pawelelwira 08.03.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Czy Wy do projektu mieliście dołączony KOSZTORYS BUDOWLANY (stron 54) nie mówię tu o Zestawieniu materiałów (stron 1) W kosztorysie budowlanym są zawarte bardzo dokładne ilości materiałów na cały dom podzielone na wszelkie możliwe etapy (np. schody). No właśnie w tym kosztorysie z normy+ stoi jak byk 2500kg prętów.... a cena teraz kosmiczna, więc każdy kilogram na wagę złota Co do stali to mi poszło na całość pręty żebrowane f12 1,5tx2100pln walcówka /pręty gładkie/ 0,37tx2100pln (tego mi trochę zostało) drót gładki /więzałkowy/ 30kgx4,25 (ale potem jeszcze dokupywałem ok. 30kg+) pręty żebrowane f16 (ale nie mam zapisane ile musiał bym poszukać w fakturach ) Czarek O O O... Dziękuję bardzo, bardzo mi się to przyda! Ja już mam cenę mam niestety inną 2.83 za kg (Swarzędz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 08.03.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A jeszcze zastanawiam się nad odkurzaczem centralnym , droga impreza , ale chyba na razie rozprowadze tylko rurki i je zaleje , jak mi kiedyć przyjdzie do głowy aby się zdecydować na odkurzacz centralny to instalacje już będę miał w drugą strone będzie cieżej . Zamierzam zrobić to sam..... Ile to mniej więcej wychodzi? Nasz spec, od elektryki, który też zaproponował odkurzcz centralny, znaczy rurki, powiedział że z materiałem wyjdzie nas to ok 300 zł więc chyba warto, a sama jednostka ok 1000,00 ale to można z czasem. Tak własnie szacuje ze materiał na rozłozenie rurek to około 300 zł plus robocizna którą mam nadzieje zrobić sam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 08.03.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jacek zajrzałem do Twojego dziennika i co widzę ? Gratuluję skrzyneczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 08.03.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jacek zajrzałem do Twojego dziennika i co widzę ? Gratuluję skrzyneczki nie ukrywam ze tez sie ciesze , dziś sobie już swiatełko zapaliłem w salonie , bo mam zabite okna i w srodku jest ciemno , ale juz od zeszłego piątku weszliśmy w ere światła , teraz mam nadzieje bedą okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek Wożniak1719501304 08.03.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Dziękuje za wizualizację . Coraz bardziej jestem przekonany do tego projektu. Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 08.03.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Jacek zajrzałem do Twojego dziennika i co widzę ? Gratuluję skrzyneczki nie ukrywam ze tez sie ciesze , dziś sobie już swiatełko zapaliłem w salonie , bo mam zabite okna i w srodku jest ciemno , ale juz od zeszłego piątku weszliśmy w ere światła , teraz mam nadzieje bedą okna Mi obiecali na drugi tydzień podciągnąć wodę od sąsiada. Prąd ma załatwić mój kierownik budowy - tymczasowy ze słupa. Do budowy takie rozwiązanie powinno wystarczyć. Mam nadzieję, że w między czasie też doczekam się takiej ładnej skrzyneczki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Artur 08.03.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Własnie czytaliśmy Twój dziennik budowy - Jacekot - i gratulujemy zaawansowania (szczególnie mamy na mysli skrzyneczkę). Oglądając Twoje zdjęcia w dziennku doszlismy do wniosku, że okna w Twojej Oliwce też są pozmieniane. Czy możesz przesłać nam rozmiary swoich okien, bo takie rozwiązanie w salonie też jest ciekawe. Pozdrawiamy i z góry dziekujemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oli-wka 09.03.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Dostaliśmy pierwszą wycenę za robociznę dachu - więźba dachowa, deskowanie + papa, monatż dachówki ceramicznej itd... = 15 tys.Powierzchnia dachu obliczona na 285 m (powiększamy daszek nad wejściem i zadaszamy taras). Mieszkamy w 30- tys. mieście w Wielkopolsce. Co myślicie o tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 09.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Dostaliśmy pierwszą wycenę za robociznę dachu - więźba dachowa, deskowanie + papa, monatż dachówki ceramicznej itd... = 15 tys. nie wiem co myslęć, ale my mamy wyceny stanu surowego zamkniętego (bez okien) łacznie z dachem i ściankami dziąłowymi i wylewką w rozmachu od 23 do 35 tysięcy. Mieszkańców u nas jest ok 39000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 09.03.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Ja już mam cenę mam niestety inną 2.83 za kg (Swarzędz). Spróbuj dowiedzieć się cene z Centrostalu Szczecinek , ale zdaje się, że mają oddział w Poznaniu, maja ponoć dobre ceny i obsługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 09.03.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Napiszcie mi proszę jakia jest wysokość ściany kolankowej w standardowej Oliwce....dzieki,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelelwira 09.03.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Standardowo w projekcie to 63cm. pozdrawiam!-- paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek Wożniak1719501304 11.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Mam prośbę do jacekot . Zbudowałeś dwustanowiskowy garaż. Zastanawiam się nad podobnym rozwiązaniem . Czy mógłbyś przesłać mi zdjęcia. Strasznie jestem ciekawy jak wygląda taka poszerzona Oliwka. Mój adres [email protected] Pozdrowiam wszystkich Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Tom 11.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Kłaniamy się wszystkim zapatrzonym w Oliwkę. My tez się zapatrzyliśmi. Zaczynamy zabawę na poważnie. Wszystko w dzienniku, który na razie nie wiem jak założyć.Visca el oliwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 11.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Kłaniamy się wszystkim zapatrzonym w Oliwkę. My tez się zapatrzyliśmi. Zaczynamy zabawę na poważnie. Wszystko w dzienniku, który na razie nie wiem jak założyć. Visca el oliwka. Witajcie w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Tom 11.03.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Chyba udało sie tym "dziennikiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 12.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Chyba udało sie tym "dziennikiem" Super początek i aż mnie ciekawość zżera tego widoku, bo po opisie -raj na ziemi. Prosze o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Tom 12.03.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Chyba udało sie tym "dziennikiem" Super początek i aż mnie ciekawość zżera tego widoku, bo po opisie -raj na ziemi. Prosze o fotki. He, he raj to będzie, jak sie wszystko skończy. Ze zdjęciami kłopot, bo najpierw muszę opanować wklejanie owych zdjęć na forum. Zamiast zdjęć krótka charakterystyka terenu: działka płaska, ale obniżona względem sąsiada o jakieś 30 - 40 cm (trzeba bedzie podnieść (chociaz od frontu). Niezły wydatek, ale słyszałem, że cukrownie dają ziemię w cenie transportu. Ziemia może urodzajna, ale ponoć przez jakiś czas ma specyficzny zapach gnijącego buraka Kłopotem też jest wysoko stojąca woda powierzchniowa. Podczas letniej suszy była na 75 cm. Teraz, po deszczach lusterko pojawilo sie na 55 cm. Trochę wysoko. No, ale i tak bedziemy podnosić. Dzialka ma wymiary 36 x 86 m. Linia posadowienia budynku 36 m od frontu działki (poludniowy kraj działki). "Za domem" chaszcze, brzozy, leszczyny i chyba olchy z grądami. A wieć teren podmokły. A to dlatego, że działka od póŁnocy graniczy ze stawem (ok. 75 x 20 m). I ten staw działa na te wody powierzchniowe jak wieża cisnień. Ryb nie ma (szkoda). Na działce pozostałość po byłym właścicielu, czyli jakieś 40 cięzarówek gruzu (w tym betony zbrojone, czeka nas segregacja), który zostanie chyba wykorzystany (po części) przy podnoszeniu. dojazd na działkę polną drogą. Jako, że las oddalony w linii prostej jakies 100 - 150 metrów, to na łące często pasą sie sarny (podchodzą też do stawu, a dowodem sa kupki i zeznania sąsiada). Pozdrawiamy AiT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 12.03.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ...Na działce pozostałość po byłym właścicielu, czyli jakieś 40 cięzarówek gruzu ... A ja właśnie potrzebuję wywrotkę gruzu. Szkoda, że mam do siebie tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Tom 12.03.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 A ja właśnie potrzebuję wywrotkę gruzu. Szkoda, że mam do siebie tak daleko No szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts