Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

jakie rozważacie lub polecacie grzejniki tzn. w dobrej cenie i żywotne?

u nas dostępne od ręki są Webermana (i dlatego bardzo polecane)

GRZEJNIKI

My kupowaliśmy grzejniki z naszej polskiej firmy, z świętokrzyskiego. Są to grzejniki aluminiowe firmy FERRUM prosto od producenta, bez faktury ale z gwarancją. Bardzo fajny kontakt i szybka przesyłka w czwartek zamówiłam, a we wtorek już były na miejscu. Przeważyła cena ( nie chcieliśmy zwykłych paneli) i moc grzewcza, a pozatym jeszcze doświadczenie innych.

No ale dobra, dość przynudzania. Za grzejniki do dwóch Oliwek (bliźniak) zapłaciliśmy 5130zł z przesyłką (19 grzejników). Strona producenta http://www.ferrumwodecki.pl lub w wyszukiwarce poprostu wpisać Ferrum grzejniki. Osoba do kontaktu to pani Marzena.

POZDRAWIAM.

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My dostaliśmy kredyt Rodzina Na Swoim w Lutym.

Polecamy BNP Paribas Fortis czyli Fortis Bank Polska.

Polecamy również samemu pochodzić po bankach.

Na własnym doświadczeniu przekonaliśmy się iż pośrednicy ( Open Finance, Expander) Katowice mają bardzo nieaktualne oferty.

Samemu najlepiej jest zadbać o swoje interesy, nikt o nie nie zadba tak jak my sami.

W Fortis Bank Polska można negocjować marżę oraz opłaty za konta.

Dobrą ofertę ma również PKO S.A. ale to wszystko zależy od promocji które są aktualne.

Pozdrawiam serdecznie.

My też nie mamy dobrych doświadczeń z Open finance i Expanderem. Ja sama zrobułam rundke po bankach i porównywałam oferty, a potem dostalismy namiar od znajomych na doradcę, który był naprawde świetny i bardzo nam pomógł - do naszych potrzeb, planó i możliwości (po wnikliwej rozmowie) dopasował konkretna ofertę. był na bieżąco, jeszcze w dniu, w którym mieliżmy złozyć dokumenty do banku znalazł nowa promocję, która weszła własnie tego dnia.

W ogóle przekonałam się, że do wszelkich zadań przy budowie domu najlepiej brac ludzi, którzy sprawdzili sie u naszych znajomych i znajomi sa zadowoleni i mogą polecić.

A my dziś świetujemy SSZ! Okna mamy i bramę i drzwi.

Tak jakos bardziej domowo sie w tej surowiźnie zrobiło.:)

I takie dziwne uczucie zamykać toto i otwierać kluczem.

I już nie każdy może tam wleźć:)

Jutro wchodzą elektrycy...

Gratuluję SSZ!

A drzwi wstawiliście juz docelowe, czy tymczasowe - tak robili znajomi, żeby się nie zniszczyły, jak fachowcy z róznymi sprzetami będą sie kręcili.

Dziękuje wszystkim za odpowiedź w sprawie rury do kominka. Będziemy musieli wyciąć rów w chudziaku i połozyc tę rurę, niby wiedzielismy o niej wcześniej, ale jakoś ja przegapiliśmy, kolega, którego dom ostatnio ogladaliśmy zwrócił nam na to uwagę - całe szczęście, że nie obudziliśmy sie później.

Edytowane przez buczynkaa

Dzięki Wandzik za namiary na grzejniki napewno sprawdzimy,

Co do parapetów tynkarze polecają po tynkach(trochę nie chce im się obrabic, plus do tego mogą zostac zniszczne, ale raczej wszyscy polecają po tynkach jeśli to deska lub jakaś płyta, co innego jeśli to kamień - tak mówią ale wybór należy do inwestora.

Do Jurkas

Przejrzałam dzis Twój album-pieknie wykańczasz dom

Nasz ma identyczną bryłę-też 2 stan . garaż i podniesione sciany.

Bardzo podoba mi sie Twoja kuchnia-powiedz tylko czy masz oprócz halogenów jeszcze inne oświetlenie-myslę o lampie centralnej i co jest w "dziurze" w kącie między ścianą kotłownianą a schodową wnęką? Jaki masz tynk na ścianach?

Pozdrawiam--aha a pamietasz ile wyliczyli Ci tynków wewn. tak około?

Do Raf 06

Byłam, widziałam, opisuję: Generalnie cały czas dumam co zrobić bo nie potrafię sobie wyobrazić tego cw po malowaniu.

Tynki c-w -idealne piony, równiuteńkie, szorstkie, mają wyraźne ziarno-ale równomiernie rozłożone. Mam wrażenie że trochę większe niż tynk z worka... Na pewno wezmę je do części technicznej-garaz, kotłownia, obie łazienki pod płytki, chyba tez do kuchni i rozważam komunikację. Widziałam też tynki gipsowe p. Damiana-super, bez zastrzeżeń. Ekipa chwalona, nie pije, punktualna, sprzątają po robocie. U mnie będą pracować tylko ciągle myślę czy w salonie też cw czy gładki gips.

Pozdrawiam

Do Jurkas

Bardzo podoba mi sie Twoja kuchnia-powiedz tylko czy masz oprócz halogenów jeszcze inne oświetlenie-myslę o lampie centralnej i co jest w "dziurze" w kącie między ścianą kotłownianą a schodową wnęką? Jaki masz tynk na ścianach?

Witaj annaop.

W kuchni są tylko halogeny, nie ma lampy centralnej, jak dla mnie jest wystarczajaco. We wnęce pod schodami miała być mikrofala, ale okazało się, że nie ma otwieranej na lewo w rozsądnej cenie, wiec będzie na chlebak albo jakieś słoiczki z przyprawami...

Co do tynków to muszę zapytać drugą połówkę bo nie pamiętam.

Do Jurkas

Też bym chciała zobaczyć, ale nie wiem gdzie szukać:(...proszę, podpowiedźcie pliis

Pytanie do posiadaczy tynków c-w-czy będziecie je wykańczać gładzią czy nie? Czy macie z worka czy mieszane na budowie. I czy słyszeliscie że na Terrivie tynki pękają i że tam trzeba podwieszać sufity?

Tooth, Wandzik, Wiesia odpowiedzcie bo mam w głowie miszung

Ja tynków jeszcze nie mam dopiero będą robione za 2-3 tygodnie i będą gipsowe maszynowe a potem będzie gładź, moi znajomi mają terrive i podwieszane sufity

Pytanie do posiadaczy tynków c-w-czy będziecie je wykańczać gładzią czy nie? Czy macie z worka czy mieszane na budowie. I czy słyszeliscie że na Terrivie tynki pękają i że tam trzeba podwieszać sufity?

Tooth, Wandzik, Wiesia odpowiedzcie bo mam w głowie miszung

Ja mam tynki c-w na wszystkich ścianach i na to nie będę dawała gładzi, chłopaki od tynków wiedzieli że to pod farbę więc trzeba je przed malowaniem przeszlifować papierem ściernym. Na sufitach (terriva) mam tynki gipsowe, żeby nie pękało to na każde łącze szła siatka+ preparat wiążący, po wyschnięciu dopiero tynk gipsowy. Tu też przed pomalowaniem trzeba puścić papier ścierny w ruch. Co do pękania to u kilku ludzi którzy się budowali jeszcze nic nie pękło na sufitach po za ścianami na których jest gładź.

Nam wyszło 518m c/w (ściany) i 110 gipsowego (sufity).Domek ma ścianę podniesioną o 2pustaki i garaż jednostanowiskowy, ale ma 30m bo poszerzony.

Teraz czekamy na wstawienie bramy garażowej, już jest w firmie tylko pan od montowania poszedł na zwolnienie i będzie za tydzień. Jeszcze za około 10 dni będą drzwi wejściowe iiiiiiii...... będziemy montować karton-gipsy iiiiiii......będziemy wykańczać dom, a on nas. POZDRAWIAM