Ewa7506 04.04.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Witam, juz dawno tu nie zagladałam , a to dlatego ze zaczelismy budowe!!!!!!1 A ostatnio mialam problemy z zalogowaniem sie tu. No ale do rzeczy. Za robocizne stan surowy bez dachu 32500 tys. + dach 10 tys ale z pelna obrobka . Mielismy z porothermu budowac. Ale to jest koszmar . Straszne ceny i kolejki jak za miesem w komunizmie. Dlatego zdecydowalismy sie na keramzyt 30. taniej i jeszcze troche lepsza dostepnosc. Ale tak w ogóle to jakis zły okres na budowe sobie wybralismy. Ceny zwariowane i niczego nie ma. Niedługo wkleje pierwsze zdjecia. pzdr Magda Magdo a jak wygląda cena keramzytu i kto robi 30 bo też się nad tym zastanawiam, ale powiedziano mi że 30 nie ma.Jakie planujesz dać na to ocieplenie?? Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdan1 05.04.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 A wiec ja jestem z Bolesławca ( dolnoslaskie). Firma budowlana JAVA ma w ofercie Keramzyt 30. My dajemy 15 cm styropianu. Ale to sie jeszcze okaze. Moze wiecej. Zobaczymy w praniu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdan1 05.04.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 A wiec ja jestem z Bolesławca ( dolnoslaskie). Firma budowlana JAVA ma w ofercie Keramzyt 30. My dajemy 15 cm styropianu. Ale to sie jeszcze okaze. Moze wiecej. Zobaczymy w praniu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdan1 05.04.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 A co do ceny to na sciany zewn. 140m i wewn nosne 40m. 12,500 tys. Gdzie porotherm juz teraz ok. 18 tys. Ale trzeba zamawiac i czekac ok 2 msc. bez gwarancji ceny. A cena ma lekko dojsc do 10 zl za sztuke. 30 porothermu. Aha dodam ze ja sporo powiekszyłam oliwke. Garaz na 2 stanowiska i salon o 1,5 m poszerzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek Wożniak1719501304 05.04.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Mama pytanie do magdan1 jakie wymiary będzie miał wasz 2 stanowiskowy garaż? a przy okazji Wszystkim Oliwkowiczom życzę Zdrowych , Radosnych Świąt Wielkiej Nocy i oczywiście, żeby wszystkie Oliwki pięły się do góry jak na drożdżach i bez żadnych problemów.Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 06.04.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych składam najserdeczniejsze życzenia:dużo zdrowia, radości, smacznego jajka, mokrego dyngusa, mnóstwo wiosennego słońca oraz samych sukcesów. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Artur 09.04.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Jeszcze raz chcemy bardzo podziękować Czarkowi za możliwość obejrzenia Oliwki na żywo. Jesteśmy zauroczeni domkiem oraz uprzejmością Czarka. To niesamowicie miłe, że wokół są tak życzliwi i przyjaźni ludzie! Czarek - dziękujemy i pozdrawiamy! Aga Artur i Ada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta i Tom 10.04.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Witam. Dzisiaj dostałem wycenę stanu surowego zamkniętnego (prawie zamkniętego, bo bez okien i drzwi -tylko okna dachowe). Wycena obejmuje materiały budowlane przewidziane w projekcie. Szok.Robocina + sprzet = 44 500,00Materiały = 148 000,00Razem: 193 500, 00 !!!Wariactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 10.04.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Razem: 193 500, 00 !!! Wariactwo Przy tych cenach to na Oliwkę trzeba by z pół miliona szykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdan1 10.04.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Mama pytanie do magdan1 jakie wymiary będzie miał wasz 2 stanowiskowy garaż? a przy okazji Wszystkim Oliwkowiczom życzę Zdrowych , Radosnych Świąt Wielkiej Nocy i oczywiście, żeby wszystkie Oliwki pięły się do góry jak na drożdżach i bez żadnych problemów. Pozdrawiam Mirek . Witam wszystkich po swietach!! Nasz garaz ma rozmiary: 600 na 609. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mak1975 11.04.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam i pozdrawiam wszystkich po świetach. Mam prosbe tzn chodzi mi o zestawienie materialow na stan surowy z dachem jesli ktos bylby uprzejmy mi go przeslac na maila. Z czego budujecie i jakie gr. ściany oraz jakie docieplenie. Czy ktos rozwaza wentylacje wymuszona z rekurperatorem? No i dosc wazne pytanko czy robocizna stan sur zadaszony ze ściankami dzialowymi wylewkami tarasow za 35 tys to duzo, bo zbieram oferty wykonawcow i oscyluja w granicach 30-50 tys ile wy zaplaciliscie drodzy Oliwkowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 11.04.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Za całe murowanie 20000 za dach 12000 z deskowaniem 14000 -dachówka oczywiście. Czyli całość 32000-34000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 11.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam... No to u nas bardzo podobnie... Murowanie - ale bez ścian działowych 20000Dach - więżba 14 zł + dachówka 25 zł +folia 4 zł to wszystko za m2, co w sumie daje 43zł za m2 * 220m2 = 9460 zł + 750 zł za osadzenie 5 okien dachowych = 10210 zł My jesteśmy zdecydowani na wentylacje mechaniczną. Robiliśmy wyceny w kilku miejscach i koszt netto instalcji z montażem wyszedł nastepujący- wesja z centralka MISTRAL: 8 500,00 ,-PLN- wersja z centralka StorkAir ( rekup. przeciwprad.) : 11 800,00 ,-PLNTo jest najlepsza oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mac Iek 12.04.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 anusik spojrzałem do Waszego dziennika a tam się dzieje .....pozazdrościć!!! U mnie w sobotę tyczenie a od poniedziałku wykopy............ muszę Was wszystkich gonić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 12.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja tez sie zdecydowałem w końcu na Oliwkę i zamówiłem projekt w lustrzanym odbiciu. W przyszłym tygodniu mam spotkania z 3 ekipami, które moga ruszyć z budową od wakacji - najbardziej jestem nastawiony na firmę, która buduje kompleksowo - no ale zobaczę ile będą sobie liczyć za taki komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shrekowie 12.04.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Jeszcze raz chcemy bardzo podziękować Czarkowi za możliwość obejrzenia Oliwki na żywo. Jesteśmy zauroczeni domkiem oraz uprzejmością Czarka. To niesamowicie miłe, że wokół są tak życzliwi i przyjaźni ludzie! Czarek - dziękujemy i pozdrawiamy! Aga Artur i Ada Nam również było miło was poznać. I jeszcze raz dziękujemy za prezenty. Cieszę się że kolejna tak fajna rodzinka buduje oliwkę. Jedynie przykro nam że seans w Oliwce trwał tylko godzinę. To niesamowicie miłe, że wokół są tak życzliwi i przyjaźni ludzie! Ciekawe czy nasz Majster też tak myśli Hi, hi, hi Czarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Dawid 12.04.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Witam wszystkich tu obecnych i pozdrawiam my takze po dlugich poszukiwaniach trafilismy na Oliwke i to wlasnie ona ozdobi nasz kawalek ziemi ps. czy ktos z Pomorskiego jest juz zaawansowany w budowie i nie przeszkadzala by mu wizyta pary ciekawskich? no to sie przywitalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 16.04.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Mielismy z porothermu budowac. Ale to jest koszmar . Straszne ceny i kolejki jak za miesem w komunizmie. Dlatego zdecydowalismy sie na keramzyt 30 No to jestesmy nastepni, też budujemy z keramzytu 24, cena wydaje się wręcz rewelacyjna 6,60brutto na metr 10szt. dostępność taka sobie ale mamy zapewnienie na termin który nam odpowiada. A zaczynamy w najbliższą srodę-gdzies na forum wyczytałam że musi to być środa lub sobota więc będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Artur 16.04.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Shrekowie napisał: Nam również było miło was poznać. I jeszcze raz dziękujemy za prezenty. Cieszę się że kolejna tak fajna rodzinka buduje oliwkę. Jedynie przykro nam że seans w Oliwce trwał tylko godzinę. Spokojnie, spokojnie.... Nastepnym razem gdy będziemy w Warszawie, również nie omieszkamy Was odwiedzic i wtedy nadrobimy pierwszą wizyte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 16.04.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 No to jestesmy nastepni, też budujemy z keramzytu 24, cena wydaje się wręcz rewelacyjna 6,60brutto na metr 10szt. dostępność taka sobie ale mamy zapewnienie na termin który nam odpowiada. A jak to jest ze zmianą grubości ścian bo w projekcie jest 30cm. Zmienialiście w projekcie przed pozwoleniem na budowę czy można po, bo ja też myślałam o keramzycie ale 30 nigdzie w Lublinie nie ma a mam już pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts