Bobiszon 27.03.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 (edytowane) grazi napisał: A to nasz taras drewniany Zdjęcie 500px na forum: http://images40.fotosik.pl/736/b6b342a7898aa59fmed.jpg Witaj Grazi. Piękna ta Wasza Oliwka. Mamm pytanie. Jaka szeroka jest ta deska czołowa nad okapem dachu? ( ta deska taka wycieta we falę). Krokiew ścięta na końcu ma 25 cm. Czy ją jeszcze podcinaliście czy zostało na deskę te 25 cm? Z góry dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam A masz może zdjęcie całej elewacji? Edytowane 27 Marca 2011 przez Bobiszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 27.03.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Grazi! ile wyniosła Was kuchnia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 27.03.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 wiesia1961 napisał: Grazi! ile wyniosła Was kuchnia, pozdrawiam Wyslalam na priv pozdr Bobiszon, nie mam pojecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 27.03.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Dziękuję Grazi za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatrzan 28.03.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Do grazi Czy możesz zdradzić wymiary schodów: ilość stopni, wysokość stopni, szerokość ( głębokość ), czy mają noski ( jeden zachodzi na drugi ) z góry dziękuje Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynano 28.03.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Czy może mi ktoś podesłac kosztorys do PKO ? mój meil larus28@wp.pl . Plissssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaross 28.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Witam Wszystkich "oliwkowiczów" my tez się zdecydowaliśmy na ten projekt, jeden z niewielu projektów który spodobał się mi i mojej żonie. Jutro pierwsze spotkanie z architektem w sprawie małych zmian i adaptacji projektu.Pozdrowienia dla Wszystkich i wytrwałości podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 28.03.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ekipa która miała wykonywać nam SSO leci w gumki i tel ie odbiera, szanowny małżonek znalazl inna-polecaną, która kilku znajomym wybudowała domy. Sądzicie że 31 tys za SSO to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 28.03.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Chyba dobra cena. U nas podobnie jest za stan surowy biora 32 tyś-od wykopu do rynien.Jutro zaczynaja oby sie sprawdzili.Co do kowt to na forum zdazały sie nawet kowoty w graniach 50-60 tys wiec ta wasza suma jest naprawde bardzo przystepna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 28.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 zbyszek1982 napisał: Chyba dobra cena. U nas podobnie jest za stan surowy biora 32 tyś-od wykopu do rynien.Jutro zaczynaja oby sie sprawdzili.Co do kowt to na forum zdazały sie nawet kowoty w graniach 50-60 tys wiec ta wasza suma jest naprawde bardzo przystepna! poprzednia ekipa chciała 44tys dlatego te 31tys zaskoczyło nas.Dodam, że okolice Krakowa więc i ceny trochę wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 29.03.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 kiziorowo napisał: poprzednia ekipa chciała 44tys dlatego te 31tys zaskoczyło nas.Dodam, że okolice Krakowa więc i ceny trochę wyższe To jest bardzo dobra cena, my zaczeliśmyw 2009 i tak normalnie to około 40000zł nie było niczym zaskakującym. W to było wliczone "wykop+ sso+ dach+ rynny+ okna dachowe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 29.03.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Cena naprawdę atrakcyjna, jeśli ekipa sprawdzona. Nam powiedzieli 33k za całość SSO od wykopu do deskowania i papowania dachu - okolice Warszawy.Ekipa nie musi być tania, natomiast MUSI być sprawdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.03.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Kochani mam ogromna natychmiastowa prosbe, zapomnieli mi wyliczyc w hurtowni ile potzrenuje pretów na zbrojenie fundamentów i wieńca.Moj wykonawca niestety jest niedostepny-nie ma projektu przy sobie a niestety jest w delegacji na innej odległej budowie. Musze pret juz jutro zamówic wiec mam niezła zagwostke;(Prosze o podanie ilosci na fundamenty i wieniec .Na forum natrafiłem na taka ilosc: -pret fi 12-112-1344 metry- pret fi 6- 1200metrów- fi 16 72 metry Jak to wyglada u Was, naprawde ogromna prosba.Pozdrawiam i wszystkim dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 29.03.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Do Grazi . Witam serdecznie . Mam dylemat z wymiarami okien oraz balkonowych . Macie wymiary jak w projekcie czy zmienialiście ? Bardzo proszę o odpowiedż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 29.03.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 zbyszek1982 napisał: Kochani mam ogromna natychmiastowa prosbe, zapomnieli mi wyliczyc w hurtowni ile potzrenuje pretów na zbrojenie fundamentów i wieńca.Moj wykonawca niestety jest niedostepny-nie ma projektu przy sobie a niestety jest w delegacji na innej odległej budowie. Musze pret juz jutro zamówic wiec mam niezła zagwostke;(Prosze o podanie ilosci na fundamenty i wieniec .Na forum natrafiłem na taka ilosc: -pret fi 12-112-1344 metry - pret fi 6- 1200metrów - fi 16 72 metry Jak to wyglada u Was, naprawde ogromna prosba.Pozdrawiam i wszystkim dzieki Zbyszek, zajrzałam do faktur, ale tam jest podane w kilogramach lub tonach, to chyba Ci się nie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 29.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Mataj napisał: Ekipa nie musi być tania, natomiast MUSI być sprawdzona. Zgadzam sie w 100%. My zapłaciliśmy za stan surowy otwarty bez dachu 37 tys., ale było warto, żadnych większych problemów, małe wpadki, które zostały natychmiast naprawione - wykonawca sprawdzony i polecany. Natomiast przy niestety przypadkowej ekipie od dachów - mnóstwo nerwów i zepsuty dach (nikt nie może uwierzyc, że mozna tak zepsuć taki prosty dach, i że można tyle odpadów wyprodukować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 29.03.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Jak najbardziej moze byc w kg.Jesli mozesz to podaj bede miał porownanie, kurcze jutro musze zamowic juz a nie chce brac w ciemno:)bynajmniej o sporo za duzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 30.03.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Ponawiam prosbe naprawde pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 30.03.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 irryd napisał: Do Grazi . Witam serdecznie . Mam dylemat z wymiarami okien oraz balkonowych . Macie wymiary jak w projekcie czy zmienialiście ? Bardzo proszę o odpowiedż . Akurat my zmienialiśmy niewiele, ale zawsze. Zamiast 3 okienek w salonie jest jedno 3metrowe, tarasowe zmienione na 180cm szerokości (tu zależało nam na tym aby było podwójne z łukiem, ale całe otwierane a nie z tzw. nadstawką łukową), Kuchenne ma wysokość 150cm, a gabinetowe ma 150x150cm bo nie podobało nam się takie pojedyncze. Balkonowe u góry mają po 90cm-światło (bo większe mogło by często opadać), tu mamy w bliźniaczych pokojach dachowe więc wystarczy. POZDRAWIAM JA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 30.03.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 zbyszek1982 napisał: Ponawiam prosbe naprawde pomozcie cześć, nie wiem czy pomogę, ale w projekcie masz tabele z materiałami i tam powinny być ilości stali. Z mojej ulotnej pamięci to chyba coś ok. tony żebrowanej i z 250 kg drutu w kręgach poszło w same fundamenty. Panowie na budowie sami prostowali. Ile drutu wiązałkowego to już nie pamiętam niestety. To co zostało poszło potem w stropy i jeszcze domawiałem ilość podaną przez majstra. A ty jeszcze dodatkowo wieniec robisz na fundamentach? Jak masz w pobliżu budowy hurtownię to się dogadaj, nie powinni robić problemów. U mnie często było tak, że majster dzwonił co potrzebuje i ile, ja dzwoniłem do hurtowni i dowozili na WZ. W sobotę jechałem się rozliczyć za cały tydzień. A jak dobra hurtownia to nawet zabierze to co zostało. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts