jessy 05.01.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dzięki Jacek, bedziemy musieli porozmawiać z architektem jak to najlepiej rozwiazac. A Wy sprawe dachu uzgadnialiscie ze swoim czy juz z dekarzami na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 06.01.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 No to i my sie pochwalimy zimową scenerią http://lh4.ggpht.com/_2_U6t0XgJC4/S0TBnvmtU4I/AAAAAAAAEH4/R94L7H_N7k0/s640/IMG_1339.JPG http://lh3.ggpht.com/_2_U6t0XgJC4/S0TB38AHyaI/AAAAAAAAEH8/0JZw2IzthRo/s640/IMG_1343.JPG Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 06.01.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Jakie piękne te Wasze Oliwki! Wszystkie, bez wyjątku Chociaż jeszcze nie mamy projektu, to Oliwka jest pewniakiem. Działka ma wjazd od południa, rozkład pomieszczeń w domu bardzo nam się podoba, ilość pokoi idealna. I metraż w sam raz dla naszej czwórki. Czytamy wątek z mężem na zmianę , bo każde szuka innych informacji - ja o zmianach w projekcie, a on o ogrzewaniu i materiałach budowlanych. Nasz dom będzie czerpał z Waszych doświadczeń. I za to już teraz mogę podziękować. W sobotę oglądaliśmy Oliwkę na żywo - zaprosili nas do siebie Forumowicze (nie piszę kto, bo nie pytałam, czy mogę), którzy nie szczędzili informacji, rad i podpowiedzi. To wspaniałe, że tak życzliwie podeszli do naszej prośby o możliwość obejrzenia domu. Żałuję tylko, że budować możemy dopiero za 3 lata, ale kwestii pieniędzy inaczej nie rozwiążemy. Do tego czasu zdobędziemy to, czego potrzebujemy oprócz pieniędzy - projekt domu, pozwolenie na budowę, namiary na ekipy, wyobrażenie o wszystkich elementach domu od fundamentu począwszy, na kominach skończywszy. Pozdrawiamy Sylwia&Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 07.01.2010 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Dzięki Jacek, bedziemy musieli porozmawiać z architektem jak to najlepiej rozwiazac. A Wy sprawe dachu uzgadnialiscie ze swoim czy juz z dekarzami na budowie? Czesciowo z architeketem, ale i tak sam musiałem wszystko przeliczyć bo on tylko w kwestii rysunku Jak sa dobrzy dekarze to tylko z nimi - najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 07.01.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam serdecznie aniaaas mogłabys sie pochwalić innymi fotkami waszej Oliwki ślicznie wygląda ja zaczynam na wiosnę też lustro .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 07.01.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Witam serdecznie aniaaas mogłabys sie pochwalić innymi fotkami waszej Oliwki ślicznie wygląda ja zaczynam na wiosnę też lustro .Pozdrawiam Proszę bardzo http://lh5.ggpht.com/_2_U6t0XgJC4/S0Y9Ye1BcHI/AAAAAAAAEI4/3etHQUzlJS8/s640/IMG_1340.JPG http://lh6.ggpht.com/_2_U6t0XgJC4/S0Y9UVaK1jI/AAAAAAAAEIw/UmRxcnJhuG8/s640/IMG_1336.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 08.01.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Super nie mogę się napatrzeć widze zrezygnowałaś z balkoniku ,daszku nad tarasem i przedłużyłaś daszek nad wejściem,ja balkon wydłużyłem syn nalegał również brak daszku na tarasem nie spełniał w zasadzie zadnej roli a nad wejściem dach wydłużyłem zamiast daszku a no i buduje bez garażu nie zmieścił się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 08.01.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Super nie mogę się napatrzeć widze zrezygnowałaś z balkoniku ,ja balkon wydłużyłem syn nalegał U nas córcia nieświadoma, może jakby była starsza to też by chciała balkonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 08.01.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 aniaaas, piękna Oliwka, podbitka wygląda ekstra. Czy mogłabyś wkleic jeszcze zdjęcia wnętrz na górze... Ja również nie mogę się napatrzeć na te Wasze Oliwki Please: więcej zdjęć, więcej zdjęć.. łazienek, sypialni... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaaas 08.01.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 aniaaas, piękna Oliwka, podbitka wygląda ekstra. Czy mogłabyś wkleic jeszcze zdjęcia wnętrz na górze... Ja również nie mogę się napatrzeć na te Wasze Oliwki Please: więcej zdjęć, więcej zdjęć.. łazienek, sypialni... pozdrawiam Bardzo chętnie wstawiłabym zdjęcia góry, ale caly czas jesteśmy w trakcie wykańczania. Mam nadzieje ze niebawem będę mogla sie pochwalić. Gdzieś na forum są już nasze zdjęcia dołu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heron 10.01.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witajcie Oliwkowicze, nadszedł wreszcie czas się ujawnić po dłuższym milczeniu Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że dzielnie brnąłem przez wszytkie strony wątku. Kilka miesięcy temu pisałem, że także i my z żoną wybraliśmy Oliwke. Dzięki uprzejmości Zepa mogliśmy ją zobaczyć na żywo, później jeszcze były rozważania o tym i owym no i wreszcie uznaliśmy oczywistą oczywistość, że Oliwka jest świetnym projektem Na chwilę obecną projekt kończy się adaptować i niedługo wystąpimy o pozwolenie na budowę. W międzyczasie robią się projekty przyłączy i takie tam. Ekipa zaklepana, kierbud niedługo będzie - cóż, ruszamy pełną parą na wiosnę. Mamy nadzieję, że podołamy Na pewno to forum pomoże, bo już dużo pomogło. Fajnie, że jesteście i się dzielicie doświadczeniami. Pozdrawiam wszystkich obecnych i przyszłych Oliwkowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heron 10.01.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Ido i Jacku, Widze, że macie wentylacje mechaniczną. Gdybyście byli tak uprzejmi i podesłali kopie projektu to będę bardzo wdzięczny. Chodzi mi zwłaszcza o rozmieszczenie kanałów wentylacyjnych. Ja wentylacje do mojej oliwki projektuje sam i mam już jakieś szkice, ale fajnie by było porównać z innymi i może podpatrzeć to i owo Moj email: [email protected] Aa i miałem pytać jakiej szerokości macie bramę garażową i gdzie zamawiana. Ja swoją poszerzam do 5m i z katalogów wynika, że tylko hormann takie robi, ale ich ceny są nie teges. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 11.01.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ido i Jacku, Widze, że macie wentylacje mechaniczną. Gdybyście byli tak uprzejmi i podesłali kopie projektu to będę bardzo wdzięczny. Chodzi mi zwłaszcza o rozmieszczenie kanałów wentylacyjnych. Ja wentylacje do mojej oliwki projektuje sam i mam już jakieś szkice, ale fajnie by było porównać z innymi i może podpatrzeć to i owo Moj email: [email protected] Aa i miałem pytać jakiej szerokości macie bramę garażową i gdzie zamawiana. Ja swoją poszerzam do 5m i z katalogów wynika, że tylko hormann takie robi, ale ich ceny są nie teges. Z góry dzięki za odpowiedź. Niestety nie mamy projektu do wentylacji. Był u wykonawcy i już nie wrocil. Chcieliśmy kiedyś odzyskać ale nie mogł już znaleźć. U nas rekuperator jest na strychu. Rozprowadzenie dużymi rurami po strychu po jednej stronie nawiew, po drugiej wyciąg. Pźniej cienszymi rurami w dol. Jedne osłonięte w kartongipsach inne w ciągach kominowych a pozniej rozprowadzone w posadce kanałami prostokątnymi i w doł przez strop. A brama jest 4,7 lub 4,75 Wisniowskiego ... bo najbardziej podchodzila barwą do okien i drzwi wejściowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 11.01.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam wszystkich budujących! Proszę o podpowiedź w sprawie deskowania dachu czy ktoś ma doświadczenie proszę o szczegóły. Z góry dziękuję Wiesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heron 11.01.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ido i Jacku, Widze, że macie wentylacje mechaniczną. Gdybyście byli tak uprzejmi i podesłali kopie projektu to będę bardzo wdzięczny. Chodzi mi zwłaszcza o rozmieszczenie kanałów wentylacyjnych. Ja wentylacje do mojej oliwki projektuje sam i mam już jakieś szkice, ale fajnie by było porównać z innymi i może podpatrzeć to i owo Moj email: [email protected] Aa i miałem pytać jakiej szerokości macie bramę garażową i gdzie zamawiana. Ja swoją poszerzam do 5m i z katalogów wynika, że tylko hormann takie robi, ale ich ceny są nie teges. Z góry dzięki za odpowiedź. ... A brama jest 4,7 lub 4,75 Wisniowskiego ... bo najbardziej podchodzila barwą do okien i drzwi wejściowych. Dzięki za odpowiedź. A jak taka brama 4,75 się sprawdza w użytkowaniu? Czy nie jest ciasnawo przy dwóch samochodach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 12.01.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 co do bramy to dwa samochody nigdy jednoczesnie nie wjezdzaja ja osobiscie nie widze problemu z jej szerokoscia ... jest spokojnie wystarczajaca mimo ze super kierowca nie jestem a samochody to nie maluszki pozdrawiam ida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 13.01.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 powiedzcie, proszę, czy ktoś budowal Oliwkę z silki? macie dobrą ekipę, która pracuje w tym materiale? wstępnie wybraliśmy ten własnie materiał i boje sie fuszerki i windowania cen robocizny PSjesteśmy z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 14.01.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 powiedzcie, proszę, czy ktoś budowal Oliwkę z silki? macie dobrą ekipę, która pracuje w tym materiale? wstępnie wybraliśmy ten własnie materiał i boje sie fuszerki i windowania cen robocizny PS jesteśmy z Łodzi Cześć, ja budowałem z Ytonga na klej, jeżeli chcesz kleić silkę to trzeba zapytać murarza czy będzie chciał stawiać z silki. Ekipa godna polecenia, ja złego słowa nie mogę powiedzieć. Są ze Zduńskiej Woli, budowali również dom u mojego kolegi w Piątkowisku za Pabianicami więc do Łodzi też pewnie dojadą. Janusz Kowalczyk tel. 661 117 278. Powiedz że masz namiary od Daniela i taki sam dom (prawie, bo pewnie zmiany jakieś robisz), ciekawe jaką cenę dostaniesz.... Tak coś kojarzę że na forum udziela się Tinek, który ma dom w mojej okolicy (jak się dobrze wychylę przez połaciówkę, to widzę jego dach ) postawiony z silki właśnie przez Kowalczyka: http://forum.muratordom.pl/witam-troche-sie-pochwale-marysia-tinka,t116069.htm Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 15.01.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 dzięki, TypeR z namiarów skorzystam przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 16.01.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Proszę doradzcie !!! Dostaliśmy pierwsza wycene od ekipy budowlanej:- 30 tys za ściany (SSO)- 19 tys dach- 5 tys za schody wejsciowe i dwa tarasy to dużo? mało? Prosze o opinie bo niemam pojecia jak sie do tego ustosunkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts