kesja1 28.01.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Postaram się dziś wieczorem przesłać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zep 28.01.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Zep jesli miałbys jakieś ekipy instalatorów, tynkarzy czy wylewkarzy godnych polecenia daj znać. My budujemy sie gdzieś niedaleko (Żernica)-prooooszę Instalatora miałem swojego, tynkarzy nie polecam, ale wylewkarzy miałem pierwsza klasa i z pełną świadomością polecam: P.U. STOL-JAN, tel. 511-42-17 Oliwkę machnęli w 2 dni, teść biegał po wszystkim z 2m łatą i nadziwić się nie mógł jaka to teraz technologia kosmiczna - kładzenie na tym płytek/paneli to bajka. Dodatkowo mocno kumaci, specjalizują się główne w wylewkach - w kilku miejscach doradzili bardzo rozsądne akcje w związku z wcześniejszymi niekoniecznie trafnymi realizacjami murarzy etc. By nie być gołosłownym: http://img89.imageshack.us/img89/2807/img8343r.jpg http://img405.imageshack.us/img405/3628/img8338fo.jpg Edytowane 28 Stycznia 2011 przez zep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 28.01.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Mam pytanko dotyczące schodów - schodów samonośnych drewnianych ( w stylu jurkas , Bikerus ) Jakie wyszły wymiary schodów - wysokość stopnia, szerokość stopnie ( głębokość ) z noskiem i bez Oraz domyślam się że weszły trochę w korytarzyk - czyli jak daleko jest od poczaąku schodów do ściany - na dole i na górze ( czy ostatni stopień jes "w powietrzu" czy leży na stropie . Schody mnie niepokoją coś Z moich wyliczeń mi wyszło że mógłbym mieć 17 stopni na 26 cm szerokości i 18 cm wysokości. Ale weszły by w korytarzyk ( jeden stopień za ścianką zakrywająca schody) Jeśli zostało by tam 80 cm do ściany ( pierwszy schodek do ściany za kominkiem ) to było by OK ? Za pomoc z góry dziekuję. Edytowane 28 Stycznia 2011 przez tatrzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 28.01.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ile płaciłeś za tynki i ile metrów wyszło oraz za posadzki i ile metrów, z góry dziękuję za odpodwiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 28.01.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ile płaciłeś za tynki i ile metrów wyszło oraz za posadzki i ile metrów, z góry dziękuję za odpodwiedź Przepraszam za pomyłkę (zep) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdan 28.01.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Jeżeli macie schody drewniane w swoich oliwkach i drzwi w kuchni do pom. gosp. proszę o przesłanie zdjęć rozmieszczenia mebli kuchennych , lub kilka cennych wskazówek jak je rozmieściliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 28.01.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Instalatora miałem swojego, tynkarzy nie polecam, ale wylewkarzy miałem pierwsza klasa i z pełną świadomością polecam: P.U. STOL-JAN, tel. 511-42-17 Oliwkę machnęli w 2 dni, teść biegał po wszystkim z 2m łatą i nadziwić się nie mógł jaka to teraz technologia kosmiczna - kładzenie na tym płytek/paneli to bajka. Dodatkowo mocno kumaci, specjalizują się główne w wylewkach - w kilku miejscach doradzili bardzo rozsądne akcje w związku z wcześniejszymi niekoniecznie trafnymi realizacjami murarzy etc. Dzięki Zep- do wylewkarzy na pewno zadzwonię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 29.01.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam Mam pytanko dotyczące schodów - schodów samonośnych drewnianych ( w stylu jurkas , Bikerus ) Jakie wyszły wymiary schodów - wysokość stopnia, szerokość stopnie ( głębokość ) z noskiem i bez Oraz domyślam się że weszły trochę w korytarzyk - czyli jak daleko jest od poczaąku schodów do ściany - na dole i na górze ( czy ostatni stopień jes "w powietrzu" czy leży na stropie . Schody mnie niepokoją coś Z moich wyliczeń mi wyszło że mógłbym mieć 17 stopni na 26 cm szerokości i 18 cm wysokości. Ale weszły by w korytarzyk ( jeden stopień za ścianką zakrywająca schody) Jeśli zostało by tam 80 cm do ściany ( pierwszy schodek do ściany za kominkiem ) to było by OK ? Za pomoc z góry dziekuję. Cześć, z schodami w Oliwce jest trochę zabawy, my co prawda mamy lane ale problemy wszędzie podobne. Nasz majster mocno przeliczał i jeżeli się chce stopnie w miarę dobrej wysokości to trzeba jeden dołożyć. My się zdecydowaliśmy o jeden więcej na poddaszu. Ścianki działowe w pokojach przesunięte o ich grubość, stoją równo z kominem, w ten sposób nie starciliśmy szerokości korytarzyka. Nie chceliśmy dodatkowego stopnia na dole wystającego w korytarz. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 29.01.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Mam pytanko do "buczynkaa", "annaop" i może innych inwestorów którzy zaczęli budowę jesienią a teraz może szukają okien i bram garażowych, Jaką bramę wybieracie do swojego garażu, Krispola, Hormana , Wiśniowskiego ( tu spotkałam się parę razy z opinią ,że mają słabą okleiną , która na skutek słońca, deszczu i takich tam innych czynników pęka, łuszczy się itp. Krispol ma teraz np. promocję od stycznia do lutego np. na bramy nietypowe i silniki do rolet jeśli to kogoś interesuje.I jakiej firmy wybieracie napęd do bramy, może już się ktoś orientował? Jeszcze odnośnie projektu elektryki w domkusami robimy kropki na projekcie, inny kolor na włącznik światła, inny na żarówkę, inny na kontaktchciałabym mieć parę takich rozwiązań , aby np. zapalać światło w wiatrołapie i aby zapalało się na holu na dole i później udało się zgasić w domu gdzieś w pobliżu kuchni ( to niby tzw. włączniki krzyżowe) ,ale nie wiem czy tak się da bo jak zapalę na holu na dole a tam się pewnie będzie paliło cały czas to i będzie paliło się wiatrołapie. plus jeszcze takie rozwiązanie krzyżowe na pewno w salonie, na schodach, na górze na holu, w garażu, i jeszcze pewnie jakieś inne wymysły się trafią po drodze.pozdrawiam Edytowane 29 Stycznia 2011 przez Aisza26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka2 29.01.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 A my już po wizycie. Dziękujemy bardzo Femmee - i Piotrowi oczywiście, że mogliśmy zobaczyć Wasz domek. Teraz już wiemy, że też chcemy Oliwkę. Zmiany, które wprowadzliście są świetne- niektóre też planowaliśmy, pozostałe pewnie od Was zapożyczymy. Jeszcze raz dziękujemy i życzymy szybkiego zakończenia budowlanych zmagań.Pozdrawiamy Monika i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.01.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Dostalismy kolejna wycene i chyba przy nich zostaniemy.Wyglada ona nastepująco:Zero: wykop, izolacja pozioma, pionowa -9tyś Budowa ścian zewnetrznych, wewnetrznych, strop, chudziak -13 tyśWykonanie dachu-dachówka- 10 tyśCałość zamyka sie suma 32 tysFirma wydaje sie dosyc konkretna, szef dosyc mlody ale stanowczy i ponoc sie zna na rzeczy...Chyba zaryzykujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 29.01.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Mam pytanko do "buczynkaa", "annaop" i może innych inwestorów którzy zaczęli budowę jesienią a teraz może szukają okien i bram garażowych, Jaką bramę wybieracie do swojego garażu, Krispola, Hormana , Wiśniowskiego ( tu spotkałam się parę razy z opinią ,że mają słabą okleiną , która na skutek słońca, deszczu i takich tam innych czynników pęka, łuszczy się itp. Krispol ma teraz np. promocję od stycznia do lutego np. na bramy nietypowe i silniki do rolet jeśli to kogoś interesuje. I jakiej firmy wybieracie napęd do bramy, może już się ktoś orientował? Jeszcze odnośnie projektu elektryki w domku sami robimy kropki na projekcie, inny kolor na włącznik światła, inny na żarówkę, inny na kontakt chciałabym mieć parę takich rozwiązań , aby np. zapalać światło w wiatrołapie i aby zapalało się na holu na dole i później udało się zgasić w domu gdzieś w pobliżu kuchni ( to niby tzw. włączniki krzyżowe) ,ale nie wiem czy tak się da bo jak zapalę na holu na dole a tam się pewnie będzie paliło cały czas to i będzie paliło się wiatrołapie. plus jeszcze takie rozwiązanie krzyżowe na pewno w salonie, na schodach, na górze na holu, w garażu, i jeszcze pewnie jakieś inne wymysły się trafią po drodze. pozdrawiam My zamówilismy Wisniewskiego bo była w korzystnej cenie. Co do kiepskiej okleiny- nie wiedziałam-teraz juz po ptokach, czas pokaże A jaki tam jest napęd nie wiem-mąż musiałby odpowiedzieć..... Ale brama jest z napędem, dwoma dwukanałowymi pilotami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Femmee_ 29.01.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 A my już po wizycie. Dziękujemy bardzo Femmee - i Piotrowi oczywiście, że mogliśmy zobaczyć Wasz domek. Teraz już wiemy, że też chcemy Oliwkę. Zmiany, które wprowadzliście są świetne- niektóre też planowaliśmy, pozostałe pewnie od Was zapożyczymy. Jeszcze raz dziękujemy i życzymy szybkiego zakończenia budowlanych zmagań. Pozdrawiamy Monika i Rafał No to teraz zakasać rękawy i do roboty Mam nadzieję, że już w tym roku przyjedziemy z rewizytą zobaczyć Waszą Oliwkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 30.01.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Ponawiam pytanie do zep ile płaciliście za tynki i posadzki i ile metrów Wam wyszło, proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka2 30.01.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Do Femmee:Też mamy taką nadzieję i z góry zapraszamy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 30.01.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Dostalismy kolejna wycene i chyba przy nich zostaniemy.Wyglada ona nastepująco: Zero: wykop, izolacja pozioma, pionowa -9tyś Budowa ścian zewnetrznych, wewnetrznych, strop, chudziak -13 tyś Wykonanie dachu-dachówka- 10 tyś Całość zamyka sie suma 32 tys Firma wydaje sie dosyc konkretna, szef dosyc mlody ale stanowczy i ponoc sie zna na rzeczy...Chyba zaryzykujemy. cześć, poproś z 2-3 adresy na budowy i porozmawiaj z inwestorami. To najlepsza ocena dla wykonawców. Nie bierz w ciemno i nie ryzykuj. Ja jedynie tynkarzy tak zatrudniłem i to była najgorsza ekipa na budowie. Reszta z poleceń lub sprawdzona wcześniej i wtedy spokojna głowa. Tynki były do wygłdzenia, a sufity poprawiane na parterze. Cena podobna jak u mnie na koniec 2008 roku, od wbicia łopaty do końca murarki jakoś tak 24-26 tys. zł, więźba 3 tys. zł i dachówka, okna połaciowe, obróbki blacharskie, rynny itp. - 8 tys. zł. Jak będziesz miał dobrą ekipę od stanu surowego i dachu to potem o wiele łatwiejsza dalsza robota, bo ściany proste, otwory okienne i drzwiowe jak należy wymiarowo, pokrycie dachu i obróbka okien, kominów itp. prawidłowo wykonana. Jak się na nich zdecydujesz to sprawdź dokładnie umowę, jakie prace zawiera, bo często jest tak, że czegoś nie ma zapisane i trzeba potem dopłacać. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 31.01.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Chyba żyjemy w dwóch innych światach! Ekipa która buduje u mnie jest droższa ale kierownik jest pod wrażeniem wykonanych prac. Także coś za coś. Ja jestem zadowolony. Za wykonanie ław, fundamentu, ścian nośnych, stropu i szczytów zapłaciłem 30tyś. Schody, ścianki działowe to inny cennik. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 31.01.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Ponawiam pytanie do zep ile płaciliście za tynki i posadzki i ile metrów Wam wyszło, proszę o odpowiedź Za podłogi 6000zł (260m), za tynki to się okarze jak skończą narazie cena jednostkowa 23zł/m tynku cem-wap., a za gipsowy 20zł/m. Na górze bo już zeszli, wyszło 260 m tyku, na dole się okarze po zakończeniu pracy. POZDRAWIAM JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 31.01.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Za podłogi 6000zł (260m), za tynki to się okarze jak skończą narazie cena jednostkowa 23zł/m tynku cem-wap., a za gipsowy 20zł/m. Na górze bo już zeszli, wyszło 260 m tyku, na dole się okarze po zakończeniu pracy. POZDRAWIAM JA. Dziękuję Wandzik za informację mi wycenili na 25zł tynki, ale będę robiła jak się ociepli na wiosnę bo u nas silne mrozy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 01.02.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Za podłogi 6000zł (260m), za tynki to się okarze jak skończą narazie cena jednostkowa 23zł/m tynku cem-wap., a za gipsowy 20zł/m. Na górze bo już zeszli, wyszło 260 m tyku, na dole się okarze po zakończeniu pracy. POZDRAWIAM JA. Dziewczyny oswiećcie mnie czy te ceny to sama robocizna czy z materiałem? Ja dzwoniłam do polecanego tynkarza i powiedział 17zł/m2 robocizna za cem-wap gładkie-takie juz pod malowanie + materiał, z materiałem liczy ok 30zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts