Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

nasza ekipa budowlana (polecona) za całość wymienioną przez ciebie weźmie 38 tys. więc myślę, że możesz jeszcze popytać, choć na forum ceny z tego co kojarzę były podawane wyższe.

Acha z tym ,że u nas schody wewnętrzne będą drewniane, więc nie będzie ich wylewki, ale tarasy i zewnętrzne zawiera cena

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Napisz proszę jak masz ustawiony dom do słońca, bo jest cały oświetlony. I drugie pytanie, jak myślisz, czy zmieści się WC w łazience na górze, gdy mam przejście z łazienki nad garaż. Pierwotne plany były takie,że zrobię wnękę z prysznicem do sypialni, a WC przy kominie, ale może nie potrzeba zabierać tej wnęki z sypialni?

Witam

nasza ekipa budowlana (polecona) za całość wymienioną przez ciebie weźmie 38 tys. więc myślę, że możesz jeszcze popytać, choć na forum ceny z tego co kojarzę były podawane wyższe.

Acha z tym ,że u nas schody wewnętrzne będą drewniane, więc nie będzie ich wylewki, ale tarasy i zewnętrzne zawiera cena

u nas tez nie bedzie schodów betonowych tylko drewniane, brak balkonów, dom podniesiony o dwa pustaki i garaz na dwa auta. A skąd masz ekipe?

Proszę doradzcie !!! Dostaliśmy pierwsza wycene od ekipy budowlanej:

- 30 tys za ściany (SSO)

- 19 tys dach

- 5 tys za schody wejsciowe i dwa tarasy

to dużo? mało? Prosze o opinie bo niemam pojecia jak sie do tego ustosunkować

Cześć,

nie wiem jak wyglądają ceny w Twoim regionie, ale chyba za dach trochę dużo wyszło. Kwestia czy z deskowaniem czy folia. Ja płaciłem w sumie 11 tys. zł, 3 za więźbę i 8 tys. dachówka, obróbka okien, kominów, rynny. Zaczynaliśmy w końcu 2008 roku, kiedy był koniec górki cenowej.

Co do tarasów i schodów, doliczając to do SSO wychodzi 35 tys. zł to również sporo. Z tego co pamiętam to jak robiliśmy kalkulacje to za lany taras i schody dużo nie wychodziło.

Z drugiej strony jak ekipa dobra to może warto się potargować, po wczorajszych rozmowach przy piwku z dwoma osobami również budującymi, włos (jak się ma :) ) na głowie się jerzy po tym co u nich budowlańcy wyczyniali. Z ciekawszych numerów to wieniec wylany 30 cm za nisko nad garażem, przesunięta ściana szczytowa o 25 cm bo przecież komin powinien być na środku a nie na połaci itp.

Pozdrawiam - Daniel

Proszę doradzcie !!! Dostaliśmy pierwsza wycene od ekipy budowlanej:

- 30 tys za ściany (SSO)

- 19 tys dach

- 5 tys za schody wejsciowe i dwa tarasy

to dużo? mało? Prosze o opinie bo niemam pojecia jak sie do tego ustosunkować

U nas byl to koszt 35k pln. Teraz zmienilibysmy tylko schody (bez wylewania ich, zrobilibysmy samonosne).

Cena obejmowala wszystko od humusu po deskowanie dachu. Wylanie tarasu (powiekszonego do sciany miedzy kuchnia a pom.gosp.) i schodka przed wejsciem. (nie robilismy balkonow).

Moim zdaniem spokojnie mozesz poszukac jeszcze jakiejs ekipy.

Ps. Czy Twoja cena obejmuje np roboty sprzetu ciezkiego? (mam na mysli koparki - humus, zasypanie piachu i zageszczenie) Ale i tak dosc drogo chyba.

Dodam, ze my budujemy pod Wawa, gdzie ceny nie sa moze najwyzsze, ale do najnizszych rowniez nie naleza...

Cześć,

szukajcie demo programu Cad Decor. Większość salonów właśnie w nim robi wizualki. Na stronach producentów płytek są bazy danych z płytkami do tego programu (działy dla architektów/projektantów). Może uda Wam się gdzieś namierzyc pełną wersję :wink:

Dla bardziej ambitnych może 3DS Max i dodatkowy renderer Vray, ale przy nauce tego programu zejdzie więcej czasu niż zajmuje budowa.

Zanim zeczeliśmy budowę trochę się męczyłem:

http://www.szkolkiaugustyniak.pl/d/kuchnia3.jpg

http://www.szkolkiaugustyniak.pl/d/wieczorne%203.jpg

A jak przyszło do wyboru kuchni to wyszło tak (jeszcze z bez ścianki za blatem pod schodami):

http://www.szkolkiaugustyniak.pl/d/ol11.jpg

http://www.szkolkiaugustyniak.pl/d/ol10.jpg

Pozdrawiam - Daniel

u nas tez nie bedzie schodów betonowych tylko drewniane, brak balkonów, dom podniesiony o dwa pustaki i garaz na dwa auta. A skąd masz ekipe?

My od marca będziemy budować w zachodniopomorskim.

Dom bez większych zmian, podniesiony o dwa pustaki, garaż jednostanowiskowy, acha balkon wydłużony do 1 m.

Ekipa weźmie 38 tys., sprzęt nas nie interesuje, tylko my odpowiadamy za zakup wszystkich materiałów.

Jesteśmy obecnie w trakcie wyceny materiałów, zobaczymy ile nam wyjdzie. Oby nie za wiele:)

Pozdrawiam