ida i jacek 09.04.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 hej podpytam meza i odpowiemy pozniej - ja niestety nie wiemjakie to okna ... jurkas podpytalam meza i juz wiem ze okna mamy rozmiarowo jak w projekcie ale osadzone osobno, sa firmy FAKRO i jak na razie nie mamy im nic do zarzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 09.04.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Chwalę się okrutnie!!!!!!!!! dziś kurier przywiózł nam projekt Oliwki!!Teraz adaptacja....No i nuuuudna prośba do zaawansowanych-mozna prosić kosztorys??? na [email protected] -baaaaardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiulek 09.04.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) witam, nasz domek jest dopiero na etapie stropów ale mam tyyle pytań... Z racji, że dom będzie ogrzewany ekogroszkiem, nie mam przejścia do kotłowni a planuję pod schodami spiżarkę, czy ktoś już skorzystał z takiego rozwiązania? I jeszcze jedno nurtujące pytanie: nad garażem planujemy sypialnię z garderobą, natomiast pralkę zabudujemy pod oknami dachowymi w łazience... czy to dobry pomysł.. Doradźcie, wspomóżcie fotkami podaję też email [email protected] wielkie dzięki i pozdrowienia Marlena Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez rysiulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 11.04.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Z racji, że dom będzie ogrzewany ekogroszkiem, nie mam przejścia do kotłowni a planuję pod schodami spiżarkę, czy ktoś już skorzystał z takiego rozwiązania? I jeszcze jedno nurtujące pytanie: nad garażem planujemy sypialnię z garderobą, natomiast pralkę zabudujemy pod oknami dachowymi w łazience... czy to dobry pomysł.. Cześć, przemyślcie sypialnię nad garażem, strop garażu jest niżej, trzeba zrobić stopień. Mnie osobiście drażni ta różnica wysokości, ale może marudny jestem..... . Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 11.04.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Czy mógłby ktoś przesłać mi kosztorys budowy? Szacowany do banku, jak i rzeczywisty (to prośba do osób, które zakończyły budowę ). na [email protected] Nie jesteśmy biegli w finansach, będziemy baardzo wdzięczni za pomoc. Pozdrawiamy w ten smutny dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 12.04.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Witam, Dosyć krytycznie oceniałem działania naszego Prezydenta, ale na szczęście zawsze szanowałem, jako Człowieka. Ten cały jazgot polityczny i medialny nie pozwolił mi poznać zgoła innego oblicza Naszego Rodaka. Chciałbym postąpić właściwe i w jakiś sposób się zrehabilitować. Będzie mi przyjemnie gościć u siebie w oliwkowym domu te rodziny/osoby/ spoza Warszawy, które chciałyby uczestniczyć w pogrzebie a przeszkodą jest nocleg w Warszawie. Szczególnie miło mi będzie gościć rodzinę z dziećmi. Z całą rodziną byłem w sobotę wieczorem pod Pałacem Prezydenckim. Na twarzy mojej starszej córci (5lat) widziałem niesamowite skupienie, (na co dzień nieosiągalne) Jestem przekonany, że seria pytanie-odpowiedz, atmosfera skupienia, ogrom ludzi w połączeniu z przenikliwą cisza odcisnęły piętno. Chyba udało nam się zaszczepić w naszym dziecku „tego narodowego ducha” - to jest bezcenne. Dla przyjeżdżających dzień wcześniej lub/i wyjeżdżających dzień później polecam wycieczkę do Muzeum Powstania Warszawskiego, które powstało z inicjatywy prezydenta Lecha Kaczyńskiego – o czym również nie wiedziałem! Co oferuję?- Skromny nocleg – szczegóły na maila. - Dla niezmotoryzowanych - transport z dworca do mojego domu (w miarę możliwości) - Skromny posiłek. Oczywiście w zamian nie oczekuję absolutnie niczego. Umieszczam to na forum ogólnym z przekonaniem, że znajdzie się więcej takich propozycji. Może przy okazji, chociaż w niewielkim stopniu zmieni to stereotyp mieszkańców Warszawy. Pozdrawiam,CzarekZ miasta Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiulek 12.04.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Czy mógłby ktoś przesłać mi kosztorys budowy? Szacowany do banku, jak i rzeczywisty (to prośba do osób, które zakończyły budowę ). na [email protected] Nie jesteśmy biegli w finansach, będziemy baardzo wdzięczni za pomoc. Pozdrawiamy w ten smutny dzień. witam, ja także poproszę o wysłanie kosztorysu, mnie interesuje tyko ten dla banku wielkie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 12.04.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 WITAJCIE! Jeśli chodzi o kosztorys to macie je na stronie- "hbstudio" ja nim zaczełam budowę to wydrukowałam sobie dwa kosztorysy minimalny i maksymalny to było dostępne na stronie HBstudio za darmo. To strona firmowa projektantki. Wystarczy zapisać i wydrukować. POZDRAWIAM WSZYSTKICH ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 13.04.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 WITAJCIE! Jeśli chodzi o kosztorys to macie je na stronie- "hbstudio" ja nim zaczełam budowę to wydrukowałam sobie dwa kosztorysy minimalny i maksymalny to było dostępne na stronie HBstudio za darmo. Mala poprawka - nie "maksymalny", tylko "usredniony". Z obserwacji moich przy okazji budowy wynika, ze ten usredniony jest jak najbardziej realny (przynajmniej w roku ubieglym byl). Ceny roznily sie w obrebie pojedynczych surowcow, ale suma koncowa byla (+/- pare %) taka sama. Kosztorysu bankowego w tej chwili nie posiadam, ale w razie jakichkolwiek watpliwosci sluze pomoca i rada na priv, w koncu trzeba sobie pomagac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mawito 13.04.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Witam wszystkich forumowiczów.Czy ktoś buduje bądź zbudował oliwkę w okolicach Torunia? Bardzo chciałabym zobaczyć taki dom ponieważ bardzo mi sie podoba ale nie wiem czy nie będzie dla nas za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikela 13.04.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Shrekowie Jestem wzruszona i choć nie wybieram sie na pogrzeb Prezydenta i nie skorzystam z zaproszeniato bardzo dziekuję - wspaniałą inicjatywa Pozdrawiam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiulek 14.04.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 witam,nurtuje mnie okno w kuchni.Chciałabym je miec równo z blatem, tzn zeby blat był jednocześnie parapetem i żeby przy oknie był zlew.Ale czy to okno się łatwo otwiera? Nie przeszkadza kran? Macie okno dzielone czy całe?Proszę o rady i fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 14.04.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Teraz mamy okno jakies 15 cm nad blatem. Okno mamy dzielone. Kran nie przeszkadza (bateria Nefryt KFA). Gdyby blat byl rowno z oknem - okna nie daloby sie otworzyc. Moim zdaniem to kiepski pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 14.04.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Gdyby blat byl rowno z oknem - okna nie daloby sie otworzyc. Moim zdaniem to kiepski pomysl. pozwole sie nie zgodzic my mamy blat na rowni z parapetem i zlew przy oknie ... a okno w calosci po pierwsze mozna kupic skladana baterie ktora nie bedzie przeszkadzac w otwieraniu okna po drugie to my mamy zwykla baterie przez co okna nie mozna otworzyc na cala szerokosc - ale zrobilismy to z premedytacja ... bo zeby wywietrzyc w kuchni mozna okno uchylic, wlaczyc okap lub wentylacje na cala moc oraz wspomoc sie oknem w jadalni a zeby je umyc wyatrczy wyjsc na dwor - co nie jest dla nas problemem zdjecia mozna obejrzec w naszym dzienniku budowy (te oraz nastepne) http://picasaweb.google.com/ida.i.jacek/OliwkaBudowa?authkey=B2GeCP_HByU#5321873664383226594 i zaluje tylko ze zmniejszylam okno bo myslalam ze bede miala wicej szafek wiszacych a tak mam 2 i szkoda mi tej zmiany ... ale juz za pozno Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez ida i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 14.04.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Mala poprawka - nie "maksymalny", tylko "usredniony". Z obserwacji moich przy okazji budowy wynika, ze ten usredniony jest jak najbardziej realny (przynajmniej w roku ubieglym byl). Ceny roznily sie w obrebie pojedynczych surowcow, ale suma koncowa byla (+/- pare %) taka sama. Kosztorysu bankowego w tej chwili nie posiadam, ale w razie jakichkolwiek watpliwosci sluze pomoca i rada na priv, w koncu trzeba sobie pomagac pozdrawiam, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiulek 14.04.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 pozwole sie nie zgodzic my mamy blat na rowni z parapetem i zlew przy oknie ... a okno w calosci po pierwsze mozna kupic skladana baterie ktora nie bedzie przeszkadzac w otwieraniu okna po drugie to my mamy zwykla baterie przez co okna nie mozna otworzyc na cala szerokosc - ale zrobilismy to z premedytacja ... bo zeby wywietrzyc w kuchni mozna okno uchylic, wlaczyc okap lub wentylacje na cala moc oraz wspomoc sie oknem w jadalni a zeby je umyc wyatrczy wyjsc na dwor - co nie jest dla nas problemem zdjecia mozna obejrzec w naszym dzienniku budowy (te oraz nastepne) http://picasaweb.google.com/ida.i.jacek/OliwkaBudowa?authkey=B2GeCP_HByU#5321873664383226594 i zaluje tylko ze zmniejszylam okno bo myslalam ze bede miala wicej szafek wiszacych a tak mam 2 i szkoda mi tej zmiany ... ale juz za pozno raczej myslimy o podzielonym oknie i daniu kranu na środku okna, ponoć tak się będą otwierały bezproblemu... zależy mi na otwieraniu, gdyż chciałabym przez okno wynosić posiłki na taras.... to dobry pomysl? i w ogole jestescie zadowoleni, ze zlew jest przy oknie? czy moze lepiej duzy roboczy blat a okno przesunać bardziej na prawo.... mam już mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 14.04.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 raczej myslimy o podzielonym oknie i daniu kranu na środku okna, ponoć tak się będą otwierały bezproblemu... zależy mi na otwieraniu, gdyż chciałabym przez okno wynosić posiłki na taras.... to dobry pomysl? i w ogole jestescie zadowoleni, ze zlew jest przy oknie? czy moze lepiej duzy roboczy blat a okno przesunać bardziej na prawo.... mam już mętlik w głowie tak sie zastanawiam czy to podawanie dan przez okno nad zlewem i kranem bedzie wygodne ... nie wiem jak Wy ale my mamy z jadalni wyjscie na taras (czyli z tyly domu) a drugie wyjscie z salonu (z boku domu) i zawsze tamtedy wynosilam wszystko na tarasik co do zlewu przy oknie to ja jestem zadowolona, chociaz faktycznie dzieli on blat na mniejsze kawalki - ale juz sie do tego przyzwyczailismy. co do przesuwania okna ... to ja wiem ? chcecie je w rog przesunac ? ewentualnie mozecie przesunac zlew bardziej na lewo ... a gdzie bedzie plyta grzewcza ? bo tez nie jest zbyt dobrze jak te dwa sprzety sa daleko od siebie ... zrobcie sobie kilka wizualizacji i zobaczcie jak to bedzie wygladac a ten metlik to jesczcze sporo sobie w glowie posiedzi, my nawet teraz jak juz mieszkamy prawie od roku ciagle cos kombinujemy z wykanczaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 14.04.2010 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich!Czy mogłabym prosić Oliwkowiczów o zdjęcia schodów w Oliwce, ale drewnianych (ażurowych lub zabudowanych) oraz zdjęcia łazienek na górze (nie ukrywam że podoba mi sie bardzo łazienka idy j jacka- jak ona wygląda w całości wykończona?, więc liczę na jakieś fotki). Z góry serdecznie dziękuję!!! http://picasaweb.google.pl/jurkas30/BUDOWA?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 14.04.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 jurkas dzieki za mile slowa niestety nasza gorna lazienka ciagle nie jest skonczona - cala zime korzystalismy z dolnej obawiam sie ze nie mam nowszych zdjec niz te z albumu budowlanego ... ciagle nie mamy blatu pod zlew a pod oknem stoi calkowicie niepasujaca komoda ... ale chwilowo mamy inne priorytety ... wlasnie skonczylismy calkowicie pokoje dzieciece (szafy wnekowe) oraz mamy prawie skonczony wiatrolap ... nastepny w kolejce jest salon a gorna lzaienka i sypialnia zostaja na sam koniec ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 15.04.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 jurkas dzieki za mile slowa niestety nasza gorna lazienka ciagle nie jest skonczona - cala zime korzystalismy z dolnej obawiam sie ze nie mam nowszych zdjec niz te z albumu budowlanego ... ciagle nie mamy blatu pod zlew a pod oknem stoi calkowicie niepasujaca komoda ... ale chwilowo mamy inne priorytety ... wlasnie skonczylismy calkowicie pokoje dzieciece (szafy wnekowe) oraz mamy prawie skonczony wiatrolap ... nastepny w kolejce jest salon a gorna lzaienka i sypialnia zostaja na sam koniec ... Jeśli to nie problem, to bardzo proszę o zamieszczenie zdjęć szaf wnękowych w pokojach dzieci i zdjęcia wiatrołapu. Chętnie je zobaczę Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts