annaop 22.01.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 My postanowilismy ocieplić poddasze tylko do sufitu i sufity, Góra do kalenicy zostanie "łysa". Planowalismy też 15 +5, zobaczę jeszcze czy 18 duzo droższa. A pytanko inne: czy ugadujecie juz instalatorów-chodzi mi głównie o prąd--ile u Was chcą za instalację? My dostalismy na razie pierwsza wycenę -dla nas zdecydowanie za drogą-11 tys z materiałem a wydaje nam się że instalacja bez wielkich udziwnień- gniazdka, oświetlenie sufitowe, kinkiety i doprowadzenie prądu do okien ( ew. żaluzje) oraz do bramy wjazdowej i garażowej. Jak to u Was wygląda? My czekamy na następne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 22.01.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 w tym niestety nie pomogę ponieważ kabelki rozprowadziłem sam, hydraulikę w połowie. Od poniedziałku wylewam podłogę i nareszcie koniec "brudnych robót" edit: czy w cenę wchodzi również rozdzielnia z wnętrznościami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 22.01.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Ogromniaste podziękowanie dla oliwkowiczów JURKAS za pokazanie nam swojej pięknej Oliwki . Bardzo pomogliście nam w podęciu wielu decyzji . Fajnie że oliwkowicze tak chętnie sobie pomagają . Pozdrawiam wszystkich forumowiczów super funkcjonalnej i ładnej Oliwki . Utwierdziliśmy się w przekonaniu że wybraliśmy właściwy projekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiszon 23.01.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Czy moze mi ktoś przesłac rzut elektyki? Moj adres : [email protected]Z góry wielkie dzięki. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 23.01.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 w tym niestety nie pomogę ponieważ kabelki rozprowadziłem sam, hydraulikę w połowie. Od poniedziałku wylewam podłogę i nareszcie koniec "brudnych robót" edit: czy w cenę wchodzi również rozdzielnia z wnętrznościami? Oj zazdroszczę,że sam potrafisz....... Cena ponoc obejmuje absolutnie wszystko .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 23.01.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Czy moze mi ktoś przesłac rzut elektyki? Moj adres : [email protected] Z góry wielkie dzięki. Robert A to podpinam sie pod prośbę, bo u nas samodzielne szkice... [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 23.01.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Cześć, nie mam nowych zdjęć, ale to co już kiedyś wklejałem, zrobiliśmy blat pod schodami, na zdjęciach nie ma jeszcze ścianki za meblami. Zawsze to trochę więcej szafek, piecyk (można go trochę od lodówki odsunąć) itp. Tam mam doprowadzone kable na oświetlenie i dwa gniazdka dodatkowe, np. mikrofala może stać. Zmywarkę daliśmy wąską 45 cm po lewej stronie zlewu. Z tego co żona mówi, to może lepszym rozwiązaniem by było zrobienie narożnego zlewu po lewej stronie kuchenki-płyty. Po prostu większy blat by był do wykorzystania przy takim układzie, praktycznie po całej długości okna. Zrobiłem dodatkowe oświetlenie halogenami nad blatem kuchni. Od strony użytkowej jest fajnie. Pozdrawiam - Daniel oj, nie zagladałam kika dni. Dziękuję, Daniel za odpowiiedź Annaop, gratuluję powiekszenia oliwkowej rodziny, pewnie dzieki temu tak sprawnie ida Wam prace:). Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 23.01.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 nie wiem czy się komuś nie narażę, ale według mnie nie ma sensu korzystać z projektu elektryki.Najlepiej wziąść kredę i pochodzić po domu, wtedy najlepiej widać gdzie potrzebny jest wyłącznik schodowy a gdzie będzie stał toster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 24.01.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 nie wiem czy się komuś nie narażę, ale według mnie nie ma sensu korzystać z projektu elektryki. Najlepiej wziąść kredę i pochodzić po domu, wtedy najlepiej widać gdzie potrzebny jest wyłącznik schodowy a gdzie będzie stał toster. Święte słowa! Chyba, że ktoś robi kopię umeblowania przedstawionego w projekcie, a sądząc po naszych oliwkach - rzadko kto tak robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 24.01.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 nie wiem czy się komuś nie narażę, ale według mnie nie ma sensu korzystać z projektu elektryki. Najlepiej wziąść kredę i pochodzić po domu, wtedy najlepiej widać gdzie potrzebny jest wyłącznik schodowy a gdzie będzie stał toster. Szczera prawda. Od siebie jeszcze dodam - zrobić to co powyżej i co kilka dni robić ew. poprawki. My po tynkowaniu jeszcze dorzucaliśmy zmiany (prąd pod pochłaniacz w kuchni przykładowo Ew. zaufać dobremu fachowcowi co wszystko ogarnie (choć ja straciłem takowe po 2 ekipach na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 24.01.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Szczera prawda. Od siebie jeszcze dodam - zrobić to co powyżej i co kilka dni robić ew. poprawki. My po tynkowaniu jeszcze dorzucaliśmy zmiany (prąd pod pochłaniacz w kuchni przykładowo Ew. zaufać dobremu fachowcowi co wszystko ogarnie (choć ja straciłem takowe po 2 ekipach na budowie EEEeeee no nikt sie nie naraża..... Mocie całkowitą rację. My z mężem już biegalismy z kredą, rysujemy co drugi dzień inny obrazek. Pomyslałam że wgląd w czyjś " gotowiec" moze czasem cos nowego zasugerować czy wręcz uswiadomić. Zep jesli miałbys jakieś ekipy instalatorów, tynkarzy czy wylewkarzy godnych polecenia daj znać. My budujemy sie gdzieś niedaleko (Żernica)-prooooszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 24.01.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 oj, nie zagladałam kika dni. Dziękuję, Daniel za odpowiiedź Annaop, gratuluję powiekszenia oliwkowej rodziny, pewnie dzieki temu tak sprawnie ida Wam prace:). Oby tak dalej! Dzięki, dzięki---nasz maleńki powód przebudowy schodów już w domku..... Kiedy śpi my rysujemy kontakty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 25.01.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witajcie, my cały czas biegamy po urzedach bankach itp...urzednicy to masakra-czesc bym pozwalniał!Juz drugi raz daje przez naszych cudownych urzedasów warunki do poprawy i mi sie wydluza wszystkow czasie a czas nagli-chcemy skorzystac z rodziny na swoim a jest do konca marca dostepna dla indywidulanych klientów.Pozniej tylko deweloperzy moga z niej korzystac- a to mi wydaje sie chore. Ale mniejsza o to.Czy posiadacie moze Kosztorys/Harmonogram do banku?Nasz jest dosyc szcególowy-https://www.kredyty-hipoteczne.pekao.com.pl/_pdf/zestawienie_kosztow_budowy.pdf. Jesli ktos moze nam uzyczyc to bylibysmy niezmiernie wdzieczni:).Planujemy wziasc kredyt w PKO SA i musimy wypelnic wniosek a nie jest to widzimy za proste.Jesli macie to prosimy o przeslanie, zawsze to łatwiej sie robi majac mała pomoc:).Mail:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 25.01.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Przesłałam właśnie moje kosztorysy z bankow paibas fortis oraz pekao s.a. Również staramy sie o kredyt rodzina na swoim, w pekao mamy już decyzję pozytywną ale czekamy jeszcze na Paribas Fortis. Chętnie służę pomocą Mam nadzieje że sie przyda. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 25.01.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam Przesłałam właśnie moje kosztorysy z bankow paibas fortis oraz pekao s.a. Również staramy sie o kredyt rodzina na swoim, w pekao mamy już decyzję pozytywną ale czekamy jeszcze na Paribas Fortis. Chętnie służę pomocą Mam nadzieje że sie przyda. Pozdrawiam serdecznie Dzieki serdeczne!swietna sprawa, jak by jeszcze ktos miał kosztorys do banku to z mila chcecia przyjme:)Pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 25.01.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 czy ktoś z Was wyrażał zgodę na podłączenie urządzeń z telekomunikacji od skrzynki do domu tj. montażu kabla i puszki na elewacji domu i czy możecie mi udzielić informacji czy jak wyrażę zgodę to czy ta zgoda jest równoznaczna z tym, że później jestem uzależniona od telekomunikacji tj muszę tylko od nich mieć internet? w umowie, którą mi zaoferowali nic na ten temat nie pisze a ja wolę zapytać o to kogoś kto już ma z nimi coś wspólnego ( niby koszty podłączenia pokrywają oni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 25.01.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 czy ktoś z Was wyrażał zgodę na podłączenie urządzeń z telekomunikacji od skrzynki do domu tj. montażu kabla i puszki na elewacji domu i czy możecie mi udzielić informacji czy jak wyrażę zgodę to czy ta zgoda jest równoznaczna z tym, że później jestem uzależniona od telekomunikacji tj muszę tylko od nich mieć internet? w umowie, którą mi zaoferowali nic na ten temat nie pisze a ja wolę zapytać o to kogoś kto już ma z nimi coś wspólnego ( niby koszty podłączenia pokrywają oni) Witaj Wiesiu- ja akurat korzystam i będę korzystała z usług TP, już raz byłam na etapie rozwiązywania z nimi umowy ale okazało się że inne firmy nie mają niektórych opcji i na dzień przed definitywnym terminem zakończenia usług musiałam szybko FAXEM wysyłać prośbę o przywrucenie do łask. Teraz z tego co wiem NETIA ma wykupione 50% udziałów w TPsie i nie trzeba przy podpisaniu umowy z nimi płacić dzierżawy za linię do TP(około 39zł). POZDRAWIAM JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 26.01.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam, czy ktoś z okolic Szczecina podzieliłby się swoimi doświadczeniami z budowy Oliwki?? Bardzo proszę o info na priv lub maila : [email protected] WITAJ. Ja mieszkam około 120 km od Szczecina jak by coś było trzeba tosłużę pomocą Wanda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 27.01.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 .Jesli macie to prosimy o przeslanie, zawsze to łatwiej sie robi majac mała pomoc:).Mail:[email protected] Przeslalem nasz z paroma radami i wyjasnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja285 27.01.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam Przesłałam właśnie moje kosztorysy z bankow paibas fortis oraz pekao s.a. Również staramy sie o kredyt rodzina na swoim, w pekao mamy już decyzję pozytywną ale czekamy jeszcze na Paribas Fortis. Chętnie służę pomocą Mam nadzieje że sie przyda. Pozdrawiam serdecznie witam, czy mogę tez prosić o przesłanie kosztorysów na maila [email protected] z gory dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts