annaop 07.02.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Witam Ponawiam prośbę do tych co już wybudowali swoje oliwki (wg oryginału plus podniesiona ściana kolankowa) o przesłanie ile zużyli materiału: - stal zbrojeniowa - ilość bloczków fundamentowych - ilość pustaków porotherm 30 i 25 Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam .... bloczek betonowy troche ponizej 1600szt. zmiany na rzutach i w rzeczywistości w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 07.02.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Jak dla mnie cena ok, my niestety płacilismy więcej.... Obejmuje też działówki? Tak to jest cena z działówkami, a można wiedzieć ile wy zapłaciłiście za taki stan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga30 07.02.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 40-45 tysia jest OK! Nawet wydaje mi się zaniżona. Cieśla za dach (więźba+dachówka+osadzenie okien dachowych) dostał 14 tyś. Powierzchnia dachu 248 m2 dachu. Ja osobiście nie wierzę w ekipę uniwersalną która robi wszystko. Życzę powodzenia! http://picasaweb.google.com/102524359002133622259/FotkiBudowa# To jest firma której szefem jest cieśla, on robi dach a mury stawiaja murarze, którzy u niego pracują.Jest to firma polecona przez innych inwestorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymon31 07.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Annaop, dziękuję za odpowiedź a tak przy okazji, super prezentuje się wasza oliwka po zmianach. Można wiedzieć gdzie budujecie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 08.02.2011 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Annaop, dziękuję za odpowiedź a tak przy okazji, super prezentuje się wasza oliwka po zmianach. Można wiedzieć gdzie budujecie? Pozdrawiam Koło Gliwic-zapraszamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 08.02.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witajcie, jeśli szukacie fachowców do budowy itp to polecam:http://www.szukajfachowca.pl/zlecenia/budowlane/murarstwo/budowa-oliwki-26162, fajna sprawa, cos na zasadzie allegro ale dla branzy budowlanej:)Zachecam bo naprawde mozna znalezc spora grupe dobrych fachowców:):)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 08.02.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ja już płaciłam za podłogę i wyszło z materiałem 5970zł, w tym robocizna 13zł/mx260m=3380zł, a materiały 2590zł. Myślęże jest to naprawdę niewiele w porównaniu z innymi wydatkami. Jeśli chodzi o ocieplenie poddasza to u mnie chłopaki za położenie waty, folii, stelarzy,kartongipsy, zagruntowanie i podkład pod farbę właściwą coś około 7000zł. Jak znajdę notes to napiszę konkretnie bo nie chcę kłamać. Zastanawiam się skąd wzięło się Tobie Wandzik 260m posadzki jak wg projektu wychodzi170 m, czy masz garaż poszerzony? ( ja mam poszerzony tylko o 0,5m to na metrach kwadratowych wyjdzie ok. 4 m więcej góra i dół razem) i proszę o odpowiedź jakiej grubości styropian dawałaś na dół i jakiej na górę ja chcę położyć na dół 7 cm styropianu + ogrzewanie podłogowe i styropian do podłogówki a na górę 5 cm styropianu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 08.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 I jeszcze jedno pytanie ile styropianu kupowaliście bo wiem, że kupuje się go na metry sześcienne, mi wyszło 9m sześciennych 7 cm i 4 m sześcienne 5 cm (a może ja źle obliczam), proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 09.02.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 I jeszcze jedno pytanie ile styropianu kupowaliście bo wiem, że kupuje się go na metry sześcienne, mi wyszło 9m sześciennych 7 cm i 4 m sześcienne 5 cm (a może ja źle obliczam), proszę o odpowiedź Witaj Wiesiu, ja kupując styropian podawałam ilość w metrach kwadratowych, a hurtownia sama sobie wyliczała metry sześcienne. I wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 09.02.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Zastanawiam się skąd wzięło się Tobie Wandzik 260m posadzki jak wg projektu wychodzi170 m, czy masz garaż poszerzony? ( ja mam poszerzony tylko o 0,5m to na metrach kwadratowych wyjdzie ok. 4 m więcej góra i dół razem) i proszę o odpowiedź jakiej grubości styropian dawałaś na dół i jakiej na górę ja chcę położyć na dół 7 cm styropianu + ogrzewanie podłogowe i styropian do podłogówki a na górę 5 cm styropianu. pozdrawiam Już raz odpisałam i znikło, więc dzięki za zwrócenie uwagi na metry jeszcze raz przeliczę i wezmę gościa za ... pewne miejsce. U mnie jest z garażem (30m) i garderobą (30m) coś około 230m więc ZONK, pewnie tak policzył bo w jeden dzień zrobili u nas cały domek+ garaż+ garaż szwagra, a następnego skończył u nich. Ale to nic mam pokwitowanie za kasę którą pobrał więc jutro biorę się za mierzenie. Wg projektu wychodzi faktycznej powierzchni po podłodze 209,84m z garażem i garderobą(nad garażem). Ja na parter zamawiałam styro 10cm (nie licząc garażu i kotłowni-mam za kuchnią pom. gosp. i dopiero kotłownię za nim z przejściem do garażu), a na górę 5cm pokoje i korytarz, oraz10cm+ 5cm(garderoba nad garażem) żeby odizolować chłodek z dołu, 4cm łazienka górna pod podłogówkę(dlatego tyle bo coś tam z pozimem drzwi było by trochę nie chalo, mogły by nie wejść). Wiesiu mam nadzieję, że ten styro na podłogówkę to nie chcecie dawać na wierzch? POZDRAWIAM JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 09.02.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Już raz odpisałam i znikło, więc dzięki za zwrócenie uwagi na metry jeszcze raz przeliczę i wezmę gościa za ... pewne miejsce. U mnie jest z garażem (30m) i garderobą (30m) coś około 230m więc ZONK, pewnie tak policzył bo w jeden dzień zrobili u nas cały domek+ garaż+ garaż szwagra, a następnego skończył u nich. Ale to nic mam pokwitowanie za kasę którą pobrał więc jutro biorę się za mierzenie. Wg projektu wychodzi faktycznej powierzchni po podłodze 209,84m z garażem i garderobą(nad garażem). Ja na parter zamawiałam styro 10cm (nie licząc garażu i kotłowni-mam za kuchnią pom. gosp. i dopiero kotłownię za nim z przejściem do garażu), a na górę 5cm pokoje i korytarz, oraz10cm+ 5cm(garderoba nad garażem) żeby odizolować chłodek z dołu, 4cm łazienka górna pod podłogówkę(dlatego tyle bo coś tam z pozimem drzwi było by trochę nie chalo, mogły by nie wejść). Wiesiu mam nadzieję, że ten styro na podłogówkę to nie chcecie dawać na wierzch? POZDRAWIAM JA. Dziękuję Wandzik za odpowiedź ja tego styropianu nie układam tylko fachowcy, proszę o zamieszczenie zdjęć, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 09.02.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 (edytowane) u mnie wyszło 221m2 - 4m2 klatki schodowej na górze. Powinno odjąć się od tego jeszcze powierzchnię ścian działowych (nośne są uwzględnione). edit. Oliwka bez poszerzeń zgodnie z projektem Edytowane 9 Lutego 2011 przez lelelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 09.02.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Dziękuję Wandzik za odpowiedź ja tego styropianu nie układam tylko fachowcy, proszę o zamieszczenie zdjęć, pozdrawiam No tego, że fachowcy to się domyśliłam, ale nadal jestem ciekawa czy planują go dać pod podłogówkę (to zrozumiałe) i na nią, a to już by było dziwne. Co do zdjęć to narazie nic ciekawego bo chłopakom od tynku zepsuła się maszyna, na płyty karotn-gips jest za wilgotno. Stelaże już czekają, do tego teraz idą mrozy i narazie przestój. Ja zbieram towar na wykończeniówkę, a tu zima trzyma GŁUPIA ZIMA Do tego zapomniałam zamknąć okna balkonowe i dachowe mam nadzieję że nie będzie padało. POZDRAWIAM JA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 10.02.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Pytanie do budujących i wybudowanych:Czy 34 tys za instalację grzewcza i wod -kan to dobra cena? Obejmuje:instalacje wod-kan, piec na eko-groszek z zasobnikiem (Viking Duo), bojler, góra grzejniki, na dole grzejnik w garazu i gabinecie, kuchnia salon i obie łazienki podłogówka + 2 drabinki w łazienkach, sterownik elektroniczny, Od pieca do zaworów instalacja miedziana potem pexa. Nie obejmuje styropianu, poza tym cały materiał , robocizna i uruchomienie. Aha w cenie rozłożą nam jeszcze instalacje odkurzacza centralnego- 7 punktów I jeszcze: czym wypełniacie lukę między murłatą a ścianą kolankową:?I co dajecie na chudziak pod styropian--czarna folię, czy papę, czy jakieś mazidło stosujecie?i jeszcze czy u Was tynki cem wap-to jakies gotowe, czy tynkarze sami mieszali cement, piasek..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tymon31 10.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Koło Gliwic-zapraszamy:) Dziękujemy za zaproszenie. Chętnie byśmy zobaczyli Oliwkę na żywo tylko te kilometry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 10.02.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mam prośbe czy mozecie podać mi ile poszlo wam betonu na fundamenty, bloczków fundamentowych ( mniej wiecej) i suporexu 24 cm na budowe Oliwki z pojedyńczym garazem?Prosba do tych którzy budowali z suporexu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 10.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Mam pytanie do Grazi: masz okno tarasowe takie jak w projekcie, bardzo mi sie podoba w projekcie i widzę u Ciebie, że po realizacji wyglada świetnie, to jeden z niewielu ozdobników tego domu i nie chciałabym z niego rezygnować, ale po rozmowach w kilku "okiennych" punktach sprzedaży dowiedziałam sie, że w łuku okiennym nie ma metalowego wzmocnienia profilu i wtedy takie okno jest troche słabsze. Jak u Ciebie to działa, jesteś zadowolona z Tego okna?A może jeszcze ktoś ma to okno z łukiem i może mi odpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 11.02.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 (edytowane) Mam pytanie do Grazi: masz okno tarasowe takie jak w projekcie, bardzo mi sie podoba w projekcie i widzę u Ciebie, że po realizacji wyglada świetnie, to jeden z niewielu ozdobników tego domu i nie chciałabym z niego rezygnować, ale po rozmowach w kilku "okiennych" punktach sprzedaży dowiedziałam sie, że w łuku okiennym nie ma metalowego wzmocnienia profilu i wtedy takie okno jest troche słabsze. Jak u Ciebie to działa, jesteś zadowolona z Tego okna? A może jeszcze ktoś ma to okno z łukiem i może mi odpowiedzieć? Wtaj, jeśli chodzi o okno z łukiem to my też mamy tyle, że zmniejszaliśmy otwór do 180cm szerokości, a to dlatego bo chcieliśmy dwuskrzydłowe z ruchomym słupkiem, który można zablokować aby był stały. Poza tym po rozmowach w kilku firmach produkujących okna powiedziano nam, że szersze dzielone na pół może się wyginać i skrzydła mogą być ciężkie co po pewnym czasie spowoduje ich opadanie. Tak ogólnie to przy łuku muszą dać dodatkowe kotwy i mocowania gęściej na łuku. Niektóre firmy proponowałynormalnie prostokąt+ świetlik lub lufcik w łuku bo taniej. Wszędzie twierdzili, że okno z łukiem w całości to wydatek o około 1000 zł wyższy. Nam za wszystkie okna ( po za dachowymi ) wyszło 10000zł z wstawieniem. Ja mieszkam obok Trzebiatowa gdzie jest kilka firm w okolicy, ale okna to braliśmy z Aluplastu koło Swarzędza. Okna nazywają się IDEAL7000 i łuk nie był dla problemem. POZDRAWIAM JA. Wstawię zdjęcia coprawda stare jak zrobię inne to je dodam. Edytowane 11 Lutego 2011 przez wandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 11.02.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Mam pytanie do Grazi: masz okno tarasowe takie jak w projekcie, bardzo mi sie podoba w projekcie i widzę u Ciebie, że po realizacji wyglada świetnie, to jeden z niewielu ozdobników tego domu i nie chciałabym z niego rezygnować, ale po rozmowach w kilku "okiennych" punktach sprzedaży dowiedziałam sie, że w łuku okiennym nie ma metalowego wzmocnienia profilu i wtedy takie okno jest troche słabsze. Jak u Ciebie to działa, jesteś zadowolona z Tego okna? A może jeszcze ktoś ma to okno z łukiem i może mi odpowiedzieć? cześć, jak będziesz wybierać firmę to poproś o jakiś wzór wykonania. Przy wyborze okien z okleiną drewnopodobną może być widoczne klejenie profili. Przy standardowych kształtach robi to automat i w narożnikach łączenie jest praktycznie niewidoczne, przy innych kształtach klejenie profili często jest ręczne i szerokie, co widać gołym okiem. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 11.02.2011 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Czesc, okna to jest jedna z niewielu rzeczy z ktorych jestem zadowolona. U mnie z firmy Jocz, nie mieli zadnych problemow i ja nie mam tez. W klamkacj mam kluczyki i uchwyty do otwierania , gdy jestem na zewnatrz. W tym luku proponowano mi drzwi normalne, prostokatne tzn luk jest staly i mysle, ze to byloby lepsze rozwiazanie, gdyz panowie od wykonczenia poczatkowo zle obrobili ten luk (i drzwi zahaczaly przy otwieraniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts