raf06 20.03.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 annaop dziękuję za wyczerpującą informację to chyba też spróbuje się umówic z P. Damianem tak się zastanawiam na tynkami gipsowymi, bo zrobic cw i później na to gładź gipsową ... hmm jakby podwójna robota, , jeszcze raz dziękuję, ja teraz walczę z kablami, masakra gdzie to się wszystko mieści w tym domu? jeszcze raz dziękuję za informację, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 20.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 proszę o pomoc ile płacicie za ocieplenie domu styropian + klej, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 20.03.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 annaop dziękuję za wyczerpującą informację to chyba też spróbuje się umówic z P. Damianem tak się zastanawiam na tynkami gipsowymi, bo zrobic cw i później na to gładź gipsową ... hmm jakby podwójna robota, , jeszcze raz dziękuję, ja teraz walczę z kablami, masakra gdzie to się wszystko mieści w tym domu? jeszcze raz dziękuję za informację, U nas kable od wtorku. Gipsowe też mnie męczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 20.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Annaop dziękujemy za prezentacje Waszej Oliwki , jest piękna po naniesionych poprawkach , ech nie moge sie doczekać kiedy nasza bedzie juz na takim etapie jak Wasza . Pozdrawiamy . Bardzo nam było miło. Dzięki i zapraszamy w każdej chwili. Umówione dane przesyłam na mail. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 20.03.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Wandzik, Wiesia i Jurkas-serdeczne dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 21.03.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 annaop dziękuję za wyczerpującą informację to chyba też spróbuje się umówic z P. Damianem tak się zastanawiam na tynkami gipsowymi, bo zrobic cw i później na to gładź gipsową ... hmm jakby podwójna robota, , jeszcze raz dziękuję, ja teraz walczę z kablami, masakra gdzie to się wszystko mieści w tym domu? jeszcze raz dziękuję za informację, Nie trzeba dawać gładzi wystarczy, że dobrze zatrą. Ale to jest wybór indywidualny. Ja się upieram przy farbie bezpośrednio na c/w na to grunt i przygotowanie mocno rozcieńczoną białą farbą jako podkład iiiii na to farba kolor. I tak to unas będzie.POZDRAWIAM JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tup 21.03.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Tak patrzę sobie na projekt Oliwki i zastanawiam się nad umieszczeniem płyty indukcyjnej z okapem na lewo od okna. Planujemy zostawić przejście z kuchni do pomieszczenia gospodarczego, więc na szafki górne nie będzie za dużo miejsca. Gdyby okap był po lewej stronie okna, wtedy na ścianie graniczącej z pomieszczeniem gospodarczym mogłoby zawisnąć więcej szafek. Wadą na pewno byłoby to, że po wejściu do domu od razu byłoby widoczne miejsce do gotowania...Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czy ktoś z Oliwkowiczów zastosował je u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 21.03.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Cześć,jeżeli zdecydujecie się na tynki gipsowe to warto brać sprawdzoną ekipę. Jak są dobrzy to tynki gładkie wychodzą i pozostaje tylko pomalować. Ale jak to zwykle u nas bywa różnie jest z ekipami i często trzeba jeszcze tynki lekko wygładzić. Wadą tynków gipsowych jest ich delikatność, lekkie uderzenie i odprysk gotowy, tyle że naprawa to jedno pociągniecie szpachlą i po sprawie. Przy cementowych pewnie tak ładnie i gładko nie wyjdzie, chociaż widziałem zatarte z piaskiem kwarcowym i były super, tylko cena już trochę mniej super. Jak ktoś lubi idealnie gładkie ściany to gipsowe przy dobrej ekipie takie powinny wyjść bez gładzi.Ze swojego doświadczenia to w łazienkach i garażu robiłem cementowo-wapienne, reszta gipsowe. Na terivę była klejona siatka, na łączeniach komina i ściany również siatka. Tynki kładzione maszynowo, ekipa średnia, trzeba było trochę wygładzić. Ale jak chłopaki od karton gipsu zrobili cienką warstwę tynku ręcznego na poddaszu na wszystkich skosach to dopiero zobaczyłem różnicę. Poprosiłem ich jeszcze o zrobienie-poprawienie wszystkich sufitów na parterze.Ogólnie to dobre rozwiązanie - tynkowanie karton gipsów na poddaszu, jeżeli tym samym tynkiem co ściana to wychodzi jednorodnie.Po dwóch latach mamy jedną delikatną rysę, w małym pokoju na dole przy drzwiach jest betonowy słup za nim ściana działowa z łazienką. Na łączeniu ściany i słupa pojawiła się lekka ryska. Więcej problemów jak na razie nie widać.Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 21.03.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 proszę o pomoc ile płacicie za ocieplenie domu styropian + klej, pozdrawiam Ponawiam pytanie i prośbę o odpowiedź, bo ja dostałam ofertę za robotę bez materiału 40zł za m2( styropian+ klej) lub 55zł za m 2 (styropian klej i puc) wydaje mi się ta oferta droga i dlatego proszę abyście podali ile Wy płacicie za robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 21.03.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Wiesia - wg mojego kosztorysu było to 35pln (ocieplenie styro + tynki). Ekipy nie polecam, ale cena u kilku ekip była mniej więcej taka sama (koszt robocizny, bez materiałów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 21.03.2011 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ponawiam pytanie i prośbę o odpowiedź, bo ja dostałam ofertę za robotę bez materiału 40zł za m2( styropian+ klej) lub 55zł za m 2 (styropian klej i puc) wydaje mi się ta oferta droga i dlatego proszę abyście podali ile Wy płacicie za robotę Dwie ekipy wyceniły mi tynk zewnętrzny z ociepleniem kompleksowo po 50 PLN za m2. Zdecydowałem się na gościa który kładzie tynki wewnętrzne c/w caparol maszynowo (12 m2) i wycenił za 40 m2. Niedługo wrzucę parę fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 21.03.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dziękuję Mataj i toth za odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie ile m2 tynków zewnętrznych, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 21.03.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dziękuję Mataj i toth za odpowiedź i mam jeszcze jedno pytanie ile m2 tynków zewnętrznych, pozdrawiam Wyliczone niby 220 m2 ale jak znam życie to może być więcej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raf06 21.03.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hej, a ile planujecie ocieplenia na podłogę na górze? Albo ile już macie i jak to wygląda podczas użytkowania. Ja myślę, żeby dać 4-5 cm styro,? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 22.03.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Hej, a ile planujecie ocieplenia na podłogę na górze? Albo ile już macie i jak to wygląda podczas użytkowania. Ja myślę, żeby dać 4-5 cm styro,? Na górze szło 5cm w pokojach i korytarzu, w łazience 4cm bo jest podłogówka i gdyby doszła wylewka to coś tam by nie poszło z drzwiami, nad garażem 15cm a to dla tego, że chcieliśmy odizolować od garażu w którym będzie grzało 16 żeberek aluminiowych. (nad garażem tak jak cały domek jest podniesiona ściana o dwa Ytongi-24 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 22.03.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Wyliczone niby 220 m2 ale jak znam życie to może być więcej. Pozdrawiam. O ile dobrze pamiętam - podobnie wyszło u nas. Tylko nie pamiętam czy z podmurówką, czy bez. Robilismy podmurówkę muralitem, czy jak to się tam nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia04 22.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia04 22.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 u nas jest włącznik schodowy: jeden właśnie na korytarzu a drugi w pokoju na ściance działowej z drugim pokojem. Chwile trwało zanim się do tego przyzwyczailiśmy ale teraz jest to już dla nas całkiem naturalne wiolcia - trochę zmieniona ta Twoja Oliwka ale całkiem sympatyczna; widzę, że zrezygnowałaś z wiatrołapu - nie przeszkadza Wam to; ja po 1,5 roku mieszkania uważam, że wiatrołap jest potrzebny i jestem jeszcze ciekawa jak wygląda u Was sprawa schodów; masz jakieś zdjęcia ? Witam tak z wiatrołapu zrezygnowaliśmy narazie nie wiem czy dobrze bo jeszcze nie mieszkamy ale już wszystko idzie do przodu na wiosnę, a jeśli chodzi o schody będą samonośne prze miesiąc dwa będziemy korzystać z dołu jest nas dwoje więc jakoś damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolcia04 22.03.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Super prezentuje się Twoje wnętrze, Salon fajna zabudowa na suficie z oświetleniem , bardzo mi się podoba ( a może macie rozprowadzone rury nawiewowe z kominka ?) też bym chciała zabudowę pod Tv, ale zobaczymy korytarz bez wiatrołapu bardzo przestronny , super drzwi i ciekawe rozwiązanie z przesunięciem ścianki na ukos do małego pokoju , czy teraz jest bardziej ustawny? Dziękuje za miłe słowa a jeśli chodzi o kominek to niestety nie mamy rozprowadzonych rur nawiewowych mamy nadzieje że centralne nam wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczka1116 22.03.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Witam mam pytanie do tych Oliwkowiczow ktorzy juz ocieplali swoje Oliwki ile dni wam zeszlo ocieplanie? no i nwjwazniejsze ile was koosztowalo ocieplanie material plus robocizna.Dziekuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts