annaop 06.04.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Kesja 7-ma fota w naszej galerii pokazuje drenaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 06.04.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam My dalej męczymy się ze stanem zero Strasznie dużo wody jest u nas i musieliśmy czekać aż odparuje... Mam pytanko... Na jakim etapie najlepiej robić drenaż wokół budynku? Nasz wykonawca zapewnia nas iż zarówno ocieplenie,izolacja i drenaż fundamentów odbywa się po wybudowaniu stanu surowego... Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam my robiliśmy jak jeszcze nie mieliśmy zasypanych fundamentów wokół, odkopanie to też koszty nam hydraulik mówił, że samo odkopanie jest drogie wydaje mi się, że mówił ok. 2000-2500zł, pozdrawiam a drenaż nas wyniósł ok. 13000zł ( drenaż, studnie, deszczówka itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 07.04.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mozecie podpowiedzieć jakie braliscie kominy- srednica i jaka dlugość. Jak mi opcjonalnie rzucili cene w hurtowni Schiedela to glowa zaczela mnie bolec...jednak natrafilem na necie dosyc tanie kominy z firmy domus-http://effe2.pl/s,3,kominy_domus_-_charakterystyka.htmlczy ktos z was dawał go albo sie nad nim zastanawia?Amoz emacie inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 07.04.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Dzięki za odp. Problem w tym że u nas fundamenty są już zasypane od zeszłego roku. Poprzednia ekipa się wysypała i na szybko musieliśmy zasypywać po pierwszych mrozach... My już wczoraj zasypaliśmy fundament, strasznie powoli nam to wszystko idzie, musieliśmy bardzo wysoko podnieść stan 0 ze względu na wysokie wody gruntowe i wysoko położoną drogę. Włożyliśmy już w stan 0 około 55 tys. a dopiero ten etap... Zdjęcia w naszej galerii Odnośnie kominów to wyczytałam na forum że tanie i dobre są firmy Kom-went, poniżej link: http://www.kom-went.wroclaw.pl/? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 07.04.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 kesjo ogladalem Twoja fotogalerie i dziwia mnie Twoje ozstawione do wylania rogi?Hm, u mnie takiego jak u Ciebie zbrojenia nie widze?Czyzby moi wykonawcy zapomnieli o tym?Mam wystajace belki z ławy w kilku miejscach ale akurat nie sa one tak umiejscowione na smaych rogach i nie slyszalem nic jak na razie o wylewaniu zadnych rogow?czyzbym cos przeoczył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 07.04.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Mozecie podpowiedzieć jakie braliscie kominy- srednica i jaka dlugość. Jak mi opcjonalnie rzucili cene w hurtowni Schiedela to glowa zaczela mnie bolec...jednak natrafilem na necie dosyc tanie kominy z firmy domus-http://effe2.pl/s,3,kominy_domus_-_charakterystyka.htmlczy ktos z was dawał go albo sie nad nim zastanawia?Amoz emacie inne propozycje? U nas Icopal Wulkan-dwa pakiety startowe i reszta na sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kesja1 07.04.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Zostawione do wylania rogi będą zalane razem z wieńcem oraz całą płytą stanu 0. Jest to adaptacja naszego kierownika budowy. Mieszkamy pod Katowicami, na razie nie ma szkód górniczych ale na śląsku nigdy nic nie wiadomo... Więc architekt oraz my woleliśmy się zabezpieczyć Łącznie z tym, iż większość ław ma szerokość 1 m! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg36 08.04.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 WitamMuszę powiedzieć że również zaciekawiły mnie zbrojenia na rogach no ale widać co architekt to inna koncepcja ,my również mamy fundamenty wzmocnione pod kątem szkód górniczych a mamy IIIkat.ale czegoś takiego architekt nie wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mataj 08.04.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Mozecie podpowiedzieć jakie braliscie kominy- srednica i jaka dlugość. Jak mi opcjonalnie rzucili cene w hurtowni Schiedela to glowa zaczela mnie bolec.. Schiedel ma ceny z kosmosu, gwarancji praktycznie nie ma (zawsze podobno i tak mówią, że a to klej nie ten, a to nie tak ustawiony etc...). My braliśmy Leier'a, ale jest mnóstwo innych firm, tańszych od Schiedla i wcale nie są gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 08.04.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Dziękuję bardzo za odpowiedź buczynko . Czy wysokość i głębokość schodka macie jak w projekcie ? Wydaje mi się że 25 cm to zbyt mało . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 08.04.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Schiedel ma ceny z kosmosu, gwarancji praktycznie nie ma (zawsze podobno i tak mówią, że a to klej nie ten, a to nie tak ustawiony etc...). My braliśmy Leier'a, ale jest mnóstwo innych firm, tańszych od Schiedla i wcale nie są gorsze. Wtam. Po konsultacji z kolesiem który montuje kominki od 15lat zastosowałem Komwent. Podobno ceramika jest ta sama co w Scheidelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 09.04.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Dziękuję bardzo za odpowiedź buczynko . Czy wysokość i głębokość schodka macie jak w projekcie ? Wydaje mi się że 25 cm to zbyt mało . Pozdrawiam . Nie wiem, jak jest dokładnie z tymi schodami - majster zrobił i jest dobrze Jutro postaram sie pamiętać, żeby zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 09.04.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam. Elektrykę mam już za sobą a w poniedziałek zakończył tynkarz. Rozmawiałem z trzema hydraulikami i katastrofa - wszyscy odpadli w castingu !!!Przesyłam parę nowych fotek https://picasaweb.google.com/102524359002133622259/FotkiBudowa#Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 09.04.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam. Elektrykę mam już za sobą a w poniedziałek zakończył tynkarz. Rozmawiałem z trzema hydraulikami i katastrofa - wszyscy odpadli w castingu !!! Przesyłam parę nowych fotek https://picasaweb.google.com/102524359002133622259/FotkiBudowa# Pozdrawiam Gratulacje, ja jestem w trakcie tynkowania, napisz ile wyszło Ci m2 tynków, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 09.04.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Gratulacje, ja jestem w trakcie tynkowania, napisz ile wyszło Ci m2 tynków, pozdrawiam Podniesiona ścianka o dwa pustaki, pomieszczenie nad garażem jest podzielone, szczyty wytynkowane do góry i również kominy. Wszystko razem 668 m2 tynków mineralnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 09.04.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Dziękuję toth za odpowiedź, mam nadzieję, że u mnie wyjdzie mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 09.04.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam. Elektrykę mam już za sobą a w poniedziałek zakończył tynkarz. Rozmawiałem z trzema hydraulikami i katastrofa - wszyscy odpadli w castingu !!! Przesyłam parę nowych fotek https://picasaweb.google.com/102524359002133622259/FotkiBudowa# Pozdrawiam A mógłbyś powiedzieć ile płaciłes za elektrykę - robocizna + materiały? A hydraulik po tynkowaniu? Tzn. do podłogówki? My szukając hydraulika też mielismy różne "ciekawe" spotkania, a spóźnienie 2 godz. to standard. Powodzenia w poszukiwaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandzik 09.04.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Podniesiona ścianka o dwa pustaki, pomieszczenie nad garażem jest podzielone, szczyty wytynkowane do góry i również kominy. Wszystko razem 668 m2 tynków mineralnych. WITAJ, u mnie też podniesiona ścianka o 60cm wszędzie, nad garażem też. Tynki na wszystkich ścianach- szczyty do końca bo jest sypialnia syna, kominy też do końca i garaż szerszy o 1m+ dodatkowa ściana między kotłownią, a pom. gospodarczym ( mam 3 pomieszczenia na linii łazienki na dole + gabinet) i wyszło razem tynków 528 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 09.04.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Rozprowadzenie całej elektryki + dodatkowe opcje razem 9 tyś. 4 to robocizna a 5 to materiał. Hydraulika jak wspomniałem nie mam do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessy 10.04.2011 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Witajcie . U nas koniec tynkowania w środe. Tynków wyszło 610. Elektryka 11000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts