mleczajka 07.07.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 grazi, czy w pokojach na górze masz okno balkonowe jak w projekcie, czyli 2 razy po 60cm? I czy masz otwierane tylko jedno skrzydło? Pytam, bo ładnie takie szerokie okno wygląda, a pani w salonie Oknoplastu poradziła nam zamienić na jednoskrzydłowe 100cm. Tłumaczyła to tym, że wyjćie na balkon przez "sześćdziesiątkę" nie będzie zbyt komfortowe. Grazi, napisz, proszę, jak to u Ciebie wygląda. Dzięki wszystkim za rady w sprawie okien szczytowych w salonie. Chyba zdecydujemy się na okno potrójne, nad wymiarem jeszcze myślimy Żeby ładnie wyglądało, najlepiej na szerokość okien na piętrze, nie? A takie wydłużone i z szerokim parapetem tez mi się marzy. Tylko nie wiem, czy przy tym oknie nie postawimy stołu. Właśnie, mam pytanie do Oliwkowiczów już mieszkających. Gdzie macie "jadalnię"? Pozdrawiam, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 08.07.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Gdzie macie "jadalnię"? Pozdrawiam, Sylwia u nas jadalnia jest w tej czesci salonu przy kuchni - bardzo nam odpowida taki uklad : http://lh3.ggpht.com/_u8phbBqrjTE/Sw1qOohTfaI/AAAAAAAAIDQ/7COf8AGxcwU/s400/DSC03941.JPG a sciana szytowa z oknami balkonowymi na gorze tak: http://lh5.ggpht.com/_u8phbBqrjTE/SgLT0Ob2GyI/AAAAAAAADoE/A6PW3wv_qM8/s400/IMG_9764.JPG nietsety to bardzo stare zdjecie z zeszlego lata - jak sie okazalo nic nowszego nie mamy drzwi balkonowe mamy 90 cm i okna przy nich tez; w obu pokojach dzieciecych stoja biurka pod oknem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giriana 08.07.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Musimy w końcu wybrać okna Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Chyba zdecydujemy się na plastikowe okna, biorę pod uwagę okna z Krakowa. Czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia? Jak wrażenia? A może polecicie coś innego? No i nadal nie mogę się zdecydować, czy zostawić 3 okna w salonie jak w projekcie, czy zmienić na jedno większe lub dwa? Napiszcie jakiego dokonaliście wyboru i jak z perspektywy czasu oceniacie swój wybór. Będę bardzo wdzięczna. Aha, nie planujemy robić w tym miejscu dodatkowych drzwi tarasowych. Pozdrowki dla Oliwkowiczow. My zamontowaliśmy okna z Krakowa (Oknoplast) i powiem że jesteśmy zadowoleni. Okna wybraliśmy białe bo tak było zamierzone. zamiast3 okien wydaje mi się że lepiej zrobić 2. to też zależy po której stronie jest salon. My mamy po stronie południowej więc jest naprawdę jasno. Pozdrawiam. Niedługo wkleję nowe zdjęcia. http://picasaweb.google.com/giriaana/DropBox?authkey=Gv1sRgCLKE26LX--7QFQ&pli=1# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giriana 08.07.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Czy ktoś z was robił tynki wapienno cementowe? Jaki grunt dawaliście na te tynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreWroc 08.07.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Czy ktoś z was robił tynki wapienno cementowe? Jaki grunt dawaliście na te tynki? Witam Właśnie jesteśmy po tynkach co do gruntu to sami tynkarze "obrzucali" większość ścian na dwa razy, zabudowaliśmy skrzynki roletowe od wewnątrz przez co poszło sporo tynku więcej niż normalnie ale jesteśmy zadowoleni po tygodniu są już prawie suche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 09.07.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 do Idy i Jacka bardzo ładny ogród oraz dom i ładnie urządzony, prawdopodobnie weźmiemy od Was pomysł na zagospodarowanie wnęki w kuchni i mam pytanie jakiej szerokości macie drzwi na taras przy jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 09.07.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam, czy wie ktoś mniej więcej jaka może być różnica w cenie między takim zadaszeniem wejścia: http://images44.fotosik.pl/236/0fe8549789b464cdmed.jpga takim?http://images34.fotosik.pl/402/679641ae95d577f6.jpg Czy materiały dużo droższe w daszku oryginalnym? I trudniejsze do zrobienia?PozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 10.07.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witaj miloszk my będziemy robili to drugie rozwiązanie z dachem prostym głównie dlatego że bardziej mi się ono podoba (kwestia gustu) poza tym widzieliśmy w realu rozwiazanie jak w projekcie tzn górne zdjęcie i w zasadzie nie spełnia on żadnej roli w dodatkowym zadaszeniu wejscia a na takowym nam zależało .podobnie ma sie sprawa z daszkiem nad tarasem z niego również rezygnujemy,co do kosztów to mój cieśla stwierdził że jest to napewno tańsze wykonanie poprostu zuzywasz mniej gąsiorów a i za darmo nikt nie bedzie się z tym bawił.poza tym stwierdził że po zrobieniu już kilku Oliwek bo widziałem zdjęcia jemu również bardziej się to podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olcia-Si 10.07.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 My z kolei zrobiliśmy zgodnie z projektem. I uważam, że dach bardzo zyskuje. Niby tylko daszek, ale.... Zresztą, wszystko kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 10.07.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witaj miloszk my będziemy robili to drugie rozwiązanie z dachem prostym ... . Ano wlasnie, tez mi sie wydaje, ze dach prosty bedzie bardziej funkcjonalny, choć z drugiej strony daszek oryginalny jest trochę ładniejszy, ale to wszytko kwestia gustu. Modyfikacji tego daszku widziałem sporo i każdy ze swojego wyboru jest pewnie zadowolony Nad tarasem chyba zrobimy więc też taki prosty, tylko fajnie by było go trochę wydłużyć niż na załączonym zdjęciu, ciekawe na ile się da zrobić to w praktyce, bez tworzenia oddzielnego zadaszenia. Pozdrawiam miloszk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 10.07.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 (edytowane) Mam okna tak jak w projekcie dwa dlugie i jest super, normalnie sie wychodzi, a jak nie dasz rady przez jedno to sobie otworzysz drugie tez, nie ma problemu. Wyglada to ladnie. Nic nie zmieniaj Pozdr JESTEM DOSYC GRUBA Tu jeszcze raz dom z boku: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4f15ff87e6e05b53.html Edytowane 11 Lipca 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 10.07.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 (edytowane) grazi, czy w pokojach na górze masz okno balkonowe jak w projekcie, czyli 2 razy po 60cm? I czy masz otwierane tylko jedno skrzydło? Pytam, bo ładnie takie szerokie okno wygląda, a pani w salonie Oknoplastu poradziła nam zamienić na jednoskrzydłowe 100cm. Tłumaczyła to tym, że wyjćie na balkon przez "sześćdziesiątkę" nie będzie zbyt komfortowe. Grazi, napisz, proszę, jak to u Ciebie wygląda. Dzięki wszystkim za rady w sprawie okien szczytowych w salonie. Chyba zdecydujemy się na okno potrójne, nad wymiarem jeszcze myślimy Żeby ładnie wyglądało, najlepiej na szerokość okien na piętrze, nie? A takie wydłużone i z szerokim parapetem tez mi się marzy. Tylko nie wiem, czy przy tym oknie nie postawimy stołu. Właśnie, mam pytanie do Oliwkowiczów już mieszkających. Gdzie macie "jadalnię"? Pozdrawiam, Sylwia Stol zmiesci sie. Okna zrob na szerokosc balkonu Ato moja Oliwka już z gazem zdj. miesiąc temu Zdjęcie 500px na forum: http://images43.fotosik.pl/313/da2f62cd1cdabb58med.jpg Edytowane 11 Lipca 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 12.07.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 (edytowane) do Idy i Jacka bardzo ładny ogród oraz dom i ładnie urządzony, prawdopodobnie weźmiemy od Was pomysł na zagospodarowanie wnęki w kuchni i mam pytanie jakiej szerokości macie drzwi na taras przy jadalni hej, milo nam ze sie podoba - co do sciagania pomyslow to zapraszam ... my tez zgapialismy od innych co do okien to rozumiem ze chodzi o te widoczne na zdjeciu z jadalnia - te wychodzace na tyl domu; tam jest podwojne przesuwane po 90 cm kazda czesc zwykle prostokatne ( bo w projekcie o ile pamietam to jest z lukiem) a jak juz o oknach to z boku salonu mamy 3x90 cm czyli 2 otwierane i 1 fix. pozdrawiam Edytowane 12 Lipca 2010 przez ida i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchorek 12.07.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 dla Kasia_i_Marek Przepraszam ze z takim poslizgiem ale wakacje to wakacje maja swoje prawa. Na zmiane rozmiaru okien mamy zgode od projektanta bylo to uzgadaniane przed zakupem projektu a kierownik budowy to naniosła na projekt. Te okno 3 częściowe ma długość 2395 a nie 2100 jak kiedy pisałem wysokości 1474. Poza tym okna na dole 1190 na 1474 te większe 1789 na 1474 na gorze 1190 na 1474 w pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 12.07.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 grazi jaką masz dachówkę?Pewnie już było, ale jakbyś była tak uprzejma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 13.07.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 I jeszcze jedna prośba, pamiętacie ile płaciliście za okna (bez dachowych)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 13.07.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Rupp Ceramic antracyt dachówka ceramiczna matowa kupowałam z internetu chyba Olsztyn 2002(nick) ale mogę sprawdzic dokładniej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 14.07.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 I jeszcze jedna prośba, pamiętacie ile płaciliście za okna (bez dachowych)? My placilismy 9300 (montaz + okna) - o ile pytanie bylo ogolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 14.07.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Rupp Ceramic antracyt dachówka ceramiczna matowa kupowałam z internetu chyba Olsztyn 2002(nick) ale mogę sprawdzic dokładniej pozdr Proszę podać cenę dachówki ile wyszło na cały dach, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 14.07.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Każdy dach jest troszkę inny, poza tym inne dodatki np. szczotki lub specjalna folia, wykończenie dachu (u mnie były deski) to trzeba indywidualnie. Można wysłać rzut dachu i wycenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts