TypeR 28.09.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Witam Piękna prośba, może ktoś z "mocno zaawansowanych" ma pod ręką ilości, ile Wam wyszło: - wełny na do ocieplenia poddasza - tynków wewn. - ocieplenia zewn. O! tez bym sie przylaczyl do prosby!! Lada moment zaczynam tynki wewn. oraz ocieplenie jedno i drugie. Cześć, tynków wewnętrzych wyszło coś ok. 585 m2 razem z garażem w wymiarach z projektu. Co do wełny na poddasze, to kwestia jak kładziecie wełnę. Ja zrobiłem pierwszą warstwę między krokwie 20 cm do samego szczytu + 10 cm na stelażu skosy i sufity. Druga opcja to obie warstwy tylko po skosach i sufitach, tu trochę mniej wełny wyjdzie. Kurcze zapomniałem, ile w końcu tej wełny poszło, sprawdzę w fakturach w domu i dopiszę (chyba skosy+sufity ~154 m2, ile na strychu nie pamiętam). Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariogda 28.09.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 witam ja kupiłem 200m 150 mm i 200m 50mm dawałem tak na skosy miendzy krkwie 150 i 50 dopychałem na zakładkeco co daje 200 potem w poprzek dałem jewszcze 50 żeby krokwie też odizolować watąi tak do sufitu co daje 25cm pewnei zadozo no ale ak dałem na sufit kład 150 i na skosach do samej gory też 150wełne kładłem rokwool podobno najlepsza troche gryzie przy kładzeniu ale niema lepszej za m2 o grobosci 200 wychodziło mi 19,6 złjeszcze nie skończyłm wszystkeigostelaże ppod płyty gipsowe robie drewniane miałem dorzo materiału pozostałego z szalunku stropu deski o gr 3 cm pociełem na szer 5 cm i takie łaty mi wyszły idealne do montarzu zostawiłem narazie docieplanie aby skonczyc roboty zewnetrzne przed zimo drenarka oraz odprowadzenei wody z rynienwykopałem z tyłu domu row o gł 2,7 m wpusciłem tam 4 kregi i tam bendzie spływała drenarka oraz woda z dachu jeszcze rynien nie zamontowałem tylko ale tak to juz działa to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 29.09.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ktos z Was wstawial do kotlowni (w stanie nie zmienionym) kociol na ekogroszek? Jakiej mocy kociol i jakiej firmy? Bo do mnie wczoraj dotarlo, ze nie bedzie latwo tam cos zmiescic i narazie rozwazam kociol Futura Econo Mini (mimo roznych opinii na jego temat). Macie moze jakies inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamila.ate 02.10.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witam ponownie, Decyzja o budowie Oliwki zapadła już jakiś czas temu, ale zaginęliśmy przygnieceni ogromem papierologii. Tu należą się ogromne podziękowania dla przyjaznych Oliwkowiczów, którzy pozwolili odwiedzić swój domek, nie ukrywam, że to właśnie dzięki Wam szybko zdecydowaliśmy się na ten właśnie projekt zarzucając dalsze poszukiwania:) Zmian niewiele i dość typowe w nawiązaniu do forumowych. Obecnie projekt nabiera mocy w Starostwie. Plan minimum na ten rok to: magiczny stan zero:) Zycie zweryfikuje. Mataj - będziemy budować z tego samego materiału co Wy. Gdzie kupowaliscie i jaka dostaliscie oferte? A kominiy macie Schiedla? Bardzo fajnie wygląda Wasz domek. I też planujemy ekogroszek. Tylko my poszerzyliśmy kotłownie o 70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pankracek 02.10.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Pankracek skąd masz takie tanie okna i jakie to okna ?? Pozdrawiam Okna firmy Dobroplast, obustronny kolor, orzech, w sypialniach okna balkonowe dwukwaterkowe, bez słupka środkowego. W salonie okno tarasowe powiększone do 240 szerokości, trzykwaterkowe, bez słupka środkowego i jeden fix. Reszta jak w projekcie. Okna kupowałem w Zawierciu w składzie budowlanym Jawpol, należącym do Grupy PSB. Cena 9 300 zł zawierała montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 02.10.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witajcie! Mam pytanko do aga031: O ile cm cofnięty jest u Was garaż od ściany frontowej? Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam! [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga031 02.10.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Witajcie! Mam pytanko do aga031: O ile cm cofnięty jest u Was garaż od ściany frontowej? Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam! [/url] Witam,garaż mamy wydłużony symetrycznie po 70 cm do przodu i do tyłu,a w tylnej części tak rozbudowanego garażu mamy wydzieloną kotłownię na ekogroszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 03.10.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 Czy zdaje egzamin wneka z oknem na gorze? Wiem, ze kilka osob ja zlikwidowalo na koszt lazienki? Napiszcie opinie, prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 04.10.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Czy zdaje egzamin wneka z oknem na gorze? Wiem, ze kilka osob ja zlikwidowalo na koszt lazienki? Napiszcie opinie, prosze. chodzi Ci o ta czesc korytarza z oknem kolo lazienki ? my tam mamy biblioteczke ... powiekszona kosztem lazienki ktora naszym zdaniem jest i tak ciagle za duza (biorac pod uwage ze mamy osobna pralnie/suszarnie oczywisci); jestesmy czytajaca rodzina i ksiazek u nas cala masa ... i w tym kaciku mamy rowniez wyprowadzony kabel na kinkiet i miejsce na fotel tez jest przewidziane ... dla nas to idealne rozwiazanie http://lh3.ggpht.com/_u8phbBqrjTE/SrIY023BcaI/AAAAAAAAHHQ/iaGhiJavVIc/s400/DSC03614.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 04.10.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Tak, wlasnie o te wneke mi chodzilo.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamila.ate 04.10.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam jeszcze raz ja, Pierwsza rozterka na szybko: czy wszyscy dawaliscie chudy beton pod ławy? Czy wszystko zalezy od warunków gruntowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 04.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Czy zdaje egzamin wneka z oknem na gorze? Wiem, ze kilka osob ja zlikwidowalo na koszt lazienki? Napiszcie opinie, prosze. Na początku miałem w planie zlikwidować tą wnękę i powiększyć łazienkę, ale jednak zdecydowałem, że łazienka po podniesieniu ścianki kol jest i tak duża i zostawiłem jak w proj. Jeszcze nie mieszkam bo domek niech sobie postoi jeden sezon ale wydaje mi się że tak jest najlepiej z tą wnęką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 04.10.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Witam jeszcze raz ja, Pierwsza rozterka na szybko: czy wszyscy dawaliscie chudy beton pod ławy? Czy wszystko zalezy od warunków gruntowych? Jak bezpośrednio do gruntu to chudy beton bym wcześniej dał. U mnie kręcili z betoniarki a na ławy już przyszły gruszki. Niektórzy robią podsypkę z piachu zmieszanego z cementem zwilgacając później wodą. Ale o takie rzeczy należy zapytać KB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 04.10.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2009 Ktos z Was wstawial do kotlowni (w stanie nie zmienionym) kociol na ekogroszek? Jakiej mocy kociol i jakiej firmy? Bo do mnie wczoraj dotarlo, ze nie bedzie latwo tam cos zmiescic i narazie rozwazam kociol Futura Econo Mini (mimo roznych opinii na jego temat). Macie moze jakies inne propozycje? Będę miał piec z podajnikiem wzdłuż ściany kuchnia - kotłownia no ale u mnie nie ma przejścia z kuchni do kotł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 05.10.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam ponownie, Mataj - będziemy budować z tego samego materiału co Wy. Gdzie kupowaliscie i jaka dostaliscie oferte? A kominiy macie Schiedla? Bardzo fajnie wygląda Wasz domek. I też planujemy ekogroszek. Tylko my poszerzyliśmy kotłownie o 70 cm. Beton komorkowy H+H bralismy ze skladow budowlanych Kowalczyk. W kwestii wyceny to indywidualnie mozemy pogadac na priv, chociaz nie wiem czy jest sens, bo miedzy woj. Mazowieckim a Swietokszyskim moze byc spora roznica w cenie (na Twoja korzysc). Jesli chodzi o kominy - olalismy Schiedla i wzielismy Leier'a (trzeba tylko pamietac, ze ma ciut wiekszy obrys po zewnetrznej - wazne przy wylewaniu stropu). Roznica w cenie wyszla nam na dwoch kominach w sumie ok 3.5k pln, co wiecej moze nie polece Leier'a bo nie mam z nim doswiadczenia jako uzytkowin (jeszcze), ale warto tutaj zobaczyc konkurencyjne firmy, bo wybor jest spory, a przyoszczedzic sie da niemalo. Ps. Dzieki za slowa uznania - juz mamy elektryke rozprowadzona i instalacje hydrauliczna. Dachowka tez juz jest w calosci. W przyszlym tygodniu najprawdopodobniej zaczniemy tynkowanie. Będę miał piec z podajnikiem wzdłuż ściany kuchnia - kotłownia no ale u mnie nie ma przejścia z kuchni do kotł Nam odradzaja, robienie przejscia z kotlowni do kuchni, ale nam na tym zalezy. Coz - najwyzej na bledach sie nauczymy i pozniej sie poprawi. Jak narazie jedynym kotlem z podajnikiem, ktory nam tam wejdzie jest Futura Econo 21kW i chyba chcac niechcac sie na ten zdecydujemy (kotlownie mamy bez zmian, a kociol ma sie zmiescic na sciane z lazienka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 05.10.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Mataj a ten piec nie jest przypadkiem z wylotem spalin do góry?Jak tak to powinien elegancko wejść tylko trójnik trzeba by trocę wyżej. Moc moim zdaniem wystarczająca. Cichewicz to podobno dobre piece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zelofx 05.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Cześć,my zamkneliśmy tą wnękę na korytarzu działówką i zrobiliśmy wejście od pokoju, dzięku temu zyskaliśmy garderobę.Wszystkie drzwi na górze będą przeszklone, więc korytarz nie będzie ciemny,Ponad to podnieśliśmy strop w garażu i wyrównaliśmy podłogi pomiędzy domem a pomieszczeniami nad garażem ( pomieszczenie przedzielone na pół i zrobione osobne wejście z sypialni i łazienki do pralni-suszarni i garderoby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 05.10.2009 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Mataj a może coś takiego http://www.kostrzewa.com.pl/opis-kotla.html#tof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 05.10.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Mataj a może coś takiego http://www.kostrzewa.com.pl/opis-kotla.html#tof Ała! niezla cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 05.10.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 za odpowiedzi, sa one bezcenne pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts