greg36 28.10.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 A masz może namiary na hurtownię w której kupowałeś? Krapkowice to chyba opolskie, ja buduję w okolicy Będzina. Dokładnie to woj.Opolskie Tel 077 4663 263, 509-188-502 47-303 Krapkowice Os. Sady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 28.10.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam. Dzisiaj dostałem wycenę okien.Profil 5-cio komorowy Brugmann rond-line, profil jest barwiony. Drzwi na taras przesuwane. Koszt 10 800 z montażem.Wydaje mi się dość dobrą ceną. Czy może ktoś z was ma takie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja285 28.10.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 witajcie, szukam dla nas projektu idealnego i cały czas wracam do oliwki;) przerażają mnie jednak koszty.......jak myślicie czy można się zmieścic w 300 tys. bez działki, i umeblowania? buduję na Ślasku Cieszyńskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 28.10.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 witajcie, szukam dla nas projektu idealnego i cały czas wracam do oliwki;) przerażają mnie jednak koszty.......jak myślicie czy można się zmieścic w 300 tys. bez działki, i umeblowania? buduję na Ślasku Cieszyńskim. Ryzykowne...... Wprawdzie masz pewnie szanse na tańszą robocizne niz ja na Śląsku Górnym.... i jesli zrezygnujesz z garażu...... My z podwójnym garażem SSo szacujemy na ok 170tys niestety.... Musiałabyś postawić taniej , bo za 130tys nie wykończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 28.10.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam. Dzisiaj dostałem wycenę okien.Profil 5-cio komorowy Brugmann rond-line, profil jest barwiony. Drzwi na taras przesuwane. Koszt 10 800 z montażem. Wydaje mi się dość dobrą ceną. Czy może ktoś z was ma takie okna? Za kolorowe uważam rozsądnie. 10 800 osiagnęłam jedynie w Oknoplascie na 5-komorowym profilu Veka typu Perfectline-system Koncept- biało-kolorowe , drzwi tarasowe dwudzielne otwierane tradycyjnie, za profil platinium chcą 11% więcej---aaa 2 szyby, jedna komora w śląskiej fabryce okien za VEKA ALPHATLINE 6 KOMOROWY, 2 x KOLOR , trzyszybowe, dwukomorowe 14200 a w innym punkcie tej samej fabryki: te same okna: 10 800 za białe; 12 600 dwukolor, 13600 kolor czekam na kolejną wycenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 28.10.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Witam a może jak robicie już rozpoznanie w sprawie ceny okien to napiszecie ile kosztowała Was wieźba na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 28.10.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Za kolorowe uważam rozsądnie. 10 800 osiagnęłam jedynie w Oknoplascie na 5-komorowym profilu Veka typu Perfectline-system Koncept- biało-kolorowe , drzwi tarasowe dwudzielne otwierane tradycyjnie, za profil platinium chcą 11% więcej---aaa 2 szyby, jedna komora w śląskiej fabryce okien za VEKA ALPHATLINE 6 KOMOROWY, 2 x KOLOR , trzyszybowe, dwukomorowe 14200 a w innym punkcie tej samej fabryki: te same okna: 10 800 za białe; 12 600 dwukolor, 13600 kolor czekam na kolejną wycenę Serdeczne dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 29.10.2010 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witam a może jak robicie już rozpoznanie w sprawie ceny okien to napiszecie ile kosztowała Was wieźba na dach? 760 pln za kubik-ma być 10, ale dokładnie bedzie wiadomo w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 29.10.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 witajcie, szukam dla nas projektu idealnego i cały czas wracam do oliwki;) przerażają mnie jednak koszty.......jak myślicie czy można się zmieścic w 300 tys. bez działki, i umeblowania? buduję na Ślasku Cieszyńskim. A ja pozwolicie nie zgodze się z annaop że za 300 się nie da oczywiście jest wiele ale,pytanie czy budujesz z garażem czy bez bo to również istotna różnica,mnie SSo kosztował 115tys wszystko robiła firma na tym etapie moja praca była niewielka cała wykończeniówka to już maksymalny wkład własny bo instalatorzy puszczą mnie pewnie w skarpetkach ale pozostałe w twoim przypadku 180tys wystarczy napewno ,oczywiście można mieć 500tys i ktoś powie ze za taką kase to klepisko na podłodze wszystko zależy od podejścia i determinacji.ja życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmib 30.10.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 (edytowane) witam wszystkich oliwkowiczów, ja również dołączam do waszego grona i mam nadzieję na współprace, my dopiero zaczynamy i jeszcze długa droga przed nami ale damy radę Edytowane 30 Października 2010 przez dmib Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 30.10.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Witam ,może ktoś powie ile wyszło wam stali na Oliwkę z podwójnym garażem,będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 30.10.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Wreszcie mamy projekt:)Teraz zastanawiamy sie nad zmianami...moze ktos poleci nam kilka dobrych rozwiazan, ktore sie sprawdziły. Z czego budujecie?Duzo oosb mi odraz protherm i mówi o silce badz H+A?Jak jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 31.10.2010 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Wreszcie mamy projekt:)Teraz zastanawiamy sie nad zmianami...moze ktos poleci nam kilka dobrych rozwiazan, ktore sie sprawdziły. Z czego budujecie?Duzo oosb mi odraz protherm i mówi o silce badz H+A?Jak jest u was? Nasi Górale stoją murem za Porotermem---i uważają że Wienerberger lepszy od Leyera (twardzszy, mniej odpadów) Co do silki nie wiem musiałabym ich spytać My zmienilismy bieg schodów tak by nad garaż wchodzić z klatki schodowej i poszerzylismy garaż by z tyłu odciąć pomieszczenie gospodarcze, aaa i dekoracyjnie-mamy wykusz w salonie-a jak to sie sprawdzi? czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 31.10.2010 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 A ja pozwolicie nie zgodze się z annaop że za 300 się nie da oczywiście jest wiele ale,pytanie czy budujesz z garażem czy bez bo to również istotna różnica,mnie SSo kosztował 115tys wszystko robiła firma na tym etapie moja praca była niewielka cała wykończeniówka to już maksymalny wkład własny bo instalatorzy puszczą mnie pewnie w skarpetkach ale pozostałe w twoim przypadku 180tys wystarczy napewno ,oczywiście można mieć 500tys i ktoś powie ze za taką kase to klepisko na podłodze wszystko zależy od podejścia i determinacji.ja życze powodzenia Greg masz na pewno niższą cenę za robociznę- pozazdrościć..... Ale w sumie Twój post odbieram bardzo optymistycznie bo my w tej powiększonej wersji musimy zamknąc się w 400 tys i ciągle jesteśmy pełni obaw czy się uda. W zasadzie zamierzamy początkowo wykończyć tylko część "domową"-ale jesli udałoby sie całość suuper Niestety nie możemy liczyć na wkład własny poza malowanie czy układaniem paneli-bo my czasowo bardzo kiepsko a poza tym w budowlanych kwestiach totalnie leworęczni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 31.10.2010 00:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 AAAaaaaaaa dołączam do posiadaczy kompletnego stropu-chłopcy uwijali sie jak w ukropie żeby przed dłuzszym weekendem zdążyć no i jest!! Dziś już go podlewałam! wchodząc na górę po własnych schodachA wszystko w domku wydaje sie taaaaakie ciasne , malutkie, Wam też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchorek 31.10.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 do annaopl mamy mamy juz w sumie stan do oddania do uzytku bez powiększonego garazu i bez wykanczania góry stan na liczniku 296 z groszami. schody drewniane i około 70 m kw. parkietu dębowego reszta bez fiku miku beton komorkowy blachodwachowka okna Oknoplastu brama hormana piec na ekogroszek i zeby caly dom i jego otoczenie dopracowac do konca trzeba jeszcze okolo 50 tak liczac z niewielkim wkladem wlasnej pracy. na gotowo powiekszona Oliwka za 400 tys z ogrodzeniem podbitka elewacja ... mysle ze nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 31.10.2010 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Witam ,może ktoś powie ile wyszło wam stali na Oliwkę z podwójnym garażem,będę bardzo wdzięczny. Dane z faktury : Pręt żebrowany 12 - 1,100 kg Pręt Żebrowany 6 - 120 kg Drut wiązałkowy - 15 kg Na stan jak na zdjęciach jedynie drutu wiązałkowego musieliśmy dokupić. Reszta starczyła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 31.10.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Wreszcie mamy projekt:)Teraz zastanawiamy sie nad zmianami...moze ktos poleci nam kilka dobrych rozwiazan, ktore sie sprawdziły. Z czego budujecie?Duzo oosb mi odraz protherm i mówi o silce badz H+A?Jak jest u was? Ja buduję z Porothermu Wienerbergera. Niestety nie załapałem się na nowość Porotherm 25 Light który jest lżejszy. Poczytaj forum i wtedy zadecydujesz jakie zmiany są dla ciebie odpowiednie. Na pewno warto rozważyć podniesienie ścianki o dwa pustaki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 31.10.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 do annaopl mamy mamy juz w sumie stan do oddania do uzytku bez powiększonego garazu i bez wykanczania góry stan na liczniku 296 z groszami. schody drewniane i około 70 m kw. parkietu dębowego reszta bez fiku miku beton komorkowy blachodwachowka okna Oknoplastu brama hormana piec na ekogroszek i zeby caly dom i jego otoczenie dopracowac do konca trzeba jeszcze okolo 50 tak liczac z niewielkim wkladem wlasnej pracy. na gotowo powiekszona Oliwka za 400 tys z ogrodzeniem podbitka elewacja ... mysle ze nie ma szans To mnie własnie martwi..... No ale powiedzielismy A, trzeba powiedzieć B..... Będziemy pewnie maksymalnie ograniczać wykończenia tak by sie zamknąć w kredycie, a reszta stopniowo.... Cały czas się łamię nad pokryciem dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiszon 31.10.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 (edytowane) annaopPoprosze o zdjęcia z Waszej budowy. Ciekawią mnie te schody o których wspomniałaś. Ja jestem jeszcze przed betonowaniem i może jakieś pomysły mi podsuniesz na temat schodów w Oliwce. Z góry dziękuję i życzę dalszego szybkiego budowania. U mnie dużo wolniej ale zdecydowanie do przodu:) http://picasaweb.google.com/103661472374331639876/Budowa#5534169956182541938 Edytowane 31 Października 2010 przez Bobiszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts