Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej! Przepraszam, że tyle sie nie odzywałam, mój mąż już prawie mieszka w naszym niweybudowanym jeszcze domu, a ja musze ogarnąć resztę spraw domowo-dzieciowo-lekarsko-zakupowo.... Ale dzieje się. My troche za Tobą Annaop - ścianki fundamentowe już są, prawie obłozone styropianem, piach się dowozi, dzis bedzie ubijany, a środę ma być wylany beton. Rezygnujemy z wylewania tarasu, mnie sie marzy drewniany, a jak sie nie da to utwardzimy czymś co bedzie na chodniczkach. No i kanalizacja ułozona (kompletnie nie wiem jeszcze gdzie chce zlew w kuchni, a tu trzeba było już zdecydować, narazie został tam gdzie w projekcie, najwyżej bedę kombinować)

Wieczorem, może uda mi sie zagonić męża, żeby jakieś zdjęcia Wam udostepnić

irryd, jessy, toth trzymam kciuki! Mróz co prawda straszy, ale w śnieg nadal uparcie nie wierzę!! SSO już dla nas raczej nierealny w tym roku, ale chociaż parter chcemy postawić.

Ida i jacek, dzieki, za mnóstwo przydatnych informacji

Suuper. My też dalej- w zasadzie wczoraj ekipa była na takim etapie jak Jessy na fotach z 20.10 ale bez ścian wewnętrznych. Dziś pracowali chłopcy dalej. Mąż pojechał zobaczyć.

Jessy, staram sie dopatrzeć ale u Ciebie chyba też nie smarują zaprawą spoin poziomych?

Macie już wycenę na Terrivę i kominy? A zabezpieczacie mury przed deszczem??

Chciałabym sie pochwalić zdjęciami ale męża mi do tego trzeba...... może w sobotę..

Tak mieszkamy juz, ale tak mnie ta budowa wykonczyla, ze nie zagladalam na FM dluzszy czas. Wciaz cale tabuny ludzi przemierzaja nasz dom, widze pare bledow w moich wyborach. Ostatni to kolor zabudowy na korytarzu. Poczatkowo mialam tam szafe, ale zmienilam na Komandora, ktorego nie darze szczegolnym uczuciem, ale w sumie jest to praktyczne co robi. Zrobie kilka fotek. Najbardziej denerwujacy jest balagan (pelno piasku), a na dodatek mam 2 psy. Nie moge sie pozbierac. Ale ogolnie jest cudnie, Nie ma porownania z mieszkaniem w bloku. A jak Wasze postepy w budowie? Pozdr

czy Wy już mieszkacie??? I nic się nie chwalicie??? ;)

Najbardziej denerwujacy jest balagan (pelno piasku), a na dodatek mam 2 psy.

Nooo balagan pobudowlany moze doprowadzic do szewskiej pasji. Spoko, my juz zasadzilismy trawe, wiec zdecydowanie mniej sie tego do domu wnosi ;) Z mieszkaniem w bloku nie ma porownania. Zaluje tylko, ze nie starczylo nam kasy na kominek... :(

dziekuję za miłe słowa, serce rośnie, jak sie patrzy na te rosnace oliwki. Ja też gratuluję Wam postępów. U nas tez juz ściany ida w górę. Narzie podziwiam na zdjeciach, ale w niedzielę osobiście pojade sie przekonać, że tam rzeczywiście powstaje mój dom - trudno w to uwierzyć, też tak macie? I mocno wierzę w to że pogoda bedzie nam wszystkim sprzyjać, nie damy sie zimowym prognozom!

I pokazujcie zdjęcia.

Pozdrawiam wszystkich budujacych i juz mieszkajacych (fajnie że wciąż tu zaglądacie i radzicie)

Wybraliście bramę garazową? Firma i szerokość, powiekszać do 5 metrów? A okna, czy ktoś się orientował, czy te w projekcie są ok, czy trzeba jakoś dostosowywać wymiary do typowych? Jakie macie przemyslenia i doświadczenia?

okna typowe są tańsze, różnica w cenie pomiędzy drzwiami rozsuwanymi na taras szer 2,10 a drzwiami typowymi 1,80 ( razem z roletami) jest ok. 2000zł, te pierwsze kosztują ok 4000zł. Ja w salonie zamontowałam typowe trzy-skrzydłowe z roletami i drzwi tarasowe z roletą (szer. 1,80) z silnikiem i uważam, że jest dobre doświetlenie

Suuper. My też dalej- w zasadzie wczoraj ekipa była na takim etapie jak Jessy na fotach z 20.10 ale bez ścian wewnętrznych. Dziś pracowali chłopcy dalej. Mąż pojechał zobaczyć.

Jessy, staram sie dopatrzeć ale u Ciebie chyba też nie smarują zaprawą spoin poziomych?

Macie już wycenę na Terrivę i kominy? A zabezpieczacie mury przed deszczem??

Chciałabym sie pochwalić zdjęciami ale męża mi do tego trzeba...... może w sobotę..

Kochani bez męża tez nie jestem wstanie podać żadnych cen. Budujemy na cienkich spoinach - Wineberger Profi i nie zabezpieczamy murów przed deszczem.

Jutro zaczynają układać strop ale ja nie mogę doczekać się również waszych zdjęć . Trzymam kciuki.:wave:i Pozdrawiam

Edytowane przez jessy

Wybraliście bramę garazową? Firma i szerokość, powiekszać do 5 metrów? A okna, czy ktoś się orientował, czy te w projekcie są ok, czy trzeba jakoś dostosowywać wymiary do typowych? Jakie macie przemyslenia i doświadczenia?

co do bramy garażowej jeszcze nie wiem, co do okien, zostawiamy jak w projekcie, jedynie w pokojach dziecięcych na poddaszu zastanawiam sie czy nie podpatrzeć idy i jacka- mają drzwi balkonowe 90 cm i okno szer 90 cm -wyglada ładnie- a i chyba doświetla lepiej