aniaaas 24.10.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Aniaaas, pięknie u Ciebie i nareszcie mogę zobaczyć oliwke w odbiciu lustrzanym bo taż taką buduję.Na razie fundamenty, ale jak pogoda pozwoli lecimy dalej...Dzięki za to, że wstawiłaś zdjęcia okien w salonie, teraz już jestem pewna, że będą takie jak u Ciebie-piękne..., co do zmian to podobnie, czyli przejście do garażu korytarzykiem ze względu na piec - eko groszek, według mnie kuchnia dużo zyskała na wyglądzie, ale to tylko moja opinia...natomiast schody będą wylewane, bo chcę małą spiżareczkę pod nimi, mam nadzieję że się uda. Mam jeszcze pytanie odnośnie pomieszczenia nad garażem - bedzie tam pralnia z suszarnią,nie wiem czy podzielić na dwie części i zrobić tam też garderobę, jak Ty to rozwiązałaś? Jeśli pozwolisz to pomęczę Cię jeszcze przy okazji pytaniami A na razie czekam na dalsze fotki...pozdrawiam Możesz mnie męczyć Wiem jak to jest na początku. Co do wylewanych schodów - jeśli wam ktoś je dobrze zrobi to pewnie bedą wygodne. wielu oliwkowiczów takie ma, wiec spokojnie. my zrobilismy drewniane nie tylko dla wygody. otóz robiąc korytarzyk chcielismy zlikwidowac efekt tunelu, ale tez po przesunięciu scianki wietrolapu wchodziłoby sie zaraz na schody. tak nam sie przynajmniej wydawalo. trzecia sprawa że na górze pozmienialismy i w zwiazku z tym górne wejscie na schody wyszlo nam na środku korytarza a nie zaraz przy drzwiach lazienkowych. hmmm, nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi. nasze schody na dole zaczynają sie od strony kuchni, a nie jak w projekcie od strony wiatrolapu. Najlepiej jakbyscie to zobaczyli, jakby co zapraszam do nas, mieszkamy niedaleko warszawy. Nad garazem mamy normalne pomieszczenie, poczatkowo bedzie to garderoba, potem może jakis pokój do pracy (przy dziecku taki ukryty pokoik jest nieoceniony) Kuchnia zyskala, jak najbardziej, ale i tak spiżarenka by sie przydala. wiec jesli uda wam sie taką zrtobić to polecam. mi osobiscie bardzo jej brakuje. piszcie jakby co pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 24.10.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Dzięki za odpowiedzi. Mataj, podobają mi się Twoje okna. Możesz podać wymiary okna potrójnego i drzwi tarasowych? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 25.10.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 aniaaas Gratuluję przeprowadzki. Domek świetny , bardzo mi się podoba. Widzę, że każda Oliwka jest inna, moja też , w każdej jest wiele ciekawych, praktycznych rozwiązań, aż miło popatrzeć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 25.10.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Dzięki za odpowiedzi. Mataj, podobają mi się Twoje okna. Możesz podać wymiary okna potrójnego i drzwi tarasowych? Dziękuję Mogę Okno potrojne: 2700x1500 (szerokosci poszczegolnych elementow 910, 880, 910) Okno tarasowe: 2100x2360 Gdybym ktores z okien teraz zmienial - wymienilbym gorne na pojedyncze (zamiast podwojnych). Na samym poczatku chcielismy zrobic duuuuze okno witrynowe zamiast tego potrojnego, ale sprzedawca sprowadzil nas na ziemie i powiedzial, ze sporo za nie zaplacimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 26.10.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 oczywiście wstawię zdjęcia, tylko chwilowo maż mi aparat wywiózł na coroczne łowienie rybek. pewnie za kilka dni wróci dziekuję i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 26.10.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Dzięki. Z przyjemnością popatrzę na Twoją otynkowana Oliwkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 26.10.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Czy za wodę, kanalizację i co gaz z kotłem 21500 zl to duzo czy w normie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 26.10.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Czy za wodę, kanalizację i co gaz z kotłem 21500 zl to duzo czy w normie? My za wode, kanalize, CO bez kotla i grzejnikow (podlogowka dol, grzejniki gora) placimy z materialami ok 18k pln. Wiem, ze pewnie niemalo, ale za to fachowiec zaufany i sprawdzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga031 27.10.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Czy za wodę, kanalizację i co gaz z kotłem 21500 zl to duzo czy w normie? Witam,chyba w normie U nas za wodę,kanalizę,podłogówka (cały dół+łazienka na górze),grzejniki,piec Hefa (ekogroszek) z podajnikiem-wyszło podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 28.10.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Czy za wodę, kanalizację i co gaz z kotłem 21500 zl to duzo czy w normie?wszystko zależy od materiałów. My za całość płacimy ok. 33 tys. Ale z kotłem kondensacyjnym, podłogówką ok. 70 m 2 i wszystkimi grzejnikami, w tym trochę udziwnionych, bo mamy zmienioną Oliwkę jeśli idzie o schody i górę. Mamy wszystko w miedzi, stąd pewnie taka cena, ale była konkurencyjna, bo inne firmy wyceniły na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 28.10.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam, Czy macie na dachu kominki wentylacyjne ? na projekcie ich nie widze nie wiem czy sa potrzebne ? ja w wycenie mam tylko 20 dachówek wentylacyjnych. Bardzo proszę o info bo dzisiaj zamawiam dachówki i nie wiem czy kominki też czy sobie odpuścić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 28.10.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Jakiej mocy kotly macie w oliwkach? Pytam bo mam watpliwosci jaki zamowic. -->Mikela Ja mam, ale nie pamietam dokladnie ile, a dowiedziec sie moge dopiero po powrocie do domu (tam zostala fakturka), ze nie bylo ich w projekcie to sam pamietam, ale napewno je tam dalem, tylko nie pamietam ilosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 28.10.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witam, Czy macie na dachu kominki wentylacyjne ? na projekcie ich nie widze nie wiem czy sa potrzebne ? ja w wycenie mam tylko 20 dachówek wentylacyjnych. Bardzo proszę o info bo dzisiaj zamawiam dachówki i nie wiem czy kominki też czy sobie odpuścić Pozdrawiam U mnie jest tylko 1 kominek wentylacyjny - taki ceramiczny z rurą łącznikową. Będzie służył do odpowietrzenia kanalizy, natomiast dachówek wentylacyjnych mam 8 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 29.10.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 jakbym mogła prosić jednak o pare fotek pokoiku małego, to byłabym wdzięczna zamieszczam fotkę małego pokoju tak jak obiecałam. po lewej stronie stoi jeszcze komoda,aparat jej nie objął, a po prawej stronie widać kawałek lóżka o szer. ok 140 cm. wiec jak widać miejsca jest sporo. pokój chwilowo sypialno - bawialny http://lh6.ggpht.com/_2_U6t0XgJC4/SunC8fxnsvI/AAAAAAAAC2g/oiMafNWUMLM/s720/102_0338.JPG pozdrawiam ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariogda 29.10.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 witam dachowek wentylacyjnych mam 5 nad oknami dachowymi po 1 szt tez szukam ekipy do instalacji sanitarnych i wiem ceny rozne takrze skupiam sie na cenie robocizny mam ekipe sprawdzon jak narazie za 6 tys za wode podłagówki ogrzewanie i kanalize podłączenei pieca razem z mont. pieca są oni jednymi z tanszych srednia cena za te usługi to 10 tys od wakacji robie elektryke ocieplanei dachu i przykrecanei płyt i nie moge sie z tym uporac jakos no ale samemu nie jest łatwo ale tak to jest na materiałach nie da sie zaoszczędzic a na robocie tak jezeli sam to zrobisz : ) a nei jest łatwo po pracy jechac na budowe hehehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INKA81 30.10.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 zamieszczam fotkę małego pokoju tak jak obiecałam. po lewej stronie stoi jeszcze komoda,aparat jej nie objął, a po prawej stronie widać kawałek lóżka o szer. ok 140 cm. wiec jak widać miejsca jest sporo. pokój chwilowo sypialno - bawialny Dziękuję bardzo Jest rzeczywiście mały, ale łóżko da się wstawić więc nie jest najgorzej Ja na razie walczę z biurokracją, ale już jestem w 100% zdecydowana na Oliwkę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 30.10.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Jakiej mocy kotly macie w oliwkach? Pytam bo mam watpliwosci jaki zamowic. Nie uzywacie kotlow czy jak?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga031 30.10.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Jakiej mocy kotly macie w oliwkach? Pytam bo mam watpliwosci jaki zamowic. Nie uzywacie kotlow czy jak?! używamy,tylko ja nie pomogę,bo mamy ekogroszek 25KW,piec firmy HEF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 30.10.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam wszystkich!Pozwólcie, że wpiszę się na listę budowniczych Oliwki! Wybralismy ten wlasnie projekt, chociaz mielismy inne typy, ktore wydawaly sie ostateczne. Zwycięzcą jednak okazała się właśnie Oliwka! Uważam, że projekt ten jest prosty, funkcjonalny i mam nadzieję niedrogi w budowie.Na razie mamy plan zagospodarowania przestrzennego i jestesmy w trakcie wyboru geodety. Jest to wiec zupelny poczatek drogi do wymarzonego domku:-) Postaram się opisywać nasze postepy.Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franco103 02.11.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 No i stało się! Oliwka zamówiona!!! Pozdrawiam wszystkich Oliwkowiczów z wielkim uśmiechem na ustach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts