asia_i_pawel 13.06.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Drodzy oliwkowicze, mamy pewne watpliwosci co do zakupu tego badz co badz bardzo fajnego projektu. Gdybym mial troche inna dzialke to kupilbym w ciemno bo jest idealnie tak jak moglbym sobie wyobrazic dom. Ale przejdzmy do rzeczy. Aktualnie mam dzialke w owymiarach szer 25,49m i dl 51m. Wjazd jest jak w morde strzelil centralnie od poludnia. Dodatkowym wymogiem jest wydluzenia troche garazu i przerobienia go na oddzielne mieszkanie. Czy ktos z was mial podobna sytuacje (dosyc waska i dluga dzialka) i np wpasowal dom nie wzdluz drogi ale wzdluz plotu sasiada? Albo czy wpasowal wzdluz drogi na styk z granicami? Ponadto pytanie - jest ktos z dolnegoslaska ? Chetnie wpadlbym na wizyte Pozdrawiam Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 13.06.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Ponadto pytanie - jest ktos z dolnegoslaska ? Chetnie wpadlbym na wizyte My jesteśmy, ale dopiero na początku drogi i też chętnie obejrzelibyśmy Oliwkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_i_pawel 13.06.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 a gdzie sie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 13.06.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 witam, proszę o odpowiedź na zadane przeze mnie wcześniej pytanie dotyczące wieńca ścian szczytowych. Robiliście takie coś, na zamieszczanych fotografiach nie za bardzo widzę a w projekcie coś takiego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 14.06.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 witam, proszę o odpowiedź na zadane przeze mnie wcześniej pytanie dotyczące wieńca ścian szczytowych. Robiliście takie coś, na zamieszczanych fotografiach nie za bardzo widzę a w projekcie coś takiego jest. Cześć, na pewno widziałem jedną z Oliwek zrobioną z wieńcem ścian szczytowych. Trzeba by dobrze wątek przewertować. Porozmawiaj z kierownikiem budowy, powinien się wypowiedzieć czy jest sens to robić, może tam gdzie budujesz są wymogi wzmocnienia konstrukcji itp. Z drugiej strony to chyba lepiej że murarz chce coś więcej zrobić, finansowo to nie powinno mieć znaczenia, trochę więcej stali i betonu. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysiulek 14.06.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 witam,czy może mi ktoś przesłać wzór umowy z elektrykiem? wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 14.06.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 a gdzie sie budujecie? my pod Głogowem, a Wy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_i_pawel 14.06.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Pod wroclawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchorek 14.06.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 winiec na wysokosci szczytu ... mhm winiec mozecos takiego http://picasaweb.google.pl/pchorek/Budowa?authkey=Gv1sRgCOmBn770hfeFDQ#5405530224287355106 ale to wieniec wykonany pod murłatą tyle ze na nie zamyka sie w calosci o innych wiencach nie slyszalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 14.06.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 tutaj jest wieniec nad kolankową, chodzi mi o wieniec co jest zaznaczony na rysunku nr10 w projekcie. Tam jest zaznaczony W2 na samym szczycie. Dlatego się dopytuje bo na innych rysunkach go nie widać, stal mam na niego kupioną majster chce go robić ale chciał ostatnio omówić jego szczegóły a ja nic a nic na ten temat.jak to było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 15.06.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Robiłem ten wieniec wzdłuż ścian szczutowych połączony z wieńcem na ściance kol. Nie jest to prosta sprawa bo trzeba robić szalunki i zbrojenie a później zalać betonem. Z tego co zauważyłem to zazwyczaj się tego wieńca nie robi, natomiast mnie bardzo zależało aby on był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 17.06.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Jeśli to chodzi o dwa wieńce równoległe połączone pionowymi to ja tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 17.06.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 pod koniec tygodnia zaczynamy wykonywanie tego wieńca to wrzucę kilka fotek.Na projekcie on jest kiepsko widoczny bo zaznaczony jest tylko i wyłącznie na rysunku nr10, leci on po skosie na ścianie szczytowej i spina wieniec W2 (normalnie on nie ma ciągłości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 17.06.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Mam pytanie do idy i jacka:Chodzi mi o bonie, które są na elewacji, czy kupowaliście gotowe czy wycinaliście sami i jakie mają wymiary (wys., szer. i grubość)? Dziękuję serdecznie i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 17.06.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 bonie - ja osobiscie pierwszy raz slysze to okreslenie ale pewnie chodzi Ci o te wykonczenie naroznikow elewacji czlowiek cale zycie sie uczy bonie byly robione samodzielnie - majstrowie wycinali je ze styropianu a zanim dobralismy odpowiednie proporcje to troche sie nameczylismy - lacznie z jezdzeniem po osiedlu i mierzeniem u innych nasze sa ulozone naprzemiennie - dluzsze (53x29 ) i krotsze (32x29) - wszystke grubosci 2 cm mam nadzieje ze pomoglam ida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 18.06.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Nareszcie udało się wyjść z tego błota i zakończyć stan 0 :)całkowity koszt materiał robocizna razem z drenażem 25tys dużo mało ?myślę że niewiele biorąc pod uwagę szkody górnicze http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85d3eb1e5c77e77e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 18.06.2010 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Nareszcie udało się wyjść z tego błota i zakończyć stan 0 :)całkowity koszt materiał robocizna razem z drenażem 25tys dużo mało ?myślę że niewiele biorąc pod uwagę szkody górnicze http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/85d3eb1e5c77e77e.html Bardzo mało- proszę napisać czy za fundamenty mieliście zwrot i czy te 25 tyś to już po zwrocie z kopalni czy nie. Proszę podać ile mieliście zwrotu za szkody i jak długo czekaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 18.06.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 bonie - ja osobiscie pierwszy raz slysze to okreslenie ale pewnie chodzi Ci o te wykonczenie naroznikow elewacji czlowiek cale zycie sie uczy bonie byly robione samodzielnie - majstrowie wycinali je ze styropianu a zanim dobralismy odpowiednie proporcje to troche sie nameczylismy - lacznie z jezdzeniem po osiedlu i mierzeniem u innych nasze sa ulozone naprzemiennie - dluzsze (53x29 ) i krotsze (32x29) - wszystke grubosci 2 cm mam nadzieje ze pomoglam ida Dzięki, pewnie, że pomogłaś...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 19.06.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Witam Czy mając drewniane schody można korzystać z kuchennej wnęki pod schodami? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 19.06.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Myślę, że tak. Przynajmniej mam zamiar tak zrobić wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts