ida i jacek 02.09.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 tatrzan postaram sie zmierzyc dzisiaj wieczorem ten slup, ale nie obiecuje bo sama jestem obecnie z dziecmi i moze byc ciezko a album z checia poogladam;) zakladaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tup 02.09.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ida i Jacek, dzięki za info w sprawie okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 02.09.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Czy ktoś z Was pamięta ile potrzeba poszczególnych pustaków (porotherma) na ściany działow,nośne i zewnętrzne? oliwka bez garazu podniesiona ściana kol o 2 pustaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 02.09.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ida dziękuje raz jeszcze Jeśli chodzi o zmierzenie słupów - to nie mierz - z Waszych zdjęć pi razy oko wywnioskowałem jakie mają być ( troche wyżej niż okna ) Życie samo to zweryfikuje Zatem powodzenia i jeszcze raz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 02.09.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 mam pytanko czy pamietacie moze ile płaciliscie za stal potrzebna do fundamentów? bo dostalismy fakture na 3800 i niewiem czy to duzo czy mało, dzieki Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 02.09.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 WitamCzy może ktoś podpowie coś w sprawie kominów, nie wiemy jaki wybrac? - system kominowy IBF z ceramicznym kanałem spalania (wersja uniwersalny) ten jest tańszy- system kominowy Wulkan ICOPAL - ten polecają budowlańcy, bo b. dobrze się buduje, ma równe elementy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 02.09.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 mam pytanko czy pamietacie moze ile płaciliscie za stal potrzebna do fundamentów? bo dostalismy fakture na 3800 i niewiem czy to duzo czy mało, dzieki Justyna My płaciliśmy 3500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 02.09.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) Wstępnie założyłem album dzisiaj wkleiłem moje wizualizacje głównie zmian jakie wprowadziliśmy.http://foto.onet.pl/d1pm,sg1vg6ohgcc1http://foto.onet.pl//d1pm,sg1vg6ohgcc1,oqr76,u.html#oqr76 Edytowane 2 Września 2010 przez tatrzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 02.09.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Witam Czy może ktoś podpowie coś w sprawie kominów, nie wiemy jaki wybrac? - system kominowy IBF z ceramicznym kanałem spalania (wersja uniwersalny) ten jest tańszy - system kominowy Wulkan ICOPAL - ten polecają budowlańcy, bo b. dobrze się buduje, ma równe elementy cześć, my mamy Wulkana, również go polecał majster, kawał komina, jak dojdzie obok dymowego wentylacja to jest spory. Co do jakości nie mamy zastrzeżeń. Sprawdź jeżeli się zdecydujesz, czy jest docieplenie wełną w cenie czy trzeba dokupić, bo jak ja kupowałem to nie było. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 03.09.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Grazi, mam do Ciebie ogromną prośbę. Szalenie podobają mi się Twoje słupki tarasowe i elementy drewniane daszku. Nie ukrywam, że widziałabym coś podobnego w naszej Oliwce. Pokazałam naszemu Panu Dachowcowi zdjęcie Waszej Oliwki Pan wycenia robociznę na 15 tys. ALE BEZ TYCH CUDNYCH SŁUPÓW I DREWNIANYCH ELEMENTÓW OZDOBNYCH (nie wiem jak się nazywają fachowo). Odsyła nas do stolarza i przestrzega, że sporo podniesie to koszty dachu I tu pytanie, Grazi do Ciebie. Jak u Was to wyglądało? Ile stolarz sobie zaśpiewał za te cuda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 03.09.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 tatrzan ciekawe rozwiazanie kotlowni oraz zadaszenie tarasu; jestem ciekawa jak bedzie sie spisywalo a jak spojrzalam na rzut gory to jak bym nasza widziala, ten sam uklad w lazience (chociaz teraz zaluje ze zostawilam ta wneke w sypialni bo nie mam na nia pomyslu - moglam zrobic wielkszy prysznic - jakis bajer z luksferami czy co ) oraz ten sam uklad scian w pokojach blizniaczych - u nas w pokoju z kominem wyszla plytka szafa a w drugim pelnowymiarowa jak przystalo na szafe dla dziewczynki jestem ciekawa dalszych zdjec z realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 03.09.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 (edytowane) Ida i Jacek - nic dziwnego że poddasze wydaje Ci się znajome ponieważ to na Waszych pomysłach głównie sie tam wzorowałem. Jeżeli chodzi o parter to główne zmiany to - zrównanie garaży z tyłem domu i dzięki temu znalazło się miejsce na małą spiżarnię ( wkopana niżej ) w garażu i miejsce na warsztat -przeniesienie drzwi zewnętrznych z garażu do kotłowni ( wejście do magazynku} -likwidacja ścianki w kuchni ( tej 65 cm ) tu będzie "jakiś" stół bądz "barek" -likwidacja wnęki w wiatrołapie , przeneisienie ścianki wiatrołapu bliżej schodów -zadaszenie tarasu ( cały tył) - podział na częśc rekraacyjną i na magazynek ( opał, drewno , cokolwiek ) życie pokaże -powiększenie kotłowni ( nie wiem jakie piece będą u nas ( chciałbym na gaz i zapasowy na "wszystko") Na poddaszu zrównałem stropy - dom - garaż -szafy wnękowe w pokojach bliźniaczych -nad ( powiększonym garażem ) pralnia i garderoba -prysznic zabudowany ( kosztem sypialni) reszta wyjdzie na zdjęciach Edytowane 3 Września 2010 przez tatrzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 04.09.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 (edytowane) Mleczajko Witam, zrobił to cieśla przy okazji więźby dachowej Edytowane 4 Września 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 04.09.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Mleczajko Witam, zrobił to cieśla przy okazji więźby dachowej Dzięki za odpowiedź. A możesz napisać, ile Cię to kosztowało? Jak wolisz, możesz napisać na priv. Wielkie dzięki. Pozdrawiam, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 05.09.2010 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 O ile pamiętam 3700 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 05.09.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam pozwólcie że się pochwale postępem prac w nowym i uporządkowanym albumie to co było i to co jest http://picasaweb.google.pl/116805049091796155887/NowyFolder2?authkey=Gv1sRgCPzF0t2x_vvkTA&feat=directlink Mamy pytanko do was bo ogladalismy przed chwila zdjecia z waszej budowy i dziwi nas fakt tak duzej ilosci wody-czy to nie przeszkadzało wam za bardzo?I drugie pytanie czy Wy cały fundament od gruntu do wysokosci ostaniego bloczka wylewaliscie betonem?Mam wrazenie ze wlasnie tak jest...ja mysalem ze mozna wsypac tam ziemi z wykopu albo pisku i z gory tylko zalac betonem...Jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 05.09.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Zaczynaliśmy budowę w największe ulewy praktycznie cały maj padało więc rzeczywiście wody mam powyżej dziurek w nosie ale dało się to pogodzić z pracami miałem na budowie trzy pompy do odpompowywania wody co do zalania fundamentów to wykonana jest tylko 15 centymetrowa wylewka a cały fundament jest zasypany piaskiem i gliną z wykopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 05.09.2010 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Zaczynaliśmy budowę w największe ulewy praktycznie cały maj padało więc rzeczywiście wody mam powyżej dziurek w nosie ale dało się to pogodzić z pracami miałem na budowie trzy pompy do odpompowywania wody co do zalania fundamentów to wykonana jest tylko 15 centymetrowa wylewka a cały fundament jest zasypany piaskiem i gliną z wykopu. No tak ta woda to wyglada nieciekawie...napewno troche zamrtwien wam przyspozyła.Tak myslame ze nie wylewaliscie calosci chodz wrazenie robi to dosyc inne.Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 06.09.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam, w którym miejscu na działce macie lub planujecie dać przydomową oczyszczalnię? I dlaczego właśnie tam? Pozdrawiam wszystkich, Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 07.09.2010 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 (edytowane) Ida i Jacek przebrąłem po raz któryś przez forum i odnalazłem brakujące informacje.Wasze słupki mają średnicę 250 mm a ich wysokość to 245 cm.Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź udzieloną mi dawno temu. Edytowane 7 Września 2010 przez tatrzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts