Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

greg36 piękny kolor dachu pamiętasz ile Ci wyszło dachówki i możesz napisac ile płaciłeś

Witam dachówki poszło 1700 szt podstawowej i płaciłem po 2,60 za szt.netto +7% vat ale wiem od dekarza że już są po 2,85 +vat , a jeśli chodzi o nadbitke to lakier firmy Altaxim a kolor TIC za cały materiał na dach łącznie z kominami , oknami dachowymi , rynnami i nadbitką wydałem 20 tys..I przezornie w piątek skończyli dach a wczoraj ubezpieczyłem sobie dom od różnego rodzaju nieszczęść bo jak wiadomo nieszczęście chodzi po ludziach :)

Edytowane przez greg36

haha - to byla bardziej sugesta Jacka ;) ja wjezdzam do garazu na wprost - to on musi lekko na skosik - ale tak niewiele ;) czyli reasumujac jest dobrze ale moglo by byc lepiej ;)

a patrzylas ile wiecej by wyszla brama o 5m szerokosci ?

Aaaaaaa rozumieć:))

Nie sprawdziłam ceny 5-cio metrowej ale zobaczę oczywista...

Kochani dziś wylaliśmy strop. Zdjęcia załączone. Pozdrawiam

No pięknie! Gratuluję! Widzę ,że strop w garażu ma taki sam poziom. U mnie w przyszłym tygodniu. Dodałem parę fotek z dnia dzisiejszego.

http://picasaweb.google.pl/102524359002133622259/FotkiBudowa#

Edytowane przez toth

Niestety nie....Bez dachowych i bez rolet. Cena rolet to ponad 5 tys. Za ewentualne szprosy dopłata 25 PLN od pola.

Dzis wyceniałam w Śląskiej Fabryce Okien-niewiele o nich wiem, w sumie przypadkowo trafiłam, mają odesłać ofertę

My robiliśmy wycenę okien u Jezierskiego, w Oknach z Krakowa i własnie w Śląskiej Fabryce Okien KNS. Najkorzystniejszą ofertę otrzymaliśmy w KNS, kilku znajomych ma od nich okna i są zadowoleni, więc i my się zdecydowaliśmy. Mam nadzieję, że też nie będziemy żałować.

Dzięki greg36, pytam o ilość, bo z każdej hurtowni dostaję wycenę na inną ilość więc już lekko skołowany jestem.

Z tego co się orientowałem w okolicach Katowic to faktycznie Twoja cena była atrakcyjna.

raf06 a gdzie budujesz mi przywozili materiał na dach z hurtowni z Krapkowic, budujesz z garażem ?

Oliwkowicze potrzebuję informacji na temat schodów. W projekcie nie ma rysunku konstrukcji schodów a chciałem zrobić żelbetowe. Może ktoś z Was posiada taki rysunek. Jakby ktoś mi przesłał na skrzynkę będę bardzo wdzięczny. Z góry dzięki za wszelką pomoc. e-mail: [email protected]

My jak na razie zostaniemy przy ceramice choć tez zastanawialiśmy się nad betonem komórkowym na ścianki działowe. Wybraliśmy już okna z firmy MS Tytanowe z kontaktronami , potrójna szybą i termicznym wzmocnieniem oraz bramę garażowa Novoferm-u 4750X2250 - całość inwestycji 15 700

To mnie coś drogo wyceniaja te okna........ Macie białe czy kolorowe?

A montujecie nawiewniki???Oczywiscie jeśli wentylacja grawitacyjna...