ggpht.com/_e7xtVUF_--E/Sczlloufo3I/AAAAAAAAG84/Ws56ehnFwJ0/s800/IMG_2203.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 08.07.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 ZepNo bardzo ładny domek. Ścianka kol też konkretna. Czy ja dobrze widzę? Robiłeś drenaż czy tylko odprowadzenie wody z dachu? Możesz powiedzieć jaki patent wymyśliłeś na załatwienie sprawy wody z dachu? Ja nie za bardzo mam gdzie odprowadzić i myślę o 2 studniach chłonnych w miejscach gdzie mam piaski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 08.07.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Tak bardzo ładny wyszedł ten domek i dachówka ładna. Widziałam dzisiaj Oliwkę w stanie surowym otwartym bez ścianek działowych OGROMNAale ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 08.07.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Zep No bardzo ładny domek. Ścianka kol też konkretna. Czy ja dobrze widzę? Robiłeś drenaż czy tylko odprowadzenie wody z dachu? Możesz powiedzieć jaki patent wymyśliłeś na załatwienie sprawy wody z dachu? Ja nie za bardzo mam gdzie odprowadzić i myślę o 2 studniach chłonnych w miejscach gdzie mam piaski. No z tą wodą była zagwozdka. Aktualnie jest wkopany zbiornik 2500l połączony z rynnami (studzienkami w sensie) do wykorzystania docelowo na podlewanie i inne tam takie. Do tego, osobno drenaż opaskowy (zalecali po badaniach geotechnicznych) połączony do dedykowanej studzienki (aktualnie przy nie obrobionych do końca fundamentach i cudownej aurze - co jakiś czas trza odpalać pompę). Co do ścianki kolankowej - 2 i kawałek, wyszło całkiem rozsądnie od strony wnętrza. Okna wstawione, drzwi przyjechały, brama w drodze... i zaczynam dłubanie w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 09.07.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 "wiadomo ze w pewnych pracach biore udzial ale sa to zazwyczaj prace dotyczace efektow wizualnych ... jak np wybor okien i dachowki (kolor), obudowy do kominka czy teraz w najblizszej przyszlosci wybor elewacji czy elementow wykonczeniowych domku ... jak, z czego i w jakiej technologi jest zbudowany dom to juz nie moja dzialka" Ido, możesz napisać mi : 1. Kolory elewacji, okien , komina i podmurówki 2. szerokość drzwi tarasowych na dole w dwóch tarasach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 09.07.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 I jeszcze jedno pytanie czy jesteście zadowoleni z dwóch tarasów i 2 drzwi na taras?(Okno zmienione na tarasowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 13.07.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 witam szybko odpowiem to co wiem ... czyli niewiele ... wiecej informacji posiada moj maz ...moze znajdzie chwile czasu zeby cos napisac pozniej ... ja tylko odpowiem na ostatnie pytanie ... jak do tej pory to jestesmy zadowoleni z zamiany okien bocznych na taras - dodam jesczze ze jest to nasze glowne wyjscie tarasowe ... i tam sa 3 czesci okien ale tylko 2 sa otwierane ... z tylu domu mamy dwoje drzwi ale tylko jedne sie otwieraja (przesywaja) i jest to tzw wyjscie kuchenne ... nie mamy jesczze tarasu ani trawki wiec za czesto z tych wyjsc nie korzystamy chwilowo ale taki uklad nam odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.07.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Dziekuję za odpowiedz. Będzie to moja druga zmiana dzieki forum. projekt aktualnie w adaptacji pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slepy7 13.07.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 witam,mam wielka prosbe , czy moze ktos z was posiada kosztorys do PKO? jesli tak to prosze o przeslanie na maila : [email protected] lub [email protected] z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich Oliwkowiczówmarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 13.07.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Hej, No to fundamenty wylane. Droga przez meke rozpoczeta, ale bardzo nam z tym narazie dobrze (musze naprawde bardzo pochwalic robotnikow pracujacych u nas na budowie - uwijaja sie bardzo szybko i wszystko idzie calkiem sprawnie). Za wczasu chcialem przewidziec kilka rzeczy i znalezc wykonawcow wczesniej (chociaz i tak kontakt do wielu juz mamy). Ma ktos jakies doswiadczenia z POS'iami na Mazowszu? Domek stawiamy w okolicy Wiazowny i szukam jakiegos godnego polecenia wykonawcy oczyszczalni z tych rejonow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts