Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

TUP - moim zdaniem zbyt blisko salonu - goście będą zaglądać do garów ;) Moim zdaniem to niezbyt rozsądne rozwiązanie, ale wiadomo - gusta jak tyłki - każdy ma swój ;) Co widać po naszych oliwkach - każda inna, każda ładna ;P

Postaram się wrzucić jutro zdjęcia od nas z kuchni, bo pojawiły się szafki na ścianach (w końcu). Pozostały nam szafki i blat + piekarnik) pod schodami.

Tup ja bym się nie pchała z płyta do salonu :) ja mam standardowy układ:

patrząc od salonu: blat, zlew, blat narożny, płyta, blacik :) dalej pod schodami piekarnik, mikrofala i lodówka; dla mnie układ bardzo dobry, chociaż czasami brakuje dużego kawałka blatu w jednym kawałku - ale w każdej kuchni tak miałam i już nauczyłam się z tym życ. Zdjęcia są w albumie w stopce.

aneczka1116 takiej Oliwki jeszcze nie widziałam :) w środku też wprowadziliście sporo zmian ?

wiolcia daj jakieś zdjecie poglądowe całości - bo nie mogę się połapać co i jak ;) chyba nie macie przejścia do garażu z kuchni ? co macie na ścianie ?

Edytowane przez ida i jacek

mam pytanko

jakie montujecie bramy do swoich garaży czy te znane i markowe (Hormann, Wiśniowski, Noremsthal, Krispol) czy te mniej znane również rozważacie, bo my rozmyślamy nad bramą z allegro firmy niemieckiej bramy - polska też ocieplana i wychodzi trochę taniej niż te markowe, tylko czy warto sobie taką głowę zawracac,

Najtaniej z powyższych wychodzi nam Krispola za 3600 z napędem

A jak u Was sytuacja wygląda?

Ponawiam prośbę - Oliwkowicze, podzielcie się swoimi przemyśleniami odnośnie kuchni, jakie rozwiązania polecacie i co sądzicie o okapie na lewo od okna? please

Moim zdaniem nie bedzie dobrze, po pierwsze tam jest sciana do salonu, wiec kuchenka bylaby przy scianie,wiec niewygodnie, ale moze nie masz tam sciany, albo Ci to nie przeszkadza. Wowczas mozna tak zrobic. Ogolnie w Oliwce kuchnia to najslabszy punkt. Mam tylko zabudowe pod oknem i na scianie do spizarni/kotlowni. Pod schodami nie mam zabudowy i mam tam otwarta przestrzen, a w kotlowni zrobilam sobie jeszcze druga kuchnie, poniewaz mam tylko maly piec na gaz. Jest to jakies rozwiazanie. W salonie jest wowczas w miare czysto. ;)

Witam. Pytanie do wszystkich którzy są już po pracach hydraulika. Jaki koszt robocizny za całość wykonania czyli podłogówka, całe rozprowadzenie i podłączenia kaloryferów i pieca. Dzięki z góry za odpowiedz.

ja płaciłam za robotę hydraulikowi 6000zł (oczywiście podłogówka na dole, kaloryfery na górze, podłączenie kaloryferów, wody, wc kanalizy itp wszystko w domu) miałam hydraulika z doświadczeniem i solidnego, tyle, że w moim rejonie dolnośląskie wszystko jest b. drogie, pozdrawiam i dziękuję wszystkim, którzy odpowiadają na moje pytania

mam pytanko

jakie montujecie bramy do swoich garaży czy te znane i markowe (Hormann, Wiśniowski, Noremsthal, Krispol) czy te mniej znane również rozważacie, bo my rozmyślamy nad bramą z allegro firmy niemieckiej bramy - polska też ocieplana i wychodzi trochę taniej niż te markowe, tylko czy warto sobie taką głowę zawracac,

Najtaniej z powyższych wychodzi nam Krispola za 3600 z napędem

A jak u Was sytuacja wygląda?

My mamy krispol z napędem, jak na razie wygląda na solidną i podoba mi się bez tłoczeń okleina orzech w kolorze okien a jak będzie z trwałością to się okaże w przyszłości, pozdrawiam

Dzięki wszystkim za porady odnośnie kuchni. Też miałam wątpliwości co do tego okapu i kuchenki na widoku. Przekonaliście mnie, że to nie najlepsze wyjście. Chyba w ogóle zrezygnuję z górnych szafek, bo chciałabym mieć nowoczesną kuchnię, do której pasują długie, proste formy, a w Oliwkowej kuchni nie ma na takie miejsca na ścianach. Zabudowa pod schodami będzie musiała wystarczyć :) Myślę, że wykorzystanie pomieszczenia gospodarczego częściowo w roli spiżarki, jak wspomniała Grazi, to niezły pomysł. Planujemy pompę ciepła, więc będzie tam czysto i prawdopodobnie też tak zrobimy.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Tup

tak zrezygnowaliśmy z przejścia z kuchni do garażu alby powiększyć kuchnie natomiast przejście z kuchni do salonu zamknęliśmy i zrobiliśmy zabudowę ze sprzętem alby mieć więcej miejsca w kuchni a na ścianach są srebrne kafelki 10X10 kupione w Castoramie z fugą z brokatową. Edytowane przez wiolcia04