Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A to nasz taras drewniany

Zdjęcie 500px na forum:

http://images40.fotosik.pl/736/b6b342a7898aa59fmed.jpg

Witaj Grazi. Piękna ta Wasza Oliwka. Mamm pytanie. Jaka szeroka jest ta deska czołowa nad okapem dachu? ( ta deska taka wycieta we falę).

Krokiew ścięta na końcu ma 25 cm. Czy ją jeszcze podcinaliście czy zostało na deskę te 25 cm? Z góry dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam

A masz może zdjęcie całej elewacji?

Edytowane przez Bobiszon

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich "oliwkowiczów" my tez się zdecydowaliśmy na ten projekt, jeden z niewielu projektów który spodobał się mi i mojej żonie. Jutro pierwsze spotkanie z architektem w sprawie małych zmian i adaptacji projektu.

Pozdrowienia dla Wszystkich i wytrwałości podczas budowy.

Chyba dobra cena. U nas podobnie jest za stan surowy biora 32 tyś-od wykopu do rynien.Jutro zaczynaja oby sie sprawdzili.Co do kowt to na forum zdazały sie nawet kowoty w graniach 50-60 tys wiec ta wasza suma jest naprawde bardzo przystepna!

poprzednia ekipa chciała 44tys dlatego te 31tys zaskoczyło nas.Dodam, że okolice Krakowa więc i ceny trochę wyższe

Kochani mam ogromna natychmiastowa prosbe, zapomnieli mi wyliczyc w hurtowni ile potzrenuje pretów na zbrojenie fundamentów i wieńca.Moj wykonawca niestety jest niedostepny-nie ma projektu przy sobie a niestety jest w delegacji na innej odległej budowie. Musze pret juz jutro zamówic wiec mam niezła zagwostke;(Prosze o podanie ilosci na fundamenty i wieniec .Na forum natrafiłem na taka ilosc:

-pret fi 12-112-1344 metry

- pret fi 6- 1200metrów

- fi 16 72 metry

Jak to wyglada u Was, naprawde ogromna prosba.Pozdrawiam i wszystkim dzieki

Kochani mam ogromna natychmiastowa prosbe, zapomnieli mi wyliczyc w hurtowni ile potzrenuje pretów na zbrojenie fundamentów i wieńca.Moj wykonawca niestety jest niedostepny-nie ma projektu przy sobie a niestety jest w delegacji na innej odległej budowie. Musze pret juz jutro zamówic wiec mam niezła zagwostke;(Prosze o podanie ilosci na fundamenty i wieniec .Na forum natrafiłem na taka ilosc:

-pret fi 12-112-1344 metry

- pret fi 6- 1200metrów

- fi 16 72 metry

Jak to wyglada u Was, naprawde ogromna prosba.Pozdrawiam i wszystkim dzieki

Zbyszek, zajrzałam do faktur, ale tam jest podane w kilogramach lub tonach, to chyba Ci się nie przyda

Ekipa nie musi być tania, natomiast MUSI być sprawdzona.

Zgadzam sie w 100%. My zapłaciliśmy za stan surowy otwarty bez dachu 37 tys., ale było warto, żadnych większych problemów, małe wpadki, które zostały natychmiast naprawione - wykonawca sprawdzony i polecany.

Natomiast przy niestety przypadkowej ekipie od dachów - mnóstwo nerwów i zepsuty dach (nikt nie może uwierzyc, że mozna tak zepsuć taki prosty dach, i że można tyle odpadów wyprodukować).

Do Grazi . Witam serdecznie . Mam dylemat z wymiarami okien oraz balkonowych . Macie wymiary jak w projekcie czy zmienialiście ? Bardzo proszę o odpowiedż .

Akurat my zmienialiśmy niewiele, ale zawsze. Zamiast 3 okienek w salonie jest jedno 3metrowe, tarasowe zmienione na 180cm szerokości (tu zależało nam na tym aby było podwójne z łukiem, ale całe otwierane a nie z tzw. nadstawką łukową), Kuchenne ma wysokość 150cm, a gabinetowe ma 150x150cm bo nie podobało nam się takie pojedyncze. Balkonowe u góry mają po 90cm-światło (bo większe mogło by często opadać), tu mamy w bliźniaczych pokojach dachowe więc wystarczy. POZDRAWIAM JA

Ponawiam prosbe naprawde pomozcie

cześć,

nie wiem czy pomogę, ale w projekcie masz tabele z materiałami i tam powinny być ilości stali. Z mojej ulotnej pamięci to chyba coś ok. tony żebrowanej i z 250 kg drutu w kręgach poszło w same fundamenty. Panowie na budowie sami prostowali. Ile drutu wiązałkowego to już nie pamiętam niestety.

To co zostało poszło potem w stropy i jeszcze domawiałem ilość podaną przez majstra.

A ty jeszcze dodatkowo wieniec robisz na fundamentach?

Jak masz w pobliżu budowy hurtownię to się dogadaj, nie powinni robić problemów. U mnie często było tak, że majster dzwonił co potrzebuje i ile, ja dzwoniłem do hurtowni i dowozili na WZ. W sobotę jechałem się rozliczyć za cały tydzień. A jak dobra hurtownia to nawet zabierze to co zostało.

Pozdrawiam - Daniel