wiesia1961 20.11.2010 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Dziękuję Daniel za odpowiedź, a jakiej firmy macie indukcję, bo zastanawiam się i chciałabym kupić sprawdzoną, pozdrawiam Wiesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 20.11.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Nam dekarz powiedział, że trzeba ten kawałek ściany ocieplić przed zrobieniem dachu (nie wiem jak z tynkowaniem - nie bardzo to sobie wyobrażam, żeby tearz zdecydowac sie na tynk i co kupic tylko trochę, a potem nie bedzie pasował do reszty?) My ten kawałek ściany ocieplaliśmy styropianem (musi być takiej grubości jaką zamierzacie ocieplać później cały dom) na to kładli siatkę i klej a tynk kolorowy będziemy robili dopiero później po ociepleniu i otynkowaniu całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 21.11.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Dziękuję Daniel za odpowiedź, a jakiej firmy macie indukcję, bo zastanawiam się i chciałabym kupić sprawdzoną, pozdrawiam Wiesia Cześć, indukcja firmy Teka. Od nich mamy jeszcze piekarnik retro i zlewozmywak z targanitu. Jak narazie nic złego nie możemy powiedzieć. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadekO 21.11.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam. My też mamy indukcję i ja był już nie chciała innej płyty. Nie brudzą się garnki. Płyta też się nie brudzi jak ceramiczna. Gotuję prawie codziennie. Do specyficznego buczenia idzie się przyzwyczaić. Zresztą nie ma co przesadzać. Skwierczące potrawy zagłuszają to buczenie. Nasza płyta to też TEKA GSL Slider (czy jakoś tak). Ktoś pytał o zmniejszanie okna w kuchni. Nasze początkowo mialo być zmniejszone o 30 cm. Ostatecznie zostało jak w projekcie. Jest od strony północnej na ogr ód. Rewelacja. TYlko ni mam górnych szafek, ale z założenia nie chciała, bo mam wysoką zabudowę tam gdzie są schody, tyle, że na całej ścianie 214 cm x 2,60 cm. Mamy schody jednozbiegowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 21.11.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam,pytanie do tych którzy robili strop monolit,może ma ktoś projekt takiego stropu i jaki gruby robiliście,rozmawiałem wstępnie z Pania od adaptacji projektu ona chce mi zrobić grubość stropu 18 cm ,dla mnie to zbyt dużo,czy taką zmianę zrobić od razu czy też później i wpis do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleczajka 21.11.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ktoś pytał o zmniejszanie okna w kuchni. Nasze początkowo mialo być zmniejszone o 30 cm. Ostatecznie zostało jak w projekcie. Jest od strony północnej na ogr ód. Rewelacja. TYlko ni mam górnych szafek, ale z założenia nie chciała, bo mam wysoką zabudowę tam gdzie są schody, tyle, że na całej ścianie 214 cm x 2,60 cm. Mamy schody jednozbiegowe. Radek, czy możesz pokazać swoja kuchnię? Jeśli nie chcesz na forum, to poproszę tu na priv lub na [email protected] Tez zostawiamy okno jak w projekcie i również planujemy nie dawać górnych szafek. Chętnie zobaczyłabym Twoje rozwiązania i jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 21.11.2010 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 potrzebujemy rady najlepiej tych, którzy juz mieszkają, ale budujący też pewnie maja jakieś przemyslenia na ten temat : rozpracowujemy pomieszczenie nad garażem - dzielimy na pół na garderobę i pralnio-suszarnięwejścia maja być z łazienki i z sypialni, więc, żeby się drzwi zmieściły pod skosami - trzeba przesunąć ściankę między łazienka i sypialnią nieco w stronę sypialni - czy tak? czy te dwoje drzwi się pomieści?? (Oliwka podwyższona o jeden pustak)czy robić drzwi miedzy garderobą i pralnią?? (obawiam się że będzie wilgoć pralni w garderobie jak zrobię drzwi, a jak nie zrobię to bede biegać naokoło, żeby przenieść wysuszone pranie)a co z wentylacją - czy ta z łazienki będzie wystarczająca dla pralni? Poradźcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 21.11.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Radek, czy możesz pokazać swoja kuchnię? Jeśli nie chcesz na forum, to poproszę tu na priv lub na [email protected] Tez zostawiamy okno jak w projekcie i również planujemy nie dawać górnych szafek. Chętnie zobaczyłabym Twoje rozwiązania i jak to wygląda Właśnie chciałam o to smo poprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 21.11.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 (edytowane) Do Idy I jACKA Wcześniej coś doczytałem że teraz byście zmniejszyli garaż ,można wiedzieć o ile ,jak wyglądają u was pomieszczenie nad garażem ,jak je podzieliliście i jakie maja mniej więcej wymiary,dziękuje. hej pytalam sie męża o co chodzi z tym zmniejszaniem garażu;) mówi, że może kiedyś coś takiego wspominał, ale po 1,5 roku użytkowania to raczej byśmy go nie zmiejszali i tak cięzko nam się pomieścić ze wszystkimi gratami garaż ma kolo 6,3 m szerokości; gora jest podzielona na 3 czesci: garedroba z wejściem od sypialni (wymiary kolo 4x4m), pralnia z wejściem od łazienki (4x3,3m) - bieganie miedzy tymi pomieszczeniami bywa uciążliwe -ale można się przyzwyczaić - a wybijanie drzwi między nimi może troche zmniejszyć miejsce na szafy w garderobie ... trzecie pomieszczenie ma dlugosc 7,35m (na caly garaż) i szerokość 2,3m - jedyne wejście tam jest z garażu po drabinie - moim zdaniem bardzo przydatne pomieszczenie na rzeczy sezonowe;) co do okna w kuchni to o ile pamiętam zmniejszyliśmy je - czego teraz żałujemy; mamy tak dużą spiżarke (całe pomieszczenie obok - bo piec stoi w garażu), że nie bylo potrzeby montowania tak dużej ilości szafek wiszacych w kuchni - mam teraz dwie male oszklone po jednej z każdej strony okna; a płyte mamy elektryczną więc o indukcji nie będę się wypowiadać Edytowane 21 Listopada 2010 przez ida i jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 21.11.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Ido, dzieki za odpowiedź, też nie chcę tychvdrzwi, żeby nie zmniejszać szafy w garderobie. Czy możesz mi jeszcze powiedzieć, czy przesuwaliscie sciankę miedzy łazienką i sypialnią, zeby pomieścic drzwi do pomieszczeń nad garażem i jak jest rozwiazana wentylacja tych pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 21.11.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witam,czy zmniejszaliście okno w kuchni czy zostawialiście jak w projekcie My nie tyle zmniejszaliśmy co mamy teraz 180X150 czyli jest większe i to mi odpowiada. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 21.11.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Czy macie w swojej kuchni kuchenki indukcyjne, jeżeli tak to czy jesteście zadowoleni i jak to się ma do rachunków za prąd? Wiesiu ja jeszcze nie mam, ale jest w planie, jeśli chcesz to trzeba mieć siłę podłączoną do kuchni choć by tylko pod kuchenkę bo na 220 to będzie duże obciązenie przy indukcji i może wywalać korki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 21.11.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 buczynkaa - ciężkie pytanie większa częśc ściany sypialni to klatka schodowa, ta reszta co się styka z łazienka jest u nas lekko zmodyfikowana, bo prysznic wchodzi nam w pokój; nasz majster przyszedł, popatrzył i powiedział, że drzwi się zmniejszą - mamy dom podniesiony o 2 pustaki, a część nad garażem chyba tylko o 1,5 tu widać jak wyglada ściana od strony sypialni: http://picasaweb.google.com/ida.i.jacek/OliwkaBudowa?authkey=B2GeCP_HByU#5321874517370376914 Co do wentylacji to my mamy mechaniczną z odzyskiem ciepła czyli rekuperator (też się musiałam męża popytać bo dla mnie to czarna magia) : w garderobie i łazience mamy tylko wyciąg , a w pralni nawiew i wyciąg; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 21.11.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 buczynkaa - ciężkie pytanie większa częśc ściany sypialni to klatka schodowa, ta reszta co się styka z łazienka jest u nas lekko zmodyfikowana, bo prysznic wchodzi nam w pokój; nasz majster przyszedł, popatrzył i powiedział, że drzwi się zmniejszą - mamy dom podniesiony o 2 pustaki, a część nad garażem chyba tylko o 1,5 tu widać jak wyglada ściana od strony sypialni: http://picasaweb.google.com/ida.i.jacek/OliwkaBudowa?authkey=B2GeCP_HByU#5321874517370376914 Co do wentylacji to my mamy mechaniczną z odzyskiem ciepła czyli rekuperator (też się musiałam męża popytać bo dla mnie to czarna magia) : w garderobie i łazience mamy tylko wyciąg , a w pralni nawiew i wyciąg; Bardzo Ci dziekuje za odpowiedź, w miedzyczasie popatrzyłam na wsze zdjecia i już sie dopatrzyłam tej wneki na prysznic - super! Własnie taka mi sie marzyła, tylko nie wiedziałam, jak to zmieścić. Już wszystko wiem - wasze zdjecia to skarb, i rady, dzieki wielkie!! U nas nie bedzie rekuperacji, więc jeszcze temat wentlacji bedziemy musieli przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 21.11.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 ida i jacek Dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 22.11.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 My nie tyle zmniejszaliśmy co mamy teraz 180X150 czyli jest większe i to mi odpowiada. POZDRAWIAM wandzik a na jakiej wysokości zaczyna sie Wam otwór okienny juz po wylewkach? Nie będzie nizej niz ciag kuchenny? szafki o wys 86 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
truskawek36 22.11.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam,może ktoś posiada projekt stropu monolit i jaki robiliście gruby,Pani od adaptacji chce zrobic 18 cm gruby ale dla mnie to zbyt dużo,za inf ... będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 22.11.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Wiesiu ja jeszcze nie mam, ale jest w planie, jeśli chcesz to trzeba mieć siłę podłączoną do kuchni choć by tylko pod kuchenkę bo na 220 to będzie duże obciązenie przy indukcji i może wywalać korki. Dziękuję Wandzik za odpowiedź, właśnie jestem w trakcie robienia instalacji elektrycznej i kupiłam już specjalny kabel (5x4)do kuchenki elektrycznej aby nie było obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heron 23.11.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witam,może ktoś posiada projekt stropu monolit i jaki robiliście gruby,Pani od adaptacji chce zrobic 18 cm gruby ale dla mnie to zbyt dużo,za inf ... będę bardzo wdzięczny. Ja mam strop monolityczny grubości 14 cm. Architekt adaptujący zaprojektował na 12, ale jakoś tak czuję sie lepiej mając 14. Oczywiście zwiększenie grubości konsultowałem z architektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 23.11.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 a u nas łaca dach i gdyby nie fatalna pomyłka w kolorze dachówki juz pewnie pod koniec listopada cieszylibyśmy się SSO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts