Olcia-Si 16.01.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witamnasza ekipa budowlana (polecona) za całość wymienioną przez ciebie weźmie 38 tys. więc myślę, że możesz jeszcze popytać, choć na forum ceny z tego co kojarzę były podawane wyższe.Acha z tym ,że u nas schody wewnętrzne będą drewniane, więc nie będzie ich wylewki, ale tarasy i zewnętrzne zawiera cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 16.01.2010 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Napisz proszę jak masz ustawiony dom do słońca, bo jest cały oświetlony. I drugie pytanie, jak myślisz, czy zmieści się WC w łazience na górze, gdy mam przejście z łazienki nad garaż. Pierwotne plany były takie,że zrobię wnękę z prysznicem do sypialni, a WC przy kominie, ale może nie potrzeba zabierać tej wnęki z sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 16.01.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam nasza ekipa budowlana (polecona) za całość wymienioną przez ciebie weźmie 38 tys. więc myślę, że możesz jeszcze popytać, choć na forum ceny z tego co kojarzę były podawane wyższe. Acha z tym ,że u nas schody wewnętrzne będą drewniane, więc nie będzie ich wylewki, ale tarasy i zewnętrzne zawiera cena u nas tez nie bedzie schodów betonowych tylko drewniane, brak balkonów, dom podniesiony o dwa pustaki i garaz na dwa auta. A skąd masz ekipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 16.01.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Proszę doradzcie !!! Dostaliśmy pierwsza wycene od ekipy budowlanej: - 30 tys za ściany (SSO) - 19 tys dach - 5 tys za schody wejsciowe i dwa tarasy to dużo? mało? Prosze o opinie bo niemam pojecia jak sie do tego ustosunkować Cześć, nie wiem jak wyglądają ceny w Twoim regionie, ale chyba za dach trochę dużo wyszło. Kwestia czy z deskowaniem czy folia. Ja płaciłem w sumie 11 tys. zł, 3 za więźbę i 8 tys. dachówka, obróbka okien, kominów, rynny. Zaczynaliśmy w końcu 2008 roku, kiedy był koniec górki cenowej. Co do tarasów i schodów, doliczając to do SSO wychodzi 35 tys. zł to również sporo. Z tego co pamiętam to jak robiliśmy kalkulacje to za lany taras i schody dużo nie wychodziło. Z drugiej strony jak ekipa dobra to może warto się potargować, po wczorajszych rozmowach przy piwku z dwoma osobami również budującymi, włos (jak się ma ) na głowie się jerzy po tym co u nich budowlańcy wyczyniali. Z ciekawszych numerów to wieniec wylany 30 cm za nisko nad garażem, przesunięta ściana szczytowa o 25 cm bo przecież komin powinien być na środku a nie na połaci itp. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c__o__l__a 16.01.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Witam!!!Pytanko do mieszkających - jaki jest koszt oddania domu do użytku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 17.01.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Proszę doradzcie !!! Dostaliśmy pierwsza wycene od ekipy budowlanej: - 30 tys za ściany (SSO) - 19 tys dach - 5 tys za schody wejsciowe i dwa tarasy to dużo? mało? Prosze o opinie bo niemam pojecia jak sie do tego ustosunkować U nas byl to koszt 35k pln. Teraz zmienilibysmy tylko schody (bez wylewania ich, zrobilibysmy samonosne). Cena obejmowala wszystko od humusu po deskowanie dachu. Wylanie tarasu (powiekszonego do sciany miedzy kuchnia a pom.gosp.) i schodka przed wejsciem. (nie robilismy balkonow). Moim zdaniem spokojnie mozesz poszukac jeszcze jakiejs ekipy. Ps. Czy Twoja cena obejmuje np roboty sprzetu ciezkiego? (mam na mysli koparki - humus, zasypanie piachu i zageszczenie) Ale i tak dosc drogo chyba. Dodam, ze my budujemy pod Wawa, gdzie ceny nie sa moze najwyzsze, ale do najnizszych rowniez nie naleza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 17.01.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Jak macie rozplanowane WC na dole? Czy tak jak w projekcie? Chcę zrobić tylko prysznic, ale nie wiem w którym rogu lepiej. Wydaje mi się , że od wejscia po lewej. przedstawiam wizualizacje. Wydaje mi się, że prysznic wymienię z WC.http://images37.fotosik.pl/244/64a7daa4ffc03fb7med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 17.01.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A jeśli schody samonośne, to co z tym miejscem pod zabudowę w kuchni? Można zrobić? Może ktoś ma wizualizacje łazienki na górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 17.01.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Grazi, w jakim programie robisz wizualizacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 17.01.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 no własnie - Grazi - o to samo chciałam spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 17.01.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Wizualizację pomogła mi zrobiż Pani z CERKOLORU, bo stamtąd chcę kupić płytki. Niestety nie mam projektu obecnie i nie mogę zeskanować dużej łazienki. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 17.01.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 a jest jakis darmowy fajny do wizualizacji kuchni czy łazienki? choćby demo bez możliwości wydruku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 17.01.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Grazi, jeszcze w temacie schodów - samonośne + wnęta w kuchni - w ten sposób na zrobione Anusik. W jej dzienniku nie wszystke zdjęcia się już pokazują, ale spróbuj do niej napisać, może wyśle dodatkowe. Oto link: http://forum.muratordom.pl/nasza-przygoda-z-oliwka,t91254-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 17.01.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Cześć, szukajcie demo programu Cad Decor. Większość salonów właśnie w nim robi wizualki. Na stronach producentów płytek są bazy danych z płytkami do tego programu (działy dla architektów/projektantów). Może uda Wam się gdzieś namierzyc pełną wersję Dla bardziej ambitnych może 3DS Max i dodatkowy renderer Vray, ale przy nauce tego programu zejdzie więcej czasu niż zajmuje budowa. Zanim zeczeliśmy budowę trochę się męczyłem: http://www.szkolkiaugustyniak.pl/d/kuchnia3.jpg http://www.szkolkiaugustyniak.pl/d/wieczorne%203.jpg A jak przyszło do wyboru kuchni to wyszło tak (jeszcze z bez ścianki za blatem pod schodami): http://www.szkolkiaugustyniak.pl/d/ol11.jpg http://www.szkolkiaugustyniak.pl/d/ol10.jpg Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 17.01.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 A mozna jeszcze poprosić o zdjęcia łazienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 17.01.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 proszę o odpowiedź czy wnęka w kuchni powstaje tylko przy schodach wylewanych czy też przy drewnianych i czy jej wielkość uzależniona jest od rodzaju schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olcia-Si 18.01.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 u nas tez nie bedzie schodów betonowych tylko drewniane, brak balkonów, dom podniesiony o dwa pustaki i garaz na dwa auta. A skąd masz ekipe? My od marca będziemy budować w zachodniopomorskim.Dom bez większych zmian, podniesiony o dwa pustaki, garaż jednostanowiskowy, acha balkon wydłużony do 1 m.Ekipa weźmie 38 tys., sprzęt nas nie interesuje, tylko my odpowiadamy za zakup wszystkich materiałów.Jesteśmy obecnie w trakcie wyceny materiałów, zobaczymy ile nam wyjdzie. Oby nie za wiele:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olcia-Si 18.01.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 TypeR ślicznie Czekam na więcej zdjęć. Uwielbiam je oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 18.01.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A mozna jeszcze poprosić o zdjęcia łazienek? Zrobię fotki i wgram, co prawda w sporym bałaganie wszystko jest bo chłopaki wykańczają schody i strasznie pyli po cięciu, wszędzie to cholerstwo się rozlazło Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 18.01.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 A mozna jeszcze poprosić o zdjęcia łazienek? Lazienka w galerii z podpisu, jakbys chcial wiecej fotek - moge cos dorzucic, bo lazienke mam dokladnie sfotografowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts