Femmee_ 08.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Wiolcia04,czy to aby na pewno Oliwka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 08.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 dzięki Mataj za informacje w sprawie okien:) jeszcze takie pytanie: masz żaluzje zewnętrzne bo w fotodzienniku nigdzie nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 08.03.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 annaop - oczywiście tynki, kiedy planujesz prace u siebie? I jeśli mogę Cię prosić to daj znać jak wyglądają, bo cena jest wg mnie atrakcyjna, toth - ja mam wycenę na hydraulikę, co + cwu z piecem kondensacyjnym z zasobnikiem i stacją uzdatniania wody, bez geberitów, z podejściami na kwotę około 35k - jeszcze uzgadniamy szczegóły, ale w tej kwocie powinienem się zmieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 09.03.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 annaop - oczywiście tynki, kiedy planujesz prace u siebie? I jeśli mogę Cię prosić to daj znać jak wyglądają, bo cena jest wg mnie atrakcyjna, toth - ja mam wycenę na hydraulikę, co + cwu z piecem kondensacyjnym z zasobnikiem i stacją uzdatniania wody, bez geberitów, z podejściami na kwotę około 35k - jeszcze uzgadniamy szczegóły, ale w tej kwocie powinienem się zmieścić Chcielibyśmy koniec kwietnia/początek maja--ale wszystko się o ten nieszczęsny prąd rozbija..... Na wizję lokalną wybieram się pod koniec przyszłego tygodnia-dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 09.03.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 myślelismy zrobic bez styropianu , w końcu gruby mur ... ja jakos nie jestem przekonana do styropianu ..... cześć, jeśli wybraliście ścianę 1W i nie ma błędów wykonawczych to potem ocieplanie jeszcze jest mało ekonomiczne. Ja mam ścianę 1 W 40 cm ytonga i nie ocieplam, mieszkamy już praktycznie drugi sezon bez tynku zewnętrznego, jak by był to raczej nie będzie miał wpływu na izolację cieplną. Zresztą sama ściana to nie wszystko, trzeba zadbać o odpowiednie okna, ich obróbkę, izolację dachu itd. Jeżeli budowaliście zgodnie z zaleceniami przy takim materiale, czyli na cienkiej zaprawie ciepłochronnej, prawidłowo docieplone nadproża, wieńce, murłata itp. to powinno być ok. Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia04 09.03.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Wiolcia04, czy to aby na pewno Oliwka? tak w 100% oliwka po leciutkich moich poprawkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia04 09.03.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 a tu jeszcze parę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia04 09.03.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 łazieneczka jeszcze nie posprzątana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 09.03.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 dzięki Mataj za informacje w sprawie okien:) jeszcze takie pytanie: masz żaluzje zewnętrzne bo w fotodzienniku nigdzie nie widziałem... Nie, wewnętrznych na razie również niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 09.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 WitamMam pytanko do osób mieszkającychGdzie w pokoju na górze (tym bliźniaczym z kominem ) od strony ogrodu, dajecie włącznik na światło, bo my nie przesuneliśmy komina i włącznik wychodzi na kominie ( a tam nie można wiercić) albo na zewnątrz na korytarzu , ale to też nie jest dobre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 09.03.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam,mysle ze dobrym rozwiązaniem co do włącznika jest zamonotowanie drzwi otwieranych nie na prawo jak w projekcie tylko na lewo , czyli na komin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 09.03.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam Was wszystkich po zimowej przerwie. U mnie jazda z elektryka i szukaniem ekipy do tynków. PS.Ja również chętnie przyjmę propozycje rozwiązania tego włącznika w pokoju na pietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 09.03.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam Mam pytanko do osób mieszkających Gdzie w pokoju na górze (tym bliźniaczym z kominem ) od strony ogrodu, dajecie włącznik na światło, bo my nie przesuneliśmy komina i włącznik wychodzi na kominie ( a tam nie można wiercić) albo na zewnątrz na korytarzu , ale to też nie jest dobre rozwiązanie u nas jest włącznik schodowy: jeden właśnie na korytarzu a drugi w pokoju na ściance działowej z drugim pokojem. Chwile trwało zanim się do tego przyzwyczailiśmy ale teraz jest to już dla nas całkiem naturalne wiolcia - trochę zmieniona ta Twoja Oliwka ale całkiem sympatyczna; widzę, że zrezygnowałaś z wiatrołapu - nie przeszkadza Wam to; ja po 1,5 roku mieszkania uważam, że wiatrołap jest potrzebny i jestem jeszcze ciekawa jak wygląda u Was sprawa schodów; masz jakieś zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 09.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 cześć,u nas jest to sypialnia, zrobiliśmy włączniki schodowe, jeden za łóżkiem, ten przy wejściu jest odsunięty na szerokość drzwi, czyli trochę dalej w głąb pokoju, razem z włącznikiem kinkietów.Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 09.03.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam Mam pytanko do osób mieszkających Gdzie w pokoju na górze (tym bliźniaczym z kominem ) od strony ogrodu, dajecie włącznik na światło, bo my nie przesuneliśmy komina i włącznik wychodzi na kominie ( a tam nie można wiercić) albo na zewnątrz na korytarzu , ale to też nie jest dobre rozwiązanie Witaj Aisza26, tak, jak pisze justyna,my będziemy mieć drzwi otwierane na komin a włącznik na drugiej ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurkas 09.03.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 a tu jeszcze parę fotek Cześć wiolcia, fajnie, że podzieliłaś się zdjęciami swojej Oliwki, rzeczywiście troszkę pozmieniałaś, ale jest super. Pochwal się jeszcze resztą Oliwki, np mały pokój na dole, łazienka na górze. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 09.03.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 (edytowane) u nas jest włącznik schodowy: jeden właśnie na korytarzu a drugi w pokoju na ściance działowej z drugim pokojem. Chwile trwało zanim się do tego przyzwyczailiśmy ale teraz jest to już dla nas całkiem naturalne Dzięki za radę , też myśleliśmy aby ten włącznik dać, na korytarzu ,ale jakoś tak dziwnie, A w którą stronę otwierają się u Was drzwi na komin czy na ścianę? Pewnie zrobimy tak jak pisze TypeR, damy go chyba na ścianie za drzwiami , będzie to pewne utrudnienie i dyskomfort przy zapalaniu, ale drzwi otwierane na komin to chyba jeszcze gorsze rozwiązanie zrobi się taki "tunel " przy wchodzeniu Może ma ktoś zdjęcie tego wejścia z drzwiami otwartymi? dzięki za porady A mam jeszcze jedno pytanko - jaki montujecie kabel antenowy do telewizji , tzn, jaki model , bo mi proponują przeróżne ( jakieś z filtrem) , ceny też od 2 do 7 zł i każdy dobry, tylko nie brać chińskiego Skrzynka antenowa będzie na poddaszu nad pokojami to już wiadomo, Edytowane 9 Marca 2011 przez Aisza26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 09.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 a tu jeszcze parę fotek Super prezentuje się Twoje wnętrze, Salon fajna zabudowa na suficie z oświetleniem , bardzo mi się podoba ( a może macie rozprowadzone rury nawiewowe z kominka ?) też bym chciała zabudowę pod Tv, ale zobaczymy korytarz bez wiatrołapu bardzo przestronny , super drzwi i ciekawe rozwiązanie z przesunięciem ścianki na ukos do małego pokoju , czy teraz jest bardziej ustawny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 09.03.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Hydraulik wczorajsza wycena za samą robociznę podłogówki wyliczył 40m (kuchnia, korytarz, łazienki , troszkę salon)grzejniki góra i troszkę salonpodłączenie pieca na paliwo stałe (pewnie Defro)- podłączenie pieca gazowego (Kondensat)- jakiś kocioł na wodę ( prawie nakazuje aby był to ACV bo długo żyje i nie rdzewieje)- plus montaż kanalizy , wody itp- nie robi kominka za to życzy sobie 7 tys, pewnie dużo bo u nas wszystko drogie tynki zwykłe gipsowe 22 to najtaniej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida i jacek 09.03.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Dzięki za radę , też myśleliśmy aby ten włącznik dać, na korytarzu ,ale jakoś tak dziwnie, A w którą stronę otwierają się u Was drzwi na komin czy na ścianę? Pewnie zrobimy tak jak pisze TypeR, damy go chyba na ścianie za drzwiami , będzie to pewne utrudnienie i dyskomfort przy zapalaniu, ale drzwi otwierane na komin to chyba jeszcze gorsze rozwiązanie zrobi się taki "tunel " przy wchodzeniu Może ma ktoś zdjęcie tego wejścia z drzwiami otwartymi? dzięki za porady drzwi oczywiście otwierają się na ścianę - innej opcji nie braliśmy pod uwagę, właśnie ze względu na to wąskie przejście; mam takie zdjęcie pokazowe - w dali po lewej stronie widać włącznik : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts