annaop 04.10.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 A do wszystkich mam pytanie o strop. W projekcie jest Teriva, ale majster i znajomy budowlaniec twierdzą, że betonu pójdzietyle samo co na wylewany, więc teriva wyjdzie sporo drożej (ale przy wylewanym trzeba kupić drewno na szalunki), a po drugie rezygnując z terivy zyskamy na wysokości pomieszczeń, co na poddaszu nie jest bez znaczenia Druga sprawa powiazana z tą pierwszą - zastanawiamy się nad ogrzewaniem podłogowym na górze. Czy ktoś ma takie rozwiazanie? I jak to sie ma do stropu - bedzie chyba grubszy i cięższy? I jak wtedy lepiej zdecydować - teriva czy strop wylewany A drugi temat który wałkujemy, to dach - nie możemy się zdecudować, jakie pokrycie ma być i czy deskować czy nie - to pewnie dylemat, przez który wszyscy przechodzą Nasi budowlańcy kłada terrivę, a co do dachy to dachówka ceramiczna bez deskowania-twierdza że ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 04.10.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 ja również mogę prosić kosztorys? [email protected] z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 04.10.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 taa, własnie zauważyłam, że podałeś miala, Zbyszek1982, jutro Ci powysyłam. Buczynka dziekuje za wyslanie warunkow odnosnie kredytu, prosilbym jednak jeszcze jak macie o kosztorys budowlany. Mi potzrebny jest taki jak na stronie biura nie wiecej niz 250 tys gdyz chce tylko tyle z banku wziasc, mam srodki wlasne ( nie przepisane mieszkanie by skorzystac z rodziny na swoim) ale nie moge tego w banku w zaden sposob udokumentowac a oni niestety chca albo akt wlasnosci tego mieszkania albo stan konta...Nie mozemy tego obejsc jedynie ze chyba wystawi mi jakis czlowiek z uprawieniami budowlanymi, ze wybuduje za 250 tys zł.Ciekawe czy to mozliwe.Najlepiej bylo by sprzedac mieszkanie a to bedzie ok 200 tys i na reszte wziasc kredyt ale niestety musimy gdzies mieszkac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchorek 04.10.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 http://picasaweb.google.com/pchorek/Budowa?authkey=Gv1sRgCOmBn770hfeFDQ#5524242292508776226 tak wygladaja nasze schody w stanie surowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 04.10.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 (edytowane) ja dostałem wycenę na m&s okna i wyszło około 19k - to pierwsza wycena teraz już może by tylko lepiej (co prawda trochę zmian w stosunku do projektu, ale bez przesady) co do kosztorysu to z rozmów w bankach wiem, że mają określone minimalne i maksymalne ceny za metr i jaśli cena za bardzo odbiega od tej średniej to każą podwyższac lub obniżac lub szczegółowo wyjaśniac co autor miał na myśli, mnie wyszło 500k (razem z ogrodzeniem i oczyszczalnią ścieków) starałem się raczej nie minimalizowac kosztów, bo widzialem wielu klientów, którym zabrakło kasy w trakcie budowy i potem już czasem ciężko coś wykombinowac i mam nadzieję, że zmieszczę się w tej kwocie, rzeczoznawca i kierownik stwierdzili, że to taka realna kwota no cóż pożyjemy zobaczymy Edytowane 4 Października 2010 przez raf06 literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 04.10.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 kosztorysy wysłane, dajcie znać, jakby nie doszło albo coś sie nie chciało otworzyć Zbyszek! Policz dobrze, czy warto się zasadzać na "Rodzine na swoim". My ten temat przerabialiśmy, co prawda rok temu i wychodził nam koszt kredytu bardzo zblizony jak bez tego programu. Annaop! Zaczęliście? U nas dziś był geodeta i pierwsze wykopy zrobione! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 04.10.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 ja dostałem wycenę na m&s okna i wyszło około 19k - to pierwsza wycena teraz już może by tylko lepiej (co prawda trochę zmian w stosunku do projektu, ale bez przesady) My mamy wycenę okien firmy Jezierski profil Elita - 14 tys. (z większych zmian w stosunku do projektu: likwidacja łuku w tarasowym, zamiast 3 okien w salonie jedno takie jak od frontu). Rolety nakładane na okna Portos - 5,2 zł. Rozważamy jeszcze Oknoplast. Cenowo wychodzi chyba podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiatko 05.10.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witam wszystkich OLIWKOWICZÓWZwracam się z ogromną prośbą do buczynkaa o przesłanie kosztorysu na adres e-mail [email protected]Z góry dziękuje.Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 05.10.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 kosztorysy wysłane, dajcie znać, jakby nie doszło albo coś sie nie chciało otworzyć Zbyszek! Policz dobrze, czy warto się zasadzać na "Rodzine na swoim". My ten temat przerabialiśmy, co prawda rok temu i wychodził nam koszt kredytu bardzo zblizony jak bez tego programu. Annaop! Zaczęliście? U nas dziś był geodeta i pierwsze wykopy zrobione! Dzieki za kosztorys , wszystko sie otworzyło. Przejrzę w domu. A co do budowy-wczoraj wytyczyli dom, dziś mieli ściagać humus a czy robia nie wiem bo u nas pada....bleeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 05.10.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Zgłaszamy wykonanie stanu zerowego. Trzymajcie również za nas kciuki bo też SSO planujemy na ten rok. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 05.10.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 P.S. U nas gdyby nie przestoje budowa stanu zero trwała by nie więcej niż 5 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 05.10.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Zgłaszamy wykonanie stanu zerowego. Trzymajcie również za nas kciuki bo też SSO planujemy na ten rok. Pozdrowienia trzymamy, trzymamy, mam nadzieje, że ze wzajemnością. Gratuluję stany zero, a my Was gonimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 05.10.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 P.S. U nas gdyby nie przestoje budowa stanu zero trwała by nie więcej niż 5 dni. OOOOOOOOOOOOoooo gratulacje!! To my też Was gonimy! Humus zdjety , jutro wykop. A ja idę prosić sąsiadów o prąd---oby się udało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 05.10.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Cholera, ale Wam zazdroszczę!!! Przed Wami najlepsze etapy budowy, tak do SSZ - z każdą wizytą na inwestycji widać będzie spore postępy. Póżniej nie będzie już tak wesoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiatko 06.10.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 WitamPonawiam prośbę do buczynkaa o przesłanie mi kosztorysu na adres e-mail [email protected]Z góry dziękuje.Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 06.10.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Cholera, ale Wam zazdroszczę!!! Przed Wami najlepsze etapy budowy, tak do SSZ - z każdą wizytą na inwestycji widać będzie spore postępy. Póżniej nie będzie już tak wesoło. Emocjonujące to faktycznie. Z sąsiadem się udało. Wykop jest ogroooomny, Pręty stalowe leżą-jutro cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 07.10.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ile wyszło Wam metrów ścianek działowych i ile metrów ścian zewnętrznych do ocieplenia i jakiej grubości styropian, z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja285 07.10.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 czy mogę też prosić o koztorys na [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreWroc 07.10.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ile wyszło Wam metrów ścianek działowych i ile metrów ścian zewnętrznych do ocieplenia i jakiej grubości styropian, z góry dziękuję za odpowiedź Własnie zaczynamy ocieplać styro 15 cm po wyliczeniach wyszło około 230 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 07.10.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Własnie zaczynamy ocieplać styro 15 cm po wyliczeniach wyszło około 230 m2 Też będę ocieplała styropianem 15 cm, dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts