Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć,

ja osobiście mam pytanie do Wandzik :)

Po długim weekendzie majowym będę w Trzebiatowie ( tam sie urodziłem ) - jadę odwiedzić dziadków na kilka dni.

Moja prośba w związku z tym czy mógłbym "na żywo" zobaczyć Wasz etap budowy - interesuje mnie jak Oliwka wygląda "namacalnie" :)

Jeśli była by możliwość krótkiego "zwiedzenia" bylibyśmy bardzo wdzięczni - my zaczynamy za miesiąc.

pozdrawiam

Jarek.

Edytowane przez tatrzan

Cześć,

ja osobiście mam pytanie do Wandzik :)

Po długim weekendzie majowym będę w Trzebiatowie ( tam sie urodziłem ) - jadę odwiedzić dziadków na kilka dni.

Moja prośba w związku z tym czy mógłbym "na żywo" zobaczyć Wasz etap budowy - interesuje mnie jak Oliwka wygląda "namacalnie" :)

Jeśli była by możliwość krótkiego "zwiedzenia" bylibyśmy bardzo wdzięczni - my zaczynamy za miesiąc.

pozdrawiam

Jarek.

Proszę bardzo tylko wcześniej daj znać bo 2-go mam imprezkę rodzinną mój adres meilowy [email protected] tu możemy się wymienić nr.telefonu. POZDRÓWKA

My na etapie adaptacji projektu i oczekiwania na pierwsza wycenę. Też podnosimy sciankę o 2 pustaki i w związku z tym mówilismy budowlańcowi o przedłużeniu krokwi-na co on że w tym projekcie dach schodzi nisko i wydłuzanie krokwi jest zbędne...????? Jeszcze z architektem pogadamy....

ANNAOP jeśli on tak uważa to niech chociaż obniży daszki nad wejściem i nad tarasem odpowiednio do wysokości drzwi ( chyba, że je likwidujecie) my podnieśliśmy, jak się dziś okazało o 60cm czyli o trzy Ytongi ale nie wygląda to strasznie na zewnątrz bo nasza EKIPA obniżyła daszki i jest OK. Jak mi się uda i czas pozwoli to zrobię świeże zdjęcia z przodu i z tyłu i wstawię żeby pokazać, że nie wygląda to źle, a nawet nam się podoba.

wode i tak i tak musisz w koncu podłaczyc do domu. U mnie na caly stan surowy zamknięty poszło 17 m szesc wiec koszt okolo 45 zl. Teraz przy tynkach i robieniu hydrauliki poszlo 4 m. koszty niewielkie.

Do grazi tynków u mnie wykonawca naliczyl 550 m kwad. ale bez scian w garazu a sciane kolankowa mamy tak jak u Pani plus 2 pustaki. Kartongipsów 117 m kwad przy zalozeniu ze jętki ida na wysokosci 285 nad stropem. Jak jest wyzej lub nizej to oczywiscie powierzchnia skosów bedzie inna. Aha kladzione byly plyty na dwa razy

Witam

mam pytanko co do elewacji ile wam wyszło scianka kolankowa o 1 pustak podneisiona dalej jak w projekce

no i nie moge sie zdecydowac czym tynkowac co wybac

akryl czy silikatowy czy malowan czy barwiony no napewno nie moge sobei juz pozwolic na taki z gornej polki

pozdrawiam i czekam na wasze propo.

Witam

Jestem zainteresowana kupnem projektu Oliwka i mam ogromną prośbę do szczęśliwych posiadaczy tegoż projektu ...

czy mogłabym prosić o przesłanie mi rzutów parteru i poddasza wraz z pełnymi wymiarami.

Mój adres mailowy to [email protected]

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam serdecznie

Fiela