truskawek36 31.10.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Jessy dzięki za informacje o stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 31.10.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 annaop,czy można otrzymać fotki waszych schodów;[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 31.10.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 jasne, schodki wkleję jutro ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchorek 31.10.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 nie łam sie tylko wybierz dachówke mysle ze jej wyglad warty wydanych pieniedzy o ile nie mieszkasz blisko lasu co moze dać szybko efekt pokrycie mchem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 31.10.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 (edytowane) Jak u was z wyceną od dekarzy?. Jaki koszt wykonania dachu za m2? Chcę porównać bo u mnie wycenili 80PLN za m2.Czy ktoś zastosował Sun’X Szybka Bariera SBS Hydroizolacja i wentylacja dachu skośnegoz funkcją chłodnego dachu.Pozdrawiam Edytowane 31 Października 2010 przez toth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 01.11.2010 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Chyba zloty dab bedzie dobry - do okien Witajcie, na wstępie witam wszystkich nowych Oliwkowiczów. Fajnie, że jest nasz coraz więcej. My w tym tygodniu zaczynamy w końcu dach Poradźcie mi, co do czego ma pasować Kolor stolarki dachowej do stolarki okiennej czy do dachu? Wiem, wiem, najlepiej żeby wszystko grało... Będę mieć czerwony dach (bogen), okna złoty dąb. Ma ktoś taki zestaw? Jaki kolor podbitki itp. wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 01.11.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Cześć,czy wykańczając komin klinkierem murowaliście od parteru lub od stropu jakąś warstwę, na której opierają się cegły, czy robiliście tylko opaskę betonową?Słyszałem, że przy tak dużym obciążeniu może się rozszczelnić komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.11.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 No to wklejam schody: rysunek i widoki z góry-chyba pokazują najwięcej. Początek schodów i zabieg 180 st są w miejscu typowym, doszedł spocznik i wejście na wprost do pomieszczenia nad garażem. Oczywiscie wytworzył sie skos w łazience dolnej-nie mam na fotce, ale wydaje nam się i architektowi również, że zmieści się tam wc bez ryzyka dzwonienia głową w ścianę podczas korzystania z niego. Zresztą są forumowicze , którzy mają już takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 01.11.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Czy jest moze ktos kto wybudował Oliwke, badz jest w trakcie budowy w okolicy Słupska badz woj, Pomorskiem?Jak tak to prosimy o [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.11.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 Oliwkowicze z podwójnym garażem ile zamawiacie drewna na więźbę i czy kupujecie ten stalowy HEB, czy przerabiacie to na drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admin1719498882 02.11.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Uwaga, kolejna szansa na zdobycie superwiertarki w konkursie !!! Skomentuj artykuł opublikowany na stronie głównej Muratordom.pl. Inni już to zrobili. Autorzy najciekawszych wypowiedzi otrzymają superwiertarkihttp://forum.muratordom.pl/[email protected] Na ciekawe komentarze czekamy tylko do środy. Tytuł artykułu wskazaliśmy w ostatnim newsletterze Muratordom nr 417. Jeżeli jeszcze nie jesteś naszym subskrybentem, zapisz się ! (www.muratordom.pl/newsletter). Ostatni już konkursowy newsletter z informacją, pod którym artykułem zamieścić komentarz by wygrać, wyślemy jeszcze tylko 4 listopada. Wskazówki szukaj TYLKO w newsletterze Muratordom.pl ! Szczegóły i regulamin na stronie konkursowej. PozdrawiamyRedakcja Muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 02.11.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Cześć, czy wykańczając komin klinkierem murowaliście od parteru lub od stropu jakąś warstwę, na której opierają się cegły, czy robiliście tylko opaskę betonową? Słyszałem, że przy tak dużym obciążeniu może się rozszczelnić komin. U mnie od samego dołu porothem11,5, później kawałek cegły zwykłej (na strychu -> do dachu).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 02.11.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Oliwkowicze z podwójnym garażem ile zamawiacie drewna na więźbę i czy kupujecie ten stalowy HEB, czy przerabiacie to na drewno? My chyba nie zdążymy z dachem przed zimą A poza tym wciąż nie jesteśmy zdecydowani jaki ma być ten dach, a Ty już się zdecydowałaś? Ale HEB stalowy zostawiamy. Staramy się raczej trzymać projektu, ufamy, że ten kto projektował, znał się na tym, a nieprzemyślane zmiany, szczególnie jeśli nie znamy się na tym, prowadzą potem do niepotrzebnych komplikacji. Bobiszon, ze zdjęć wynikało, że jesteśmy na podobnym etapie (nie wiem, jak dzisiaj) - robicie dach przed zimą? A jakie pokrycie? Zbyszek, odpisywałam Ci 2 dni temu, ale 3x zjadło mi post i poddałam się. Nie wiem, czy to jeszcze aktualne, ale pytałeś z czego ściany. My budujemy z porothermu, tak zdecydował mąż, żeby było jak w projekcie, bo uznał, że tak będzie mniej komplikacji i szybciej, a zależy nam na czasie. Kupiliśmy Wienerbergra - murarze chwalą go sobie - nie kruszy się, jest równy - łatwo i szybko się z niego muruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiszon 02.11.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Do buczynkaa No jak patrzę na Wasze zdjęcia to faktycznie jesteśmy na podobnym etapie. Ja jutro zalewam strop i jak pogoda dopisze to chciałbym zamknąc Oliwkę dachem przed zimą.Planuję zrobic deskowanie plus papa termozgrzewalna i tak sobie może postac do wiosny. A jak wyjdzie to czas pokaże:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 02.11.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 U mnie od samego dołu porothem11,5, później kawałek cegły zwykłej (na strychu -> do dachu).. Dzięki zep, tak się zastanawiam, czy wystarczy jak się pociągnie od stropu nad parterem porotherm, ale nie wiem, czy z kolei strop wytrzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia04 03.11.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witam wszystkich Oliwkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dmib 03.11.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 czy może ktoś mi przesłać projekt kanalizacji, z góry dziękuje- kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 03.11.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Proszę o odpowiedź jakie macie piece jakiej firmy i jaką moc oraz czy jesteście z nich zadowoleni i czy ktoś montował kominek bez płaszcza wodnego tylko z nadmuchem na dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 03.11.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Do buczynkaa No jak patrzę na Wasze zdjęcia to faktycznie jesteśmy na podobnym etapie. Ja jutro zalewam strop i jak pogoda dopisze to chciałbym zamknąc Oliwkę dachem przed zimą. Planuję zrobic deskowanie plus papa termozgrzewalna i tak sobie może postac do wiosny. A jak wyjdzie to czas pokaże:) No to trzymam kciuki, jak Wam sie uda, to może nam też? A docelowo co na dachu, wiesz już, czy zostawiasz decyzje na później? Edytowane 3 Listopada 2010 przez buczynkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 03.11.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 czy może ktoś mi przesłać projekt kanalizacji, z góry dziękuje- kontakt [email protected] Projektu nie mamy, ale trochę widać na naszych zdjęciach. Hydraulik tylko ustalił gdzie maja być punkty i sam układał po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts