Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, juz dawno tu nie zagladałam , a to dlatego ze zaczelismy budowe!!!!!!1 :D A ostatnio mialam problemy z zalogowaniem sie tu. No ale do rzeczy. Za robocizne stan surowy bez dachu 32500 tys. + dach 10 tys ale z pelna obrobka . Mielismy z porothermu budowac. Ale to jest koszmar . Straszne ceny i kolejki jak za miesem w komunizmie. Dlatego zdecydowalismy sie na keramzyt 30. taniej i jeszcze troche lepsza dostepnosc. Ale tak w ogóle to jakis zły okres na budowe sobie wybralismy. Ceny zwariowane i niczego nie ma. Niedługo wkleje pierwsze zdjecia. pzdr Magda

Magdo a jak wygląda cena keramzytu i kto robi 30 bo też się nad tym zastanawiam, ale powiedziano mi że 30 nie ma.Jakie planujesz dać na to ocieplenie??

Pozdrawiam Ewa

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A co do ceny to na sciany zewn. 140m i wewn nosne 40m. 12,500 tys. Gdzie porotherm juz teraz ok. 18 tys. Ale trzeba zamawiac i czekac ok 2 msc. bez gwarancji ceny. A cena ma lekko dojsc do 10 zl za sztuke. 30 porothermu. Aha dodam ze ja sporo powiekszyłam oliwke. Garaz na 2 stanowiska i salon o 1,5 m poszerzyłam.

Mama pytanie do magdan1 jakie wymiary będzie miał wasz 2 stanowiskowy garaż?

a przy okazji Wszystkim Oliwkowiczom życzę Zdrowych , Radosnych Świąt Wielkiej Nocy i oczywiście, żeby wszystkie Oliwki pięły się do góry jak na drożdżach i bez żadnych problemów.

Pozdrawiam Mirek

Mama pytanie do magdan1 jakie wymiary będzie miał wasz 2 stanowiskowy garaż?

a przy okazji Wszystkim Oliwkowiczom życzę Zdrowych , Radosnych Świąt Wielkiej Nocy i oczywiście, żeby wszystkie Oliwki pięły się do góry jak na drożdżach i bez żadnych problemów.

Pozdrawiam Mirek

.

Witam wszystkich po swietach!!

Nasz garaz ma rozmiary: 600 na 609.

Witam i pozdrawiam wszystkich po świetach. Mam prosbe tzn chodzi mi o zestawienie materialow na stan surowy z dachem jesli ktos bylby uprzejmy mi go przeslac na maila. Z czego budujecie i jakie gr. ściany oraz jakie docieplenie. Czy ktos rozwaza wentylacje wymuszona z rekurperatorem? No i dosc wazne pytanko czy robocizna stan sur zadaszony ze ściankami dzialowymi wylewkami tarasow za 35 tys to duzo, bo zbieram oferty wykonawcow i oscyluja w granicach 30-50 tys ile wy zaplaciliscie drodzy Oliwkowicze :)

Witam... No to u nas bardzo podobnie...

Murowanie - ale bez ścian działowych 20000

Dach - więżba 14 zł + dachówka 25 zł +folia 4 zł to wszystko za m2, co w sumie daje 43zł za m2 * 220m2 = 9460 zł + 750 zł za osadzenie 5 okien dachowych = 10210 zł

My jesteśmy zdecydowani na wentylacje mechaniczną. Robiliśmy wyceny w kilku miejscach i koszt netto instalcji z montażem wyszedł nastepujący

- wesja z centralka MISTRAL: 8 500,00 ,-PLN

- wersja z centralka StorkAir ( rekup. przeciwprad.) : 11 800,00 ,-PLN

To jest najlepsza oferta.

Ja tez sie zdecydowałem w końcu na Oliwkę i zamówiłem projekt w lustrzanym odbiciu.

W przyszłym tygodniu mam spotkania z 3 ekipami, które moga ruszyć z budową od wakacji - najbardziej jestem nastawiony na firmę, która buduje kompleksowo - no ale zobaczę ile będą sobie liczyć za taki komfort ;)

Jeszcze raz chcemy bardzo podziękować Czarkowi za możliwość obejrzenia Oliwki na żywo. Jesteśmy zauroczeni domkiem oraz uprzejmością Czarka. :oops:

To niesamowicie miłe, że wokół są tak życzliwi i przyjaźni ludzie!

Czarek - dziękujemy i pozdrawiamy! :D Aga Artur i Ada

:oops: Nam również było miło was poznać. I jeszcze raz dziękujemy za prezenty. Cieszę się że kolejna tak fajna rodzinka buduje oliwkę. Jedynie przykro nam że seans w Oliwce trwał tylko godzinę.

To niesamowicie miłe, że wokół są tak życzliwi i przyjaźni ludzie!

Ciekawe czy nasz Majster też tak myśli Hi, hi, hi :roll: :lol:

Czarek

Mielismy z porothermu budowac. Ale to jest koszmar . Straszne ceny i kolejki jak za miesem w komunizmie. Dlatego zdecydowalismy sie na keramzyt 30

No to jestesmy nastepni, też budujemy z keramzytu 24, cena wydaje się wręcz rewelacyjna 6,60brutto na metr 10szt. dostępność taka sobie ale mamy zapewnienie na termin który nam odpowiada.

A zaczynamy w najbliższą srodę-gdzies na forum wyczytałam że musi to być środa lub sobota więc będzie. :D

Pozdrawiam

Shrekowie napisał:

:oops: Nam również było miło was poznać. I jeszcze raz dziękujemy za prezenty. Cieszę się że kolejna tak fajna rodzinka buduje oliwkę. Jedynie przykro nam że seans w Oliwce trwał tylko godzinę.

:wink: Spokojnie, spokojnie.... Nastepnym razem gdy będziemy w Warszawie, również nie omieszkamy Was odwiedzic i wtedy nadrobimy pierwszą wizyte... :D

No to jestesmy nastepni, też budujemy z keramzytu 24, cena wydaje się wręcz rewelacyjna 6,60brutto na metr 10szt. dostępność taka sobie ale mamy zapewnienie na termin który nam odpowiada.

A jak to jest ze zmianą grubości ścian bo w projekcie jest 30cm. Zmienialiście w projekcie przed pozwoleniem na budowę czy można po, bo ja też myślałam o keramzycie ale 30 nigdzie w Lublinie nie ma a mam już pozwolenie na budowę :roll: