Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Takie pytanko do aktywnych forumowiczów:) którzy budowali Oliwkę ale bez garażu, a mianowicie interesuje mnie zestawienie materiałów na SSO i ewentualnie rzut ław fundamentowych oraz rzut (schemat) stropu szczególnie stropu monolitycznego.

Pozdrawiam

Witam my budujemy Oliwkę bez garażu ale nasze ławy były przerabiane i wzmacniane pod kątem szkód górniczych na zdjęciach widać jak wyglądały.http://picasaweb.google.com/116805049091796155887/NowyFolder2?authkey=Gv1sRgCPzF0t2x_vvkTA&feat=directlink

Witam my budujemy Oliwkę bez garażu ale nasze ławy były przerabiane i wzmacniane pod kątem szkód górniczych na zdjęciach widać jak wyglądały.http://picasaweb.google.com/116805049091796155887/NowyFolder2?authkey=Gv1sRgCPzF0t2x_vvkTA&feat=directlink

No fakt ławy to macie naprawde spore ale jak trzeba... a można prosić o zestawienie podstawowych materiałów w waszym przypadku łącznie ze stropem bo widze macie Terive. Mój mail: [email protected]

Z góry dziękuję i Podrawiam

No fakt ławy to macie naprawde spore ale jak trzeba... a można prosić o zestawienie podstawowych materiałów w waszym przypadku łącznie ze stropem bo widze macie Terive. Mój mail: [email protected]

Z góry dziękuję i Podrawiam

Trudno porównywać moją budowe z wami choć nie wiem gdzie budujecie nam poszło dużo stali na ławy i na strop bo były robione dodatkowe belki i to głównie pręty fi 16 ściany z Poromuru od jopka 25P+W ok 2000 szt, 540 pustaków stropowych belki jak w projekcie przedłużane o 20 cm.nie pamiętam ile ich było bo nie mam już wyceny a załatwiałem u znajomego

Trudno porównywać moją budowe z wami choć nie wiem gdzie budujecie nam poszło dużo stali na ławy i na strop bo były robione dodatkowe belki i to głównie pręty fi 16 ściany z Poromuru od jopka 25P+W ok 2000 szt, 540 pustaków stropowych belki jak w projekcie przedłużane o 20 cm.nie pamiętam ile ich było bo nie mam już wyceny a załatwiałem u znajomego

Dzięki za informacje:)

Jeszcze jedno malutkie pytanko ile wam wyszło betonu na strop?

Jako, że pewnie kilka osób ma jeszcze przed sobą decyzje dot. oliwkowych schodów wejściowych, poniżej nasza realizacja (+teść/szwargier+wypożyczona zagęszczarka :)

Pod schodami wylany fundament, ułożone z kostki "kolory jesieni" :)

http://img840.imageshack.us/img840/2269/img8742f.jpg

Jako, że pewnie kilka osób ma jeszcze przed sobą decyzje dot. oliwkowych schodów wejściowych, poniżej nasza realizacja (+teść/szwargier+wypożyczona zagęszczarka :)

Pod schodami wylany fundament, ułożone z kostki "kolory jesieni" :)

http://img840.imageshack.us/img840/2269/img8742f.jpg

Bardzo ładne schody też chcieliśmy tak zrobić i też wylaliśmy fundament i na to chcemy ułożyć kostkę brukową, a jak robicie taras czy podobnie? proszę o więcej zdjęć

Jurkas! bardzo ładna kuchnia, nie macie przejścia do kotłowni? a schody macie wylewane i wykorzystana wnęka w kuchni?

Witaj wiesia. Tak, nie mamy przejścia z kuchni do kotłowni lecz z korytarza między łazienką a pokojem. Schody mamy drewniane, zabudowane od kuchni a ażurowe od strony korytarza. Pozdrawiam!

IMG_1694.jpg

Witaj wiesia. Tak, nie mamy przejścia z kuchni do kotłowni lecz z korytarza między łazienką a pokojem. Schody mamy drewniane, zabudowane od kuchni a ażurowe od strony korytarza. Pozdrawiam!

A mógłbyś wrzucić zdjęcie tego korytarzyka? Też taki będę prawdopodobnie miał i chciałbym zobaczyć jak to wygląda w realu. Rozumiem, że takie rozwiązanie w związku z kotłem na paliwa stałe? Wybrałeś już kocioł?