jurkas 10.12.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 A mógłbyś wrzucić zdjęcie tego korytarzyka? Też taki będę prawdopodobnie miał i chciałbym zobaczyć jak to wygląda w realu. Rozumiem, że takie rozwiązanie w związku z kotłem na paliwa stałe? Wybrałeś już kocioł? Witaj tom ash. Wybrany kocioł to RED EKO DUO. Zdjęcie przesdtawia korytarzyk i schody jeszcze przed zabudową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiszon 10.12.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Bardzo ładne schody. Jurkas masz jakies zdjęcia elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 10.12.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Bardzo ładne schody. Jurkas masz jakies zdjęcia elewacji? Dla tom ash. Zdjęcie kotła. I dla Bobiszon elewacja: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja285 10.12.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Jurkas, piękna oliwka, bardzo podoba mi się zadaszenie tarasu i schody! Mógłbyś napisać tu, albo na priv orientacyjny koszt budowy do tego stanu co macie teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 10.12.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Jurkas, przepiękna Oliweczka !!! Gratulujemy!!! Czy masz zmniejszona kotłownię, bo łazienka ma chyba projektowe wymiary prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom ash 10.12.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Dzięki Jurkas za zdjęcia. U mnie prawdopodobnie będzie Ogniwo Eco Plus 16kW. W obu bliźniaczych pokojach nie masz okien dachowych? Jest wystarczająco jasno? Jakie są wymiary twoich okien w tych pokojach? Ja jestem już na 95% zdecydowany nie robić okien dachowych (ta elewacja wychodzi na południowy zachód). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 11.12.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Dzięki Jurkas za zdjęcia. U mnie prawdopodobnie będzie Ogniwo Eco Plus 16kW. W obu bliźniaczych pokojach nie masz okien dachowych? Jest wystarczająco jasno? Jakie są wymiary twoich okien w tych pokojach? Ja jestem już na 95% zdecydowany nie robić okien dachowych (ta elewacja wychodzi na południowy zachód). W obu pokojach bliźniaczych nie mam okien dachowych. Szczytowe mają wymiary: szer.150cm x wys.123cm. Mogłyby być ciut większe, ale nie jest źle. Jakie by nie wyszły - dachowych nie planowaliśmy tam wogóle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 11.12.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Jurkas, przepiękna Oliweczka !!! Gratulujemy!!! Czy masz zmniejszona kotłownię, bo łazienka ma chyba projektowe wymiary prawda? Tak jessy, kotłownia niestety zmniejszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 11.12.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 (edytowane) Uwielbiam oglądać zdjęcia innych Oliweczek, więc podzielę się naszą Zdjątka można znaleźć pod adresem: Dopiero początki, dalsze prace planujemy na marzec:) Jak ja uwielbiam to forum!!!!! Jest niesamowicie pomocne! Hej! Obejrzałam zdjęcia i widzę ze robilismy zakupy w tych samych miejscach (drewniana i blaszna budka:)) ale sie murarze uśmali, ze im taki porządny wychodek sprawilismy (sami by sobie zbili), ale ładnie z tym serduszkiem wygląda Edytowane 11 Grudnia 2010 przez buczynkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 11.12.2010 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 (edytowane) Jako, że pewnie kilka osób ma jeszcze przed sobą decyzje dot. oliwkowych schodów wejściowych, poniżej nasza realizacja (+teść/szwargier+wypożyczona zagęszczarka Pod schodami wylany fundament, ułożone z kostki "kolory jesieni" http://img840.imageshack.us/img840/2269/img8742f.jpg Zep, dzieki za zdjecie, własnie o takim rozwiazaniu myslałam na tarasie, jeśli nie wypali pomysł z drewnianym. Schodki z przodu mamy wyższe, więc chyba inaczej rozwiążemy. A masz może zdjecie z wejściem do domu, ale takie na którym widac też daszek? Mógłbyś wrzucić? Edytowane 11 Grudnia 2010 przez buczynkaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 11.12.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Jurkas, gratuluję takiej ładnej Oliwki! Wszelkie zdjecia są bezcenne, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 11.12.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witaj tom ash. Wybrany kocioł to RED EKO DUO. Zdjęcie przesdtawia korytarzyk i schody jeszcze przed zabudową. Hej Jurkas-piękny domek- powiedz proszę jaka jest moc Twojego kotła- myslę czy 25KW starczy- bo podają to do 180 m2 ale jakiej powierzchni? czy liczyc w to garaż i te nad garazem? Ogrzewasz te pomieszczenia? Na jakiej ścianie ustawiłeś kocioł-na kuchennej czy łazienkowej? Aaaa i jeszcze mamy taki sam korytarzyk do garażu ale przestraszyłam sie że będzie klaustrofobicznie wąski- na Twoich fotkach tak nie wygląda. jaka jest jego szerokość? Nie postawiłam jeszcze działówki małego pokoju i nie wiem czy w ogóle ja stawiać , czy poszerzać korytarzyk kosztem pokoju-i tak maleńkiego--doradź coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 11.12.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Zep, dzieki za zdjecie, własnie o takim rozwiazaniu myslałam na tarasie, jeśli nie wypali pomysł z drewnianym. Schodki z przodu mamy wyższe, więc chyba inaczej rozwiążemy.A masz może zdjecie z wejściem do domu, ale takie na którym widac też daszek? Mógłbyś wrzucić? A proszę: http://img10.imageshack.us/img10/6510/img8743h.jpg http://img574.imageshack.us/img574/2650/img8744.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiszon 11.12.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 ZEP śliczną masz Oliwkę. Daj więcej fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 11.12.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 jurkas jakie masz wymiary okna tarasowego i okien w salonie i w jadalni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 11.12.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 ZEP śliczną masz Oliwkę. Daj więcej fotek. Dzięki piękne. To jeszcze dwie: http://img84.imageshack.us/img84/8268/img8695r.jpg http://img840.imageshack.us/img840/638/img8171q.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 12.12.2010 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 jurkas jakie masz wymiary okna tarasowego i okien w salonie i w jadalni? I jeszcze daj wymiary okien-drzwi u góry w bliźniaczych pokojach please... Poszerzałeś garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 12.12.2010 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 A proszę: http://img10.imageshack.us/img10/6510/img8743h.jpg http://img574.imageshack.us/img574/2650/img8744.jpg A dziękuje bardzo. Gratuluję i troszkę zazdroszczę Oliwki na tym juz etapie, robi wrażenie! Ładnie pociagnąłeś motyw łuku na drzwiach wejściowych. I jeszcze pytanie: o ile [odnosiłae scianke kolankową i czy wydłużałeś okapy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 12.12.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 jurkas jakie masz wymiary okna tarasowego i okien w salonie i w jadalni? raf06: drzwi tarasowe: szer; 259 cm, wys.210 cm (dwa skrzydła środkowe otwierają się szeroko na ścianę i pośrodku jest szerokie przejście bez belki na 180 cm), okno w salonie: szer. 240 cm,wys. 130cm okno w jadalni: szer: 210cm, wys. 130cm. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 12.12.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 I jeszcze daj wymiary okien-drzwi u góry w bliźniaczych pokojach please... Poszerzałeś garaż? annaop, o oknach w pokojach bliźniaczych już było na poprzedniej stronie, a jeśli chodzi o garaż to mamy taki jak w projekcie z garażem dwustanowiskowym czyli szer. 575 cm, ale go wydłużyliśmy tak, że jest krótszy od bryły domu z przodu i tyłu o 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts