Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

My dalej męczymy się ze stanem zero :(

Strasznie dużo wody jest u nas i musieliśmy czekać aż odparuje...

Mam pytanko...

Na jakim etapie najlepiej robić drenaż wokół budynku?

Nasz wykonawca zapewnia nas iż zarówno ocieplenie,izolacja i drenaż fundamentów odbywa się po wybudowaniu stanu surowego...

Dzięki wielkie za pomoc.

Pozdrawiam

my robiliśmy jak jeszcze nie mieliśmy zasypanych fundamentów wokół, odkopanie to też koszty nam hydraulik mówił, że samo odkopanie jest drogie wydaje mi się, że mówił ok. 2000-2500zł, pozdrawiam a drenaż nas wyniósł ok. 13000zł ( drenaż, studnie, deszczówka itp.)

Mozecie podpowiedzieć jakie braliscie kominy- srednica i jaka dlugość. Jak mi opcjonalnie rzucili cene w hurtowni Schiedela to glowa zaczela mnie bolec...jednak natrafilem na necie dosyc tanie kominy z firmy domus-http://effe2.pl/s,3,kominy_domus_-_charakterystyka.htmlczy ktos z was dawał go albo sie nad nim zastanawia?Amoz emacie inne propozycje?

Dzięki za odp.

Problem w tym że u nas fundamenty są już zasypane od zeszłego roku.

Poprzednia ekipa się wysypała i na szybko musieliśmy zasypywać po pierwszych mrozach...

My już wczoraj zasypaliśmy fundament, strasznie powoli nam to wszystko idzie, musieliśmy bardzo wysoko podnieść stan 0 ze względu na wysokie wody gruntowe i wysoko położoną drogę. Włożyliśmy już w stan 0 około 55 tys. a dopiero ten etap...

Zdjęcia w naszej galerii :)

Odnośnie kominów to wyczytałam na forum że tanie i dobre są firmy Kom-went, poniżej link:

http://www.kom-went.wroclaw.pl/?

Pozdrawiam

kesjo ogladalem Twoja fotogalerie i dziwia mnie Twoje ozstawione do wylania rogi?Hm, u mnie takiego jak u Ciebie zbrojenia nie widze?Czyzby moi wykonawcy zapomnieli o tym?Mam wystajace belki z ławy w kilku miejscach ale akurat nie sa one tak umiejscowione na smaych rogach i nie slyszalem nic jak na razie o wylewaniu zadnych rogow?czyzbym cos przeoczył?

Mozecie podpowiedzieć jakie braliscie kominy- srednica i jaka dlugość. Jak mi opcjonalnie rzucili cene w hurtowni Schiedela to glowa zaczela mnie bolec...jednak natrafilem na necie dosyc tanie kominy z firmy domus-http://effe2.pl/s,3,kominy_domus_-_charakterystyka.htmlczy ktos z was dawał go albo sie nad nim zastanawia?Amoz emacie inne propozycje?

U nas Icopal Wulkan-dwa pakiety startowe i reszta na sztuki

Zostawione do wylania rogi będą zalane razem z wieńcem oraz całą płytą stanu 0.

Jest to adaptacja naszego kierownika budowy.

Mieszkamy pod Katowicami, na razie nie ma szkód górniczych ale na śląsku nigdy nic nie wiadomo...

Więc architekt oraz my woleliśmy się zabezpieczyć:) Łącznie z tym, iż większość ław ma szerokość 1 m!

Mozecie podpowiedzieć jakie braliscie kominy- srednica i jaka dlugość. Jak mi opcjonalnie rzucili cene w hurtowni Schiedela to glowa zaczela mnie bolec..

Schiedel ma ceny z kosmosu, gwarancji praktycznie nie ma (zawsze podobno i tak mówią, że a to klej nie ten, a to nie tak ustawiony etc...). My braliśmy Leier'a, ale jest mnóstwo innych firm, tańszych od Schiedla i wcale nie są gorsze.

Schiedel ma ceny z kosmosu, gwarancji praktycznie nie ma (zawsze podobno i tak mówią, że a to klej nie ten, a to nie tak ustawiony etc...). My braliśmy Leier'a, ale jest mnóstwo innych firm, tańszych od Schiedla i wcale nie są gorsze.

Wtam. Po konsultacji z kolesiem który montuje kominki od 15lat zastosowałem Komwent. Podobno ceramika jest ta sama co w Scheidelu

Witam. Elektrykę mam już za sobą a w poniedziałek zakończył tynkarz. Rozmawiałem z trzema hydraulikami i katastrofa - wszyscy odpadli w castingu !!!

Przesyłam parę nowych fotek https://picasaweb.google.com/102524359002133622259/FotkiBudowa#

Pozdrawiam

Gratulacje, ja jestem w trakcie tynkowania, napisz ile wyszło Ci m2 tynków, pozdrawiam

Witam. Elektrykę mam już za sobą a w poniedziałek zakończył tynkarz. Rozmawiałem z trzema hydraulikami i katastrofa - wszyscy odpadli w castingu !!!

Przesyłam parę nowych fotek https://picasaweb.google.com/102524359002133622259/FotkiBudowa#

Pozdrawiam

A mógłbyś powiedzieć ile płaciłes za elektrykę - robocizna + materiały?

A hydraulik po tynkowaniu? Tzn. do podłogówki?

My szukając hydraulika też mielismy różne "ciekawe" spotkania, a spóźnienie 2 godz. to standard. Powodzenia w poszukiwaniu.

Podniesiona ścianka o dwa pustaki, pomieszczenie nad garażem jest podzielone, szczyty wytynkowane do góry i również kominy. Wszystko razem 668 m2 tynków mineralnych.

WITAJ, u mnie też podniesiona ścianka o 60cm wszędzie, nad garażem też. Tynki na wszystkich ścianach- szczyty do końca bo jest sypialnia syna, kominy też do końca i garaż szerszy o 1m+ dodatkowa ściana między kotłownią, a pom. gospodarczym ( mam 3 pomieszczenia na linii łazienki na dole + gabinet) i wyszło razem tynków 528 m2.