Bobiszon 27.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) A to nasz taras drewniany Zdjęcie 500px na forum: http://images40.fotosik.pl/736/b6b342a7898aa59fmed.jpg Witaj Grazi. Piękna ta Wasza Oliwka. Mamm pytanie. Jaka szeroka jest ta deska czołowa nad okapem dachu? ( ta deska taka wycieta we falę). Krokiew ścięta na końcu ma 25 cm. Czy ją jeszcze podcinaliście czy zostało na deskę te 25 cm? Z góry dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam A masz może zdjęcie całej elewacji? Edytowane 27 Marca 2011 przez Bobiszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 27.03.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Grazi! ile wyniosła Was kuchnia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 27.03.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Grazi! ile wyniosła Was kuchnia, pozdrawiam Wyslalam na priv pozdr Bobiszon, nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 27.03.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Dziękuję Grazi za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 28.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Do grazi Czy możesz zdradzić wymiary schodów: ilość stopni, wysokość stopni, szerokość ( głębokość ), czy mają noski ( jeden zachodzi na drugi ) z góry dziękuje Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 28.03.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Czy może mi ktoś podesłac kosztorys do PKO ? mój meil [email protected] . Plissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 28.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam Wszystkich "oliwkowiczów" my tez się zdecydowaliśmy na ten projekt, jeden z niewielu projektów który spodobał się mi i mojej żonie. Jutro pierwsze spotkanie z architektem w sprawie małych zmian i adaptacji projektu.Pozdrowienia dla Wszystkich i wytrwałości podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 28.03.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ekipa która miała wykonywać nam SSO leci w gumki i tel ie odbiera, szanowny małżonek znalazl inna-polecaną, która kilku znajomym wybudowała domy. Sądzicie że 31 tys za SSO to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 28.03.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Chyba dobra cena. U nas podobnie jest za stan surowy biora 32 tyś-od wykopu do rynien.Jutro zaczynaja oby sie sprawdzili.Co do kowt to na forum zdazały sie nawet kowoty w graniach 50-60 tys wiec ta wasza suma jest naprawde bardzo przystepna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 28.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Chyba dobra cena. U nas podobnie jest za stan surowy biora 32 tyś-od wykopu do rynien.Jutro zaczynaja oby sie sprawdzili.Co do kowt to na forum zdazały sie nawet kowoty w graniach 50-60 tys wiec ta wasza suma jest naprawde bardzo przystepna! poprzednia ekipa chciała 44tys dlatego te 31tys zaskoczyło nas.Dodam, że okolice Krakowa więc i ceny trochę wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 29.03.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 poprzednia ekipa chciała 44tys dlatego te 31tys zaskoczyło nas.Dodam, że okolice Krakowa więc i ceny trochę wyższe To jest bardzo dobra cena, my zaczeliśmyw 2009 i tak normalnie to około 40000zł nie było niczym zaskakującym. W to było wliczone "wykop+ sso+ dach+ rynny+ okna dachowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 29.03.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Cena naprawdę atrakcyjna, jeśli ekipa sprawdzona. Nam powiedzieli 33k za całość SSO od wykopu do deskowania i papowania dachu - okolice Warszawy.Ekipa nie musi być tania, natomiast MUSI być sprawdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.03.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Kochani mam ogromna natychmiastowa prosbe, zapomnieli mi wyliczyc w hurtowni ile potzrenuje pretów na zbrojenie fundamentów i wieńca.Moj wykonawca niestety jest niedostepny-nie ma projektu przy sobie a niestety jest w delegacji na innej odległej budowie. Musze pret juz jutro zamówic wiec mam niezła zagwostke;(Prosze o podanie ilosci na fundamenty i wieniec .Na forum natrafiłem na taka ilosc: -pret fi 12-112-1344 metry- pret fi 6- 1200metrów- fi 16 72 metry Jak to wyglada u Was, naprawde ogromna prosba.Pozdrawiam i wszystkim dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 29.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Do Grazi . Witam serdecznie . Mam dylemat z wymiarami okien oraz balkonowych . Macie wymiary jak w projekcie czy zmienialiście ? Bardzo proszę o odpowiedż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 29.03.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Kochani mam ogromna natychmiastowa prosbe, zapomnieli mi wyliczyc w hurtowni ile potzrenuje pretów na zbrojenie fundamentów i wieńca.Moj wykonawca niestety jest niedostepny-nie ma projektu przy sobie a niestety jest w delegacji na innej odległej budowie. Musze pret juz jutro zamówic wiec mam niezła zagwostke;(Prosze o podanie ilosci na fundamenty i wieniec .Na forum natrafiłem na taka ilosc: -pret fi 12-112-1344 metry - pret fi 6- 1200metrów - fi 16 72 metry Jak to wyglada u Was, naprawde ogromna prosba.Pozdrawiam i wszystkim dzieki Zbyszek, zajrzałam do faktur, ale tam jest podane w kilogramach lub tonach, to chyba Ci się nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 29.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Ekipa nie musi być tania, natomiast MUSI być sprawdzona. Zgadzam sie w 100%. My zapłaciliśmy za stan surowy otwarty bez dachu 37 tys., ale było warto, żadnych większych problemów, małe wpadki, które zostały natychmiast naprawione - wykonawca sprawdzony i polecany. Natomiast przy niestety przypadkowej ekipie od dachów - mnóstwo nerwów i zepsuty dach (nikt nie może uwierzyc, że mozna tak zepsuć taki prosty dach, i że można tyle odpadów wyprodukować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jak najbardziej moze byc w kg.Jesli mozesz to podaj bede miał porownanie, kurcze jutro musze zamowic juz a nie chce brac w ciemno:)bynajmniej o sporo za duzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 30.03.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ponawiam prosbe naprawde pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 30.03.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Do Grazi . Witam serdecznie . Mam dylemat z wymiarami okien oraz balkonowych . Macie wymiary jak w projekcie czy zmienialiście ? Bardzo proszę o odpowiedż . Akurat my zmienialiśmy niewiele, ale zawsze. Zamiast 3 okienek w salonie jest jedno 3metrowe, tarasowe zmienione na 180cm szerokości (tu zależało nam na tym aby było podwójne z łukiem, ale całe otwierane a nie z tzw. nadstawką łukową), Kuchenne ma wysokość 150cm, a gabinetowe ma 150x150cm bo nie podobało nam się takie pojedyncze. Balkonowe u góry mają po 90cm-światło (bo większe mogło by często opadać), tu mamy w bliźniaczych pokojach dachowe więc wystarczy. POZDRAWIAM JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 30.03.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ponawiam prosbe naprawde pomozcie cześć, nie wiem czy pomogę, ale w projekcie masz tabele z materiałami i tam powinny być ilości stali. Z mojej ulotnej pamięci to chyba coś ok. tony żebrowanej i z 250 kg drutu w kręgach poszło w same fundamenty. Panowie na budowie sami prostowali. Ile drutu wiązałkowego to już nie pamiętam niestety. To co zostało poszło potem w stropy i jeszcze domawiałem ilość podaną przez majstra. A ty jeszcze dodatkowo wieniec robisz na fundamentach? Jak masz w pobliżu budowy hurtownię to się dogadaj, nie powinni robić problemów. U mnie często było tak, że majster dzwonił co potrzebuje i ile, ja dzwoniłem do hurtowni i dowozili na WZ. W sobotę jechałem się rozliczyć za cały tydzień. A jak dobra hurtownia to nawet zabierze to co zostało. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts