Andrzej Grażyna 06.12.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Rzuty przesłane. Pozdrawiam Dziękujemy za rzuty Jessy! Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 06.12.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Dzięki Wandzik--porządkuje mi sie w głowie- trzeba mieć dobrą ramę, okna wystarczą dwuszyboweCo do profili kolorowych też nas uczulali na to czy sa oklejone czy barwione w masie. MS okna ma partnera w Gliwicach-spróbujemy jeszcze tam wycenić (dzieki Jessy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 07.12.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Wandzik, dzieki za cenne informacje o oknach, jestesmy jeszcze przed wyborem, więc bardzo sie przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 08.12.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witam!!! Mamy takie pytanko czy jest ktoś z Opola albo z okolic kto buduje lub wybudował Oliwkę Pozdrawiamy i życzymy pogody!! Lekko odległe okolice - Gliwice Wykańczamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 08.12.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Takie pytanko do aktywnych forumowiczów:) którzy budowali Oliwkę ale bez garażu, a mianowicie interesuje mnie zestawienie materiałów na SSO i ewentualnie rzut ław fundamentowych oraz rzut (schemat) stropu szczególnie stropu monolitycznego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 08.12.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Zapomniałem podać mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 08.12.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Takie pytanko do aktywnych forumowiczów:) którzy budowali Oliwkę ale bez garażu, a mianowicie interesuje mnie zestawienie materiałów na SSO i ewentualnie rzut ław fundamentowych oraz rzut (schemat) stropu szczególnie stropu monolitycznego. Pozdrawiam Witam my budujemy Oliwkę bez garażu ale nasze ławy były przerabiane i wzmacniane pod kątem szkód górniczych na zdjęciach widać jak wyglądały.http://picasaweb.google.com/116805049091796155887/NowyFolder2?authkey=Gv1sRgCPzF0t2x_vvkTA&feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 08.12.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witam my budujemy Oliwkę bez garażu ale nasze ławy były przerabiane i wzmacniane pod kątem szkód górniczych na zdjęciach widać jak wyglądały.http://picasaweb.google.com/116805049091796155887/NowyFolder2?authkey=Gv1sRgCPzF0t2x_vvkTA&feat=directlink No fakt ławy to macie naprawde spore ale jak trzeba... a można prosić o zestawienie podstawowych materiałów w waszym przypadku łącznie ze stropem bo widze macie Terive. Mój mail: [email protected] Z góry dziękuję i Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 09.12.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 No fakt ławy to macie naprawde spore ale jak trzeba... a można prosić o zestawienie podstawowych materiałów w waszym przypadku łącznie ze stropem bo widze macie Terive. Mój mail: [email protected] Z góry dziękuję i Podrawiam Trudno porównywać moją budowe z wami choć nie wiem gdzie budujecie nam poszło dużo stali na ławy i na strop bo były robione dodatkowe belki i to głównie pręty fi 16 ściany z Poromuru od jopka 25P+W ok 2000 szt, 540 pustaków stropowych belki jak w projekcie przedłużane o 20 cm.nie pamiętam ile ich było bo nie mam już wyceny a załatwiałem u znajomego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 09.12.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 (edytowane) Uwielbiam oglądać zdjęcia innych Oliweczek, więc podzielę się naszą Zdjątka można znaleźć pod adresem: Dopiero początki, dalsze prace planujemy na marzec:) Jak ja uwielbiam to forum!!!!! Jest niesamowicie pomocne! Edytowane 9 Grudnia 2010 przez kesja1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 09.12.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Trudno porównywać moją budowe z wami choć nie wiem gdzie budujecie nam poszło dużo stali na ławy i na strop bo były robione dodatkowe belki i to głównie pręty fi 16 ściany z Poromuru od jopka 25P+W ok 2000 szt, 540 pustaków stropowych belki jak w projekcie przedłużane o 20 cm.nie pamiętam ile ich było bo nie mam już wyceny a załatwiałem u znajomego Dzięki za informacje:) Jeszcze jedno malutkie pytanko ile wam wyszło betonu na strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 09.12.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Dzięki za informacje:) Jeszcze jedno malutkie pytanko ile wam wyszło betonu na strop? 16m3 razem ze schodami i nadprożami nad drzwiami tarasowymi i dużym oknem w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 09.12.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Jako, że pewnie kilka osób ma jeszcze przed sobą decyzje dot. oliwkowych schodów wejściowych, poniżej nasza realizacja (+teść/szwargier+wypożyczona zagęszczarka Pod schodami wylany fundament, ułożone z kostki "kolory jesieni" http://img840.imageshack.us/img840/2269/img8742f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 09.12.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Witam wszystkich Oliwkowiczów! Z racji tego, że nikt ostatnio nie chce wrzucać fotek z wykańcznia Oliwki to zrobie to ja... Oto prawie wykończona kuchnia. Co sądzicie? Proszę o Wasze zdjęcia z wykańcznia.......Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 09.12.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 A tu łazienka dolna i przedpokój (jeszcze bez szafy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 09.12.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Jako, że pewnie kilka osób ma jeszcze przed sobą decyzje dot. oliwkowych schodów wejściowych, poniżej nasza realizacja (+teść/szwargier+wypożyczona zagęszczarka Pod schodami wylany fundament, ułożone z kostki "kolory jesieni" http://img840.imageshack.us/img840/2269/img8742f.jpg Bardzo ładne schody też chcieliśmy tak zrobić i też wylaliśmy fundament i na to chcemy ułożyć kostkę brukową, a jak robicie taras czy podobnie? proszę o więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 09.12.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Jurkas! bardzo ładna kuchnia, nie macie przejścia do kotłowni? a schody macie wylewane i wykorzystana wnęka w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 09.12.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Bardzo ładne schody też chcieliśmy tak zrobić i też wylaliśmy fundament i na to chcemy ułożyć kostkę brukową, a jak robicie taras czy podobnie? proszę o więcej zdjęć Taras planujemy drewniany. Co do fotek - strzelę jakieś nowe jutro i zarzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 09.12.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Jurkas! bardzo ładna kuchnia, nie macie przejścia do kotłowni? a schody macie wylewane i wykorzystana wnęka w kuchni? Witaj wiesia. Tak, nie mamy przejścia z kuchni do kotłowni lecz z korytarza między łazienką a pokojem. Schody mamy drewniane, zabudowane od kuchni a ażurowe od strony korytarza. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom ash 10.12.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Witaj wiesia. Tak, nie mamy przejścia z kuchni do kotłowni lecz z korytarza między łazienką a pokojem. Schody mamy drewniane, zabudowane od kuchni a ażurowe od strony korytarza. Pozdrawiam! A mógłbyś wrzucić zdjęcie tego korytarzyka? Też taki będę prawdopodobnie miał i chciałbym zobaczyć jak to wygląda w realu. Rozumiem, że takie rozwiązanie w związku z kotłem na paliwa stałe? Wybrałeś już kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts